Коледен дух ни завладя за радост на Септемврийските деца!

• 37 389
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Върнахме се от преглед, Иво е добре. До днес си изпива квото пие и от утре вече нищо. Дядката е донесъл в градината едни полицейски коли и голям кеф. До преди малко и обясняваше на Вики за сирената и прочие  Mr. Green
valerie Героите от Картун-а наистина са много отвратителни  Tired Миналата година бяхме супер запалени по Бен 10, ама направо няква лудница. Сега му е разминало. Май се сещам за кой джип говорите, един супер проходим нали. Ако е този го имаме и е доста добра играчка  Peace
Кокетк@ Тиквеника и щрудела със ябълки със сигурност като преседят са по-хубави, както и зелевите сърми  Peace. Което си е половината неща за празника. Аз погачите си пека в тенджери  Mr. Green. Намираш такава с подходящата големина за теб. Махаш и дръжките ако са пластмасови и си я нарочваш за погачи. Стават супер , защото много се вдигат нагоре по стените и стават едни бухнали...разкошни  Mr. Green Аз пека в една много стара тенджера на която съм махнала дръжките. Нямам провал  Peace Ако имаш от старите тенджери под налягане можеш да я ползваш, много са подходящи  Peace

Относно маникюра, мен ми се повръща от орлови нокти  Mr. Green...смисъл толкова дълги. Поддържам ги къси колкото до края на пръста, не се подават отгоре. Това им е максималната дължина, но са винаги лакирани  Peace

Топ лака го поръчвам от ибей от този продавач:
http://www.ebay.co.uk/itm/SECHE-VITE-DRY-FAST-TOP-COAT-5-oz-/400 … sh=item5d2d27f1c8
Понеже в доста блогове го плюят заради вредните му съставки /каквито имам във всички лакове за нокти/ препоръчвам и този, койте е толкова бързосъхнещ, но без вредните съставки
http://www.ebay.co.uk/itm/Poshe-Super-Fast-Drying-Shine-And-glos … sh=item2a122892b3

Аз лично ползвам и двата  Peace

И да предложа тиквеника, който правя аз. В къщи никой не обича тиква, но откакто попаднах на тази рецепта за една бъдни вечер, правя тиквеник поне 4-5 пъти годишно...което си е постижение. Страхотно сполучлив и вкусен става. ЕТО  Peace

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 15:44 от Мишчица

# 166
  • София
Мишчица, с много полезни идеи си днес и топ лака, и тиквеника ми изглеждат много практични и подходящи за мен. Утре ще кажа дали съм се справила с този тиквеник, на снимката изглежда много добре.
 Аз съм с някакво притеснение, защото Влади още не се обръща, а знам че сега някъде му е времето. Гледам, че повечето бебоци тук, вече се обръщат  newsm78И аз като Кокетка се чудя дали от игри и носене, седене в шезлонга не му давам поле за изява.
Евитка и Тара с Емо как ли са?
Валери, Ения и всички болни дечица-бързо оздравяване, че трябва да посрещаме Коледа в кондиция  Hug

# 167

Аз съм с някакво притеснение, защото Влади още не се обръща, а знам че сега някъде му е времето. Гледам, че повечето бебоци тук, вече се обръщат  newsm78И аз като Кокетка се чудя дали от игри и носене, седене в шезлонга не му давам поле за изява.

И Тод е така. Но аз още не се притеснявам, той спи доста през деня и то кога да се упражнява в обръщане Wink. Типичен мъж само яде и спи hahaha На около месец се обърна няколко пъти от корем по гръб и после повече не повтори. Но както казва майката на Франклин: Ще успееш, когато си готов, не по-рано Hug

# 168
Хелоу!

Тара, Валери, толкова сте ми близки, че все едно моето дете е болно, така съпреживявам. Сили на малките душички и на вас и дано празниците ви са спокойни и весели.

Мишчица, радвам се, че Иво оздравя, да не ви мисля поне вас.

Евче, ти си яка кака, сигурна съм, че вече си го уморила гадния вирус.

Ние сме добре. Тези дни много ни мъчат зъбите, хваща си с ръка венеца и го дърпа, ревейки сърцераздирателно. Мажа я с някакво мехлемче на Бочко, малко от малко има ефект, че нашата педиатърка не иска да ми изпише нищо за зъби, а не смея на своя глава да давам.
Започнах и други номера да прилагам: слагам една чесалка в камерата на хладилника и после й налагам венеца: умира от кеф и се успокоява веднага.

