Януарските шкембоци, вече стават на бебоци! - тема №16

• 30 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Ето ме и мен след ЖК. Мишока е пораснал - 2,2 кг и отново реши да се покаже как може да скача точно като го преглеждат. Имам чувството, че като приближа кабинета на докторката и усеща, че ще го мерят и ширят, явно е срамежливко и неще Simple Smile
И аз обаче май ще трябва да се присъединя към отбора на полежаните, че шийката на матката ми била почти изгладена и много къса и докторката се притеснява да не направим някой фал предварително. Мери ми и таза, тя беше убедена и без да го мери, че е тесен, като ме премери се оказа, че едната мярка е много добра, другата така и не разбрах, седмица преди термина щяло да стане ясно дали ще може да мине бебока по пътя си....
Имам и бактерии в урината, пак, утре пускам нови изследвания и ако се потвърдят пак ще гълтам антибиотици  Sad

Иначе и аз мислех да заложа на Бюбхен, аз съм им ползвала продуктите на себе си и бях много доволна. Другия вариант е да почнем в началото да пробваме тестерчетата, които имаме от различните училища и бебето само да си избере козметика... това още не съм го мислила и не сме взимали нищо. А и аз след нова година смятам да пера и готвя чантата, по-голямата част от нещата са накупени, само трябва да ги организирам ... Simple Smile

# 436
ЧЕСТИТО НА ОБЕБИЛИТЕ СЕ МАМИ!!! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА , ДА РАСТАТ В ЛЮБОВ И СПОКОИСТВИЕ!!! НЕКА ИМАТ ЕДНО ЩАСТЛИВО И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО!!!
Не мога да ви изчета. От петък не съм влизала , голямо четене падна. Simple Smile
Make a pregnancy ticker

# 437
  • София
За козметиката и аз като повечето мами - сапун, шампоан, олио и крем против подсичане.
Купила съм и тоалетно мляко на същата марка(ProDerm), което ще ползваме от пролетта. Laughing
И аз да попитам: какъв е тоя тест за преносване, нещо съм пропуснала!?
Rolling Eyes

# 438
благодаря ви за помоща, отказах се от някои неща Simple Smile цените варират от 10 до 18 лева, този който е 40 явно е по голяма разфасовка. Аз съм доволна от мустела, ще ползвам и кремовете за след раждане . Някоя мама ще сподели ли отзиви за крема за стрий на виши ? И козметиката на бюбхен има ли я в аптеките, или се поръчва по интернет? Не съм я чувала преди , но ще се поинтересувам.

# 439
Тестът за преносване е просто тест за развлечение, Мамма Мил го пусна тези дни. Ето: http://www.justmommies.com/quizzes/labor_prediction_quiz.php

Аз се извинявам, ако звуча като развалена плоча, но вчера много се стреснах от това, че всеки може да си купи препарат за предизвикване на раждането и, недай Боже, да тръгне да се самопредизвиква. Момичета, не правете такива неща, много е опасно!!! Колкото и да ви е тежко и да не издържате вече и да искате бебето да се появава - не е това начинът. Рискувате живота на двама.

Ето малко акушерски трикове за предизвикване на раждане (пробват се само, ако вече сте в поне 38ма седмица):

- секс, по много. Спермата съдържа същите простагландини, които ги има и в препаратите за предизвикване (само че в много по-малко количество).
- ходене пеш
- качване по стълби
- шетане, особено миене на подове на четири крака
- ананас в големи количества

И две само в случай, че пренасяте, не преди термин:
- еднодневен глад с пиене на много вода
- големи количества разхлабващи храни, например круши, пак с много вода

# 440
 Исках да ви попитам по въпроса с изследванията преди раждане задължително ли ви взимат вагинален секрет за изследване...а на кардиолог ходи ли се..в смисъл за кардиограма?

# 441
Здравеите,

да се отчета и аз след вчерашния преглед с акушерката. С бебето всичко е ОК, всички мерки отговарят на нормите, с моите изследвания също всичко е ОК. Проблема идва от това че бебка е много ниско и главата и натиска силно шииката на матката. Тук всеки месец се прави мануален преглед, за да се види дали шииката на матката е омекнала и дали има разкритие. Хубавата новина е че няма разкритие, но шииката ми се е скъсила в следствие на безболезнените контракции (около 30 на ден), които имам от 2-3 дни. Затова акушерката ми предписа няколко опаковки с един мадикамент които е за намаляване на спазми в коремната област и матката Rolling Eyes. Тя изчисли, че за да не се води бебето преjдевременно родено, трябва да устискам до 4 януари  Praynig (краи на 37 седмица, имаики предвид че тук термина се смята на 40 седм + 4 дни - тоест при мен на 27 януари). Сега трябва да си почивам и да не ходя нито на пазар, нито чистене...14 дни, след това и да доиде бебка не е толкова страшно!!

