Коледен дух ни завладя за радост на Септемврийските деца!

• 37 391
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро.
Q-T, много красива снимка за аватар Hug Прекрасни сте.
jaded , благодаря Hug, както и на всички, които ни пожелават скорошно оздравяване.
Съпругът ми  гледа епизоди с Гордън Рамзи всяка вечер. Голям любимец му е. Аз не съм кой знае какъв кулинар и нямам специално отношение към храната.
danna999 , съжалявам за перипетиите ти. Много гадно е това разтакаване и едва ли не все едно ти правят услуга, а не да си свършат работата...
Тара,  радвам се, че Емо е добре.
Мишчица, да,този е джипа, високопроходимият.
При нас положението е същото - Боби е весел, храни се, изглежда здрав, но свиркането продължава. Вероятно ще продължи поне седмица още ooooh! Намерих една техника за масажи, която се практикува във Франция и според майки, живеещи там, след пет-шест процедури минава, защото изважда всички секрети. Пробвах, но само го разревах и нищо не стана. А баща му ми се кара, че съм се упражнявала на детето. Установих, че нашата медицина много изостава по отношение на новостите.
Вчера ми обясниха, че трябва  да го пазя от всякакви вируси. Болен -веднага да се изолира. Това ми изглежда почти невъзможно. Най-вероятно Иво няма да ходи поне до пролетта на градина и честно си признавам, че не знам как ще се оправям. Те са на различни възрасти и всеки иска индивидуално и много различно внимание.
Това затваряне вътре също ме влудява.
Желая ви приятно посрещане на празниците. Аз ще си имам на гости свекърва.
Нещо от мен, което обичам http://vbox7.com/play:e828bdd9

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 08:48 от valerie

# 181
danna999, с основание се дразниш на хаосът, който се е настанил в нашата администрация. Когато ми се налага да имам работа с чиновници, се зареждам с търпение, защото всички са ужасно некомпетентни и мързеливи. Много пъти съм се разправяла, за съжаление в повечето случаи без резултат  #Cussing out Пожелавам ти успех с твоето начинание и железни нерви  Hug

valerie, няма да ти е лесно с две деца на различна възраст и по цял ден вкъщи... Аз трудно бих издържала. Гадното е през януари и февруари, когато застуди и не става за разходки. От март нататък нещата ще са по-добре, но до тогава трябва да издържиш  Hug

Tara, стискам палци бързо да оздравявате с Емо и да посрещнете здрави празниците  santa2

Евитка нещо се губи май  newsm78

От вчера Ади започна да издава много интересни звуци. Казва "буууу" и аз умирам от смях  Joy А като плаче се чува нещо като "мааааа маааа"  Laughing

Аз хич не съм по готвенето, моята златна мама се подготвя още от днес за утрешната трапеза. Нали трябва да има определен броя ястия. Много е трудоемко готвенето и се възхищавам на всички вас, които се справят така успешно и с готвенето   food002

И да ви се похваля - по цял ден съм с кола на за стягане на корема и имам супер резултати. Много съм доволна  goodscale Започнах да не закусвам и не слагам нищо в устата преди 12ч. Четох, че до тогава организмът се пречиства най-активно и се чувствам много добре, въобще не огладнявам. Пия едно кафе с мляко и много вода. Това е от мен. Успешен ден на всички   bouquet

# 182
  • София
Добро утро !

Пожелавам бързо оздравяване на всички болни дечица и майки, включително и на нас самите. При нас Дея вече е добре, но пък сега Билянка е със кашлица и малко сополи.  Даваме сиропче и шуслерови соли - дано бързо се оправи, за да имаме едни хубави и весели празници. Моля се само да опазим и Яна, че в момента само тя и мъжът ми удържат фронта. Аз също още не съм напълно в кондиция, но както казва Тара, когато съм болна и трябва да се грижа 3 деца  Grinning, някакси се мобилизирам. При мен май онзиден вечерта беше най-зле положението и от тогава вече съм по-добре - пия осцило ... и смуча прополки.