Иначе днес тук цял ден вали. Мислех, че не е подходящо да излизаме, ама тя нали е свикнала всеки ден навън и направо пощуря по обед. Метнах я в космонавта и излязохме да направим пътечка пред блока. Тука живеят само бабици и никой не беше излизал след мъжа ми сутринта Simple Smile Та направихме пъртина с малката. Много смешно гледаше снега: ококорила очи и върти глава, а като й капне на лицето, почва да се облизва и да примлясква. Постояхме 20-ина минутки и се прибрахме доволни. Не ми се ходеше нанякъде, че мъжо докладва каква кишава и мръсна е обстановката по улиците и реших да си стоим пред нас поне е снежно и чисто.

С маникюра и при мен е такова положението: нямам никакво време. Иначе и аз надникнах в лаковата тема, ама там всички са супер advanced, не е за мен  Embarassed

Гледам за коледни трапези си говорите. Ние всяка година се разцепваме от път по тези празници и нищо не приготвям аз. На Бъдни вечер от години се събираме у баба ми, а на Коледа ходим при свеки. Обикновено за нова година се вихря, защото се събираме с приятели на вила и там се изявявам. Но тази година ще сме си вкъщи. След като ще побъркаме бебето от път и лудници по коледа, поне по нова година да си почине. Сестра ми и зет ми ще дойдат да празнуват с нас и сме си разпределили задачите: сестра ми ще прави баклава, зет ми баница с късмети, мъжо отговаря за мръвките, а аз за салатите и гарнитурите. А от Шушка доброто настроение Simple Smile

Кокетка, и ние викаме от няколко дни. Слава богу сме много поспаливи и по-рано от 9 часа не се събуждаме. Само примрънква за храна. А като се събудим към 9-10 задължително си лежим двете на спалнята и си "говорим", напоследък е почнала да ми прави серенади сутрин Simple Smile Подкарва едни напевни гукания, вика, пак гука, после пак вика, ритмично и последователно. Наистина си ми разказва нещо.

Здравче, и Радина все още не се обръща, много й тежи дупето явно  Embarassed (Ама аз вчера я мерих на принципа с мен-без мен и вече сме 8 килограма  Embarassed). За да подпомогна процеса с обръщането, я слагам и по-дълго по корем, ама не й е особено приятно, набира се и се опитва да прави нещо, което наподобява пълзене, но няма сили да се изтласка и съответно се сърди. Преди и ние само се носехме напред назад и на ръце, на шезлонг, сега почнах да оставам с нея сутрин на спалнята по един час, за да има възможност да я свърши таз работа, ама на: не ще и не ще. Но Галчето е права: ще стане, когато е готова, аз съм й оставила поле за изява, пък каквото сабя покаже Simple Smile

За захранване и според мен е рано, а това си е мое решение като родител. Нашата педиатърка нищо не е споменала засега, всеки пък ме пита само "Кърмиш ли я?" и когато получи положителен отговор, казва "Чудесно." и това е. Предполагам след като нищо не е споменала, ще е за захранване в 6-ия месец, но дори и да не е, пак ще си я захраня тогава.

Благодаря на всички, които изказаха мнение по повод нашето родилно петно. Аз понеже разсъждавам като Дана и преживявам всяка ваксина много драматично, та понякога се филмирам. Хем не искам поради чисто козметична причина да я тормозя, хем само ми пълнят главата с гръмотевици, че сега ако се махне е по-добре. Но в крайна сметка това си й е късмета, онзи горе си я е белязал да си я познава, ще й го оставя, пък нека тя някой ден си прецени дали да го махне или не.

