Подсъзнанието може всичко 46 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 66 498
  • 759
  •   2
Отговори
# 375
  • София
svedd, аз неточно се изразих с това "пирамидка"  Embarassed
Става въпрос за ето такова триъгълно шкафче, подобно на това. Само че моето е по-малко и е с две чекмедженца. А това е с три  Simple Smile

Grinning Да, аз си помислих ,че ще е нещо малко по голямо от стандартна пирамидка, все пак има чекмедженца, трябва да има място за тях, но и това с трите е хубаво, то май е с две нарастващи луни или обратното  Blush, ще потърся из нета да видя и др ако има, мн ми хареса, извинявай , че ще ти взема идеята, но на мен като все ми липсват такива  Simple Smile
Благодаря ти  Heart Eyes

svedd , незнам откъде си, но аз съм виждала такова като на mijjjka в едно магазинче за сувенири, по-скоро тип индийски или такива някакви стоки. На ул. Коста Лулчев се намира, от х-л Плиска надолу.
Отдавна съм го гледала, ама съм го забравила... Добре, че ме подсетихте  Wink

# 376
svedd, аз неточно се изразих с това "пирамидка"  Embarassed
Става въпрос за ето такова триъгълно шкафче, подобно на това. Само че моето е по-малко и е с две чекмедженца. А това е с три  Simple Smile

Grinning Да, аз си помислих ,че ще е нещо малко по голямо от стандартна пирамидка, все пак има чекмедженца, трябва да има място за тях, но и това с трите е хубаво, то май е с две нарастващи луни или обратното  Blush, ще потърся из нета да видя и др ако има, мн ми хареса, извинявай , че ще ти взема идеята, но на мен като все ми липсват такива  Simple Smile
Благодаря ти  Heart Eyes

svedd , незнам откъде си, но аз съм виждала такова като на mijjjka в едно магазинче за сувенири, по-скоро тип индийски или такива някакви стоки. На ул. Коста Лулчев се намира, от х-л Плиска надолу.
Отдавна съм го гледала, ама съм го забравила... Добре, че ме подсетихте  Wink

Благодаря ти, но аз съм от Габрово, тъкмо се бях сетила за един сувенирен мисля утре да отида ,мн го хвалят,  съмнявам се да  има такъв тип сувенири, но  все пак ще проверя. Тук даже и фън шуй магазинче си нямаме май, поне аз незнам , а мн ми се иска  Rolling Eyes
 Heart Eyes  Hug

# 377
  • Costa Rica
Отскочи до Търново, имаме си много добре заредено магазинче с такива джунджурийки - ако можех, бих се нанесла са живея там Wink

Аз имам тибетска чаша. Наистина е мъничка, но е удобна за безопасно горене на листчета. А и самият ритуал ми допада. За резултатност не се наемам да твърдя, мога да рапортувам само за един отпуснат в последната решаваща минута кредит, но може и да е случайност. Mr. Green

Замислям се, че такава пирамидка дори не е необходима. Две кутийки или бурканчета ще свършат същата работа. Всичко е в главата Naughty

# 378
  • София
svedd, Сигурна съм, че ще си намериш.
Търси в магазини в които се продават ароматни свещи или пръчици, защото най-вероятно са от този тип. Този при нас е такъв.
Ако имам път натам тези дни може да питам дали имат маг. в Габрово, ако не - да ми кажат от кой си зареждат стоката. И ще ти кажа  Wink

# 379
Делфина фон Ю.  Да ясно м е ,ч е всичко е в нас , а не в предметите, но ми хареса тази пирамидка  Simple Smile

rainbow   ще пообиколя да видя, дано да намеря нещо в този малък град  Wink

Благодаря ви много на всички  newsm76, страхотни сте.

# 380
  • Бургас
Ще ви покажа нещо, което днес ми пратиха на имейла и успя да ме разплаче.
Какво е да си майка?

Ти - си на 1 година...
Тя - те храни, къпе, облича...
А ти й се отблагодари,
като плачеш по цели нощи и не я оставяш да поспи...

Ти - си на 2 години...
Тя - те научи да стоиш здраво на краката си и да вървиш уверено...
А ти й се отблагодари,
като побягваш всеки път от стаята, щом тя те повика...

Ти - си на 3 години...
Тя - приготви с огромно старание най-вкусните храни за теб...
А ти й се отблагодари,
като тайно изсипваш под масата онова, което е в чинията ти...

Ти - си на 4 години...
Тя - постави в ръката ти най-красивите цветни моливи и те научи да пишеш и рисуваш...
А ти й се отблагодари,
като оцвети и надраска всичките стени вкъщи...

Ти - си на 5 години...
Тя - те облече в най-новата ти и красива рокля и те пусна да си играеш...
А ти й се отблагодари,
като нагази още в първата локва, която ти попадна и се омаза цялата с кал...

Ти - си на 6 години...
Тя - всеки ден идва заедно с теб до училище...
А ти й се отблагодари,
като плачеш и крещиш ”Не искам да ходяяя...” по целия път до там...

Ти - си на 7 години...
Тя - ти подари най-хубавата топка, която успя да намери и купи...
А ти й се отблагодари,
като още същия ден счупи с нея прозореца на съседите...

Ти - си на 9 години...
Тя - ти нае за теб най-добрият учител по пиано...
А ти й се отблагодари,,
като не учи нотите нито ден...

Ти - си на 10 години...
Тя - те кара с колата навсякъде, където поискаш – от уроците по танци до купоните и рождените дни на приятелите ти...
А ти й се отблагодари,
като всеки път скачаш от колата, дори без да погледнеш към нея и думичка да кажеш...

Ти - си на 11 години...
Тя - заведе теб и твоята приятелка на кино...
А ти й се отблагодари,
като й каза: ”Ти седни на друго място, не тук до нас!”...

Ти - си на 12 години...
Тя - не иска да гледаш вредните за теб ТВ предавания и програми...
А ти й се отблагодари,
като ги пускаш винаги, когато нея я няма вкъщи...

Ти - си на 15 години...
Тя - те изпрати през ваканцията на летен лагер в чужбина...
А ти й се отблагодари,
като не й написа нито ред и дори една картичка не й изпрати от там...

Ти - си на 17 години...
Тя - ти позволи да отидеш с гаджето си на купон извън града...
А ти й се отблагодари,
като не се обади и се прибра вкъщи едва на разсъмване...

Ти - си на 19 години...
Тя - пое всичките ти разходи за университета, закара те с колата си до общежитието, пренесе ти багажа...
А ти й се отблагодари,
като не й позволи да те прегърне и целуне пред приятелите ти, като си тръгваше...

Ти - си на 21 години...
Тя - се опитва да ти даде съвет във връзка с професионалния ти живот и кариерата ти...
А ти й се отблагодари,
като й каза: ”Аз няма да бъда като теб!”...

Ти - си на 22 години...
Тя - с гордост и умиление те аплодира на тържеството по повод дипломирането ти...
А ти й се отблагодари,
като й поиска пари за обиколка на Европа...

Ти - си на 24 години...
Тя - поиска най-после да я запознаеш с момчето, с което излизаш вече близо година...
А ти й се отблагодари,
като й каза, че ти ще прецениш кога да стане това...

Ти - си на 25 години...
Тя - плати всичките разходи по сватбата ти, толкова е развълнувана, но и много щастлива, да те види като булка...
А ти й се отблагодари,
като се пренесе да живееш на другия край на света...

Ти - си на 30 години...
Тя - се иска да ти даде някои полезни съвети за отглеждането на бебето...
А ти й се отблагодари,
като й каза да престане с тези остарели разбирания и примитивни методи...

Ти - си на 40 години...
Тя - ти се обади, за да ти напомни рождения ден на близък роднина...
А ти й се отблагодари,
като й каза троснато, че си затрупана с работа и й затвори телефона...

Ти - си на 50 години...
Тя - се разболя тежко и когато в края на седмицата ти отиде да я видиш, тя много се зарадва.
А ти й се отблагодари,
като й каза, че на стари години хората се превръщат отново в капризни и глезени деца...

И един ден ТЯ... си отива от ТЕБ...
В този миг всичко, което до тогава ти се е искало да направиш за нея, но не си намерила време или начин да го сториш, изведнъж се стоварва върху теб като мълния! И силна, пареща болка раздира сърцето ти...

Затова, ако Тя все още е до Теб,
сега я обичай по-силно от всякога! И направи така, че Тя да го почувства! Защото Тя го заслужава, повече от всеки друг човек в живота ти!!!
Тя - твоята Майка!..

# 381
  • София
Един ден Мойсей влязал в синагогата, и там имало един беден обущар, който се молел. Мойсей се приближил до него и се заслушал:
  - ...ако само можех да се приближа до тебе Боже. Аз съм обущар, правя хубави обувки. Ще ти направя едни обувки. Мога и да готвя, ще ти готвя. А ако се разболееш, ден и нощ ще стоя до тебе, Боже, и ще се грижа за тебе. Само ако ми позволиш да се приближа до тебе...
 Мойсей много се учудил. Помислил си: "Но какво говори той?!"
Отишъл при човека и го попитал:
  - Кой ти каза така да се молиш?
  - Никой...аз съм много беден, не ходя на църква. Кажи ми как да се моля.
Мойсей му казал:
  - Слушай, така не трябва да се молиш. Ще ти кажа една молитва... И му казал.
 Човека казал на Мойсей:
  - Благодаря ти, че ме научи. Аз съм прост човек, не знаех...вече така ще се моля.
Мойсей излязал от синагогата, много доволен от себе си.Погледнал към небето, да види Бог какво мисли по въпроса. Бог бил много ядосан, и му казал:
  - Изпратих те там да приближаваш хората към мене, а ти какво? Отдалечаваш ги... Сега този човек ще бъде перфектен изпълнител на закона, но никога няма да може да се приближи към мене, никога вече.

