За Коледа сред радост и усмивки, дар получих две чертички - темa 84

• 19 523
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Привет и от мен Simple Smile

Докато държа Калоян, който в момента се бори с колики, реших да ви нагледам, защото много ми липсвате, но не ми стига времето...

Мили момичета, пожелавам ви от все сърце една прекрасна и спокойна Коледа, последвана от здрава, щастлива и много успешна нова година - дано всяка една от нас да сбъдне мечтата си, вярвам, че го заслужаваме  Praynig Praynig Praynig

Специални прегръдки и целувки за тези, които ме помнят  Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Силно стиснати палчета на тези, на които им предстои среща с малкото човече (или с малките човечета  Wink) - леко раждане и само положителни спомени  Praynig Praynig Praynig

Дано тази и всички останали теми до края на годината са пълни с много положителни тестчета, а от новата година броя да се удвои  Wink 

# 91
Jana Ina аз напълно се обърках вече.  на едно място намирам, че естроген помага изграждането на лигавицата на матката и поддържането на оплодената яйцеклетка, на друго - че подтиска овулацията...   ooooh!   моля който може да коментира, аз наистина не разбирам....
жакобияна дано коликите не ви тормозят за дълго  Praynig  и благодаря за пожеланията, ще се опитаме да ги изпълним   Hug

# 92
Записвам се и аз тук, много сте изписали не мога да ви настигна

Мишки естрогена е действащият хормон до овулация, фоликулярната фаза, след това лх предизвиква ову и след това действа прогестерона, това най просто казано. В тая схема ако прогестерона се приема преди ову и е висок действа като противозачатъчно и няма ову, ако лх не се отдели няма отделяне на яйцеклетк.
Ако естрогена е висок през втората фаза, съответно прогестерона е нисък се получава кървене и маточната лигавица не може да се задържи достатъчно дълго. Обикновено прогестерона е нисък, когато има проблем със жълтото тяло. Не така стои въпроса с хормоните по време на бременност, но за ову това е най просто схемата. Така,че естрогенови препарати само до положителен тест за ову, аз пия чай за подпомагане на обр на лигавицата. Прогестеронови препарати само след ДОКАЗАНА ову.

Ето извадка от една интересна статия за естрогена, тя е за спортисти, поддържането на постоянно ниски нива на естроген, могат да доведат до проблемно забременяване.

..........Неотдавнашен експеримент с участието на 498 жени на възраст между 38 и 45 години показва, че жените, употребяващи ежедневно 500 мг кофеин (количество, съдържащо се примерно в пет чашки кафе), показват по време на фуликулярната фаза на менструалния цикъл (1-5-ти ден) равнище на естрогена 70% по-високо в сравнение с употребяващите 100 мг кофеин, или една чаша кафе на ден. Зеленчуците от семейство кръстоцветни – броколи, брюкселско и цветно зеле, съдържат индол-3-карбинол, който превръща активния естроген в по-малко активен, безопасен. Мъжете също могат да извлекат полза от употребата на зеленчуци, - например да понижат риска от развитието на рак на простатата. В днешно време влиянието на соевите продукти върху организма предизвиква спорове. Такива компоненти на соята като изофлавоните (хенистеин и диадзеин), са структурно родствени с естрогена и притежават слаба естрогенна активност: примерно 1/500 – 1/1000 от активността на естрадиола – най-мощния от естрогените.

Изследванията показват, че соята също така способства за превръщаето на активния естроген в по-малко активна форма – 2-хидрокси естроген. Опасения предизвикват възможните странични ефекти на соята, особено ако тя се употребява в големи количества. Обикновено говорят за вероятността от подтискане на имунната функция и негативното влияние на работата на щитовидната жлеза. Въпреки това, повечето учени считат, че ако соята оказва някакво влияние на щитовидната жлеза, то е изключително да повишава нейната активност. При много жени в резултат на автоимунна реакция се наблюдава ниска активност на тиреоидните хормони, изработвани от щитовидната жлеза, поради което включването на соеви продукти в диетата им може да се окаже полезно. Опитите, проведени със свине, показват, че соевият протеин е способен да ускорява процесите на разрушаване на мускулната тъкан, т.е. оказват катаболичен ефект. Но в течение на неотдавнашен експеримент с плъхове, при който едни от индивидите са хранени с казеин (млечен белтък), други – със соев, последните, напротив, демонстрират по-малък разпад на мускулния протеин след тренировка. Като цяло, малкото количество соев протеин е полезно за жените – с оглед неговата способност да понижава излишните нива на естроген.