Иначе ние сме готови с коледните подаръци, вчера купихме и последния, а днес опаковах всичко. Само на баща ми подаръкът седи без опаковка и идея нямам в какво да я сложа тая пуста въдица Simple Smile

Хубава вечер от нас Simple Smile

# 169
Здравейте момичета! Чак не мога да повярвам че се класирах да вляза тук и даже прочетох няколко страници назад!!! Завиждам на всички ви че се справяте и с бебетата, и с домакинството, успявате да си отделите време, а много от вас имат и по още едно слънчице у дома!!! ВИЕ СТЕ ВЪРХА МАМИИИ!! Аз изобщо, ама изобщо не смогвам - прането е на куп, чиниите са мръсни в мивката от снощи, за ядене няма грам нищо, а и за бебето нямам чисти биберони и трябва скоро да ставам защото като ревне пак не знам какво ще правя...Ние вече сме уж големи, но все още си ревем денонощно и се разнасяме на ръце по цял ден и нощ. Малката ми плаче от всичко, а ходихме по доктори - не е физиологен проблем, просто съм си ударила джакпота при раздаването на ревливите бебета  ooooh! Laughing

Жадед, и ние имаме родилни петна. Нашите са по личицето, моля те пиши ми на ЛС ако си ходила на кожен лекар какво са ви казали?

Оплаках се, оплаках се, а всъщност влязох защото исках да ви пожелая на всички весели празници, много топлина в душите, късмет, парички и най вече много, много здраве!! Нека новата година донесе радост в домовете на всички нас, много любов и щастие!  Close-mas: Close-mas: Close-mas: Close-mas: santa2 santa2 santa2

# 170
  • Варна
Здравейте!
Дано всички болни мъничета вече да са по-добре и да оздравяват бързо и да посрещнат първата си Коледа здравички и щастливи, а майките им да са спокойни и усмихнати!
Тара, Мишчица, Валери,   Hug Hug Hug

Евита, дано си преборила вече гадния вирус.

Браво на мамите, които освен , че са с по 1,2 , че и 3 деца, успяват и празнични софри да спретнат!   bouquet
Като ви слушам какви сте кулинарки, че чак срам ме хваща.  Blush Додега на Коледа винаги сме били при майка ми или при майката на мъжа ми, та моите кулинарни способности точно на този празник не се изявяват. Е, с малки изключения - миналта Коледа всички бяха в къщи за Коледен обяд. Тогава обаче аз реших малко нетрадиционно за БГ меню да им предложа - правих пълнена пуйка по рецепта на Гордън Рамзи и имаше брюкселско зеле, червено зеленце, задушено с мед и червено винце, и други разни вкусотии. Обаче ги разбих и с десерта - шоколадово суфле пак на мистър Рамзи. Обаче да си призная в сърмите хич ме няма.  Blush Обаче Мишчица много ме заинтригува с тази рецепта за тиквеник.  Thinking Май ще се пробвам да пригодя рецептата за моята диета.  newsm78 Ще сложа само жълтъците на яйцата, олио вместо масло и мисля да пробвам с кокосово мляко. Thinking
Мишчица, в лаковата тема мога само да надничам и да си трая  Blush - даже не мога да се включа в темите. Мнооооого, ама мноого сте напред. Hug

Хубава и спокойна вечер ви желая! Hug

# 171
Здравейте мами,

Евитка не видях че си болна и ти писах на лични за разходка,но дано бързо оздравяваш и скоро наистина  да се видим,
Скорошно оздравяване и на Емо и Боби

Ние сме добре, но от търчане по зболекри нямах време да пиша.С две думи най-накря се оказа,че са ми счупили коста при ваденето на мъдреца а пък ме залъгваха с невралгия и отварянето на другите зъби е било излишно и още доста дълго време ще ме наболява ама поне ме лекуваха последната седмица с кортикостериоди и това много ми помогна.
На Далия също се опитват да избият няколко зъбчета и горката много се  мъчи и целите венци вече са и подути.
За обръщенето и ние още не можем да се въртим, е прави някъкви опити ама май дупето и бузите ни тежат доста.

Лека вечер засега,че вече сме гладни Laughing

# 172
Зори, дай рецептите за твоите вкусотии. Аз за Коледа мисля да готвя пуйка /досега не съм готвила Blush/, но не искам да е пълнена и ако може да не е с кисело зеле, защото не знам дали ще успея да намеря кисело зело в "международните" магазини в близост до нас. Приветствам всякакви идеи за 'пишман готвачки' като мен Hug

# 173
  • Варна
Галче, ето линка към рецептата в ю тюб:
 http://www.youtube.com/watch?v=pR3WLSs4PjU

Изглежда супер лесно, когато той готви.  Laughing Но щом аз се справих съм сигурна, че и ти ще успееш.  Wink Е, аз не слагах трюфели, че те струват майка си и баща си..  Whistling Но пак се получи добре. Имам и рецептата на уърдовски файл на английски. Дай ми мейла си на лични да ти я пратя. Шоколадовите фондани пък, които са ми любим десерт се оказаха безкрайно лесни и най-хубавото е, че можеш да ги приготвиш предварително и да ги оставиш в хладилник или фризер дори и 15 минути преди да ги сервираш просто ги слагаш във фурната. Ще обереш точките - гарантирам!  Hug И тях ще ти пратя на файл.

