Подсъзнанието може всичко 46 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 66 416
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Клонче, ти хубаво си я посъветвала за подфорума "Семейни отношения", но там новорегистрирани потребители не могат да пишат... Само четат...

Не знаех Laughing

# 76
  • По света и у нас - за сега в Белгия :)
Момичета,

Страшно съм ви благодарна! Благодаря ви, Благодаря ви, Благодаря ви!  Hug

Вашите питанки, съмнения и неувереност за определени неща ме карат да се ровя, да намирам отговори за себе си, с които се надявам, че ще мога да помогна и на други хора. Карат ме да се интересувам, как са постъпвали хората по света, да намирам възможности и решения в различни ситуации. Правят Вярата ми още по-силна и ме учат как да бъда по-добра, да се развивам и да раста духовно! 

Бих искала да подкрепя и да кажа, че съм напълно съм съгласна с vanichkaa, nikolexa, лора др и Котьо Тръмп. За мен най-трудното нещо е да простиш на себе си! 

Да си простиш, но не от егоистична гледна точка, когато мислиш, че всъщност няма, какво да си прощаваш, защото ти си най-правилния.
А да си простиш, когато с цялото си сърце си осъзнал, че и ти си сгрешил, че и ти си грешен. Че всъщност си могъл да постъпиш по по-добър начин, но не си. 

Да си простиш означава, за мен, когато признаеш пред себе си, че и ти си сгрешил, минеш през обвиненията към себе си и ги приемеш; когато се обикнеш такъв грешен и несъвършен; когато поблагодариш за поуката и обещаеш на себе си, че този урок, ще ти е от полза в бъдеще, за да помагаш на хора в подобни ситуации; когато разбереш, че самообвиненията и живота в миналото са безсмислени, докато истинската Любов към теб самия, желанието да поправиш грешката или поне да помогнеш на други да не грешат така са много по-силни и ценни и биха могли да ти бъдат от много по-голяма полза от колкото да живееш във вина и самосъжаление. 
И да, определено, когато погледнеш назад във времето, споменът, не трябва да предизвиква негативни реакции. Но ако си приел, че и ти си грешал и си се покаял и най-вече, ако си разбрал защо си грешал, то обикновенно негативните чувства изчезват.

И за да не съм голословна ще приведа примери.

Простих на приятеля си, днес мой съпруг и баща на детето ми, че две седмици след, като ме доведе в своята дръжава, където не познавах никого и не говорех езика, ме оставяше с часове сама, а той играеше с приятели интернет игри или дори се срещаше с бившата си приятелка.
Но това беше лесната част.
По трудно ми беше да разбера, че трябва простя на себе си, за това, че се смятах за напълно зависима от него; че не уважавах себе си и си позволявах да мисля, че с мен се отнасят неподобаващо; че не се смятах за достатъчно достойна и способна да променя нещата сама в своя полза; че си мислех, че не мога сама да управлявам живота си; че позволих съмненията и страховете ми да покварят красивата любов, която имахме!
Всъщност, прошката дойде много бързо от самосебеси, когато си спомних, на подсъзнателно ниво, случките от детството ми, провокирали всички тези чувства и мисли в продължение на целия ми живот и спиращи ме да живея щастливо. Тогава разбрах, че всъщност не съм виновна аз, защото детският ум възприема всичко, като чиста монета и е напълно нормално, една невинна случка да се запечатли като огромна болка на подсъзнателно ниво и да ни ръководи впоследствие дълги години, докато не я изчистим.
Няма нужда да споменавам, че след като простих на себе си, след като се Обикнах истински и повярвах в собствените си възможности Любовта ни се възобнови с много по-голяма сила и съмненията, които имах се оказаха безпочвени.

Простих и на баща си, че позволи на алкохола да превърне човека с бистър ум и мъдри разсъждения, когото боготворях и на когото разчитах най-много, в деградираща личност, която трудно помнеше и две минути.
Но това беше лесната част.
По трудно ми беше да разбера, че позволих на мястото на Любовта да застанат обвиненията и осъжданията. Че заслепена от собственото си самосъжаление и срам, че баща ми потъва в алкохолни пари, аз не потърсих варианти да му помогна, а взимах предварителни решения, вместо него, че той е непоправим и няма как да му се помогне. Съответно, че не съм била най-добрата дъщеря, която да го подкрепя и обича безусловно. 
Можеби това е най-голямата прошка, която съм си дала. Защото се приех, като грешна, поисках прошка от всички и пред всички, с писмо до него на погребението му. И обещах, че Любовта ми към него, ще се умножава и ще преизпълва сърцето ми с всяка мисъл за него, за да могат внуците му да растат сред Любов, а не грозни спомени. Извадих си поуката и си обещах, че ще я превърна в положителна за всички останали, които срещам през жизнения си път. Приех, че е безсмислено да се обвинявам цял живот, вместо да вложа всички усилия да поправя грешката си, като преобразя живота на други хора в положителна насока!
Не смятам тази своя прошка за егоистична и вярвам, че Баща ми би ме подкрепил!

Желая ви прекрасна седмица изпълнена с коледни вълшебства! newsm51

# 77
  • Tам през Атлантическия океан
Здравейте. Чета ви отдавна, искам да пиша. но незнам откъде да започна. Накратко. Имах дълга връзка, от която имам дъщеря на 8. Когато бях бременна, родителите на приятеля ми обърнаха света за да ни разделят и аз останах сама. Макар да живеем през две улици, 9 години вече не сме си говорили, не поддъжаме абсолютно никакви отношения. И той като мен е прекалено горд за да направи първата крачка. По ирония на съдбата същият ми стана началник преди месец.... оттогава не съм на себе си. Започнахме да си говорим..за детето ни дума, все едно не съществува. Аз взех да вдигам кръвно, имам проблеми със сърцето, обзема ме паника...не е в него причината. Той се държи добре. Прави опити за сдобряване...но аз се държа студено. Нямам идея какво ми става. Мисълта ми е могат ли утвържденията да ми помогнат да изляза от кризата, макар да не знам какво я причинява..или някакъв друг ритуал....или да вървя на психоаналитик....незнам. Помогнете ми моля ви

Виж, тук техники може и да ти предложат, но аз мисля, че на теб ти е нужно да говориш по проблема си, да го видиш отстрани, да споделяш. Тази тема не е най-подходящото място за това.
Има подфорум Семейни отношения. В него пишат много жени. Предупреждавам те, там ще чуеш и ужасни неща, ще ти бъдат ударени и плесници, ще получиш много негативни мнения, но ще има и такива, които ще ти се отразят добре. Важното е да чуеш мислите си, да ги споделиш. Тук си анонимна, не забравяй това, няма от какво да се притесняваш, дори да чуеш обиди. Ще получиш и много подкрепа.
Ако искаш, пусни си собствена тема там. За ситуацията.
Отново те предупреждавам - може да се окаже тежко да понесеш някои от мненията.

А момичетата тук ще те посъветват коя техника да използваш.
Мисля, че най-вероятно ще ти препоръчат ТЕС. И разговор с Висшия Аз.

Peace  Споделям ама в подфорума СО май няма да може да направи питането си в тема  Rolling Eyes виждам че има 0 мнения това май я ограничава да пише там  newsm78 ако не се лъжа  Rolling Eyes

п.п. оп Миж го е написала същото

...или да вървя на психоаналитик....незнам.
Peace

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 04:53 от Desss

# 78
Аз пък желая на всички да не се налага да прощаваме и да ни прощават.
Желая на всички безусловна любов.
Когато аз обичах,(условно, но друг аналог в живота си нямам),  нищо не можеше да ми навреди. Минавала съм през какви ли не препятствия, но любовта ме е крепяла.
vanichkaa, благодаря ти за Луиз Хей.  Peace Имам още много да работя в тази насока.

# 79
  • Tам през Атлантическия океан
Аз пък желая на всички да не се налага да прощаваме и да ни прощават.
Peace

В крайна сметка, не е необходимо нищо да прощаваме, защото няма нужда нищо да осъждаме и никого да виним.

