Подсъзнанието може всичко 46 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 66 416
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Децата понякога могат да бъдат мн. жестоки  Whistling .....ох къде ли са ангелските създания за които говорим тук  Whistling

И големите също. Не можеш да вървиш срещу природата. Затова са и законите - да ни удържат помалко. Иначе ще сме както е било в дивия запад една време.

# 106
Прощавам всичко и за детето- пак бих простила, само дано не ми се случва, за да не гледам болката му.Прощавам заради себе си, а не заради другия човек. Малко странно , но другия ми е като болен -т.е ако някой нарочно прави нещо, за да отмъщава  го виждам болен човек. Слава Богу все по-малко такива срещам, а ако срещна вътрешно им се усмихвам - т.е. не им давам енергия, не се боря с тях и тяхната "борба" загубва огъня, който я поддържа. Така се отдалечават  от мен и благодаря на Бога и Вселената, че е така!  bouquet

Звуците на делфините са 575 Mhz- това е честотата на звукът на щастието.

http://www.youtube.com/watch?v=VE2sROe-ews&feature=related

Утре е Игнажден! Да си пожелаем добри полазници, за да ни е спорна годината и пред тоя празник да се смирим в душите си!

# 107
# 108
  • София
Малко странно , но другия ми е като болен -т.е ако някой нарочно прави нещо, за да отмъщава  го виждам болен човек. Слава Богу все по-малко такива срещам, а ако срещна вътрешно им се усмихвам - т.е. не им давам енергия, не се боря с тях и тяхната "борба" загубва огъня, който я поддържа. Така се отдалечават  от мен и благодаря на Бога и Вселената, че е така!  bouquet

Значи ако тръгнеш да съдиш някого, защото те е ударил например /цитирам пост от преди/, си болен човек и отмъстителен!  newsm78 newsm78 newsm78

# 109
Малко странно , но другия ми е като болен -т.е ако някой нарочно прави нещо, за да отмъщава  го виждам болен човек. Слава Богу все по-малко такива срещам, а ако срещна вътрешно им се усмихвам - т.е. не им давам енергия, не се боря с тях и тяхната "борба" загубва огъня, който я поддържа. Така се отдалечават  от мен и благодаря на Бога и Вселената, че е така!  bouquet

Значи ако тръгнеш да съдиш някого, защото те е ударил например /цитирам пост от преди/, си болен човек и отмъстителен!  newsm78 newsm78 newsm78

Надя, това са твоите изводи от моите думи. Аз казах, как чувствам аз нещата-  - т.е. човек, който тръгва да отмъщава значе нещо не му е на него наред. Човек, който е ОК със себе си не търси мъст. За да искаш да отмъщаваш значи нещо ти е болна душата.- тези чувства са с много ниски вибрации-  това са си мои разсъждения- моят начин на възприемане. Никого не искам да обидя- ако има такова нещо прощавайте. Hug

# 110
Зависи какво точно се е случило,когато баща ми загина,исках шофьора просто да отиде в затвора,а двамата ми братя искаха да го убият,но мисля,че това беше породено от огромната болка,да може би в такъв момент наистина си болен.Но преди няколко години успях да простя,мина достатъчно време и можех да погледна нещата и от другата страна в край на сметка той не е искал да стане така,просто инцидент.

# 111

Ще продължим да привличаме, ако мислим само за това. Ако спрем да мислим, спираме да привличаме. А отношението е отрицателно, но след като вече е забравено, няма как да привлечем същото. А опитът ти - явно не си го забравила проблема, а си продължила да мислиш за него.

От 15 години живея извън България, т.е растоянието и времето са налице за да се "забрави",които се дават като разрешение на проблема по-горе.Изобщо не мислех за случилото се,хората които ме нараниха някога виждах веднъж на 3-4 години, даже можех да разговарям с тях,  техниката на краткия филм не предизвикваше у мен негативни емоции(това също се препоръчваше по-горе). Мислех си че всичко е забравено . Докато не се появиха подобни преживявание от постъпка от съвсем други хора ,20-на години по-късно. И цялото ми това самозалъгване за забравянето, отдалечаването и т.н се разби на пух и прах. Болката/мъката/разочарованието си седят вътре в нас и ако не излезнат навън един ден като нищо ще ни разболеят. Това е като да замажеш гнойната пъпка с фон дьо тен- не се вижда , но си работи вътре и може даже да те отрови. Растоянието и времето лекуват и изтриват неприятните ни преживявания само повърхностно.В дълбоите пластове на подсъзнанието нещата си стоят запечатании ,това е което определя нашите истински вибрации и това което всъщност привличаме в живота си.

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 19:44 от nikolexa

# 112
Добро време за разговори на тема прошка. Благодаря ви за новата тема. Hug

Времето създава едно измамно усещане за спокойствие и опустошен след емоции, равнодушен, решаваш, че си простил...минава още и нещо напомня за болката ти/какъвто е и случая на николекса и дааа, виждаш как несъзнателно си си създал дори модел на поведение, не само, че не си простил, следва изчистването, освобождаването. Често това става под натиска на нови, външни обстоятелства, животът се грижи за нашето душевно състояние, не сте ли обръщали внимание. Трупаме, събираме къде го знаем, къде не, но идва миг, в който ни се налага да се справяме с минали спомени, които сме заключили и подтиснали.
Дълбоки емоционални рани трудно се лекуват, но опитите за прошка трябва да продължават, за всеки идва подходящия момент и подходящия начин, някога...и не, че за всичко и на всеки съм простила, в никакъв случай, но в малките случаи, в които съм успяла, колкото и да е странно, се изпълваш точно с любов към този, който те е наранил...може би това е чудото на Вселената.

# 113
  • София
Зависи какво точно се е случило,когато баща ми загина,исках шофьора просто да отиде в затвора,а двамата ми братя искаха да го убият,но мисля,че това беше породено от огромната болка,да може би в такъв момент наистина си болен.Но преди няколко години успях да простя,мина достатъчно време и можех да погледна нещата и от другата страна в край на сметка той не е искал да стане така,просто инцидент.

Е все някой е нарушил правилата за движение!

# 114
Напълно съм съгласна с Be Light, nikolexa.Аз се чувствам по същия начин и нито време,нито разстояние променят нещата,може би само се притъпяват и измамно решавам ,че съм се справила успешно и хоп в един момент при сходна ситуация с тази,която ги е породила преди време,отново всичко връхлита и се завърта отново.Не че се търси отмъщение,но има негодувание,вътрешно съпротивление.Явно някои по-леко успяват да простят,да се отърсят и да продължат напред,но аз засега това не го постигам,може би защото много съм се вторачила в това или не знам...
Иначе днес се видях с роднина,с който всяка среща завършва със скандал и тежки думи,при все мое заричане ,че няма да се оставя да се вкарвам в такъв филм,но винаги се обръщаха нещата.Вече се бях примирила,че така ще е,ще го издържам това 2-3 пъти в годината,оправия няма да има и...днес след 2 месечно мълчание се виждаме и всичко мина учудващо добре,дори тон не се повиши,нямаше упреци,обвинения,а бе все едно не се срещам със същия човек.Направо съм изумена  .Явно като пуснеш ситуацията и намалиш важността нещата се променят коренно.Е,това беше и едно от основните желания,които въртя всеки месец.Много съм щастлива от този обрат,дано така  да продължи и занапред.Вие си знаете,че имате принос за това и съм ви много благодарна!

# 115
Добро утро, феи!
 Flowers Bouquet

Simple Smile Понеже и мен ме заинтригува темата с прошката, потърсих информация. Иска ми се да направя един пост с по-обобщена информация за нея, така че хората, които се нуждаят да си търсят нещичко, но за момента не е готово.
Но докато четях попаднах на един интересен за мен аспект. В него се казваше, че след като изразим прошката към човека и към себе си, направим акта на прощаване, можем да си представим човека, към който се обръщаме, щастлив.
Това според мен е е добра проверка. Защото ние често си мислим, че сме простили, но когато видим другия доволен и щастлив в нас се пробужда едно негодувание и чувтсво на несправедливост. Всеки сам може да прецени дали нещо в него се бори с картината на чуждото щастие.
Иначе за отмъщението... Понеже и моят баща беше прегазен от един човек, който беше нарушил всички възможни правила за движението и остави 4 деца без баща (тогава все още бяхме деца)....
Не ми е особено лесно да простя. Имам напредък. Има няколко случки в живота ми към, които се връщам и усещам, че с всеки акт на опрощаване съм все по-малко обвързана със ситуацията.
Зададох си въпроси ... "Ако го мразя, това ще промени ли ситуацията?" "Ако го мразя, това кой ще нарани, него или мен?" "Ако се връщам назад постоянно в миналото, как ще живея в настоящето?" "Ако го накажа и отмъстя, това ще промени ли нещо в моя живот или ще върне ли баща ни?" и подобни Simple Smile
Колкото и да се бунтува умът аз се опитвам да го успокоя и да го приуча към прошката...
Само да кажа, че за мен отмъщението и защитата са две различни неща.  Ако някой ме нарани, едно да е върна, друго е да го нараня , за да се защитя.
Светът не е справедлив. Ако беше справедлив, пиленцата нямаше да убиват червейчета, нито мечоците- рибоците, нито тигрите-антилопите.

# 116
vanichkaa[/color , с всичко друго съм съгласна освен с това

Светът не е справедлив. Ако беше справедлив, пиленцата нямаше да убиват червейчета, нито мечоците- рибоците, нито тигрите-антилопите.

Светът е огледален и справедлив. Всеки е заслужил това, което му се случва и трябва да е отговорен за случващото му се. В това измерение, ако гледаме- да, несправедлив е, но нали в тая тема знаем, че ние ковем съдбите си. А за пиленцата и червейчетата, лъвовете и антилопите  цар Лъв е казал- Това е част от кръговрата на живота!
Днес е Игнажден хора!Честит празник на всички!

# 117
  • София

Днес е Игнажден!

Обикновено с Игнажден започват коледните празници.
Най-характерен за празника е обичаят "полазване". От това кой ще влезе пръв в къщата на Игнажден се гадае каква ще бъде и следващата година. Ако "сполазът" е добър, то и в къщата през цялата година ще има благоденствие и успех във всичко.

Нека  само добри "сполази" влизат днес в дома ви!

# 118
Нека в домовете ни да влезе добро Simple Smile

Много полезни книги за прошката, интересен, а и практически подход дава латвийската авторка Лууле Вилма. Ще останете впечатлени   bouquet

# 119
  • Deutschland
AlexaJT прочетох всичко много внимателно, мислих цяла нощ преди да пиша тук. Когато четох, имах чувството че си проникнала дълбоко в душата ми, защото твоите думи изразяват мен самата, нещата които искам да кажа но не мога. Между нас двамата с този човек винаги е имало много силна връзка. Емоционална. Аз съм Овен, а той Лъв. винаги усещах примерно кога ще дойде, какво ще каже, още преди да е отворил и уста, с погледи се разбирахме за абсолютно всичко. С него съм била спокойна, уверена..може би това именно ми липсва сега. ще пробвам метода с писането/ облачетата/ за да добия по- ясна представа за нещата. Ще пробвам и други , но поетапно. на 24 ти декември е пълнолуние, ще напиша и желания..... Искам нещата да се оправят, за доброто на детето ми. тя е вече голяма и разбира всичко. може и тя да поговори с него, незнам.

Общи условия

Активация на акаунт