# 174
Q-T, за фонданите и аз се записвам Simple Smile
Преди малко се прибрах от коледното парти, всичко е спокойно, много съм горда с нашия татко - гледали са се без проблем с Ванко, браво на тях  Party

# 175
Eй майчета едва ви смогнах с четенето, за писане почти нямам време. Моя мъж, от работа, ме е зарязал съвсем сама да се оправям с двете и дори и вечер си седи на компа и си гледа ТВ. Нещо съм яхнала метлата напоследък и само се караме.

Дано болните бебочета бързо се оправят, че знам какво притеснение си е. И моята кака е болна, но за сега Белослава е добре. Утре ще ги водя и двете на лекар предпразнично да ги прегледат.

Иначе и моята маймунка не се обръща, но прави яки опити. Дупето не може да го преметне обаче и това си е  hahaha Венците много я сърбят явно, че ръцете все са там и настава по някое време ожесточено ръфане и смукане, и това я раздразва, и почва да реве. Не е почнала да пиши и говори силно, но за сметка на това така се е изучила, че иска само права да стои и да разглежда наоколо. Легнала е почти само като спи.

Мишчица, хич нямам време за лаковата тема, но благодаря за линка с Топ лака. Вече си купих един и колкото и да не се лакирам, все ще ми влезе някой път в употреба. Hug

Галче, свекърва ми пълни пуйката с ориз и гъби. Става много вкусна. Не знам обаче точно как я прави, но може да провериш в нета за рецепти. И ние на Бъдни вечер и на Коледа сме все на гости някъде и не ми се налага да готвя. И добре че е така, че освен боб и питка май друго няма да сколасам да направя.

Да се включа и за захранването - и аз го планирам най-рано февруари месец. Но моята педиатърка е печена, видяла е че не се давам лесно и заедно обсъждаме и ваксини, и захранване. Щом детето е на кърма, каза че щяла да ми говори чак 6-тия месец. Joy
Лека и спокойна нощ майчета.

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 00:04 от mimes

# 176
Q-T, не мога преди да заспя да не споделя, че открих още нещо общо между нас и това е уважението към мистър Рамзи Simple Smile За сърмите аз съм страшна, правя ги тънички и мънички като за една хапчица Simple Smile Живот и здраве някой ден ще споделя опит.

Наша Радина тази вечер 20 минути се смя на котарака и му подвикваше щастливо, докато той си правеше вечерния тоалет. Да ми е жив и здрав, голяма е атракция за нея, непрекъснато го следи с поглед и му се киска Simple Smile Той още не смее да я доближи, ама по-добре така да й има уважение.

Хайде лека нощ от нас, сладки сънища на всички!

# 177
  • Варна
Мацки, ето линка и към шоколадовите фонданчета:  Wink  мммммммммм

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/8168/chocolate-fondant

Вио, браво на вашия тати!  Simple Smile

Мимес, не си единствената дето яхва метлата. Wink Mr. Green И на мен ми се случва напоследък. Whistling

ДжейдедHug
Аз никога не съм гледала цял епизод на Hell's Kitchen, но миналата година като търсих рецепта за пуйка и попаднах на неговите рецепти, направо се влюбих в начина, по който готви.  Heart Eyes Много ми харесва да го гледам - като магьосник е в кухнята. А за сърми приемам всякакви съвети. Аз срам не срам ще си призная, че никога не съм правила.  Blush Много ми харесва майка ми как ги прави и съответно никога не ми се е налагало аз да правя. Но все някой ден трябва да се пробвам, та давай рецептата насам. Hug
Като спомена за Радина как се смее на котарака. Вчера Малена за втори път се смя с глас. Баща и я къпеше в банята и нещо си говориха. Всъщност той подскачаше и викаше "бам, бам", а тя явно го намери за много смешно, защото прихна да се смее и се смя 2-3 минути с глас. Добре, че тъкмо си бях взела телефона и я записах.  Heart Eyes

