Подсъзнанието може всичко 46 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 66 416
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Добро утро и от мен.
Пораствайки порастват и желанията за падаръци. Като малки беше лесно - кола или кукла. Но сега .... то не са таблети, лаптоп, и т.н. След няколко години ще е BMW. Е ще продължаваме да вярваме в Дядо Коледа, пък може и на нас нещо по-големичко да донесе!  Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 08:55 от Naddya

# 61
Добро утро! Simple Smile
Ето малко информация за една авторка, за която май не сме писали. Тя не е типичен за темата автор. Не пише в стила на наставления, напътствия или техники, но ми се вижда подходяща за тематиката Simple Smile

Elif Shafak
Елиф Шафак е дете на Изтока и Запада. От турски произход, родена в Страсбург, дете на разведени родители. Израстнала с майка си, която е дипломат. Тя пътува и е живяла в много и най-различни страни.
Вързката и с мистичното е нейната баба и любимият и Истанбул. От интервютата, които ще предложа след малко, можете да разберете повече за нея и житейската и история.
Пише на английски и турски. Нейните истории са интересни, различни и завладяващи. Тя обича да въвежда много герои и тяхната гледна точка към историята. Не обича клишетата и възприема книгите като прозорец към другите и другия.
„Любов“ е най-известната и книга. Тя е книга за Любовта във всички нейни измерения. За чистата искренна Любов, която всеки носи и разбира по свои собствен начин. Книгата е за пътя към Любовта към себе си, другия и Бог.  Поднесена е чрез много различни персонажи, пренасяни през вековете, показва съчетанието на Изток и Запад, на модерното и мистичното. Въвежда ни в този свят увлекателно вплела стиховете на Руми, притчи предавани през вековете и интерпретациите на темите за Любовта от всички персонажи.   За пръв път чета книга, която да показва толкова много лица на Любовта.

http://www.pozitivnoto.info/2011/03/40-pravila-na-liubovta-elif-shafak.html - Елиф Шафак и Четирдесетте правила на Любовта
Четирдесетте правила на любовта са част от книгата (Това е и оригиналното заглавие). Въведени са постепенно поставени в контекста на конкретни истории. Но дори извадени от този контекст, те обрисуват картината на Любовта – безкрайна, всеопрощаваща, поглъщата, многолика, универсална, дълбока, мистична и обикновена, свободна....

http://www.ted.com/talks/lang/en/elif_shafak_the_politics_of_fiction.html - Видео, с нейно представяне. За мен прекрасно обрисува своя мироглед. – има субтитри на български

http://www.youtube.com/watch?v=qMkdRqYeXk8 – Бостънски Университет „East, West and Global Souls” – на английски език Започва да говори около 7-ма минута

http://www.capital.bg/light/revju/knigi/2011/06/16/1107365_recepta_za_uspeh/ - Капитал Light за „Копелето на Истанбул“ друга книга на Елиф Шафак

Ето и няколко цитата от книгата.... Все пак ви препоръчвам да я прочетете. Честно казано доста се колебах дали да напиша този пост, за да не разваля магията от срещата с книгата. Реших се, защото много пъти подминавах тази книга... Предрасъдаците ми ме спираха дори да я отворя  Мислех си, че ще е някоя сладникава любовна история, но ... Сгреших.

"Пътят към истината е усилие на сърцето, а не на разума. Нека сърцето ти бъде пръв водач. Не разумът. Срешни се със себелюбието си, опълчи се срещу него и накрая го победи. Познаеш ли своето его ще познаеш Бога."

„Веднъж някакъв мъж дотичал при един суфист и му рекъл запъхтян:
-   Ей, онези там носят тепсии, виж, виж!
Суфистът отврнал спокойно:
-   Какво ни засяха това? Какво ми влиза в работата?
-   Но те носят тепсиите в твоя дом!- възкликнал мъжът.
-   В такъв случай на теб какво ти влиза в работата? – казал суфистът.“

„Суфистът казва: „Вместо да съдя другите, ще се занимавам с духовната си среща с Бога“. Но един православен книжник вечно търси грешките на околните. Ала вие, ученици, не забравяйте, че през повечето време, който се оплаква от другите, сам греши.“
Има много вдъхновяващи и интересни цитати, но ще оставя на вас да откриете и да се вдъхновите от тях.
 newsm76  Heart    Kissing Heart

http://www.elifshafak.com/ - Официален сайт на Елиф Шафак. Тук намерих интересни нейни интервюта на английски език.

# 62
Запиисс  bouquet

# 63
vanichkaa И на мен ми е любима, стойностен автор   bouquet

# 64
# 65
За Дядо Коледа съм казала на сина си,че носи играчки.Никакви телефони,телевизори,таблети и т.н.Така е по-лесно,за другите неща,трябва търпение и мъничко да се потруди.Все още успявам да го убедя,че има,но вече доста трудно.

# 66
  • на острова на мечтите

Десссбраво на теб! Много Коледно и много добре оформено!Благодаря!