# 382
  • София
lili-lilian  - много мило, наистина те докарва до сълзи
Naddya , хубава притча, ще си я спомням винаги, когато се тревожа, че знам само една молитва

# 383
Naddya , хубава притча, ще си я спомням винаги, когато се тревожа, че знам само една молитва

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 384
Здравейте и честита Нова година!
Тази нощ небето се отваря, нали знаете?  bouquet

# 385
Ще ви покажа нещо, което днес ми пратиха на имейла и успя да ме разплаче.
Какво е да си майка?

Ти - си на 1 година...
Тя - те храни, къпе, облича...
А ти й се отблагодари,
като плачеш по цели нощи и не я оставяш да поспи...

Ти - си на 2 години...
Тя - те научи да стоиш здраво на краката си и да вървиш уверено...
А ти й се отблагодари,
като побягваш всеки път от стаята, щом тя те повика...

Ти - си на 3 години...
Тя - приготви с огромно старание най-вкусните храни за теб...
А ти й се отблагодари,
като тайно изсипваш под масата онова, което е в чинията ти...

Ти - си на 4 години...
Тя - постави в ръката ти най-красивите цветни моливи и те научи да пишеш и рисуваш...
А ти й се отблагодари,
като оцвети и надраска всичките стени вкъщи...

Ти - си на 5 години...
Тя - те облече в най-новата ти и красива рокля и те пусна да си играеш...
А ти й се отблагодари,
като нагази още в първата локва, която ти попадна и се омаза цялата с кал...

Ти - си на 6 години...
Тя - всеки ден идва заедно с теб до училище...
А ти й се отблагодари,
като плачеш и крещиш ”Не искам да ходяяя...” по целия път до там...

Ти - си на 7 години...
Тя - ти подари най-хубавата топка, която успя да намери и купи...
А ти й се отблагодари,
като още същия ден счупи с нея прозореца на съседите...

Ти - си на 9 години...
Тя - ти нае за теб най-добрият учител по пиано...
А ти й се отблагодари,,
като не учи нотите нито ден...

Ти - си на 10 години...
Тя - те кара с колата навсякъде, където поискаш – от уроците по танци до купоните и рождените дни на приятелите ти...
А ти й се отблагодари,
като всеки път скачаш от колата, дори без да погледнеш към нея и думичка да кажеш...

Ти - си на 11 години...
Тя - заведе теб и твоята приятелка на кино...
А ти й се отблагодари,
като й каза: ”Ти седни на друго място, не тук до нас!”...

Ти - си на 12 години...
Тя - не иска да гледаш вредните за теб ТВ предавания и програми...
А ти й се отблагодари,
като ги пускаш винаги, когато нея я няма вкъщи...

Ти - си на 15 години...
Тя - те изпрати през ваканцията на летен лагер в чужбина...
А ти й се отблагодари,
като не й написа нито ред и дори една картичка не й изпрати от там...

Ти - си на 17 години...
Тя - ти позволи да отидеш с гаджето си на купон извън града...
А ти й се отблагодари,
като не се обади и се прибра вкъщи едва на разсъмване...

Ти - си на 19 години...
Тя - пое всичките ти разходи за университета, закара те с колата си до общежитието, пренесе ти багажа...
А ти й се отблагодари,
като не й позволи да те прегърне и целуне пред приятелите ти, като си тръгваше...

Ти - си на 21 години...
Тя - се опитва да ти даде съвет във връзка с професионалния ти живот и кариерата ти...
А ти й се отблагодари,
като й каза: ”Аз няма да бъда като теб!”...

Ти - си на 22 години...
Тя - с гордост и умиление те аплодира на тържеството по повод дипломирането ти...
А ти й се отблагодари,
като й поиска пари за обиколка на Европа...

Ти - си на 24 години...
Тя - поиска най-после да я запознаеш с момчето, с което излизаш вече близо година...
А ти й се отблагодари,
като й каза, че ти ще прецениш кога да стане това...

Ти - си на 25 години...
Тя - плати всичките разходи по сватбата ти, толкова е развълнувана, но и много щастлива, да те види като булка...
А ти й се отблагодари,
като се пренесе да живееш на другия край на света...

Ти - си на 30 години...
Тя - се иска да ти даде някои полезни съвети за отглеждането на бебето...
А ти й се отблагодари,
като й каза да престане с тези остарели разбирания и примитивни методи...

Ти - си на 40 години...
Тя - ти се обади, за да ти напомни рождения ден на близък роднина...
А ти й се отблагодари,
като й каза троснато, че си затрупана с работа и й затвори телефона...

Ти - си на 50 години...
Тя - се разболя тежко и когато в края на седмицата ти отиде да я видиш, тя много се зарадва.
А ти й се отблагодари,
като й каза, че на стари години хората се превръщат отново в капризни и глезени деца...

И един ден ТЯ... си отива от ТЕБ...
В този миг всичко, което до тогава ти се е искало да направиш за нея, но не си намерила време или начин да го сториш, изведнъж се стоварва върху теб като мълния! И силна, пареща болка раздира сърцето ти...

Затова, ако Тя все още е до Теб,
сега я обичай по-силно от всякога! И направи така, че Тя да го почувства! Защото Тя го заслужава, повече от всеки друг човек в живота ти!!!
Тя - твоята Майка!..

много силно!разплаках се като малко дете.

bouquet

# 386
  • BG
Какви ритуали са подходящи за тази нощ?

# 387
  • Бургас
Здравейте и честита Нова година!
Тази нощ небето се отваря, нали знаете?  bouquet
Защо тази нощ? Може ли малко повече информация или линк, да прочета.
Извинявам се, прочетох. Понякога пръстите ми са по-бързи от мисълта.
В гугъл пише, че е Зимният Кръстов ден и небето се отваря, тъй като се слага край на "мръсните дни", само праведните ще го видят и те могат да си пожелаят желание, което според поверието ще се сбъдне.

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 16:28 от lili-lilian

# 388
  • на острова на мечтите
lili-lilian,много трогателно! Никога не е достатъчно това,което правим за нашите майки,и родители въобще! И винаги много липсват, дори когато си отидат късно  Cry Преди доста време бях прочела някъде, че ние започваме да оценяваме нашите родители истински,когато сме надвишили 30 години. Вероятно защото вече имаме собствено семейство, деца и съвсем различни отговорности!
Тия дни се разхождам много сред природата и се наслаждавам на стархотни залези, прекрасни цветя(тук сега всичко е нацъфтяло и зелено-бадеми,рози,стерлиции и докато вървя по хълма ми идват на ум странни мисли newsm78 Като например:"За какво сме създадени?С какво сме полезни? дали не сме просто вредители, нещо като ракови клетки в един съвършен хармоничен организъм?" Не ме питайте, защо, когато край мен гъмжи от красота и цветове, аз раждам такива мисли newsm78 Разрушителни!
И знаетели, не намерих отговор! Не знам защо творя, искам, боря се с трудностите, плача или се смея, радвам се или се ядосвам? И не съм в депресия, напротив!

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 19:20 от danilu

# 389

Настъпва нощта срещу ВОДИЦИ (Богоявление)! Една от най-магичните нощи на годината. Старите българи са вярвали, че в полунощ водата започва да "чува" и да сбъдва!
Ако вярвате на тази магия, изнесете съд с вода тази вечер някъде на открито (на балкона). Точно в 24.00 застанете до водата и на глас изречете най-съкровеното си желание! НА ГЛАС! После оставете водата под небето, да пренощува. Тя ще запомни емоцията ви и ще промени структурата си. Сутринта измийте очите си с тази вода. После изпийте остатъка, полейте растение с нея или поръсете дома си. Това е НАРЕЧЕНА вода! Тя ще носи енергията на желанието ви. Силата й е право пропорционална на емоцията ви и количеството Вяра! Така че , магията е във ваши ръце!
Утре е големия празник ВОДИЦИ и аз ще го отбележа!
А тези, които им е трудно да повярват, а харесват тази Приказка, могат да опитат следното:
Затворете очи и си представете , че сте на 5 години. Спомнете си как изглеждахте, как се смеехте. Ако тогава някой ви беше казал, че във водата има магия и можете да я събудите, 100% щяхте да му повярвате , нали? Ами тогава оставете онова готино хлапе на 5 години да налее една чаша вода и да си пожелае нещо! То непременно ще види Светлината! И ще ви разкаже...
И НЕКА РЕЧЕНОТО ТАЗИ НОЩ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

от страницата на Розмари Де Мео във ФБ

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 19:43 от mijjjka

Общи условия

Активация на акаунт