# 178
Момичета, много ви благодаря, че ни мислите  Hug Толкова сте милички  Hug

Емо вече се оправя. Вчера пуснахме урината и всичко й беше наред, но и преди да я пуснем, като казах на педиатърката, че през ноща са започнали  и сополи и тя каза "вече съм спокойна, защото знам къде е инфекцията"  Laughing после ми изписа едни капки за очи,които да му слагам в нослето и да ви кажа - вълшебни са. Хремата му беше ужасна, но само след два пъти от капките намаляха наполовина,  тази вечер вече почти ги няма. И това само за един ден - снощи беше с подути очи, които сълзят, клепачите му червени, сополи текат от нослето.. като голям човек, когато има тежка хрема. А тази вечер, очите вече са спаднали, няма сълзи, сополите саво с бейби вака ги махаме, не изтичат сами. А, и най-хубавото за последно вдигна температура вчера сутринта. От тогава няма и даже миналата нощ си спа дълго и спокойно, та чак до 10 сутринта.

Надявам се до Коледа да е напълно здрав. И да ви кажа - въпреки, че сучеше непрекъснато тези дни, даже първите две нощи от боледуването не пускаше гърдата по цяла нощ, виждам, че  е отслабнал. Не съм го мерила, но на пипане е един мекичък, а преди беше плътен и бузките са му спаднали. Дано бързо възстанои теглото  Praynig

За сметка на него, аз се влошавам с всяка минута, първо беше гърлото, после почна и хрема, която от няколко часа се развива шеметно и вече съм като чешма. Ама не ми пука, важното  е Емо да се оправи, аз ако трябва мога и лекарства да пия, пък той ден-два на замразена кърма ще кара и пак ще се оправя. И, дали заради майчинското чувство или нещо друго, този път макар и болна съм си ок - ставам, върша си всичко спокойно, даже един сладкиш спретнах днес. А, преди като се разболеех ставах парцал, не можеш да ме вдигнеш от леглото, чак свят ми се виееше. Явно природата го е направила така, че дори и болна, майката да е мобилизирана (напълно несъзнателно), за да оцелее бебето  Laughing

Цункам ви  Hug

# 179
Момичета,
аз от 2006 година започнах да пътувам за дълго из чужбина /всяка година по 4-5 месеца/, но днес за първи път през живота ми просто ми се прииска да си взема бебчето и куфарчето и да изчезна мигновенно! /аз съм ви разказвала каква голяма любоФФ ме накара да замина при таткото на Сара/.
подала съм документи за ЕГН на Сара, съответно и акт за раждане /за което няколко пъти ходя до там, да се обясняваме допълнително/. Днес случайно минах през локалната полиция, да запитам как да се свържа с 'местния' полицай, който не ми е точно ясно, какво общо има с документите на моето дете; и се оказа, че в системата аз още нямам дете, минавали 15 дни, преди да се актуализира  Shocked и чак после аз да подавам документи за паспорт  Shocked тотален потрес от моя страна /и преди ги питахме, нямаше такива детайли неясни/. после, в същия този разговор се оказа, че трябва да отида до еди-къде-си, да моля за среща някаква особа и да я МОЛЯ да ми направи ЛИЧНА услуга, та да издам паспорт на Сара /това сбитата версия на разговора/. В следствие на което аз буквално изригнах как ще моля някой за лична услуга, за да си свърши той работата???
после 'хвръкнах' до ГРАО - поне беше готов акта за раждане и всичко около него и там жената ме увери, че отнемало 'няколко дни', но не 15, това актуализиране на системата, та да видим какво ще е...

то тези перипетии са бял кахър на фона на болните бебчета и предстоящите празници, но аз съм тотално потресена - аз дете родих в страна, чийто език дори не говоря, и нямаше и минимален проблем, а покрай документите на Сара - като започна от посолството в Дания, през всички глуспоти тук - нямам думи Sad

и като и кажат името и се споглеждат странно и казват 'ми тоя баща не е българин' - ми какво като не е българин?

сори за малкото лично лирично обръщение, ама много ми омръзна вече Sad

Общи условия

Активация на акаунт