Относно софрата, при мен всичко е въпрос на организация и мобилизация. На празника на таткото ни исках и се постарах много и успях. За сметка на това на другия ден го карах съвсем лежерно и не успях да си простра прането с часове - някакси не можах да се организирам  Simple Smile Но всичко това се учи с времето - като вкъщи се справяш сам с домакинската работа и знаеш, че ако не я свършиш ти, няма кой, просто нямаш и богат избор Simple Smile Мъжа ми се занимава с децата, но с домакинство не го занимавам. Работата му е много натоварена и отговорна, така, че не мога и да си помисля да се върне от работа и да го карам да минава с прахосмукачка примерно или да готви  Peace
Аз пък Ви се възхищавам на всички, които полагате такива грижи за външния си вид и си правите маникюр и ходите по разни процедури  Peace Моите грижи по външния ми вид в момента са едно подстригване с боядисване и един педикюр. Аз по принцип съм така след раждане - изпадам в някакъв период, в който се чувствам малко "анти-жена". Карам го по-небрежно - грижите ми се свеждат до това да съм изкъпана, сресана и с оправени вежди. Спирала да съм слагала 2-3 пъти досега. За устните ползвам само вазелин. Но от всичко най много и в буквален и в преносен смисъл ми тежат килограмите, защото аз винаги след раждане свалям малко и после пак качвам  Embarassed Може би заради натоварването ми и неспането ми, яденето ме "спасява". Поне себе си така "успокоявам", както и заради факта, че кърмя, а аз винаги докато кърмя съм така - много ям и качвам. Опитвам се да се настроя психически от Новата година да почвам да взимам по-строги мерки, пък ще видим ... Знам, че с усилия ще успея, защото имам опит Wink

Относно празниците - ние по традиция и на Бъдни вечер и на Коледа сме при свекърва ми, така, че нямам грижи относно готвенето  Whistling Но тиквеника, който постнахте наистина изглежда добре и си го записах във файл и както имам и една огромна тиква, като нищо ще го направя в скоро време.

Относно боледуването при малките деца /при все, че моите слава Богу не боледуват често/ все се каня да купим вкъщи един инахалатор, защото с малки деца / а и не само/ според мен си е доста добра покупка. Често пъти разни боледувания могат да се "пресекат" именно с инахалатора. С Билянка като беше на 5 месеца лежахме в болница с бронхиолит и само с инахалации се излекувахме. С Дея пак именно с инхалации по няколко пъти на ден се разминахме  с антибиотика, но трябваше по 3-4 пъти на ден да ходим до болницата, тъй като си нямаме инхалатор. Така че и в домашна обстановка лечението с инхалации е приложимо - дали с физиологичен разтвор или Вентолин, естествено ще каже лекарят. Ние понякога прилагаме парните бани в банята като вид инхалации и определено имат ефект  Peace От опит знам, че е много важно да се проветрява помещението и да не се изсушава въздухът в стаята.  

И Яна е много сладка като плаче и се чува именно като мааа мааа  Heart Eyes

# 183
Нинче, на мен приятелка ми даде нейният инхалатор, а сега съм поръчала на роднини да вземат за Коледа. Досега не ми се е налагало такова чудо да използвам, но явно с Боби ще трябва да имаме.
Пожелавам и на вас бързо оздравяване Hug и малката да не се разболее, че е ужасно при такива мъничета.

# 184
valerieРазбирам отлично терзанията ти за АБ. Много е тежкокато е болно детенцето. Аз за Маги се терзах 3 дне и го дадох АБ, но след 2 дне направи гъбична инфекция и го спряхме.
Благодаря за поздрава , много хубава песен.
За Картуна, вкъщи е забранен канал , просто не е истина, това детски филмчета ли са.
От телевизионните гледа бейби тв и в събота или неделя с татко му някакви по бтв или новатв докато стана.
Повече гледа на компютъра , подбирам му уж подходящи за възрастта.
NincheМоето положение с хапване-кг. е същото и разбира се съм си обещала от нова година да мина на режим.... Wink
bella 666Поздравления за волята и резултатите на кантарчето Peace Точно това смятам да приложа и аз до 12 без храна, може някакъв плод само и течности.
danna999 Ц-ц-ц, то фалшиви документи по-бързо щяха да ви станат ooooh!
Tara WilsonРадвам се, че сте и намерили цаката на хремата и Емо е по-добре. Сега ти се лекувай! Hug Nincheи ти! Не се давайте... Hug
Q-TСтрахотен аватар. Имате ли фотосесия?
ГЕРИTOОпитай да си по-спокойна. Спокойна майка-спокойни деца!
Ще стискам палци да се похвалиш скоро с кротнало бебе.

Толкова ми е тъпо, че не можем за час два да се разходим. Вчера една малка разходка с кола..и това беше, а днес ами много е студено да му се невиди и духаа.

Е хубав ден , ще чакам и аз като Q-Tсъвети за сърмички Crazy

# 185
  • София
Ехо жива съм...........

Мерси на всички дето са ме мислили......какато е казала Jaded аз съм яка мома, няма страшно...още вчера бях пушка и изведох Рада да се покефи на снега...после седнах писах ви и не знам какво стана целия ми огромен дълъг пост изчезна, така ме доядя, щото бях писала толкова много.
Рада от снощи нещо е много нервна, мрънка, плаче, не спа като хората, будеше се, което е неспецифично за нея...и аз нали съм във филм в момента и само меря температура и слушам гласа, но детето си е ОК, ох дано да я опазя.
Аз също готвя два дни, т.е днес и утре, защото от години аз готвя за всичките (от както мама се разболя) но най-безумното е как снаха ми идва ей така даже без кутия бонбонки дето се вика, сяда папкат си и си стават.......явно аз особено сега с бебето имам повечко време:-)) Аз правя щрудел с ябълки, а тиквата я пека във фурната с издълбана малко кладенче на мястото, където са били семките и там слагам мед, стафидки, орехи и ром и това го покривам с фолио, малко преди да я извадя махам фолиото и става лека коричка:-)))
Мищчица мерси за топ лака, ще си го заръчам и аз да пробвам, и вече се разписах в лаковата тема, особено ме вълнува технологията на поставяне на този магнитен лак!
Таренце мила, радвам се че зетко е вече бомба, а теб ти пожелавам да се стягаш, щото свекървата не трябва да показва слабости, требва да е ЛАМАРИНТА!!! Joy Joy
Данна, не се нерви мила, искам да ти пожелая търпение и воля и си мисли и се кефи на един прекрасен факт-твоето дете няма да опита от тази мизерия, то ще се възпитава и гледа в друга доста по-здрзавословна среда откъм отношения, порядки и култура ако щеш. Аз ще се постарая Рада в ранна детска възраст да се махне от тук.
Дани и аз ще ти пиша на ЛС мила само време да ми остане, иначе обаждай се като си в махалата, аз например след малко, Рада щом се пробуди, ядем и излизам на вън....
ААААА МИшчицаааа да ти изкажа специални благодарности за споделения сайт с китайската лампа костенурка- поръчах я миналия петък заедно с едни лампички за елха с форма на малки елхички, е вчера получих известие, че в пощата имам пратка от Китай, вече са пристигнали и после като ги разопаковам пак ще ви пиша:-)) Hug Hug Hug
Ох имам много работа ставам а после ако има кога пак ще драсна.....

# 186
Здравейте и от нас! Голямо безсъние ме мъчи тия дни, бебето до мен си спи, а аз се въртя в леглото, броя овце и така откарвам по няколко часа без да мога да заспя, а на сутринта естествено съм гроги  Crazy
За утре вечер свекървата каза че иска да наготви, а в неделя сме на гости на сестра ми, така че поне за тия дни готвенето ми е спестено. Много ми е непривично, защото до сега винаги аз съм приготвяла софрата.
Данна, всеки път, като ми се случи да се сблъскам с такива недоумици, се проклинам, че се върнах в България. Живях 4-5 години навън, и тъкмо си мислех как всичко ми е  уредено, се върнах за малко и се запознах с мъжа ми. И така, това "за малко" вече трае пета година, и все повече се замислям да се махнем. Както казва Евита, поне детето ни да не види тая мизерия, която ни се налага да я живеем ние  ooooh! 
На всички болни дечица и мами - бързо оздравяване!

# 187
Привет !Снегът пристигна и във Варна! Добре че си напазарувах всичко вчера и не се налага да излизаме че този вятър е бррр! Паля си камината след малко и почвам коледните сладки.Днес се очертава тежък ден да готвя и пера ,че после само ядене и пиене три дни Mr. Green
Вчера бяхме на консултация мома Деница има прираст 1 кг и 3 см (6200 и 60см).  Докторката преди две години ме натискаше да давам сок на Емо на три месеца  сега се е  актуализирала и каза щом сме на кърма до  6 месеца най -рано да дам (не че преди дадох на Емо де) .Та така.
Всички болнички да оздравяват че идват празниците.
Гледам за обръщане говорите Емо се обърна на 6 месеца така че  не я знам нашата кога ще се реши. Той като цяло по късно повечето неща направи, но важното да ми е здравичък  Simple Smile
Утре сме вкъщи с мама и новия и приятел  Mr. Green на Коледа на обяд пак у нас цялата рода на мъжа от мен скарата от тях мезетата после си мият всичко ,така че съм доволна не ми се мърда никъде с тези деца.
Чао от нас!