# 67
  • Universe
Във връзка с поста на vanichkaa (и не само Heart Eyes)

Rumi - Poet of the Heart / Руми - Поетът на Сърцето

"Руми -- поетът на сърцето" е 55-минутен документален филм, който представя живота, творчеството и вътрешния свят на най-известният персийският поет и мистик Джеляледин Руми чрез разговор с Коулман Баркс -- човекът, превел творбите му на английски език. Изказвайки свои наблюдения над Руми и суфизма във филма взимат участие и учени като Хюстън Смит, Робърт Блай, Симон Фатал, Дийпак Чопра и суфистът шейх Джеляледин Лора.

Първата част от филма разказва за живота на Руми: роден в Афганистан през 1207 г. семейството му се мести в Турция, където баща му ръководи една суфистка школа. След смъртта му Руми заема неговото място, заставайки начело на този религиозен, научен и образователен център.

След време Руми среща един мистик-отшелник на име Шамс от Табриз, който става негов ментор в продължение на години. Болката, която изпитва след смъртта на Шамс, Руми изразява в своята поезия на страдание и копнеж и поставя началото на традицията на т.нар. танц на въртящите се дервиши.

Празникът на дервишите в Коня

http://www.youtube.com/watch?v=XVRXb2iKRGc&feature=BFa&l … p;lf=list_related

# 68
  • Deutschland
Здравейте. Чета ви отдавна, искам да пиша. но незнам откъде да започна. Накратко. Имах дълга връзка, от която имам дъщеря на 8. Когато бях бременна, родителите на приятеля ми обърнаха света за да ни разделят и аз останах сама. Макар да живеем през две улици, 9 години вече не сме си говорили, не поддъжаме абсолютно никакви отношения. И той като мен е прекалено горд за да направи първата крачка. По ирония на съдбата същият ми стана началник преди месец.... оттогава не съм на себе си. Започнахме да си говорим..за детето ни дума, все едно не съществува. Аз взех да вдигам кръвно, имам проблеми със сърцето, обзема ме паника...не е в него причината. Той се държи добре. Прави опити за сдобряване...но аз се държа студено. Нямам идея какво ми става. Мисълта ми е могат ли утвържденията да ми помогнат да изляза от кризата, макар да не знам какво я причинява..или някакъв друг ритуал....или да вървя на психоаналитик....незнам. Помогнете ми моля ви

# 69
  • Costa Rica
vanichkaa И на мен ми е любима, стойностен автор   bouquet
Обожавам Елиф. Сега чета автобиографията и "Black milk" - страхотна книга!
Ако някой успее да изрови 40-те правила - цялата книга, имам предвид  - от нета, моля да сподели.

Ето ми го начинът за лимоните, написан, изтипосан черно на бяло или по-скоро синьо-зелено на бяло.
Радвам се, че бившият ми подпис ви е бил от полза Mr. Green

Откакто започнах да не се примирявам с поредната лимонова реколта, животът взе да ми предлага банани - що ли, питам се аз newsm78  Не съм станала по-бяла, добра и прощаваща, пък рогът на изобилието сипе ли, сипе - чудна работа... Thinking

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 15:20 от Делфина фон Ю.

# 70

Naddya, естествено че можеш да махнеш от обкражението си всеки който поискаш,бил той и близък роднина,но това не означава че си простил,нали? Естествено,че можеш да спреш да мислиш за това което ти се е случило нон-стоп и да продължиш напред, но това не означава че болката/мъката/разочарованието са забравени,напротив те стоят там някъде вътре в теб и само чакат някой друг или пък същия човек  да натисне бутона и да излезнат на повърхността с още по-голяма сила. Затова понякога ни се струва че изживяваме едни и същи неща постоянно, все едно сме орисани да страдаме по един и същи начин. Някои казват ,че безусловната любов е разковничето, аз не знам, явно не съм дорасла толкова, че да обичам толкова силно и да простя всичко. Но съм се убедила ,че заравянето на главата в пясъка и игнорирането на нещо което се е случило и това че съм го забравила(за момента) не е решение. В тоя род на мисли, мисля че най-трудното е да простиш на себе си.А всичко започва точно от там.
Напълно съм съгласна с nikolexa ,бягането от проблема или хората,на които не сме им простили не е решение.Аз мисля,че съм си простила всичко,ама това не води до прошка и на другите.Или по-точно опитвам се да простя,мисля че успявам,ама дълбоко в мен май си остава и болката и разочарованието .Самоубеждавам се че съм простила,но като попадна в същата ситуация и пак всичко изплува и май никаква не съм била я свършила.А и повечето тук усещат след прошка някакво облекчение,освободеност и други подобни усещания,което може би показва че са постигнали прошката в действителност,ама аз нищо не усещам.Сигурно се самозаблуждавам. Някаква идея?

# 71
Lenny_Pld, Благодаря за прекрасното видео! Не знаех за него.
Dani Avramova, може би ти се сещаш за по-хубави цитати. Аз обикновено си подчертавам като чета, но сега книгата не е моя и не съм драскала Simple Smile. Със сигурност ще си я купя и тогава ще я нашаря цялата. Заповядай с някой цитат, ако се сетиш.

