Коледен дух ни завладя за радост на Септемврийските деца!

• 37 394
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Здравейте в този студен зимен ден!
Ние днес въпреки студа излязохме за половин часова разходка в морската градина. Бяхме единствените.  Mr. Green hahaha  По централната алея не беше ветровито, но все пак ние с мъжа ми бързо замръзнахме и решихме, че половин час е достатъчно за Малена. Wink

Напазарих и тиква (купих настъргана, че да не се преуморя  Whistling), че Мишчица много ме запали с тази рецепта за тиквеник.  Hug Никога не съм правила досега, но ще се пробвам. Party А фонданите са супер ефектни, но всъщност безкрайно лесни. Пуйката ми не беше като на Г. Рамзи, но се изяде до шуш. Mr. Green
Джейдед, мерси за рецептата за сърмичките - нчкой ден трябва да се престраша и да се пробвам на едни сърми. Hug А лелките в магазина  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Евита, много вкусно ми прозвучаха и тези пиперки. Simple Smile

Дана,  Hug Да си имаш работа с институции в БГ е просто .. ooooh! #2gunfire #Cussing out  И аз като Евита ще кажа - радвай се, че не живееш тук, за да не се сблъскваш с тези простотии по-често.

valerie, neci, благодаря ви  Hug Hug - крайно време беше да се спретна и аз с аватар.

neci, снимката е от фотосесия, която правих на Малена малко преди да стане на 2 месеца. Беше подарък за рожденния ден на татко и, че той не беше тук с нас. Иначе аз много харесвам твоите снимки на Маги и често ги разглеждам и ги ползвах за вдъхновение и идеи онзи ден като снимах Малена в коледна премяна вкъщи. Grinning  Ходихме и при фотограф за Коледа, но малко закъсняхме и снимките ще са готови чак в понеделник, но все за нова година ще ги разпрати под формата на поздравителни картички и календари.

Бела, и моята мома постоянно "мамосва". Simple Smile Но не като плаче, а просто като си нарежда някакви нейни си приказки. Laughing

Тара, радвам се, че Емо е по-добре. Дано най-лошото вече е зад вас. Hug

valerie, на вас също пожелавам всички болести и неприятности да са зад гърба ви! Hug

Галче, прегръдки за вас в далечна и снежна Канада! Пиши после ако ти хареса рецептата. Simple Smile Hug

На всички ви желая весели Коледни празници с любимите хора!

# 196
Ето ме и мен  Laughing

Емо днес е още по-добре. Няма температура, сополите също почти изчезнаха, а и от разстройството май се отървахме (днес е акал само веднъж, а не като предишните дни по 10 пъти като новородено). Е, аз съм по-зле и от вчера, ама съм взела всички мерки, вече правя и гаргари с лайка и смрадлика и се надявам да го преборя това болно гърло. А хремата така или иначе ще мине след ден-два, тя хрема не може да се лекува, колкото и да се мъча. Поне нямам температура.

Джадет, такива лелки ми иде да ги убия направо  #Cussing out Ако знаеш и мен колко пъти са ме блъскали по тротоарите разни лелички, които за да си вървят двете една до друга и да си приказват по тротоар широк колкото точно за двама души, са ме пращали на платното, да ги заобикалям, че да не ми смажат бебето. Повечето пъти си замълчавам, защото не искам себе си да натоварвам с негативни емоции, а и няма да ги възпитам, така че какво да се мъча. Ама ако се случи да съм нещо изнервена, хич не им мълча. И винаги си мисля "абе тия даца нямат ли, не са ли носили бебета, не са ли бутали колички..." и после се сещам за онази за която ти разказвах - дето не си беше извеждала детето до 6-ия месец и си мисля, че и тия сигурна са такива и им е странно, че ти си с малко бебе навън.

Аз утре ще готвя нетрадиционни манджи за обяд, а за вечеря сме при леля ми, така че тя да му мисли  Laughing. Ние ще имаме бъден обяд с брат ми и нашите, защото брат ми ще пътуват после при родителите на снаха ми. И реших, за да не ядем еднакви неща на обяд и вечеря, да сготвя същите продукти по различен начин. Ще има зеленчукова крем супичка (без мляко, разбира се), после боба ще е така http://bonapeti.novatv.bg/all_receipts_of_lora_stoyan/?receipt=6343 (тук има и чушки, така че отмятам цели два традиционни продукта  Laughing), едно ризото с гъбки (за да има и ориз все пак) и за десерт ей тази тиква http://bonapeti.novatv.bg/all_receipts_of_lora_stoyan/?receipt=6335 която ще спретна тази вечер.

# 197
Получихме си първите подаръци с моя бебок и то не от кой да е, а от шефката ми Simple Smile Обади ми се по обед да отида до работа, уж нещо спешно сме имали да свършим, ама ако няма на кого да оставя малкия (знае, че няма), да съм отидела с него и така, сега сме с играчки за него и красив свещник за мама. Похвал  Heart Eyes

# 198
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
КЛИМС ти защо чакаш мъжът ти да те защитава от един дядка.Хвани го за ревера и го разтърси да му дойде акъла в главата и ако продължава да се блещи вземаш по-сериозни мерки-вадиш нож и го настъпваш,а може и схватки от кеча.Аз имам желание да счупя на някой страничното огледало със крак.Много лошо паркират и аз трудно се придвижвам със количката.Нямат мозък в главата някои хора ама то ще се чуе.Ще ви се похваля.

# 199
Зори  Hug

Тара, много апетитно и елегантно изглежда вашето меню. Не те познавам лично, но много ми допада изтънченият ти стил Flutter

Поздрав от мен за Коледните празници с една моя любима песен:

Иве, ще гледам да не споря с теб Wink

# 200
Галче, в Канада нали е като в САЩ - щом детето се роди там, то става техен поданник - т.е. ти и да не извадиш българско егн, той си има гражданство /ако не се е променило нещо, въпреки, че много мои познати останаха в САЩ след бригада и си родиха деца, за да си 'оправят' документите на тази база/.
а при нас положението е, че Сара е дете от смесен брак, родено в чужбина, в държава, в която родените стават поданици само ако единият от родителите им е поданик /много сложно го обясних/ - т.е. Сара приема моето гражданство /със съгласието на баща си, разбира се/.
аз не знам за какви преписи става дума - аз имах международен акт за раждане, на който взех апостил от датско външно министерство, после го занесох в посолството /да е жива и здрава онази нещастница, която ми причини всичко това!/ - там предлагаха превод и легализация; и с този вече преведен и легелизиран акт, отидох в ГРАО по моя постоянен адрес и там подадох молба; и след няколко допълнителни повиквания там, вече имаме егн и акт за раждане;
/не знам извън ЕС как би стояла тази постановка, но вероятно е нещо сходно/

Q-T, виж какво нещо е фейсбук - днес както си заглеждах нещата на Jaded и изведнъж виждам, че се говори за Малена - много се зарадвах, че и там се намерихме Simple Smile

Евита, и аз съм решила това за 6-тия месец и захранването, като дори си мисля да захвана с морков, защото той ми се струва по-неприятен от картофа /който аз много обичам/ Simple Smile
костенурката и аз я поръчах, но от сайта за колективно пазаруване, който Мамуля ми беше препоръчала - много интересна играчка е Simple Smile /след време ще те питам да споделиш впечатления от китайския сайт Simple Smile/
/аз когато пиша дълги постове, преди да натисна 'публикувай', първо го маркирам и копирам /за всеки случай/ и после публикувам/

иначе,
ако си спомняте, много отдавна ви бях постнала снимка на нашата елха - настроението ми беше идеално просто, че и мъжа ми беше много голям ентусиаст да празнуваме Коледа и т.н. /нали съм ви писала, че той е всъщност мюсюлманин/ - но всичко си остана вкъщи Sad Cry
сега накупих какви ли не нови неща за Сари /които и така или иначе щях да купя Simple Smile/, тази вечер опаковах подаръците за семейството и т.н. -
ама така да ми липсва моя мъж Sad много ми е 'тегаво'... и сега, точно по Коледа и после за Нова Година ще почива по 3 дни на куп - което мнооооого рядко му се случва... а ние сме далеч...

аз принципно съм изключително социална и прекалено контактна, но сега започва да ми писва от перманентно звънящия телефон с все нови и нови близки, които на всяка цена трябва да видят Сара...

People SantaЖелая на всички една прекрасна и светла Коледа, нека са топли сърцата ни и спокойни душите ни, нека бъдем искрени и позитивни и нека децата ни бъдат здрави и спокойни!
Аз всеки ден благодаря на Бог, че ме срещна с таткото на Сара и за прекрасното съкровище Сара, с което ни дари! Nature Snowman Nature Snowman
[/size][/color]

също така, в духа на Коледа, бих желала да ви благодаря за мислите и идеите, които споделяте   bouquet аз определено не вярвам сляпо и безпочвено, но за отминалите месеци тук съм намерила много интересни идеи, за което съм признателна  Hug

# 201
здравейте

докато се пече баклавата влизам да се разпиша

на всички болнички пожелавам бързо оздравяване.дано всички сме здрави да посрещнем новата година весели и с любимите хора до себе си Heart Eyes

баткото още ми е болничък,но док каза че ще се разминем с АБ и дано,поне спря да повръща Praynig   лошото е че вчера докато гладех 2 купки така се изпотих,жива вода станах и докато подредя после гладените дрехи и докато сколасам да вляза за един душ и аз настинах.сега носа ми е като чешма.започнах да слагам едни капки от детето които има и дано да мине гадната хрема.

искам да пожелая на всички весели празници,много усмивки и любов и повече доброта Hug

# 202
Данна, той Тод си е канадец, но ние искаме да е и гражданин на ЕС, все пак това му се пада по право "по произход", тъй като и двамата му родители са българи. Преди ставаше дистанционно ваденето на БГ акт за раждане, но сега вече не. Преводът и легализацията на оригинала трябва да се направи в българска фирма за преводи, което оттук няма как да стане. А преди по служебен ред като се извади препис от канадския акт се пращаше в съответната община, доколкото съм запозната. Но здраве да е, ще видим кога и как ще се случат нещата при нас.

И на мен много ми липсват близките особено сега по празниците, но ти имаш такъв хубав повод да се усмихнеш, настоящият миг не може да се върне. Изживеете вашата вълшебна Коледа Flutter

# 203
Добро утро.
Много обичам 24-ти. Ние винаги сме празнували Бъдни вечер, дори и в годините на комунизма, когато уж не се отбелязвал празника.
Сармите и всичко според мен на този ден трябва да е постно. Аз ги правя и харесвам /защото най-
често друг ги прави Laughing/ с много лук и ориз. Общо взето по начина, описан от Джадед, но без кайма и с повече лук. Бобът ми допада с възможно най-малко добавки и дълго да къкри. Харесва ми всичко да е  най- изчистено откъм добавки, да има орехи, чесън, тиквеник, компот от сини сливи и орехи на трапезата. И естествено, питка. Всичко се прави много, много рано сутрин, преди изгрев слънце.
Днес и мама има рожден ден и празникът е двоен.
И аз като jaded винаги съм се стремяла да бъда спокойна с децата, да не повишавам тон, да не си изпускам нервите. Признавам, че сега, като са две, това е малко по-трудно, но мисля, че не е непосилно.
климс, ние подобна случка имахме онзи ден като трябваше да вземат кръв на Боби за изследване.
Когато лаборантката ни извика, защото сме с бебе, жена към 60-те се развика, че ние какво ще правим с бебето цял ден, тя била на работа....
Ения, да се лекуваш бързо, че дечковците им трябва здрава майка.
На всички желая любов, хармония и усещане за чистота, за бяло.
И аз се присъединявам към пожеланията на Галче към Дана. Желая на всички същото.

Последна редакция: сб, 24 дек 2011, 07:07 от valerie

# 204
  • София
Добро утро и от мен  Hug
Също като Валери и аз обичам 24-ти много и 25-ти също  Peace. Помня като дете /когато не се  е празнувало/ че и ние празнувахме. Помня дядо ми който прекадваше яденето с тамян, помня как гореше една свещичка на погачата направена от баба. Правеха си греяна ракия и вино и пийваха по чашка. Ние с брат ми играехме "на орехи". Подпирахме на секцията една дъска за рязане и пускахме отгоре орехи, като целта беше да улучим някой от предишно пуснатите, който събереше най-много печели. С много умиление се сещам за това, защото тогава все още имах и баща и дядо.....и като цяло на тези празници колкото и да ги обичам ми е едно ревливо постоянно  Cry.
Вчера направих тиквеника и щрудела, също и зелевите сърми. Сварих и боба, който обаче днес ще доготвям.
Сега малко да се оплача. Нали ви бях казвала, че Вики има едни участъци на крачетата, които са по-сухи...е от вчера единият участък е нараснал. Също такова сухо петно вече има и на коремчето. Изчетох всичко и вероятно става въпрос за атопична кожа. Видимо няма нищо, но на допир си усеща сухотата и като се загледа човек вижда сухите по-лъскави някак участъци. Сега по празниците няма къде да я заведем, защото дерматоложката на която имам доверие я няма. Вчера и звънях, каза да започна да мажа с  меден вазелин и Мустела Стелатопия и ще се чуем след празниците. Днес ще ходя да купя. Доста снимки на атопична кожа и дерматит като цяло изгледах и на всякъде са показани, че първо се засягат други части на тялото, не тези които са при Вики. От храна предполагам, че не е защото аз не ям почти никакви алергени. Прясно мляко не консумирам /въпреки, че обожавам/, цитруси също не ям, защото забелязах, че и образуват газове. Много се надявам да успеем да нормализираме нещата до празниците, защото знам от позната, че атопична /суха/ кожа при бебчета която не  е лекувана навреме е напълно възможно във времето да се превърне в така неприятният дерматит. След празниците ще я водя и при педиатърката да я види, но вчера и с нея говорих. Тя спомена някакъв мехлем хомеоплазмон-хомеопатичен.....но за сега няма да го взимам. Ще пробваме само с мустелата да видим как ще е.

# 205
Добро утро и от мен, най - накрая сколасах да се добера до компютъра  ooooh!

Онази нощ, както екземата по гърдата ми беше поотминала, се завърна с пълна сила, плюс отвратителен сърбеж и вчера сутринта звънях на пожар на моята лекарка. Тя в почивка, но се съгласи да ме приеме у тях, тичахме по таксита с дребното, после по пазарите, че и аз като Евита си правих списък, но си го бях забравила и трябваше да докупувам разни неща и докато се приберем, беше станало 14 ч. Хапнах набързо и натоварих пак Андрей в количката, да използваме сухото време, а трябваше и дрянче да си намерим за питката. Прибрахме се към 16 ч. и до вечерта съм готвила   chef
Вече си имаме божествен тиквеник на Мишчицата, сарми с гъби, праз лук и ориз - http://thegingercookies.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html и малка част шведски коледни джинджифилови сладки. Остават ми бобената разядка, боб чорбата, ошава и питката, а, и голяма част от коледните сладки.
Уж гледах да е максимално съкратено менюто за тази вечер, защото сме само с мъжа ми, обаче нещо не ми се получиха сметките  Mr. Green
Утре сме първо при свекърите, после при родителите ми и накрая у дома, за вечеря. Инспирирана от Евита и нейната манджа със сливи и праз, реших да направя телешко със сини сливи, праз и гъби - пък да видим какво ще се получи накрая  Grinning

Радвам се, че болните герои полека оздравяват и за празниците ще са във форма  Hug

Тара, Ения, бързичко да оздравявате  Hug

Тара, как така до 6-тия месец не са извеждали бебето твоите познати  smile3505
Ама всъщност какво ли се учудвам. Вчера, като излизахме с Андрей следобеда, докато почиствах от сняг рампата на входа, срещнах една съседка и тя като ме видя, че съм и с количката и като ме почна - ама къде с това бебе в тоя студ, ще го простудиш, пневмония ще му докараш  ooooh! Аз кротко отговарям, че никаква пневмония няма да му докарам от малко свеж въздух и че разходките му се отразяват много добре, пък и имаме работа да вършим, а тя веднага ми отговаря - много сте модерни вие сега, едно време не сме гледали така деца, добре че моята снаха ме слуша (тук е мястото да отбележа, че въпросната съседка е приятелка на свекърва ми  Mr. Green), та внучетата не са излизали на температури под + 10 градуса до три годишна възраст  Joy ,
С най - сериозен тон ме посъветва като съм имала да върша работа през зимния период, да съм оставяла детето у дома, по - добре самичко да стои, отколкото с мен, в студа или пък нали си имало баби - защо не съм го дадяла на бабата, пък аз да си хайманосвам  Whistling
 На всичкото отгоре, подозирам, че ме е и "докладвала" на свекървата, защото снощи имахме доста странен разговор с нея, не че тя ми държи сметка кога да си извеждам детето, просто някак странно подпитваше дали сме излизали  Whistling
Шантава работа.
Пък да не ви разправям за рампата за колички - добре, че Андрей се роди, та мъжът ми най - накрая се сетил да направи, щот на другите майки им било много трудно да си качват количките по стълбите, ама за тях нямало кой да направи  Whistling

Та, така, извинете за лиричното отклонение  Blush

Дана, какво да ти кажа за българската администрация, работата ми е такава, че ежедневно се сблъсквам с тая адска машина. За съжаление оправия няма. Писала съм многократко жалби и оплаквания, говорила съм с началници, директори и каквото се сетиш още - нищо не помага, да не говорим, че и до съд сме стигали заради едни клиенти и какво мислиш - последната инстанция, Върховният административен съд, постанови необжалваемо решение, в което с толкова антиюридически и противозаконни аргументи, които и на първокурсник по право не биха хрумнали, "оневини" великата администрация.
В едни случаи играят много пари и интереси, а в други - просто ги мързи да си вършат работата.
Добре, че си за малко тук  Laughing

Валери, благодаря за Адамо - много любим изпълнител  Hug

Мишчица, къде е обривът на Вики? Андрей има малки сухи петънца по бузките и вчера, така и така бяхме при дерматоложката, я помолих да го види, понеже се притеснявах да не е АД, обаче тя каза, че било от лигите  newsm78 Каза да почиствам с преварена вода и по - често да мажа с кремчето му за лице.

Мисля, че се поотплеснах с писането, затова спирам. Не знам дали до края на деня ще имам възможност пак да пиша, затова отсега ви пожелавам една прекрасна, топла и уютна Бъдни вечер  Hug

# 206
  • София
Здравейте,
празничното настроение ни е обзело всички в къщи вече, Ева крои планове как няма да спи, за да се срещне с Дядо Коледа  Laughing, ние всяка година до сега оставяме един чувал пред вратат и кареме някой да звънне, но струва ми се вече банално  newsm78, какви театри играете вие с попорасналите дечица?Тя е достатъчно голяма и разумна и е наясно 100 % в ситуацията, но толкова й харесва да вярва в чудеса, че си пише писма все още и си говорим за фалшивите актьори, който имитират един добър белобрад старец, който си живее някъде и прави чудеса за децата. Честно казано и на мен ми харесва тази приказка.
Ние също винаги сме празнували като голям празник Бъдни вечер и аз много го обичам и понеже на Коледа винаги сме по родителски визити, за нас това си е същинския семеен празник. Вчера приготвих боба, чушките с боб, сърмите, ошава и тиквеника на Мишчица, кой то стана мнооого добър наистина. От опитване как е станал го преполовихме  Mr. Green и днес ще направим още един. Остана само питката, но там мъжа ми се вихри, аз не умея да меся, а той се справя вълшебно.
Вчера покрай готвенето излязохме само за около час и половина на разходка, което за игри на това време беше нищожно. Днес чакам да изгрее слънцето и да ги изведа отново, че кефа е голям.
Евитка, боец си ти, радвам се, че си по-добре  Hug
Тара, това е от майчинското у нас, аз също откакто имам деца, колкото и да съм била зле, съм ставала и спокойно методично съм се справяла с всичко, което на тях им е необходимо, няма такава кондиция и концентрация на сили, винаги сом се удивлявала на природата. Бързо оправяне на теб и Емо, кажи ни ги тези вълшебни капки за спешни случай.