# 188
  • София
Хелоу  Hug
За обръщането и аз не се притеснявам изобщо. Иво се обърна от гръб по корем на 3 месеца и половина. И вече съзнателон си се въртеше по-корем и по-гръб на всякъде до 6-тия месец. На братовчедка ми и двете дечица се овърнаха от гръб на корем в 6-тия месец. Абсолютно са си добре и нищо им няма. Сега са на 5 и 2 годинки  Peace. Както Галчето е казала, когато тогава  Peace
mimes Да пишеш, когато го получиш и тестваш  Peace
Q-T Пълнени пуйки, шоколадови фонданчета......недей да си скромна, това си е направо кулинарен връх  Crossing Arms
Тара, радвам се че Емо се оправя  Peace И съм абсолютно съгласна с теб, че когат оси майка много е трудно да те бутне някой вирус. Да не говорим, че с две деца и мъж....аз изобщо нямам време д асе разболявам. Ако нещо ми потече носа, само от мисълта какво ще стане ако настина и легна на легло за ден два...всичко ми минава  Mr. Green
valerie Я ги дай тея масажи да ги видя и аз  newsm78. А относно джипа. На Иво му го прати девер ми от Англия за миналата коледа. Тоя джип е видял всичкоо. Цяло лято с него е излизал на вън и в парка мъжа ми с още няколко бащи и децата им момчета му правеха какви ли не предизвикателства  Mr. Green. Слагаха му всякакви препятсвия, дървета, камъни, пясъчни дупки и така. Голяма игра падаше, мъжете се забавляваха на равно с децата  Mr. Green. Мъжа ми твърди, че е така щото в тяхното детство не е имало играчки с дистанционни и сега повечето мъже се омагьосват от тях  Mr. Green Джипа до днес е непокътнат, няма и драскотина. Което си е голям успех за сина ми  ooooh!.
Евита  Hug аз ви казвах, че е зарибяваща лаковата тема  smile3521 Обмислям кога точно да отида до мола да си взема 1-2 от новите магнитни  Embarassed Браво, че се оправяш.

И аз напоследък се карам с мъжа ми, няква летаргия го е обзела и мене тва адски ме дразни. Поне от другата седмица излиза отпуска 1 седмица да види кво е с две деца и студено време. Аз обмислям на къде да изфирясам докато е в къщи  Mr. Green, щото нали аз си почивам с децата в нас...да го оставя да почине малко и той  hahaha hahaha hahaha

Трябва да почвам да готвя......ама нещо не мога да се организирам днес  Embarassed Но няма как , оставям ви за сега и отивам да пека банички   chef

# 189
Стига де милост нямате.
Сега пък магнитни лакове, е не мога да се стърпя да не надникна в лаковата. Много съм възприемчива на нови хобита, е в момента съм напълно омагьосана от рисуването, но ей така с половин оче ще надникна само да се просветя що е то магнитен лак! Grinning

Този път няма да се вторачвам в готвенето, на мен ми стига да изкараме една коледа здрави, откакто Монко се е родил, винаги е целил Коледата да е болен, даже в болница сме я карали, та за мен си е огромно удовлетворението, че ще сме здрави Wink. Монко ще получи огромна детска пералня/те са му особена страст/ и се надявам да го зарадвам максимално, на таткото портфеил и класьор за документи. На Маги дрънкалки, гризалки и разни свирещи и сяткащи шаренийки.

Ех, Евитка
 хубаво е че се появи Hug. И направо ми е мъка, как дългия ти пост се е загубил. Случвало ми се е и на мен и чак ми идва му цапна един на компа  #2gunfire Вчера на 2 пъти се рестартира, но може би като отворя фотошопа, слушам музика или бял шум зависи Маги какво прави, осве това незнам си колко сайта и той бляк и се рестартне.
Е хайде лейдис, със здраве!

Последна редакция: сб, 24 дек 2011, 11:54 от neci

# 190
Мишчица, ето ги масажите http://www.youtube.com/watch?v=a5pxH-diTvQ&feature=related
ужасно ме е яд за джипа, че отлагахме до последно
Евита, браво за бързото възстановяване.

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 13:37 от valerie

# 191
  • София
Valerie, няма как да не оздравявам като знам колко манджи ме чакат да спретна, ей сега се върнах от поредната разхорда с Рада, а тя милата нали нещо нощес се киселееше и сега спи като пън.....бях на пазара за пореден път защото вчера след като правих правих списъци за всяка манджа какви продукти ще ми трябват, го забравих у дома и пазарувах вчера по спомен, а днес си го взех и донакупих това, което ми е необходимо. Другите неща, необходими от супермаркета ги е напазарувал мъжо и го чакам да си дойде и да помага... тъкмо накиснах червените сухи пиперки, които ще напълня с ориз и стафиди и настъргана лимонена кора.
Мишчица аз ще мина тия дни покрай МОЛ-О и ще вземна магнитен лак и веднага ще демонстрирам:-)
neci мила пожелавам ви го от все сърце да сте здравички тази Коледа и да сте си у дома, като го прочетох това и така ми домиля, аз мога да те разбера сигурно най-прекрасно, години наред съм карала и Коледа и Нова Година в болница с майка ми, винаги така се завъртаха нещата, че тя излизаше от ремисия точно по Коледа и по спешност влизахме за химия....това е най-най-най-ужасното място за тези празници, отвратително тихо, всички вкл. и персонала са се изпокрили, а около мен умираха, ужас, спирам защото само от спомена и ми настръхва всичко. Ако щете ми вярвайте вече не минавам покрай кръстовището на Дървеница, заради болницата, обикалям обикалям и минавам по други мршрути само не и от там.
Бях се сетила за докторките дето ви напъват за захранване против волята ви. Лелелелееее акъла ми не го побира  #2gunfire...моята за пример, винаги ми спуска някаква идея, кара ме да отида, да преспя, да почета (защото знае, че веднага вадя справочници и отварям интернет) и на другия ден да й се обадя да й споделя какво съм измислила.....ще захранваме най-рано в 6-ти месец и то започваме с картоф ....но до тогава има толкова време.............
Иначе и мома Рада не се обръща, по-скоро както Кокетка е описала Андрей от "по корем" леко се отбутва и ляга на гръб....., ма аз и не страдам от факта, това не ми е приоритетно някак, ако иска детето и както поиска.
vio и мен по едно време ме беше подгонило безсънието, но винаги имаше нещо дето ме терзаеше. Я на другия ден ваксините на Рада, я мъж ми ще пътува в най-голямата мъгла по сред нощ, та сигурно и теб нещо те тормози...успокой топката и да знаеш има един чай за сън, който чат пат го давам на Рада, ма не е лош и за нас - на БЛЕВИТ за сън, казва се Blevit Sueno пийвай си преди лягане........
Хайде мацки отивам да творя кулинарни шедьоври..........  chef  chef  chef  chef

# 192
Здравейте милинки!
Приспах бамбината след разходка и сядам да ви пиша.

За сърмичките и всички техни почитатели Simple Smile Запържвате си лук 1 главичка (който обича повече лучец да си избере по-голяма глава Simple Smile), после добавяте доматче (ако правите зелеви сърми не се слага, защото става много кисело) и гъбки, ако сте им почитатели. Като се запържат зеленчуците, се слага 1 к.ч. ориз, сипва се водичка и се оставя на среден огън на котлона, докато ориза се "оцъкли" (такъв е лафът на баба ми, иначе въпросното състояние е известно и като "да стане стъклен"). В този момент се добавя и каймата (около половинка, най-хубаво става със смес), взима се една виличка и хубаво се намачква и обърква с останалата плънка. Добавят се подправки за лозовите сърмички копър, за зелевите чубричка, сол, черно и червено пиперче. Маха се от котлона и се нагласявате удобно пред телевизора с плънката, тенджерата, в която ще варите сърмите, лозовите или зелеви листа, една плоска чиния и една чаена лъжичка и голямото навиване започва. Избирате си едно листо, слагате го в чинията, взимате лъжичка от плънката, слагате я откъм острия му край, завивате връхчето отгоре, после прихлупвате от двете страни като пощенски плик и след това го завивате до края на руло (надявам се го обясних ясно). И туй то. Според желанието ви може да ги направите колкото големи искате, мойто мъж ги обича мънички, та си късам листата на половинки и навивам по 2 часа сърми Simple Smile Подреждате ги плътно едни до други, ако се запълни дъното на тенджерата, си редете спокойно втори пласт отгоре. После се сипва водичка, колкото да ги покрие до средата, слага се на средна температура и се оставят да поврят до готовност (много зависи какъв ориз сте сложили, различните марки и видове увират хубаво за различно време, та най-добре си нарочете една сърма, която периодично да пробвате). И това е. Постни варианти за плънка също знам доста, но не ги практикувам често, че мъжете знаете не са кой знае какви почитатели на постните манджи.

За спокойствието наистина съм забелязала, че колкото съм по-спокойна аз, толкова по-спокойна е и Радина. Та съм станала символ на търпение и самоконтрол в последно време, но не мога да си позволя да натоварвам детенце с негативна енергия. Че после пак на мойта глава ще е всичкото.

Оздравявайте всички, че е много гадно по празниците човек да има грижи и без това ни е толкова "красиво" ежедневието, поне сега да е приказно и светло.

Макар че аз преди малко на разходката така приказно щях да ги заплюя едни госпожи. Влизам в един магазин да си купя панделка и опаковъчна хартия за пустата въдица на баща ми и те там седят, зяпат и се бутат, три пъти ме блъснаха, хем аз максимално внимавах и се стараех да ги избегна. Абе като някакви животни се гмечат и ме виждат, че съм с детето и продължават. И като помолих едната, ако може да се разминем внимателно, че да ида да платя, какъв мислите беше отговора "Ми ти къде си тръгнала с това дете, че после и внимателно ще искаш?" И са празници, да му се не види, и пак са абсолютни зверове тия хора. Добре че мен коледният дух не ме пуска и само й се изсмях, пожелах й весели празници и си продължих.
Но ми е мъчно, мъчно ми е, че така се живее тук, че простотията става все по-масова и все по-нормална... ама се старая да вярвам, че всичко в някакъв момент ще се подобри... Пък да видим дали ще съм последният идеалист.

И понеже не знам кога ще успея да се включа пак, че нали тръгваме на коледно турне Simple Smile искам да пожелая на всички една прекраснa Коледа, пълна с любов, усмивка и незабравими моменти. Дано първата коледа на милите ни дечица е наистина вълшебна! Прегръдки и целувки от нас с Радина и поздрав с любимата ми коледна песен: http://www.youtube.com/watch?v=mN7LW0Y00kE

# 193
jadet аз съм много възмутена от хората и най вече от пенсионерите-оня ден един дядо.... ме нарече дърта кранта Shocked при това че съм на 28 години, защото съм спряла количката и той не можел да мине .толкова се ядосах и толкова ми се прииска мъжо да е с мен, че да го отупа едно хубаво.как не ги е срам , аз винаги съм давала път и на мами с колички и на възрастни хора съм отстъпвала я място в рейс, я ред в магазин.вече за втори път ми се случват неприятни срещи с пенсионери-как да ги увъжаваммммм........яд ме е много .как да възпитам децата си да ги уважават като преди една седмица един дядо удари с бъстуна си кракът на деси щото му се пречкала и при това бяхме в парка и там бол място просто нямам думи.........

# 194
Джадед, не мога да повярвам, че някоя леля, навярно и тя майка на деца Rolling Eyes, може да каже нещо подобно ooooh! В такъв случай направо можеш да й кажеш "А, искате да ми остъпите ред да прибера по-бързо детето вкъщи, ли? Много благодаря" Сигурно щеше да остане с отворена уста hahaha

Данна, ако знаеш колко добре те разбирам. Ние няма да можем оттук да извадим български акт за раждане на Тодор, защото представи си, преписът който досега се изготвяше от тукашното консулство и посолство, общините вече не искали да го приемат ooooh!, а другото е, че е хубаво до навършване на 1г да бъде изваден акта и ЕГН, защото после може пък други проблеми да направят. И да се налага молба до президента и тук говорим за Дете на Двама Български Граждани Naughty Това едва ли го има в някоя друга държава ooooh!

Зори, благодаря за рецептата и прегръдки за Малена, много сте сладки Hug

климс Shocked

Общи условия

Активация на акаунт