Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 43 264
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
Тулумбе, как пък няма like бутон тук Hug

Напълно подкрепям. Случва се да ни задават въпроси, като:

- какви са ни шансовете?
- ще ми намериш ли работа?
 -ще ми помогнеш ли?

Естествено е да отговорим неясно и относително, което моментално ни превръща в злобни, ненаяли се, алчни ... и т.н.

Прочетете, мили дами, има много информация, линк към бг хелп форума има пуснат...

П.С. Преди няколко дни взех от групон-а ваучери за пейнтбол, голяма забава е, ако не сте ходили.

# 376
Благодаря на всички за мненията  newsm51
Темата Ви е много полезна-добре,че ви има!

Аз ще продължавам да се информирам,и се надявам скоро да се присъединя към вас !

wild flower късмет и ако искаш заповядай на лични да обменяме опит!

# 377
  • UK
  Здравейте и от мен. И аз почнах диета, по мойте изчисления август месец ще изглеждам чудно  Joy
  Абе чували ли сте за програма към общината, по която могат да се наемат бабите и дядовците като гледачи на внуците си? Една позната ми разправя, че майка й щяла да й гледа детето, а общината да й плаща по 20 паунда на седмица  newsm78
  Пролетта дойде и в Бирмингам, даже кокичетата прецъфтяха. Май няма да има зима вече. Гледаме и летните отпуски, дано да си намерим нещо.

# 378

П.С. Преди няколко дни взех от групон-а ваучери за пейнтбол, голяма забава е, ако не сте ходили.

И аз тези дни гледам натам и пуснаха доста интересни оферти Peace Само се притеснявам да не стане същта работа като в БГ .Купих от подобен сайт масаж ,ама то хиляда разправий после си имах  ooooh! Ти ползва ли го вече валчера ? И всичко ок ли си беше?

Тулумбе-  Peace like-/ето го бутона/ Wink

# 379
Толубке и аз ти like-вам поста. А на дамите, желаещи да дойдат тук, и семействата им пожелавам успех  Praynig

У нас ураганите затихнаха, оградите се оправиха, газовото не е спирирало от няколко дни Simple Smile Ровя се от вчера за билети за лятото - мислим да отразим една лятна Виена, но да видим дали ще се получи Simple Smile

Лисички, мишлета, плъхчета - аз пък си ги харесвам. Завъждаме си и комшийски котета. Катерички ни ровичкат из боклука, което е по-симпатично от плъхчета. Котетата гонят мишлетата и плъхчетата, но се плашат от катеричките (забелязах наскоро), а катеричките бягат от малкия - балансът е идеялен за нас. Simple Smile

Седнали сме с мъжлето, гледаме Хаус, пием вино - от домашното на тате (донесоха ни преди седмица), той ми прави масаж на краката ... запазихме маса в Cote за годишнината от сватбата ни другата седмица ... малкото спи от 2 часа насам - тишина, спокойствие ... и след малко ще се събудя и ще осъзная, че е сън ...

лека ви вечер   bouquet

# 380
pavleta-reni,

Хубаво е, че вече имате документи, пожелавам ви да ви отворят вратите, които искате..

svidni4ka,

Опасявам се, че пак застудее, къде го забрави Февруари..
На лято трябва да премерим дупетата. Такива на доверие не минават  Whistling
Що се отнася за помощта на баби и дядовци-не, не съм чувала за такава програма.
Има една програма, където като гледат внуците поне 20 часа и им плащат за пенсия.
Обаче..покрай твоя въпрос се разрових и попаднах на разни изследвания,
в които се посочква, огромната роля на бабите и дядовци за отглеждането на децата и тук!
Разбиват всичките митове и легенди, как на Запад видиш ли бабите не си поглеждат внуците.

Евка, това е живот!

Бях на плуване с учениците. Няма такава лудница, обаче беше супер.
Много ме бяха наплашили, на края се оказа много шум за нищо.
За сетен път се убеждавам на мрънкалници да не връзвам..

И последно-малко клюки от Шу..
Бавно и славно се окопават в новото обиталище и въпреки,
че са като герои от български филм за новодомци от средата на 80-те,
са щастливи и доволни...

И вие така да сте...

# 381
  • Лондон
На всички, които са се запътили насам бих казала хубаво да премислят... Германия току що отвори работния си пазар за българи... аз ако можех сега да избирам, по-скоро натам бих се ориентирала...само идея

Ние сме на тема училища, взела съм си отпуск и ходим по тестове... Ако не ме засягаше толкова лично, щях да събирам впечатления и после да обменям опит, но ме засяга много... та ходим ние по срещи и още не мога да разбера как ги оценяват тези 3-4 годишни деца... гледам внимателно аудиторията, ами всички ми изглеждат красиви, отракани, нахакани...не мога да кажа кое дете изглежда по- и най-...каква лотария се разиграва, още не ми е ясно Confused Две минаха, има още две, но ми е едно такова неясно и объркано...