Пожелавам ви весело посрещане на Коледната нощ, хармония и топлина в домовете и душите, здраве за вас и децата, за всички които обичате, щастливи усмивки и много обич.

# 207

Здравейтеее! Гледам приготвихте софрите браво ! Моите деца вчера много бяха послушни и успях със сладките.днес обаче ме чака и украсяване и още някоя друга манджа . Подаръци не съм купувала на никой така ми е трудно с количката да обикалям по магазините и особено мойта е двойна и почти всеки магазин е със стъпала  Rolling Eyes
Въпреки това се надявам добре да си прекараме мама и сготвила всичко само чакам да ми го донесе . 
Весели празници !

# 208
Така, спокойна съм, просветих се за магнитния лак и за водния..леле, страхоотни неща видях, както и едни печати за нокти, впечатлена съм. Ако намеря пролука в ежедневния маратон ще тествам нещо.

Много ви благодаря за споделените рецепти! Сега варя боб и ще правя и сърмечки, зелеви, на jaded по рецептата, но постни! На великден и на бъднивечер съм стриктно постеща винаги Naughty
Една рецепта и от мен една шепа натрошени орехови ядки, една грлава чесън сол 1 ч.л и оцет 3-4 с.л се заливат с вряяла вода. Страхотна разядка за топкане със содената питка е суупер. Звучи странно , но пробвайте, много е интересно.

Q-TРадвам се, че харесваш снимките ни и ти служат за идеи Wink
Кокетк@Направо ще падна от смях. Ох дали и ние ще станем такива кукувици на старини Embarassed

eniqРадвам се, че баткото вече не повръща и дано трайно се подобри вече Praynig А ти се лекувай, че ако изтървеш началния мчомент после по-лошо.

Много красиви музикални поздрави от Галче и Валери
обожавам коледна музика, така ме успокоява...
Хайде стига приказки, че колко готвене ме чакааааааа ooooh!

Светъл празник ви желая, топъл, уютен с любимите  хора и  сбъднатите ни мечти малките ни съкровища  Hug Hug Hug

# 209
  • София
Привет момичета  Hug
Вече всички манджи са готови. Остава само да замеся содената питка, но тя е бърза. Нали не е с мая и не трябва да втасва предварително, ами директно се пече да не изчезне действието на набухвателя, та общо взето 20-ина минутки ми трябват. Чистих и подреждах малко къщата и така.
Кокетка, Вики няма обрив ами направо си е суха кожата.....като на ръцете зимата незнам случвало ли ти се е...седи като нацепена, само че нейната не е толкова зле положението. Дори не се вижда толкова лесно, просто е по-грапава на допир. Иначе е на двете крачета, на бедрата отстрани от външната страна. И на коремчето към гърдите. Участъците са малки...колкото монетка от 1 лев, само на едното краче е малко повече. Иначе и под едното ушенце е малко суха. Взех кремчето на Мустела. Ще кажа как действа по натам.

Момичета пожелавам ви страхотна и спокойна семейна вечер. Весело посрещане на Коледа и много хубави емоции

Общи условия

Активация на акаунт