Друг естествен способ за изменение в по-добра посока на баланса на “добрия” и “лошия” (16-хидрокси) естроген, се явява приемът на тревната хранителна добавка кудзу. Кудзу съдържа изофлавон, който способства за преобразуването на 16-хидрокси естрогена в по-малко активния 2-хидрокси естроген. Още една натурална субстанция – антиестроген се нарича D -глюкарат и се съдържа в ябълките, грейпфрутите, вишните, броколите и брюкселското зеле. D -глюкаратът подтиска активността на ензима, който възпрепятства преобразуването в черния дроб на стероидните хормони, включително естроген, във водоразтворими форми (по този начин от организма се отделят излишъците от хормони).

Изследванията показват, че D -глюкаратът е способен да предотврати някои форми на рака, свързани с естрогена, като например рака на гърдата. D -глюкаратът във вид на хранителна добавка следва да бъде приеман по 200 – 400 мг на ден. И това е само една от безчислените съставки, съдържащи се в естествената храна, които могат да предотвратят развитието на дегенеративни заболявания. Освен по отношение контрола на естрогена, с какво още хранителните добавки подпомагат жените при достигане на техните цели? Работата е в това, че добавките, работещи за мъжете, със същият успех действат и на представителките на нежния пол. На жените, готвещи се за състезание, често не им достигат важни нутриенти, и те трябва добре да осъзнаят какви именно нутриенти. Изследванията показват, че при жените, отказващи се от месото, като правило не достига желязо, а при тези, които избягват млечните продукти, не достига калций. Тези два минерала се съдържат в мултиминералните комплекси..........

Ето я цялата статия:  http://www.bgstuff.net/za-jenata/fitnes-za-jeni/1063-estrogen-na … zhenskiyat-hormon

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 09:29 от pufpafka

# 93
Добро утро и от мен Simple Smile

Вчера ми мина така дългоочакваният ми преглед в Тутракан. Покзах изследванията  ни- на мен и на мъжът ми.  И искам да ви кажа,че такова конско ми дръпнаха,че няма за какво да се тревожим,че всичко е наред и в тия изследвания няма НИЩО приъеснително! Гледахме вътрешности Simple Smile Гледахме лигавица-която е идеална  Party И най-хубавото ЗЕЛЕНАТА СВЕТЛИНА СВЕТИ ЯРКО!!!

Така,че ръсете ме наред Simple Smile

Хубави почивни дни от мен!!

# 94
  • Варна
Каролка, Hug,браво на вас,много се радвам и ще fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Hug

# 95
  • София
Добро утро..не съм ви чела но ще се поправя..
операцията мина добре..спасиха тръбата но имало сраствания..док каза че и другата тръба сигурно е така Sad . Каза да се подготвя за още една лапороскопия на другата тръба за да се види положението. Не съм на ясно какво следва..лекува ли се това? какви са шансовете и т.н.
Малко съм депресирана, но се надявам да се справя!
 Hug

# 96
Dharmaaa, много съжалявам  Hug Стискам палци, сигурна съм, че всичко ще е наред.
KaRoLa, браво за хубавите новини newsm44. Възползвай се максимално от зелената светлина, аз започвам, че по мои сметки сега е момента  smile3508

# 97
  • Варна
Дарма,ще се справиш,не съм наясно със срастванията и не мога да дам обяснение,нооооо ще се справиш,имаш човек до себе си,близките ти,ние също,така че,не се депресирай,ти,както и всички ние ще гушкаме бебчета,някой ден newsm78,незнам кога,но съм убедена в това Hug Hug Hug

# 98
  • на 4-ия етаж до асансьора
Дарма радвам се, че са ти спасили тръбата!Всичко ще е наред! Hug
Каролка браво!Действайте!   bouquet
Мен леля ме навести, та съм леко кисела!И съм си обещала вече никакви тестове преди закъснение! Писна ми да се разочаровам после!И те така!
Целувки на всички и хубав почивен ден!  Hug
Аз смятам да се отдам на заслужен мързел! Blush

# 99
Дарма, нека другите момичета изкажат мнение, че аз не съм запозната. Имаш моите стиснати палци всичко да мине бързо, да го забравиш и смело напред Praynig Hug
Карола, браво за хубавите резултати Peace, дано скоро донесеш и друга хубава вест Praynig
Аз пак да кажа, че меря ли меря Т, но нищо не разбирам Mr. Green
Имам надежда, мисля да си взема от твоя прашец, макар и снощен :flutter
Петра Hug Hug Hug

# 100
  • Варна
dharmaaa,
Отстранили ли са срастванията, които са открили? И защо още на момента не са погледнали и другата тръба, а те карат да правиш нова лапароскопия за нея?

# 101
  • В къщурката на хълма на феите
ЗдравейтИ! Mr. Green

пия аз едно кафе на бързо и излитам, щото то хубаво, че е събота, ноооо явно мен този параграф не ме засяга Mr. Green

Мише правилно си прочела за естрогена, че подпомага играждането на лигавицата, но той наистина действа контрацептивно, затова Жани е права, че през цикъла не трябва да се приемат естрогени и фитоестогени как да е, а в точно определено време, за да не стане мешавица
Пуфе почнала си да прихващаш от мен май Mr. Green
Джакииииииииииииии гуши гуши гушииии! бързо да ви минават коликите! да цункаш малкия бонбон от мен Hug
Дарма миличка, всичко зависи от степента на срастване - ако срастванията не са довели до нагъване на тръбите, тогава най-вероятно ще ги остранят лапароскопски, при едно леко нагъване на тръбите се отстраняват срастванията и се прави пластика на тръбите, но ако са силно нагънати и срастванията са много големи, тогава най-вероятно няма да направят нищо, понеже вероятността за успех е минимална .. не искам да те отчайвам, с това което съм написала, дори си мисля, че при теб нещата са по-добре отколкото си мислиш, щом като вече забременя, значи тръбата е съвсем в час, въпреки срастванията и според мен всичко ще бъде наред! Hug
Месечинке ха! познай защо ще правят втора процедура .. #2gunfire
Петра мила погледни го от добрата страна - на теб поне ти дойде, аз и това благоволение от собственото си тяло не получавам Mr. Green

уфф изчезвам .. да видим до кога .. вие бъдете послушни Mr. Green

# 102
  • София
Благодаря момичета..
Док каза че сега не са погледнали другата за да не я инфектират.  newsm78
Другата седмица съм на преглед и ще разпитам..

# 103
Здравейте  Hug Hug Hug
Каролка, чудесни новини Simple Smile
Дарма, всичко ще се оправи  Hug
Якобианка, много се радвам, че се отби да ни нагледаш. Дано коликите скоро спрат да ви тормозят  Hug Hug Hug
За всички, които имат нужда  babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

# 104
Добро утро!
Дарма, горе главата. Съжалявам за всичко, което преживя, но няма да се депресираш  Naughty Hug Hug Hug
Карола, браво на теб, мила! Много се радвам за вас, давайте смело и вашето коледно чудо няма да закъснее! Praynig
Плодче, честити сини гащи! Направо ти завиждам, че вече знаеш, моето инатче не се дава да го видим. На 28.12 съм на консултация и много се надявам вече да разбера - в 18 седмица ще съм!!!
Много съм доволна за мен семестъра приключи с 3 прекрасни шестици, а другите изпити са чак февруари. Дано да взема всички стипендии и да накупя на бебчо всякакви неща newsm68
Ето малко прашец, за всички в нужда  babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

Общи условия

Активация на акаунт