Момичета исках да ви попитам дали някой има подобни болки като мен. Бебето е с главата надолу и гръбчето и дупето му са от дясно. От 5-6 дни вири дупе упорито и ме натиска силно под ребрата в дясно. В началото беше неприятно, сега вече си е болезнено. Мисля, че притиска някакъв орган. Вечер се сабъждам по няколко пъти от болки там - бодежи и изтръпване.

irchony

На мен тези болки са ми напулно познати: моята бебка е разположена по същия начин - и от както е позаякнала, петичката и просто ми разказва играта!! Все едно имам някакво орехче, което някои ми отърква с всичка сила от вътрешната страна на корема и за капак ми го забива в ребрата и така като намери опора и се надупва от другарта страна на корема!!!! Аз се мъча малко да я възпра като и аз натискам от външна страна, но уви все така си е болезнено. Но това е явно щастието да си маика - хем те боли, хем се радваш!! smile3521

# 442
  • На Дунава
Някоя мама ще сподели ли отзиви за крема за стрий на виши ?
В Австрия са много популярни разни тестове на козметика - независими лаборатории изследват съставките им като минимум, като максимум се наблюдава и въздействието върху избрани потребители. Това второто по-рядко, защото е скъпа процедура. Та, значи, Виши е на едно от последните места заради съставките си - съдържа петролни продукти и не-знам-си-к'ви още вещества, които имат свойството да преминават през клетъчната стена, и да променят ДНК на клетката. Не си го представяйте сега като оръжие за масово унищожение - просто при Виши балансът между полезните и вредните съставки с оглед на бременността беше отрицателен. Най-отгоре с най-добри резултати бяха далеч по-евтини натурални кремчета, на ДМ например. Най-интересен беше изводът от цялото проучване: мажете се с максимално естествени продукти и не се подлъгвайте по реклама и високи цени, защото основният ефект на кремовече срещу стрии не идва толкова от съставките му, колкото от масажа, който си правим, докато ги нанасяме, подобрявайки по този начин кръвообръщението на засегнатия участък  Mr. Green
Аз, понеже вече си бях купила Виши- кремчето и го бях ползвала, когато попаднах на този тест, мога в заключение да кажа само, че получих стрии през последния месец. Надали само заради кьопавостта на Виши, вероятно най-вече заради собственото си предразположение към такива "травми"  Crazy

# 443
Тестът за преносване е просто тест за развлечение, Мамма Мил го пусна тези дни. Ето: http://www.justmommies.com/quizzes/labor_prediction_quiz.php
Ха-ха-ха на мен ми дава да родя преждевременно с 2-3 седмици и как пък улучиха, че мъжа ми пътува, че да си вземе добре зареден телефон с него, за да го предупредя  Joy Е, ако е верен теста, значи по Иванов ден ще се гушаме с бебо  Heart Eyes Божа работа ..., да сме живи и здрави
ianajar това за ананаса за първи път го чувам. Полезно инфо даваш, както винаги  Hug  bouquet
Момичета, наистина шегата настрана, не си правете експерименти и не злоупотребявайте с дадената информация и тук и като цяло в интернет пространството!!!

# 444
Малии, този тест ми казва, че ще родя след термин, сутринта, след 11-часово раждане. Прекрасно просто. Sad
От изброените от janajar начини за предизвикване на раждане всичко пробвах първия път, безуспешно. Особено първите три. Сигурно съм карък. Виж, това с гладуването и крушите не го знаех. Записвам си го, дано подейства, ако се наложи.
Ксения, неприятна работа, разбирам те чудесно. Що и мъжът ти е на лечение? Заради секса ли? Секс ние правим само с презерватив, откакто изскочиха стрептококите. Но никой не ни е казвал така да бъде, просто го сметнахме за удачно.