Като мине тази офанзива, почвам да мисля и аз за море, даже 2, едно детско и едно за големи Laughing така ми се ходи Heart Eyes

# 382
Здравейте, пиша ви да се похваля отново Simple Smile Станах леля на бебе Калояна.

Да ви кажа и аз трябва скоро да почна диета, но докато се кърмим няма да стане, аз преди две години с 90-дневната диета бях свалила 17кг, като правех и малко упражнения. Пускам ви и линк към нея който не я знае http://www.dieti-otslabvane.com/90-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B … D0%B0%D0%BD%D0%B5

Поздрави на всички!

# 383

И аз тези дни гледам натам и пуснаха доста интересни оферти Peace Само се притеснявам да не стане същта работа като в БГ .Купих от подобен сайт масаж ,ама то хиляда разправий после си имах  ooooh! Ти ползва ли го вече валчера ? И всичко ок ли си беше?

.............

Добро утро Hug

Лично съм ползвала оферти от там без никакви проблеми - сесия целодневен пейнтбол и едно автомобилно състезание с включени обиколки.
Но специално масажи не съм купувала.

gdobrinova, много да е щастлива малката бонбонка Hug

# 384
За картите си чакахме точно три месеца,но като се има в предвид,че ни искаха още документи и нашата счетоводителка беше в холидей и искахме отсрочка за да може тя като се върне и да ги прати

# 385
Днес пък осъмнах с неочакван дей-офф, накиприхме се да тръгваме за работа и училище и на паркинга- изненада- спукана гума! Аз гуми не мога да сменям, пробвах се веднъж, щях да си премажа пръстите, мъж вкъщи не ми се намира и ми остава само опцията да звънкам на мобилните сменячи на гуми. Те пък са едни много конкретни- щели да дойдат между 9 и 5.30- британска класика!  Grinning Направих една разходка до училището и обратно има-няма 3 мили, раздвижих дупето рано-рано и сега пия второ кафе и гледам философски на живота!  Mr. Green Много обичам приказката- всяко зло за добро!
Работата няма да избяга, пари се печелят, животът е хубав!   Peace

# 386
За картите си чакахме точно три месеца,но като се има в предвид,че ни искаха още документи и нашата счетоводителка беше в холидей и искахме отсрочка за да може тя като се върне и да ги прати
3 месеца не е много. чувала съм за 5-6-7 месеца чакане. ние за нашите ходихме на място в кройдън и станаха веднага, но сега ще си ги сменяме /мъжа -жълта, аз синя/ и се чудех дали по пощата или пак в кройдън. но ако е за 2-3 месеца - добре е.

# 387
Здравейте момичета, чета, че за картите говорите. Мъжа ми е студент и има жълта, аз съответно съм със синя, чакахме точно 3 месеца. Знаете ли дали наново трябва да се изпраща целия комплект документи за подновяване на картите, ако мъжа ми е студент втора година? Опитвам се да се свържа с Офис-а, но не става.

# 388
  • Folkestone, UK
Здравейте и от мен
За картите - и аз си чаках синята 3 месеца, на дъщеря ми синята и тя толкова, макар да се опитахме да забързаме нейната, защото имаше предложение за работа(има такава опция, пише се писмо или имейл до определен департамент). Аз не мисля, че картите имат давност, поне моята няма, ама мисля, че имаше някаква опция ако двамата съпрузи са със синя и жълта, съответно този с жълта след 1 година (може и да бъркам периода, но мисля, че беше така) може да кандидатства и той за синя на базата на синята карта на партньора си. Тук май имаше някакви условия, като този със синята да е работил една година за един и същ работодател и съответно плащал осигуровки. В сайта на хоум офис е описано всичко подробно. ( http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/bulgaria-romania/ )
E.L., незнам от колко време имате вашите, ама ако отговаряте на условията, не е ли по - добре да действате в тази посока - и двамата да си имате сини?

# 389
Здравейте, пиша ви да се похваля отново Simple Smile Станах леля на бебе Калояна.

Да ви кажа и аз трябва скоро да почна диета, но докато се кърмим няма да стане, аз преди две години с 90-дневната диета бях свалила 17кг, като правех и малко упражнения. Пускам ви и линк към нея който не я знае http://www.dieti-otslabvane.com/90-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B … D0%B0%D0%BD%D0%B5

Поздрави на всички!

честита племенница, гдобринова!  newsm32
Кажи ти запази ли си кг след 90-дневната диета или после се качват пак бързо и лесно?

Аз мразя диети, но ми се налага и на мен да направя нещо по въпроса. А и спорта не обичам, но се замислям да прибавя и зумба към йогата. Някой от вас ходи ли на зумба? Доволни ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт