Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 43 204
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Popolota, ако си sole trader можеш да ползваш споделената с мъжа ти сметка. Ако си limited company, трябва да си откриеш на името на компанията.

# 496
Ell, хвьрлих го на покрива сьс посланието Laughing Разсмя ме с тези интернационални феи Mr. Green Mr. Green Маика пьк ми разказва , 4е внучката на колежката и в БГ. като и паднело зьбче е водили в Мола на пазар ooooh! Та бабата щяла вече да се разори с тези зьби на внучката Sick Без коментар сьм!!! Whistling

# 497
Срещу херпес няма кой знае колко ефикасни мазила.
Заявавам ти го, като човек, на който му излизат и от полъх на вятъра..
За облекчение или ако е съвсем в началото-Zovirax, което си е aciclovir
или му намери чисто 100 % алое-помага много, погаря, без да оставя гадни рани.

..................
zlatnata tolumba ,благодаря много,само да питам има ли такова чисто 100 % алое в UK и къде мога да го намеря?

# 498
moni, и аз сьм сьщата като зл. толумба.Sad излизат ми постояно тези херпеси, и какви ли не мазила сьм пробвала. Но според мен си е ген! Зовиракс е хубаво ,но мога и без него Tired. Свиква се,просто изчакаи да мине, мажи го с оил или васалин.  Peace

# 499
Аз предпочитам да не мажа с вазелин, защото някак си се разкисват, едни лигави стоят..
Ама го обясних  ooooh! Предпочитам да погорят и да са с коричка.
Чисто алое точно в УК си намерих. Купувам от разните билкови магазини за органично чисти храни.
monii, ако се затрудняваш, пиши ми на лични, ще измислим нещо..

zlatnata tolumba - колко са големи децата дето ще ги/те ограмотяваш.

По на 12-13 години..
Проблемът е, че бидейки с аутизъм, те възприемат всичко буквално, ама много буквално.
Те не разбират метафората, иронията, шегата, както ние.
Затова трябва да се работи много внимателно. Защото пък попиват много бързо.
От там и трудността за мен. Трябва да преработвам всички материали.
На тях не мога да им обясня, че сперматозоидите са като малки попови лъжички,
както е обяснено в повечето помагала, защото те наистина ще си мислят,
че вътре в тях живеят такива, а това не е много приятно.
Или пък, най-общо се казва, че маструбирането е private.
Хубаво, ама миналата година, едно от момченцата, видяло надпис private
в Теско и си влязло за се позабавлява там. А той беше супер интелигентен,
но просто мозъка работи по друг начин и той не може да направи преценката.
От друга страна с тях няма проблем от към неудобство от материята,
още повече, че имат буквално безгранично доверие в нас, което много ни улеснява.
И съжелявам, че толкова се заобяснявах, но толкова си ги обичам и децата, и работата,
че само да ме питат нещо и мога с часове да карам  Blush

# 500
Привет Simple Smile, имам няколко питанки свързани с трудовото правоотношение на острова...*Какви договори се сключват най-често? Време, заплата, отпуски, добавки, задължителни реквизити ли са за договорите? Може ли някъде да намеря бланка за стандартен трудов договор? Може ли малко информация и за плащането на час? Ако примерно по договор си на 30 часа седмично,  тези 30 часа, работодателят длъжен ли е да ти  осигури работа и да ти уплътни работното време до посочените в договора. Примерно в  Бг най-чести са договори със срок на изпитване до 6 месеца, след което, ако страните не се откажат, договорите стават автомтично безсрочни, без излишни допълнения и преподписвания. Как се освобождват хора, длъжни ли са да дават предизвестия работодателите и какви са сроковете, т.е ако имаш договор застрахован ли си, че няма да останеш без работаот днес за утре? А работниците ако решат да напускат?...Или има ли аналог на Бг кодекса на труда, или нещо което да ми даде отговори на въпросите към днешна дата, да си прочета...Уф дано не е объркано. Хубав и ползотворен ден на всички Simple Smile  и благодаря предварително за вниманието.

# 501

Днес моя обичан съпруг е именик - да ми е жив и здрав !!!

# 502
Здравейте,на всички!От доста време ви чета,но сега чак реших да се вклуча.От един месец съм в Лондон със съпруга ми и детето-момченце на 3 години.Регистрирахме се при GP и ни казаха ,че трябва да сложим ваксини за менингит.Сега съм в голяма чуденка дали да ги слагаме,тъй като се наплаших от коментирани странични ефекти,или да си караме по БГимунизации!Вашите деца иматли тези ваксини и заболяемоста тук голяма ли е?Какво бихте ме посъветва ли?Тъй като незнам езика трудно общувам с другите майки за да разпитам тях:( Аз живея в BARNET,ако има някой от вас на близо ще се радвам да се запознаем!

# 503
  • Лондон
gugu1, аз менингитната ваксина я отказах, тук заболяването не е регистрирано отдавна. За съжаление в БГ миналата година се беше появило в някои райони, та ако си ходите често, може би трябва да го имаш в предвид. Аз се консултирам с приятел доктор в БГ, ти ако имаш педиатър още там , най-добре говори с него.

Zo, ти много комплексни въпроси си задала, за такъв огромен пазар на труда едва ли има еднозначни отговори на всеки от тях... Много зависи с кого сключваш договор, също дали сключваш нов договор сега, в условия на криза, или имаш такъв, действащ по-отдавна...
Аз мога да дам мнение само на база личен опит и наблюдение - договорът ми съдържа условия, които са писани от адвокатите на фирмата, аз за обща бланка не съм чула, моят съдържа часове работа на седмица, основна заплата, стандартен отпуск на година, минимум стаж, след който започваш да ползваш допълнителни бенефити като повече отпуск, пълна компенсация за определено време при майчинство, медицинска застраховка, такива неща. Пенсионната схема също е включена. Има условия и предизвестия, при които мога да напусна, също за работодателя да ме съкрати. Аз имам 5 седмици предизвестие за напускане, но имам колеги с по 3 месеца, и ако решат да отидат при конкуренцията, ги изпращат за тези 3 месеца в къщи, платено, и не могат да започнат веднага работа. Колкото повече години стаж се трупа, толкова е по-трудно да ме съкратят, защото ще трябва да плащат големи обезщетения. Бонусната схема се комуникира на тримесечие, в отделно писмо, и важи за определен период.

За заплащането на час не знам много, освен, че трябва да е на или над минималната ставка, обикновено се плаща за ниско квалифициран труд, но може би вече не само. Чувам, че нови договори масово се сключват като временни и се преподписват постоянно, това явно за да може по-лесно да съкращават и да не плащат обезщетения.

Чувала съм, че има трудово правен трибунал, където може да отнесеш спора с работодателя си, има и адвокати, които само с такива дела се занимават, но това вече не е от опит и не мога да коментирам подробности.

# 504
И съжелявам, че толкова се заобяснявах...

Уникално е това, което правиш. Искаше ми се да чета още и още и още...

Тези деца са с голям късмет, че те имат!
Такъв коментар, зареден с такава нежност и обич, не съм виждала от години от страна на преподавател!
Моите адмирации!
Успех на дечицата и на теб!  bouquet

# 505
И съжелявам, че толкова се заобяснявах...

Уникално е това, което правиш. Искаше ми се да чета още и още и още...

Тези деца са с голям късмет, че те имат!
Такъв коментар, зареден с такава нежност и обич, не съм виждала от години от страна на преподавател!
Моите адмирации!
Успех на дечицата и на теб!  bouquet
Peace

# 506
  • Манчестър
gugu1, аз менингитната ваксина я отказах, тук заболяването не е регистрирано отдавна. За съжаление в БГ миналата година се беше появило в някои райони, та ако си ходите често, може би трябва да го имаш в предвид. Аз се консултирам с приятел доктор в БГ, ти ако имаш педиатър още там , най-добре говори с него.

Zo, ти много комплексни въпроси си задала, за такъв огромен пазар на труда едва ли има еднозначни отговори на всеки от тях... Много зависи с кого сключваш договор, също дали сключваш нов договор сега, в условия на криза, или имаш такъв, действащ по-отдавна...
Аз мога да дам мнение само на база личен опит и наблюдение - договорът ми съдържа условия, които са писани от адвокатите на фирмата, аз за обща бланка не съм чула, моят съдържа часове работа на седмица, основна заплата, стандартен отпуск на година, минимум стаж, след който започваш да ползваш допълнителни бенефити като повече отпуск, пълна компенсация за определено време при майчинство, медицинска застраховка, такива неща. Пенсионната схема също е включена. Има условия и предизвестия, при които мога да напусна, също за работодателя да ме съкрати. Аз имам 5 седмици предизвестие за напускане, но имам колеги с по 3 месеца, и ако решат да отидат при конкуренцията, ги изпращат за тези 3 месеца в къщи, платено, и не могат да започнат веднага работа. Колкото повече години стаж се трупа, толкова е по-трудно да ме съкратят, защото ще трябва да плащат големи обезщетения. Бонусната схема се комуникира на тримесечие, в отделно писмо, и важи за определен период.

За заплащането на час не знам много, освен, че трябва да е на или над минималната ставка, обикновено се плаща за ниско квалифициран труд, но може би вече не само. Чувам, че нови договори масово се сключват като временни и се преподписват постоянно, това явно за да може по-лесно да съкращават и да не плащат обезщетения.

Чувала съм, че има трудово правен трибунал, където може да отнесеш спора с работодателя си, има и адвокати, които само с такива дела се занимават, но това вече не е от опит и не мога да коментирам подробности.

В общи линии е точно така. Всички параметри за упоменати в индивидуалния договор и по принцип не са еднакви за всички. Единственото,което е еднакво за всички е системата за предупреждения, оплаквания и тн...

По принцип всеки работодател е длъжен да даде предизвестие. Ако си работил по малко от 1 година независимо на постоянен или временен договор предизвестието е една седмица.

Самия срок на предизвестие варира,като за някои позиции стига до 6 месеца.
Обещетения при съкращения компанията плаща в зависимост от политиката си и някой доплащат отгоре на  това,което е от държавата. За да се класираш за него обаче трябва да си работил минимум 2 години за този работодател. Самото обезщетение се изчислява по формула и има значение колко години за този работодател + твоята възраст и тн..

Изобшо това е много обширна тема....

Employment Tribunal е съда,които се занимава с делата от трудово правен характер. Има една подробност,че преди да се отнесеш до тях , трябва да се представи писменна комуникация,че си се опитал да разрешиш проблема директно с работодателя. За работниците, съда е безплатен.

# 507

Благодаря за милите думи  Blush

# 508
  • ENGLAND
gugu1 менингита тук, особено сред малките деца,  е разпространен повече отколкото в България, затова и тук силно препоръчват ваксината. Само за последната година и половина в семейството на съпруга ми има два случая на менингит, втория от преди Коледа, жената още е в къщи в болнични. Сигурно са регистрирали менингита им под друго име, щом някои казват, че заболяването не е  регистрирано отдавна. Избора е твой.

# 509
  • Bristol
И съжелявам, че толкова се заобяснявах, но толкова си ги обичам и децата, и работата,
че само да ме питат нещо и мога с часове да карам  Blush
Hug

Като стана дума за договорите аз нали съм темпорари работник с новия закон и ние намазахме, невероятно, но факт! До последно ни държаха в неведение и адвокатите на фирмата се чудеха как да извъртят нещата, но в крайна сметка вече имаме право да кандидатстваме за позиции, които се обявяват вътрешно, друг е въпроса, че те администрация не наемат въобще на директен договор, но все пак. И вече имам не минимума 20 дни отпуска, а 25, както всички служители на фирмата  Flutter  Mr. Green

За който се интересува препоръчам The Story of Musicals в три части е, линкът е само към първа част. Аз нали си падам по мюзикъли, от простолюдието съм  Crazy и ми е много интересно да видя така концентрирана информация с исторически привкус  Heart Eyes Вече се снабдих с билети и за Фантома на Операта в Бристол. Ей, като топъл хляб ги изкупуват. Чак за края на юни успях да намеря останали билетчета на по-прилични места и пак не е точно където исках  Rolling Eyes Добре се канех още началото на декември да си купя, но който чуеше и ми се смееше, как от декември за юни билети ще купувам  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт