Skin Blossom - наистина био! За марката и за био козметиката като цяло.

• 18 353
  • 140
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Да, аз съм Лулова и това е личния ми профил от 6 години тук. Като рекламодател с тази тема съм получила ясното разрешение да не смесвам двата профила, защото освен "спаменето" според Вас, с реклама на магазина, преди да имам нещо общо с него, в личния ми профил има и доста лична информация за здравословните проблеми на детето ми и ада, през който съм преминала, която няма общо със Skin Blossom.

Мисля, че щяхте да сте права, че не заслужавам доверие, ако в тази тема тук пишех като Лулова и хвалех козметиката.
Коментирала съм я в други теми, което не е непочтено и некоректно, защото аз съм потребител и човек, а и козметиката е наистина качествена.

Била съм клиент на магазина и има пълното право да го похваля, да пускам линкове и да обменям впечатления, както всички тук - нали за това е форума!
Ключовият момент е промяната на името на сайта преди няколко месеца и моето влизане в съдружие.

Ако решите да подходите все пак честно е редно да кажете цитата на мой коментар за картичката от коя година е, а аз наистина съм получила такава от управителя на магазина тогава. Във въпросния момент бях в съвета на директорите на голяма компания, което също не е тайна, но няма общо с темата.

Опитите Ви да ме злепоставите остават загадка за мен. Не съм се крила от никого тук, напротив! Представих се официално, а темата е платена!

Ако целта е да окаляте марката и почтения ми бизнес, като се опитвате да ме изкарате некомпетентна, е видно, че успявате и се надявам това да Ви носи пълно удовлетворение в първия ден от новата година.
Но аз пак ще кажа, че различното образование не прави някого по-малко експерт в друга област - или казано по друг начин - не ме прави некомпетентна по темата за био козметиката и сертификатите. И отново ще допълня, че имам и съответната професионална подготовка на тема козметика, но е повече от излишно да продължавам да се оправдавам и защитавам, защото тази тема не се казва - Маргарита Захариева - компетентна или не. Информацията за марката в световен мащаб е ясен факт, сертифициращата компания - също, представих Ви сертификата, представих Ви производителя ... все неща, които нямат общо с моята компетентност и коректност, които Вие подлагате на съмнение.

А официалната статистика относно това колко хора работят пряко по това, което са завършили като образование, е достъпна в Gооgle и можете да я намерите самостоятелно, защото каквито и линкове да изсипя тук, Вие продължавате да задълбавате в странични и лични посоки, като стоите анонимно.

Г-н CI го посочвам като дистрибутор, на база на негово представяне тук като такъв, а не като обида.

Тук във форума има поне още 30 теми, които са платени или безплатни и са създадени от хората, които са собственици на марката или магазина, рекламират непочтено, поднасят непочтено информация, заблуждават, а не Ви виждам там. Защо така ме нападате? Къде точно Ви засегнах, къде точно излъгах или подведох някого?!

Последна редакция: нд, 01 яну 2012, 15:46 от Skin Blossom

# 31
  • София
B&С,

каня Ви най-добронамерено да се включите по темата за грижа за косата, тъй като забелязах Вашите познания в тази област. Т.е. ще се радвам, ако дадете своите препоръки за красива коса.

ХИДРАТАЦИЯ НА СКАЛПА НА ГЛАВАТА И КОСАТА
Косата е най-важният аксесоар на човешкото тяло. Здравата и жизнена коса изглежда винаги добре. За да има сияен и здрав вид, косата трябва първо да е здрава отвъртре – т.е. да е добре хидратирана. А добре хидратираната коса, означава и добре хидратиран скалп.
Измиването на косата е много важен процес, който остранява полепната прах и почисва скалпа от мъртвите клетки и му дава възможност да диша, с което снабдява с кислород и самата коса и помага за по-добрата циркулация на кръв.
Тук също Ви препоръчвам да използвате био сертифицирани продукти или поне такива, без петролни деривати, за да не запушвате изкуствено порите на скалпа.

Шампоанът за комплексна грижа и за всякакъв тип коса на Skin Blossom с 73% био съставки, съдържа множество хидратиращи съставки и специалната смес от етерични масла. Розмаринът стимулира и успокоява косата и скалпа, докато Бергамота дава защита чрез укрепване на косъма. Палма розата (Palmarosa) овлажнява, а цитрусовия микс почиства и придава блясък.
Косата остава чиста, здрава, мека и пълна с живот.

Продължете с балсама за комплексна грижа за всякакъв тип коса на Skin Blossom с 85% био съставки. Със своята специална формула със семена от Pracaxi, типични за Амазонските дъждовни гори, която богата на хранителни вещества, осигурява на косата превъзходен блясък и мекота.
В комбинация с успокояващия Розмарин, защитаващия Бергамот, овлажняващата Palmarosa и цитруси добавят блясък и оставят косата мека, лесна за разресване, спокойна и сияйна.

Ако боядисвате косата си, ако я подлагате на чести топлинни обработки и/или използвате стилизиращи продукти, трябва поне веднъж месечно да ползвате подходящата за типа коса маска.

Не пропускайте да разресвате ежедневно вечер косата, защото по този начин масажирате скалпа и стимулирате кръвообръщението му и почиствате косата от прах и други дребни частици, които са се прилепили през деня.

Освежавайте косата с подстригване минимум два пъти годишно.

# 32
Аз не съм съгласна,че Waleda е наистина Био.Имам крем за лице,в който има алуминии.
Може би Lavera са наистина био,а може и да греша newsm78
Честита Нова Година, много здраве и късмет!!! Ще проверя за това, ако е факт то жалко за тяхното реноме! Иначе алуминия е в свързана форма и напълно безвреден, и ако не се лъжа става въпрос за алуминиев нишестен октенилсукцинат, който придава мат-ефект и попива кожния себум. Което за Веледа би било странно, имайки предвид, че има една камара сертифицирани нишестета за тази цел!

Последна редакция: нд, 01 яну 2012, 17:15 от CI

# 33
Честита Нова Година г-жа Захариева, желая ви много здраве и късмет, успешен бизнес също!
Извинявайте, ако съм ви засегнал с нещо, но наистина ме учудва твърдението ви, че 3/4 от хората работят не това, за което имат образование! Козметиката си е сериозна работа!
Павел Македонски

# 34
Списъкът ми с марки, които се представят за БИО а всъщност не са набъбва все повече и Skin Blossom ще заеме достойно място в него.  Laughing
В днешно време почти не остана козметика, която да не е био и да няма сто награди и задължително сертификат.  ooooh!  Laughing
Честита Нова Година, желая много здраве и късмет!!!
Явлението икономическа криза (или оправданието с нея) е в основата на тези нередности, макар че значително се увеличават както натуралните и органик съставки, с прекрасни сензорни свойства, което позволява голяма вариативност във формулациите.

# 35
  • София
Честита Нова година и на Вас г-н Македонски!

За засягане - засегнах се. Влагам много любов и старание в това, което правя, а и вярвам ще се съгласите, че наистина не съм подвела никого.
Връщам обратно и мои извинения, ако съм Ви засегнала  bouquet

...но наистина ме учудва твърдението ви, че 3/4 от хората работят не това, за което имат образование! Козметиката си е сериозна работа!
Павел Македонски

Сериозна е! 100% съм съгласна! Кожата е най-големия орган на човешкото тяло и е важно какво "поглъща" тя.
Относно статистика - такава е. Озадачи и мен. Има и статии дори и за 90%. За да съм максимално коректна - статиите, които четох са за САЩ и Европа.
Използвах я в опит за подкрепа, че в световен мащаб 3-5-7 години образование не винаги означават лош експерт, тъй като това био означавало, че голяма част от света се управлява от непрофесионалисти.
Относно моята компетенция - не претендирам да е на Вашето ниво - видях някъде титлата "доктор"  Peace, но претендирам да имам добра подготовка, за да мога да консултирам по въпросите за био козметика, стандарти и сертификати.

Каня и Вас да се включите в тази тема, тъй като тя е свръх обемна, сертифициращите органи са твърде много, стандартите са твърде различни и в крайна сметка потребителя е тотално объркан. Тук из форума също се вихрят най-разнородни теории за био сертификатите, съставките, действията ....

# 36
Честита Нова година!

Не е тук мястото да публикъвам състава но....

water,simmondsia chinensis (jojoba) seed oil,hamamelis virginiana (witch hazel) distillate,alcohol,glycerin,butyrospermum parkii (shea butter),theobroma cacao seed butter,magnesium aluminum silicate,lysolecithin,beeswax (cera flava),hydrolyzed beeswax,iris germanica root extract,xanthan gum,fragrance*,limonene*,linalool*,citronellol*,geraniol*,citral*,eugenol*.

Това е крем Waleda-хидратиращ дневен крем с ирис за нормална и суха кожа

# 37
Ааа, това си е чисто и просто минерал, цялата ни планета е съставена от такива. Съвсем друг е въпросът по какъв начин е получен, защото например силика-та в козметиката няма никакъв начин да се сертифицира. Да, и пясъкът е силициев диоксид, но никой не слага пясък в козметичен продукт, нали? Със сигурност този минерал като съставка е сертифициран щом тази фирма го използва. Имам спомени, че подобни се предлагат от Мерк (една от великите химически фирми).

# 38
Да, аз съм Лулова и това е личния ми профил от 6 години тук. Като рекламодател с тази тема съм получила ясното разрешение да не смесвам двата профила, защото освен "спаменето" според Вас, с реклама на магазина, преди да имам нещо общо с него, в личния ми профил има и доста лична информация за здравословните проблеми на детето ми и ада, през който съм преминала, която няма общо със Skin Blossom.

Мисля, че щяхте да сте права, че не заслужавам доверие, ако в тази тема тук пишех като Лулова и хвалех козметиката.
Коментирала съм я в други теми, което не е непочтено и некоректно, защото аз съм потребител и човек, а и козметиката е наистина качествена.

Била съм клиент на магазина и има пълното право да го похваля, да пускам линкове и да обменям впечатления, както всички тук - нали за това е форума!
Ключовият момент е промяната на името на сайта преди няколко месеца и моето влизане в съдружие.

Ако решите да подходите все пак честно е редно да кажете цитата на мой коментар за картичката от коя година е, а аз наистина съм получила такава от управителя на магазина тогава. Във въпросния момент бях в съвета на директорите на голяма компания, което също не е тайна, но няма общо с темата.

Опитите Ви да ме злепоставите остават загадка за мен. Не съм се крила от никого тук, напротив! Представих се официално, а темата е платена!

Ако целта е да окаляте марката и почтения ми бизнес, като се опитвате да ме изкарате некомпетентна, е видно, че успявате и се надявам това да Ви носи пълно удовлетворение в първия ден от новата година.
Но аз пак ще кажа, че различното образование не прави някого по-малко експерт в друга област - или казано по друг начин - не ме прави некомпетентна по темата за био козметиката и сертификатите. И отново ще допълня, че имам и съответната професионална подготовка на тема козметика, но е повече от излишно да продължавам да се оправдавам и защитавам, защото тази тема не се казва - Маргарита Захариева - компетентна или не. Информацията за марката в световен мащаб е ясен факт, сертифициращата компания - също, представих Ви сертификата, представих Ви производителя ... все неща, които нямат общо с моята компетентност и коректност, които Вие подлагате на съмнение.

А официалната статистика относно това колко хора работят пряко по това, което са завършили като образование, е достъпна в Gооgle и можете да я намерите самостоятелно, защото каквито и линкове да изсипя тук, Вие продължавате да задълбавате в странични и лични посоки, като стоите анонимно.

Г-н CI го посочвам като дистрибутор, на база на негово представяне тук като такъв, а не като обида.

Тук във форума има поне още 30 теми, които са платени или безплатни и са създадени от хората, които са собственици на марката или магазина, рекламират непочтено, поднасят непочтено информация, заблуждават, а не Ви виждам там. Защо така ме нападате? Къде точно Ви засегнах, къде точно излъгах или подведох някого?!

За много години!  Желая ви форумен комфорт.

# 39
  • София
За много години!  Желая ви форумен комфорт.

bouquet

# 40
  • София
Скъпи настоящи и бъдещи майки, бащи, приятели на bg-mamma,

С любезното разрешение на форума, започваме игра с награди.
Молим ви да не “спамите” други теми с информация за играта и предварително благодарим!

Бяхме обещали да публикуваме тук статия как да отличаваме кои продукти са наистина био, като ви разкажем за био сертификатите. Но решихме, че е ще по-интересно и по-полезно да ви поканим вие да споделите познанията си или да добиете такива, като потърсите информация за тях.

ИГРА С НАГРАДИ

КОИ ПРОДУКТИ НАИСТИНА СА БИО?
Козметични, хранителни, препарати, играчки, тстил, др.

5 НАГРАДИ ОТ SKIN BLOSSOM

1.   Как можете да участвате:
1.1.   В свободен текст и/или визия, представете био сертификатите, които познавате, чрез отговор тук в темата.
1.2.   Имате право да участвате само с една публикация – т.е. впишете всички био сертификати, които познавате, наведнъж. Подгответе се предварително добре. Можете да коригирате самата публикация, толкова пъти, колкото допуска форума, но не и да пишете втора, трета и т.н. публикации, като допълващи или коригиращи първата.
1.3.   Допускат се всякакви коментари и подсказвания между участниците.
1.4.   Не се допускат напълно копирани текстове, публикувани вече от друг потребител в темата. Ако използвате готови статии от други форуми и сайтове, трябва да имате съответното разрешение от автора за това. Ние и bg-mamma не носим отговорност за претенции на трети страни относно текстовете, които публикувате тук.

2.   Награди:
2.1.   Един от вас, който е дал най-подробна и коректна информация, според нашата преценка, ще получи Skin Blossom - био комплект: душ гел и лосион за тяло, гъба за баня, с допълнителна декорация за Свети Валентин. Ако имаме колебания в избора, ще организираме бързо допитване.
2.2.   Двама от вас, чрез жребий, ще спечелят Skin Blossom - био хидратиращ лосион за тяло, за всички типове кожа
2.3.   Двама от вас, чрез жребий, ще спечелят Skin Blossom - био балсам за комплексна грижа, за всички типове коса

3.   Период на играта - 5.01.2012 – 31.01.2012 г.

4.   Теглене на жребий и обявяване на резултатите – 6.02.2012 г., до края на деня. Тегленето на жребия се извършва чрез отпечатване на потребителското име на всеки участник на хартия, сгъване и поставяне в урна. Независим представител от външната счетоводна къща, която ни обслужва, ще изтегли жребия. Имената на печелившите ще бъдат публикувани тук.

5.   Печелившите участници следва да изпратят имената си, адрес и телефон до нашия e-mail: office@shopthebest.eu.

6.   Не се предоставя паричната стойност на наградите.

7.   Наградите се изпращат до един календарен месец след края на играта, за смeтка на www.shopthebest.eu. В деня на изпращането ще Ви уведомим тук със съобщение. Наградите се изпращат до офис на “Еконт”, който е най-близко до адреса на печелившия. Пратките се адресират до печелившите лица и следва да се вземат само лично, срещу предоставяне на лична карта за проверка.

Ако имате въпроси, задавайте ги смело тук.

Моля, да се запознаете внимателно с настоящите правила! Само подробното познаване на правилата Ви гарантира успешно участие!
С Вашето участие в играта Вие декларирате, че сте съгласни с тези правила!

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 15:35 от Skin Blossom

# 41
  • София
Eто един кратък отговор на въпроса, който поставяме като заглавие на играта:

Кои продукти са “био”?
Защо “еко” и “натурална” НЕ винаги означава “био”?
Кои са био сертификатите и каква гаранция ни дават те?

ВАЖНО е да отбележа още в самото начало, е че играта не цели да каже, че само био сертифицираните продукти са годни за употреба, а помогне в правилния избор на тези от вас, които желаят да ползват био продукти.
При всички случаи е важно да имате възможност да направите информиран избор и сами да прецените какъв продукт да закупите. А за него е нужно коректно поднесена информация или познания как да се дешифрира информацията!

За съжаление все още няма единна директива за био сертифициране, която да гарантира еднакви стандарти и изисквания и да дава еднотипна и точна информация на потребителите и търговците. Към момента био сертифициращите компании са много.
В ежедневието ни все по-често чуваме думи като “био”, “оганик”, “органично”, “еко”, “натурална”.
Но повечето от тези думи не означават едно и също. И не дават гаранция, че продукта, съдържа безопасни съставки.
Ето накратко обясненията:

“Био” и “Органик”/”Органично”/”Органичен” е едно и също. Използва се САМО за продукти, които притежава био сертификат, издаден от официална сертифицираща организация. Т.е. БИ трябвало да се използва само за сертифицирани продукти и това е проблема в ежедневието ни– твърде много производители спекулират безнаказано с тази дума и крехкото доверие на нас потребителите и затова е добре да познаваме био сертификатите.

“Еко”– използва се за продукти, които съдържат екологично чисти съставки или са от екологично чисти зони, или са безвредни за околната среда. “Еко” не винаги означава “натурална” и не винаги означава “био”. Т.е. може една козметика да е с еко и натурални съставки, но да не е био сертифицирана.

“Натурална”– означава “растителна”. Използва се за продукти със съставки от растителен произход. “Натурална” не винаги означава и “еко” и не винаги означава “био”, защото растителните съставки може да не са от био земеделие и да не притежават сертификат.
Внимание! “Натурална” козметика или козметика с “натурални съставки” не винаги означава, че преобладаващата част от съставките са натурални. Необходимо е да прочетете съставките върху етикета. Те се подреждат низходящо – т.е. съставките, които се срещат в най-голяма степен в продукта са първи, втори ... и надолу следват съставките, във все по-малка концентрация. Ако например сред съставките фигурира всичко друго, но не и растение или то е описано в по-долната част на списъка със съставки, това означава, че продукта спекулативно се нарича натурален.
Част от сертифициращите компании, издават сертификати и за натурална козметика, която няма био сертифицирани съставки, но има определен процент на растителни съставки. Издават се сертификати и за натурална козметика, в чието съдържание влизат и био сертифицирани съставки, но продукта като цяло остава без био сертификат, докато не преработи формулата си така, че да отговаря на съответните стандарти.

"Традиционна"/"Синтетична"/"Конвенционална" козметика е тази, която е съставена от синтетични продукти. Има различни действащи директиви и наредби, които определят допустимите безопасни прагове на разрешените за влагане химични вещества. Може да съдържа и натурални и/или еко, и/или био сертифицирани съставки, но ако са под минимума, изискван от био сертифициращите компании, не може да получи био сертификат.

"Био", означава и "еко" и "натурална", защото в състава на био сертифицираните продукти преобладават натуралните съставки, които са от био земеделие, не са синтетични, чисти са и не са вредни за околната среда.

Био сертификата дава още гаранция, че съставките са от био земеделие, че в продукта няма ГМО, няма парабени, силикони, няма изкуствени оцветители и ароматизатори, както и други добити по химичен път емулгатори, консерванти, т.н.
Сертифициращата компания проверя производството на продукта от растежа на растенията, през тяхното бране, сушене, извличане на екстракт, създаване на продукта, опаковане. Ако всичко в този цикъл отговаря на стандартите на сертифицираща компания, тогава тя издава био сертификат за съответния продукт.

Био продукт е само този, който има сертификат! Сертификатът се отпечатва на видно място върху опаковката! Всички останали продукти, които използват тази дума върху своята опаковка, подвеждат!
Също така всеки вносител на био продукти притежава сертификата като документ. Той съдържа логото на сертифициращата компания, описание на продуктите и/или съставките, които са био сертифицирани, дата, до която е валиден, подпис и печат на управляващото лице в съответната сертифицираща организация. Вносителите трябва да предоставят на търговците, с които работят копия от тези документи.
Препоръчваме Ви винаги, когато желаете да закупите био продукт да изисквате за проверка този документ.

# 42
Една от най-известните и авторитетни организации е британската Soil Association, създадена през 1946 г. като неправителствена, благотворителна и независима от дарения организация. Тя сертифицира суровини и продукти с органичен приозход и обхваща на практика всички категории органична продукция: храни и напитки; здравословни и разкрасяващи продукти; текстил; аква култури; продукти от животновъдството и дървообработка. Също така има стандарт за „етична търговия“, касаещ производителите на органични продукти.
Органичните продукти, сертифицирани от Soil Association трябва да съдържат минимум 95% органични съставки. Тези продукти, които имат между 70 и 95% съдържание на органик съставки, се обозначават като „направени с органични съставки“.
Друга известна организация е американската USDA(United States Department of Agriculture) – Департамента по Земеделие на Съединените Щати, правителствена организация с нестопанска цел. Изискванията на USDA се прилагат върху суровини, свежи и преработени продукти, които съдържат органични земеделски съставки. Като „organic“ или „100% органичен продукт“ се сертифицират продукти, които съдържат изцяло съставки и помощни вещества от биологично земеделие, като изключение правят водата и солта. Крайни продукти, които съдържат поне 70% органични съставки се обозначават като „направени с органични съставки“. Продукти, които съдържат под 70% съставки от органичен произход не могат да се обозначават като „organic“. На такива продукти се отбелязва конкретната съставка от органичен произход.
.
С особен авторитет се ползва и френскияECOCERT, контролен и сертифициращ орган. Обект на сертификация са хранитени и нехранителни суровини и крайни продукти: храни и напитки, козметика, екологични детергенти, парфюми, текстил. Ecocert има и стандарт за fair trade, с който се контролират производителите и доставчиците на органични продукти. Според стандартите на ECOCERT, органичните съставки в един продукт трябва да бъдат отбелязани в INCI състава със звесдичка (*), която е препратка към изречението „съставки, добити чрез Органично Земеделие“. На етикета трябва да бъде отбелязан точния процент на всички органични съставки в продукта. Името на продукта не може да съдържа думата „organic“, ако съставките му не са на 100% от органично земеделие, но пък може да се изпише, например „душ гел с органична лавандула“, ако екстрактът е органичен.
COSMEBIO касае само органичната козметика, в т.ч. козметичните суровини. Cosmebio е сдружение на френски козметични производители (над 200). Неговите изисквания за надпис „organic“ в името на продукта са той да съдържа минимум 95% натурални съставки, добити чрез органично земеделие или от диви растения. Допуска се използването на минимални, дори незначителни количества синтетични съставки, които трябва да отговарят на много стриктен позитивен списък, изключвайки такива като PEG, силикони, нефтени деривати и т.н. Cosmebio не допуска влагането на синтетични аромати и оцветители, синтетични консерванти (парабени и феноксиетанол), петролни продукти, ГМО организми и йонизиращи обработки.
Bio-Siegel (Еко етикет) е немският вариант на USDA. Той е стандарт, който Федералното Министерство на храните, земеделието и потребителската зашита на Германия налага през 2001 година. Само производителите, които отговарят на разпоредбите на Европейския регламент за биологичното земеделие и се подлагат на задължителните инспекции могат да продават продуктите си като биологични или екологични стоки и да ги обозначават съответно с Bio-Siegel.
ÖKO-TEST е авторитетно германско потребителско списание, което анализира продуктите на местния пазар за да им даде оценка за безопасност за здравето. Продуктите, които носят емблемата му, оценени като "Sehr gut" / "Много добри" са били подложени на стриктен химически контрол и са показали най-добри резултати за безопасност.
 е сдружение на немските производители и дистрибутори на фармацевтични, здравословни продукти, хранителни добавки и продукти за лична хигиена. Според този стандарт, суровините в козметиката трябва се преработват с грижа към еко равновесието и с минимален брой манипулации. Те могат да бъдат от контролирано биологично земеделие или диворастящи. BDIH позволява използването на неорганични соли и съставки, получени от минерали с изключение на органично синтезирани оцветители, синтетични аромати, етоксилизирани съставки (обработени с ethylene oxide), силикони, парафини и други производни на нефта. Допуска се ограничена употреба на компоненти, получени чрез хидролиза , хидрогеназа, естерификация или друг процес от естествени суровини като мазнини, масла и вакси, лецитин, ланолин, монозахариди, олигозахариди и полизахариди, протеини и липопротеини. Позволени са следните консерванти: бензоена киселина и нейните соли и естери, салицилова киселина и нейноте соли, сорбинова киселина и нейните соли, бензил алкохол.

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 18:30 от girl93

# 43
Темата е поставена за продукти общо
 КОИ ПРОДУКТИ НАИСТИНА СА БИО?
Козметични, хранителни, препарати, играчки, тстил, др.

За козметиката, както и за всеки отрасъл има специфика, която трудно се отчита от общите стандарти за био продукти.
Специално за козметиката има съществени разминавания в стандартите.Пример: Ecocert не допуска консерванта Феноксиетанол
 The basic principles of the Ecocert standard
To ensure an environmentally friendly cosmetic product, the Ecocert standard lays down:
1. The use of ingredients derived from renewable resources, manufactured by environmentally friendly processes. Ecocert therefore checks:
The absence of GMO, parabens, phenoxyethanol, nanoparticles, silicon, PEG, synthetic perfumes and dyes, animal-derived ingredients (unless naturally produced by them: milk, honey, etc.).
http://www.ecocert.com/en/natural-and-organic-cosmetics
Докато
Soil Association създадена през 1946 г го допуска.Козметиката представена в този форум е консевирана с консервант със състав Phenoxyethanol/Benzyl Alcohol/Potassium Sorbate
...
По тази основателна причина се очаква единен стандарт с единни правила за да се сравняват и оценяват адекватно продуктите при равни условия. Иначе  е бля, бля....

# 44
  • София
borspa, напълно сте права, че всеки сертифициращ орган има собствени стандарти и те се различават  Peace

Phenoxyethanol е спорна консервираща съставка според някои, а според други е безвредна. Същата е ситуацията с още над 20 други съставки, които се използват в био сертифицираната козметика. Да не говорим за козметиката като цяло.
Phenoxyethanol се съдържа в 4 от общо 7 продукта на Skin Blossom, така че генералното Ви заключение не е точно.

Редно е да не се хвърлят просто коментари, че нещо е лошо, без да се подкрепя с реални факти. Ето в Уикипедия реални факти за Phenoxyethanol и обяснения защо е безопасен!
Ето и още

Приемам примера за това, че Ecocert не допуска Phenoxyethanol, НО е редно да се допълни, че Ecocert дават сертификат на продукт, дори когато в него има едва 10% био съставки, а Soil Association изисква минимум 70% био съставки !
Също така Ecocert допуска в състава на даден продукт до 5% синтетични съставки:
http://www.ecocert.com/cosmetique-ecologique-et-biologique
2. Un seuil minimum d’ingrédients naturels et issus de l’agriculture biologique à atteindre pour obtenir la certification :
Dans tous les cas, 95% minimum du total des ingrédients doivent être naturels ou d’origine naturelle.
Pour le label Cosmétique biologique : logo-cosmetique-biologique-ecocert
- 95% minimum des ingrédients végétaux de la formule doivent être issus de l’agriculture biologique.
- 10% minimum du total des ingrédients doivent être issus de l’agriculture biologique.
Pour le label Cosmétique écologique :  logo-cosmetique-ecologique-ecocert
- 50% minimum des ingrédients végétaux de la formule doivent être issusde l’agriculture biologique.
- 5% minimum du total des ingrédients doivent être issus de l’agriculture biologique.

За Soil Association дадох линкове по-горе с конкретните им изисквания за минимум 70% био съставки.

Ако трябва да извадим минусите и на другите сертифициращи компании, ще стане безкрайно дълго и неразбираемо.

Целта на играта и на темата като цяло НЕ е да кажем кой сертификат е по-велик и кой е по-лош, а кои са изобщо био сертификатите. Оставам с впечатлението обаче, че Вашата цел е да кажете колко лоша козметика е Skin Blossom, на база Ваши публикации и в други теми. Приветствам критики и съм готова да обсъждаме различните позиции   bouquet

Генерално за сертификатите, предложението ми е да започнем от по-общата картина, към по-детайлната, за да бъдем полезни наистина. Ако трябва да дискутираме отделните стандарти, за да бъдем прецизни и коректни, ще трябва да представим минимум по 100 страници информация за всеки отделен сертификат.

Ежедневно се сблъсквам с десетки клиентки, които изобщо не знаят как да различат био продуктите, нито кои са био сертификатите и какво им гарантират.

Единният стандарт се очаква от много време и личното ми мнение, че ще почакаме още, заради натиска на по-големите козметични компании и производители на съставки.

Уверявам Ви, че почти всички вносители и търговци, както и по-информираните потребители го очакваме с нетърпение, защото информацията като цяло е трудно достъпна и води до твърде много проблеми в сектора. Самата игра, която стартирахме тук и общото наименование на темата, вярвам, доказва добрите ми намерения.
В допълнение, ние бяхме едни от първите, които започнахме да изискваме копия от био сертификати на отделните вносители и да ги публикуваме, както и да описваме подробно съставките на всеки продукт. Все още работим по темата и е доста трудно и скъпо.

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 17:20 от Skin Blossom

Общи условия

Активация на акаунт