# 445
Добър вечер мами! Аз май отдавна не съм се разписвала, ама едвам ви настигнах, много бързо пишете.
Честито на всички родили майчета, да са ви живи и здрави малките бебчета!
При нас нищо ново, чакам си ЖК в понеделник, ще ме гледат и за разкритие. Бебчо рита доста силно и то в ребрата, боли ме, ама ще търпя няма как. Иначе най-накрая си стегнах багажа за болницата, да съм спокойна за всеки случай, изпрах и дрешките на бебо, остава само да ги изгладя.
Таткото е много нетърпелив да види бебо, почти всеки ден ме пита: "Хайде, няма ли да раждаш вече" Mr. Green, а аз все му казвам да не бърза, че е рано.
Между другото много ме ядосва цял ден:( Излязохме да се поразходим днес, пихме по едно кафе и нашия се заинати да се прибираме, а аз исках да вляза в един магазин, за да купя шапки на бебо, макар да знам че много мрази да ходи по магазините Laughing Явно ще трябва да изляза сама Naughty

# 446
mi_sy много ми стана мило от разказа ти  Heart Eyes такава носталгия ме обхвана  Blush като видиш бебенцето си и вече всичко останало престава да съществува и те облива такова щастие и спокойствие  Heart Eyes Честита рожба  Hug

irchony това твое описание за дупенето и ритането все едно аз съм го писала. Затова казват, че не е добре бебето да е от дясната страна, защото всичко е доста по- болезнено заради органите които притиска. Но ето на аз трето нося от дясната страна, нищо не помага, нито спане на ляво нито каквото и да било, то като на него си му е удобно там...ще търпим  Heart Eyes Мен снощи такива болки ме хванаха от 2 до 4 сутринта, че реших да си стягам багажа, стигнах до слагането на едни пантофи в една раница и ... до там  Mr. Green поцъках каналите, и си казах, че щом не рева от болка значи е фалшива тревога! Легнах и така, охкам пъшкам от контракции, ама освен дискомфорт тия контракции до нищо не водят Crossing Arms Мен повече ме притеснява като вземе да натиска с глава отдолу, направо имам чувството, че ще се изръси някъде #Crazy

Хубава и спокойна вечер  Hug

Редактирам се: pupalupa при мен повече помага, ако се облегна назад за да освободя повече място на бебо и разбира се лежането на една страна, най-удобно ми е на дясната.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 20:39 от gigamiga

# 447
Здравейте момичета, много бързо изписахте темата  Grinning
Аз днес бях на лекар, прегледа ме доки за разкритие и много се изненадахме с мъжа ми когато ми каза че до 3-4дни най вероятно ще родя!!! Shocked Само като видях физиономията на мъжа ми, толкова смешно ми стана...  Laughing все пак термина ми е след 2 седмици.... Обаче като ми каза че вече имам 2см разкритие и аз  се изненадах Shocked Shocked Даже ми каза че шийката ми е изгладена и се пошегува че ако искам даже и днес може да родя  Joy  С повече разходки и около Коледа ще стана майка  Heart Eyes  Само да знаете как реагираха семействата като им казахме, че все пак 3-4дни не са много, а майка ми иска да ми идва на гости,и и се обадих да стяга багажа че живее на 1000км  Joy
....А по този тест ми излиза че ще родя 2-3 седмици по-ранно и изненадващо но е вярно засега  newsm78
Връщам се назад да чета  Crazy

# 448
Честити рожбички на purple_butterfly и mi_sy! Да са ви живи и здрави, много усмихнати и послушни! Бързо възстановяване на мамите!   bouquet
Честита годишнина на Атадар! С всяка следваща година да бъдете все по-влюбени и щастливи с половинката!   bouquet

Аз също си правих теста и според него ще родя седмица-две преди термин, сутринта след 11 часово раждане  Simple Smile
 Което ме навежда на един въпрос: на няколко пъти тази вечер имам болки ниско долу, не са силни или остри, но са съпроводени с гореща вълна и леко изпотяване за секунди. После и изпотяването и болките отшумяват. Та да попитам това контракции ли са?  newsm78 Втвърдяване на корема не усещам...

# 449
  • Западен парк
Добър вечер!
Може ли утре като си пием кафето с вас, някоя да прежали 10 минути и да ми помогне да направя забавния тест? Опитах се сама, но знанията ми по английски не ми позволяват да разбера резултатите. Може например да копирам страничката с резултата и някоя от вас да ми го преведе. Хайде, до утре и благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт