Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 42 924
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
  • Лондон
 Whistling имаме си наоколо някой, който е не само учител по душа, но и лекар... пак по душа сигурно...браво

Ако обичаш, не ми коментирай какво съм направила за моето дете, а кажи какво си направила за твоето...

И епидемия от най-тежката форма на менингит в България имаше, беше във всички новини... та си подготви урокът по-добре

Merry, не знаех, че гледането на мюзикъли е за простолюдието... когато бях без дете, изгледах всичко, което беше на Лондонска сцена... ле-ле, колко съм проста Laughing Нищо де, ти все пак хубаво съм решила...

# 511
  • Bristol
tzvetak, те пош хората наблягат на балет, опера, симфонични концерти ...  Laughing Щом си фен на мюзикълите и на теб сигурно ще ти хареса филмчето. Аз имам бая да наваксвам! В Лондон сигурно не са така кът билетите като при нас, но цените май са двойни при вас  Thinking Аз сега искам щерката да я заведа да види Мери Попинс, а за мен Клетниците. Но ще видим кога ще стане ...

# 512
Whistling имаме си наоколо някой, който е не само учител по душа, но и лекар... пак по душа сигурно...браво

Ако обичаш, не ми коментирай какво съм направила за моето дете, а кажи какво си направила за твоето...

И епидемия от най-тежката форма на менингит в България имаше, беше във всички новини... та си подготви урокът по-добре

Merry, не знаех, че гледането на мюзикъли е за простолюдието... когато бях без дете, изгледах всичко, което беше на Лондонска сцена... ле-ле, колко съм проста Laughing Нищо де, ти все пак хубаво съм решила...

Rolling Eyes Това защо е нужно  newsm78

Толумби влязох и аз да кажа, че се разчуствах от поста ти  Hug  Заради такива постове продължавам да си губя времето и да влизам тук, колкото и диво да звучи гордея се с теб    bouquet

# 513
tzvetak, Ave много ви благодаря за отговорите  bouquet...Няма как да не са ми комплексни въпросите, иначе цял ферман щях да напиша от въпроси Simple Smile...От думите ви да разбирам при нормалните работодатели към всеки се подхожда индивидуално и документално:), дори е възможно 2ма души на една позиция да имат абсолютно различни договори (за разлика от Бг), и отново всичко е относително...И да темата вярно си е обширна,  само аз колко много въпроси имам, а колко ли има да уточня за които не подозирам...
Какво е директен договор, Безсрочен Rolling Eyes?
И пак въпрос какво мислите за т.нар. work placement, популярен ли е, склонни ли са фирмите да наемат така хора или по-скоро това е екзотика, и тази опция само за младежи ли е?

# 514
Аз съвсем странично се включвам извън всякакви теми, но търсих търсих и съм в задънена улица (може и да сте го коментирали в някоя от предишните теми, но не ми се сърдете че, не съм ги прочела всички).
Знаете ли някъде в Норт Уест да има български ресторант или магазин?
Ако ме ориентирате с адрес, или поне къде в интернет мога да открия ще съм ви много благодарна.  bouquet

# 515
  • ENGLAND
tzvetak вече съвсем почна да прекаляваш. Защо те дразни, че аз съм учител, а пък на другата уж учителка и се възхищавате? newsm78
Вече толкова рядко влизам тук, но не мога да подмина грешна информация и то свързана със здравето на дете. На моето дете ваксината я сложих и съм благодарна, че не послушах "модерните" мами, можеше сега детето ми да не е живо дори. И да всичко е въпрос на избор, но и въпрос на информация, но не грешна.

# 516
  • UK
Zo, ами например една компания за определени позиции рикрутва директно,а за други чрез агенции. Може да те наеме за 3 месеца,за период когато им е натоварено, за 2 следобеда в седмицата, когато някоя майка минала парт-тайм е у дома или за 3 години трейнинг контракт или като постоянен служител на пълно работно време. Има много опции, за всякакви случаи и добрите рекрутери са наясно и дават много информация.
Ако работиш като темп/контрактор през агенция на практика те ти плащат и в този случай както Мери писа е добре да имаш пред вид, че след 12 седмици работа при един работодател имаш права като на постоянен служител в някои отношения.
Също в зависимост от това как работиш (през твоя фирма-лимитид или селф,през umbrella company, директно за работодател, през агенция) има разлика в чистия доход. Има калкулатори в нета,които могат да ти дадат идея. Поне в моята сфера контракторите са по-добре платени на час, отколкото биха били на същата позиция при постоянен договор поради да кажем краткия срок на договора, за компенсация на бенефити,които не получаваш, липса на сигурност (поради липса на предизвестие) и т.н.
Уърк плейсмънтите са по-скоро за  младежи според мен.
Бг магазин има в Ийлинг, което е Уест Лондон горе-долу (ако питаш за Лондон).

# 517
  • Манчестър
Аз съвсем странично се включвам извън всякакви теми, но търсих търсих и съм в задънена улица (може и да сте го коментирали в някоя от предишните теми, но не ми се сърдете че, не съм ги прочела всички).
Знаете ли някъде в Норт Уест да има български ресторант или магазин?
Ако ме ориентирате с адрес, или поне къде в интернет мога да открия ще съм ви много благодарна.  bouquet

Турски магазин , близо до центъра на Манчестър, има БГ сирене  и лютеница...и много други вкусотии.

Бг Ресторант няма, но има много гръцки и турски ресторанти.......из центъра на Манчестър.

Venus Food
45 Anson Road, Manchester, Greater Manchester M14 5DE
01612 561110

# 518
.. а пък на другата уж учителка и се възхищавате? newsm78

Грозно. Много грозно.
Не ме замесвай, моля, в коментарите си. Гнусно ми е.

"По вас за мене не съдете вие.
Не злобата ви мнимия ми грях
пред този свят на показ ще разкрие!

За злобния светът е зъл и злобен.
И вижда той във всекиго подобен."

Шекспир.

Защото аз съм без думи...

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 00:47 от zlatnata tolumba

# 519
Толумби, обърни внимание на другите коментари. Шекспир е много на място!
  Въх, аз си мислех, че от фейсбук темата съм шокирана, ама тук интелигенцията ме уби  Shocked Shocked Shocked Как се радвам, че съм от простолюдието и не съм ви стигнала нивото...

# 520
  • ENGLAND
Кое е грозното zlatnata tolumba? Защо се засягате от истината? А Шекспир си го научи и го прати и на други дето имат нужда да им се напомни какви са.

# 521
  • Лондон/Пловдив
 Popcorn Popcorn Popcorn Popcorn beer3
тези последните страници нямам какво да кажа
Някой ми писа,че и на  него са му изписали Инофолик да се обади коя девойка беше имам да и кажа нещо Peace

# 522
  • След завоя в дясно
zlatnata tolumba- много мило написано, но за съжаление се опорочи  Hug
Miss Fine - прочети по внимателно последните постове Wink, нещо си афектирана напоследък, я погледни по ведро на нещата   Hug
Мери и аз съм от тези  Rolling Eyes

# 523
  • UK
много живна темичката,едно време едвам я намирах на втора страница  Laughing
аз сядам да гледам Хюит-Родик, много обичам да гледам тенис  bowuu
Толумба, този превод на Валери Петров ли е?
Аз много го харесвах като малка и това ми напомня да намеря нещо негово да прочетем вкъщи.

# 524
Popcorn Popcorn Popcorn Popcorn beer3
тези последните страници нямам какво да кажа
Някой ми писа,че и на  него са му изписали Инофолик да се обади коя девойка беше имам да и кажа нещо Peace
Девойка тук  Sunglasses  Laughing
Чери съжалявам за загубата ви  Hug

Общи условия

Активация на акаунт