Момичета, що се отнася до прошката има и един изключително важен аспект. Прошката към самия себе си. Често ние се обвиняваме и сажъляваме за неща.... Особено силно е ако става въпрос за смърт. Почти не познавам човек, които да не е казал: "Ако бях направил това (или казал това), той можеше да е жив." или нещо подобно.
Според някои автори именно неопростеното пред самите нас е това, което ни трови най-много. Луиз Хей пише по тази тема, а и други автори. В момента не се сещам почти нищо конкретно, но се надявам тези дни да се сетя.

Луйз Хей за прошката
"Днес аз правя крачка към пълното опрощаване на всякаква ситуация.
Прощавам на всеки и на всички техните грешки.
Когато аз пускам предишните мисли за миналото и за грешките, които не ми носят добро, и никога не се сещам за тях – аз ставам свободна, добра, разбираща и всепрощаваща.
Моите мисли за прошката безпрепятствено заминават във Вселената, където се притеглят от подобни мисли и след това се връщат при мен в цялото си величие.
Дори ако предишните спомени и мисли ми носят вреда, създавайки нови несполуки и грешки, а несполуки от миналото пак идват в моите мисли (тъй като най-вероятно те ще се връщат отвреме навреме) аз благославям миналото и възнасям благодарност на Бога за всичкото добро, от което аз мога да извлека полза.
Аз не обичам да изживявам пак отново и отново миналите грешки и несполуки – това е безсмислено.
В моята свобода, дадена ми от Вселената, аз изразявам ново разбиране и пълно осъзнаване, че вече съм простена." Л.Х.
ОТ http://dreamland-bg.com/index.php?topic=72.0 - Луиз Хей.... Луйз Хей за прошката.
 Hug

*Не ме бива много с линковете и постовете... Някой, ако може да ми помогне, или да ми каже къде да прочета, как да публикувам сайтове като пише вместо линк-а буквички и как да качвам снимки.... Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 18:27 от vanichkaa

# 72

ОТ http://dreamland-bg.com/index.php?topic=72.0 - Луиз Хей.... Луйз Хей за прошката.
 Hug

*Не ме бива много с линковете и постовете... Някой, ако може да ми помогне, или да ми каже къде да прочета, как да публикувам сайтове като пише вместо линк-а буквички и как да качвам снимки.... Simple Smile

Код:
текстов линк - [url=http://dreamland-bg.com/index.php?topic=72.0] Луиз Хей.... Луйз Хей за прошката [/url]

снимка - [img]https://cdn.bg-mamma.com/Ksyb/9afb3ee8.gif[/img]

снимка-линк към сайт [url=http://dreamland-bg.com/index.php?topic=72.0] [img]https://cdn.bg-mamma.com/Ksyb/9afb3ee8.gif[/img] [/url]

# 73
  • София
Здравейте. Чета ви отдавна, искам да пиша. но незнам откъде да започна. Накратко. Имах дълга връзка, от която имам дъщеря на 8. Когато бях бременна, родителите на приятеля ми обърнаха света за да ни разделят и аз останах сама. Макар да живеем през две улици, 9 години вече не сме си говорили, не поддъжаме абсолютно никакви отношения. И той като мен е прекалено горд за да направи първата крачка. По ирония на съдбата същият ми стана началник преди месец.... оттогава не съм на себе си. Започнахме да си говорим..за детето ни дума, все едно не съществува. Аз взех да вдигам кръвно, имам проблеми със сърцето, обзема ме паника...не е в него причината. Той се държи добре. Прави опити за сдобряване...но аз се държа студено. Нямам идея какво ми става. Мисълта ми е могат ли утвържденията да ми помогнат да изляза от кризата, макар да не знам какво я причинява..или някакъв друг ритуал....или да вървя на психоаналитик....незнам. Помогнете ми моля ви

Виж, тук техники може и да ти предложат, но аз мисля, че на теб ти е нужно да говориш по проблема си, да го видиш отстрани, да споделяш. Тази тема не е най-подходящото място за това.
Има подфорум Семейни отношения. В него пишат много жени. Предупреждавам те, там ще чуеш и ужасни неща, ще ти бъдат ударени и плесници, ще получиш много негативни мнения, но ще има и такива, които ще ти се отразят добре. Важното е да чуеш мислите си, да ги споделиш. Тук си анонимна, не забравяй това, няма от какво да се притесняваш, дори да чуеш обиди. Ще получиш и много подкрепа.
Ако искаш, пусни си собствена тема там. За ситуацията.
Отново те предупреждавам - може да се окаже тежко да понесеш някои от мненията.

А момичетата тук ще те посъветват коя техника да използваш.
Мисля, че най-вероятно ще ти препоръчат ТЕС. И разговор с Висшия Аз.

# 74
  • София
Клонче, ти хубаво си я посъветвала за подфорума "Семейни отношения", но там новорегистрирани потребители не могат да пишат... Само четат...

Общи условия

Активация на акаунт