Уви  Wink явно непрекъснато виним и осъждаме щом постоянно говорим за прошка  Wink

Ако ви е трудно веднага да простите , оставете го на времето  Hug  Нужно ли е да се терзаем па и затова че йОк не можем веднага да простим  Wink

# 80
  • София
Добро утро на всички!

И малко шоколадови късметчета и коледно настроение

за изпът до работата!

# 81
  • Deutschland
Клонче, благодаря. Смятам да разуча двете техники, за които споменаваш. Дано успея да намеря отговорите и да успокоя вътрешното си АЗ.

# 82
Някак съм пропуснала новата темичка ..  Blush
Desss, благодаря за пускането и оформлението й!  bouquet
Naddya, и за твоите шоколадови късметчета благодаря. Simple Smile
Усмихната седмица, момичета и много коледно настроение!  bouquet

# 83
Честит сняг! Да натрупа до Коледа и приказката да започне...сега! Утре е Игнажден. Запомнете кой ще прекрачи пръв прага Ви, такава ще е и годината!
[/img]

# 84
  • По света и у нас - за сега в Белгия :)

В крайна сметка, не е необходимо нищо да прощаваме, защото няма нужда нищо да осъждаме и никого да виним.

Уви  Wink явно непрекъснато виним и осъждаме щом постоянно говорим за прошка  Wink

Ако ви е трудно веднага да простите , оставете го на времето  Hug  Нужно ли е да се терзаем па и затова че йОк не можем веднага да простим  Wink

Напълно съм съгласна с теб Desss.  Hug

Абсолютно естествено е да виним и осъждаме, просто защото сме хора, просто защото е в природата ни. За това имаме и сърце, и разум. Наш личен избор е с кое предпочитаме да живем и мислим  - със сърцето  си или със разума си.
Така е, няма нужда да се мъчиме да прощаваме веднага. Важното е да осъзнаваме появата на тези негативни чувства в нас и да имаме желанието да ги превърнем в положителни. А дали това ще стане днес или след 20 години не е толкова от значение, важното е да стане и да ни освободи от болката, натрупала се в сърцето ни.

# 85
Това много ми хареса и искам да го споделя с вас  Hug

Коледна молитва

Господи, дай на децата ни повече обич и повече вяра,за да блести искрата на щастие в очите им, за да са светли детските мисли, за да няма сълзи по лицата им, за да бъдат вълшебни,единствени, истински техните дни!

Господи, дай на сърцето ми повече вяра и мъдрост, за да не се сломява пред бедите, за да приема всяко начинание, за да оценява всеки свой ден и миг така, сякаш е последният!

Господи, дай на хората мъничко радост, любов и закрила,
за да стопли душите им, за да пречисти мислите им, за да осветли дните им и да ги направи по-добри, по-милосърдни, по-истински!

Закриляй ни и ни пази от всяко зло!
Амин!

Благодаря ви, че ви има  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 86
  • на брега на морето
Ако ви е трудно веднага да простите , оставете го на времето  Hug  

Вярно, вярно и пак вярно!

# 87
Здравейте. Чета ви отдавна, искам да пиша. но незнам откъде да започна. Накратко. Имах дълга връзка, от която имам дъщеря на 8. Когато бях бременна, родителите на приятеля ми обърнаха света за да ни разделят и аз останах сама. Макар да живеем през две улици, 9 години вече не сме си говорили, не поддъжаме абсолютно никакви отношения. И той като мен е прекалено горд за да направи първата крачка. По ирония на съдбата същият ми стана началник преди месец.... оттогава не съм на себе си. Започнахме да си говорим..за детето ни дума, все едно не съществува. Аз взех да вдигам кръвно, имам проблеми със сърцето, обзема ме паника...не е в него причината. Той се държи добре. Прави опити за сдобряване...но аз се държа студено. Нямам идея какво ми става. Мисълта ми е могат ли утвържденията да ми помогнат да изляза от кризата, макар да не знам какво я причинява..или някакъв друг ритуал....или да вървя на психоаналитик....незнам. Помогнете ми моля ви

Клонка е права, че е е хубаво да говориш с някого, да не го таиш в себе си, но и от тук могат да се вземат някои идеи.
Мога да нахвърлям съвсем схематичен план на действие с някои от техниките тук.
Първо,  оценка на ситуацията.
В момента  реакцията ти е като на сърна, която внезапно са осветили с фарове на пътя – сърцето й бие лудо, но е като парализирана и нито знае какво да прави, нито може да реагира.
Реално почти не знаеш (поне така изглежда от поста)  как стоят нещата в момента.  За раздялата пишеш, че са виновни родителите му, но колко родители опитват да разделят младите и колко успяват. Не знаеш какво са му казали, какво си е помислил той, какви чувства си породила ти с определени свои реакции, дали както си била обидени те през годините, по същия начин не е бил обиден той на теб. Казваш, че не сте говорили през годините, така че не знаеш как се е чувствал и самият той, дали пък той не обвинява теб за положението, не знаеш и как се е променил, хората израстват, взимат си поуки, променят се (поне някои Wink).

Та в този ред на мисли, вземи един голям лист и напиши всичко, което ти хрумне за да го наречем  „проблема”. Не е задължително да пишеш подред. Мозъкът не мисли линейно, по-скоро хаотично и Тони Бюзан има една система на писане, наречена Mind Maps, или грубо преведено умствени карти. Написваш централно проблема (напр. аз и той) в едно кръгче и после от него с черти извеждаш други кръгчета, като във всяко е отбелязана страна на проблема, а от всяко ново кръгче можеш да изведеш нови страни на съответния проблем. Получава се като отделни маргаритки, свързана с централната маргаритка. (всяко листче е свързано с централния проблем).
Има и друг вариант – пишеш всичко, което ти хрумне хаотично из целия лист като облачета, без да мислиш кое след кое следва, като всяка мисъл е в отделни облачета.
Идеята е всичко да е структурирано и като го погледнеш да добиваш ясна представа за положението на нещата.

Тук на помощ могат да дойдат и някои техники от темата –
-помощ за напътствие от ангелите  - за разкриване на ситуацията, напр. какво не знаеш за нея, а е важно да научиш, да ти дадат мъдрост да я прецениш правилно, яснота на погледа и т.н.
-разговор с твоя аз, с неговия аз (да разбереш той как се чувства и какво мисли) ;
-таро, руни (те не се използват само за гадаене, а за описване на дадена ситуация, като най-добре е не да ходиш на гледачка, а сама да се пробваш и да се доверяваш на своите инстинкти), като въпросът е като горния за ангелите ;
-автоматично писане с лява ръка, като отново зададеш въпрос, свързан със ситуацията;
-можеш пак да си представиш, че си в кино и гледаш филм, с който да възстановиш събитията, да си припомниш подробно какво е станало тогава и след това, реакции на хора, твоите реакции.
-има и една трудоемка техника – пишеш например „страх” и я пишеш (страх, страх, страх...) докато в ума ти не излезе друга дума (може да се наложи да я напишеш и две страници – колкото трябва) – получава се нещо като разплитане на ситуацията и се стига до първоначалния възел.
-Можеш и писмо да напишеш, в което да опишеш фактологически ситуацията и твоето отношение към нея – все едно пишеш показания за съда...
-Естествено и ТЕС има приложение – потупваш на мисълта „не ми е ясна ситуацията”
-понеже още ти влияе на полето, най-вероятно енергийно още сте свързани, затова има една техника за отделяне на полетата – всеки да си е в неговия „гьол”/ поле
-И т.н. – ако някой се сети още нещо, да добавя.

След като опишеш ситуацията, трябва да решиш какво точно чувстваш и какво точно искаш.
Пишеш, че се държиш студено, но го правиш, защото си му още обидена, не искаш да го виждаш повече и искаш да страда, или пък искаш отново да сте заедно и се държиш студено с идеята това поведение да предизвика у него чувства и да го накара да действа. 
При всички положения, както тук постоянно се пише, трябва да се освободиш и да изчистиш негативните чувства, които очевидно те разболяват  – ако искаш да го накажеш, по-добре да мислиш разумно, а ако искаш да се съберете, да не ти се пречкат по пътя и да ти развалят радостта от живота.

Идеи за техники:
-ТЕС (най-бързо) – в Дриймленд има тема и е много подробно описано
-Изчистване на гнева и страха по Инелия Бенц
-С Господарите на Кармата
-Помощ от ангелите
-Леене на восък, отстраняване на отрицателни наслагвания, не за проклятия и т.н, както го пише по рекламите (най-добре собственоръчно)
-Изчистване на отрицателни емоции с арх. Михаил
-обливане душове
-защитно наметало при среща с човека
-спане с чаша вода до главата с морска сол в нея  за изчистване на отр. енергия от деня
-и т.н

Тъй като няма нищо случайно, това, че ти е станал шеф също едва ли е случайно.

Вероятно причините са две:
-Съдбата иска веднъж завинаги да приключиш отношенията и с него и да продължиш напред.
-Иска да се съберете (Много е вероятно подсъзнателно да си го искала и ти и съдбата да ти е изпълнила желанието с този шанс, който ти предоставя)

-Можеш да нахвърляш набързо десетте плюса на ситуацията.
-Да си представиш живота с него и живота без него
-Животът на детето ти като познава баща си и като не го познава

Ако не искаш да сте заедно – прерязване на нишките, които ви свързват, молба до Господарите на кармата  за прекъсване на връзката между вас и т.н, Важно е веднъж завинаги да решиш да продължиш напред (което вероятно ще е трудно заради детето)

Ако все пак искаш да сте заедно: 
Определено като го държиш на разстояние и избягваш проблема, освен, че няма да решиш нещата, може би забавяш и собственото си щастие. А и кой е казал, че мъжът трябва да направи първата крачка  все пак залогът е и твоето щастие и на дъщеря ти.

Винаги най-добрият  начин е един откровен разговор очи в очи с човека за изясняване на положението.
(Ако ти изглежда трудно – с ТЕС премахваш притеснението, молиш арх. Михаил да говори с него, обливаш го със светлина, която му премахва неговите отрицателни чувства и напрежение, ей такива неща за подготовка на почвата, ако се доверяваш на астрология, избираш и подходящ момент)
Можеш да се подпомогнеш и с предварителни утвърждения, представяне на идеалната картина и т.н.

Всичко това е казано най-общо, защото все пак не съм наясно със ситуацията. Спирам, защото постът стана ужасно дълъг. Ако имаш конкретен въпрос, питай.  Wink

# 88
  • София
Един чай в 4 вместо в 5!  Laughing Laughing

# 89
А за прошката, според мен хората бъркат (от там и вътрешната съпротива), че за да простят на някого, трябва да започнат да го харесват и да го обичат, а това нито е необходимо, нито има значение.

Според мен прошката е по-скоро освобождаване от енергийното затлачване на обидата, излекуване от "треската" на гнева, откачане от източника на заразата и постигане на едно здраво състояние на тялото и духа.
Това позволява през тялото ни да протича здравословната енергия на любовта въпреки, независимо и до човека, който е породил отрицателното чувство, т.е присъствието му, поведението и отношението по никакъв начин да не нарушават идеалното ни вътрешно равновесие и хармония.

Ако сравним обидата с болест, а възникналите с нея чувства на гняв, желания за мъст, омраза, тъга, мъка и т.н със симптоми на болестта, да не можем да простим с мотива, че другия човек е такъв и такъв е все едно като се заразим с грип и вдигнем висока температура, да не лекуваме температурата, докато не накажем болния, който ни е заразил.

Не става въпрос за добро и зло, честно и нечестно, а за профилактика и поддръжане на добро здраве и имунитет, да бъдем здрави дори, когато около нас има болни хора.

А ако постъпката е в разрез с нормите на морала и обществото, можем да постъпим според собствените си принципи, но вече от позицията на разума с реални действия, водещи до реални резултати, не унищожавайки тялото и душата си. 
  Wink

Общи условия

Активация на акаунт