Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 16

• 45 881
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • Страната на чудесата
Честито Рождество на всички! Здраве за всички и любов!
Аз понеже много се похвалих, се наложи да се доказвам като лекар на хлапето-на 24 вдигна лека температура с главоболие, после прерасна в червено гърло и кашлица за разкош, абе-програмата е пълна.Боря се, засега успешно, дано успея  да я овладея, че сме на ски и нямам идея тук какви лекари има, но се досещам, и затова предполагам, че и аз мога да си изпиша каша от лекарства като тях...Ех, значи, все да има човек за какво да се притеснява...

# 121
  • София,
Герганди, Лъки да оздравяват бързо дечицата, много съжалявам и ви прегръщам силно! Hug Hug
Изтръпвам и аз от ужас вече само като чуя някой да кихне в къщи, нали сме в провинцията и ние и все дебна откъде може да изскочи зайчето!!! Tired

# 122
  • Страната на чудесата
<eiffel tower> , благодаря ти HugПожелавам ти тази година никакви зайчета да не изскачат и повече от една хрема да не боледува детето Peace

# 123
  • София,

<eiffel tower> , благодаря ти HugПожелавам ти тази година никакви заучета да не изскачат и повече от една хрема да не боледува детето Peace

Благодаря, Лъки и права си , дано вече по малко да им се притесняваме. А аз се тревожа не задруго - но в момента и давам СИкотик - за доизтребване на Моракселата и сега е хубаво да е здрава, за да можем да не прекъсваме лечението! Close

# 124
<eiffel tower>, Hug дано мине успешно лечението! Ми то вече човек параноясва, няма начин...  Tired

Оф, Лъкиии, еми това е! Ще стискам и аз палци. Да, раздаването на лекарства на глава от населението и сами го можем, даже май по-добре от някои доФтори...

# 125
  • Страната на чудесата
<eiffel tower>, дано мине успешно долекуването при малката, не така и не успяхме да довършим това за Стрептококите...Все нещо я разболява и не изкарва здрава по цели 20 дни ooooh!Докарахме до 15 дни и спряхме,чакам да има седмица съвсем здрава, ама не би...

# 126
  • София, под Карлсон
Здравейте, момичета! ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО НА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ!
Не бях влизала доста отдавна в темата, че така ме завъртяха обстоятествата, но се постарах да изчета всичко дотук.
Ментова, дано днес вече да се включиш с по- добри новини за Елица. направо нстръхнах като чета през какво минавате. Аз не съм карала варицела като малка и си признавам, че много ме е страх... Embarassed Факт е, че повечето деца я карат леко, но според мен хич не е безобидно заболяване...
Иначе и аз като пътуваме имам притеснения къде ще отида ако се случи нещо. Знам, че не трябва да вкарвам подобни мисли в главата си, но май на всички тук пишещи ни се е случвало да търсим лекарска помощ в чужд град и определено не е най- приятното преживяване. Това лято търсихме лекар на Тасос за мен самата и там например има един- единствен мед. център на целия остров. Не че Тасос е много голям, но може да се окажеш на повече от 1 час път, което за мен си е много.
Иначе Иво е добре, Слава богу, сега е ваканция при баба си и дядо си и е много щастлив.  Grinning
Искам да използвам случая да ви пожелая спокойно и весело да посрещнете Новата година и нека тя влезе в домовте ви с много здраве, любов и топлина, спокойни дни и нощи и още повече детски смях  Hug

# 127
Все забравям да ви пиша да оправите на първа страница парите за санаториумите дето се полагат, не са 600лв, а 150лв и се полагат само за детето, т.е. майките си плащат и съответно не трябва квитанция на тяхно име, а само на детенцето, тези 150лв където ги отпускат стигат за 4-5 дни за информация Shocked

# 128
  • София - Младост 1А
Здравейте момичета,

Със закъснение да ви честитя отминалите празници.
Да сте много здрави, да имате сили да посрещате трудностите, да са здрави и силни близките ви, за да можете да се опирате на тях в нужда, да са СУПЕР ЗДРАВИ децата ни, да ни радват и да ни карат да се гордеем с тях!

Нас също не ни пропусна по празниците. На връх Коледа Пешко се разкашля. Ама така се разкашля... та в спешното. Е там попаднахме на една подобна лекарка, като тази на gergandi. Не стига, че изписа от "от всичко по малко", ами и по-високи дози от колкото е необходимо. А Пешко се влоши и след празниците веднага го заведох при настоящата му докторка. Прекарахме 4 часа в болницата. Поне му направиха всички изследвания и манипулации. Прекроиха лечението и сега вече е по-добре. Ама много секрети има. Едвам ги изкарва. Давят го, че чак повръща. А като екстра към кашлицата се възпали и синузита естествено. А той милия се научи да шмърка вода и да си изкарва сам секретите. Сега даже иска сам да ходи да си чисти носа, щото бил станал специалист.... ох на какво се научават децата ни... Sad

И за да е пълно щастието.... от снощи и аз съм хремава. Уж пия витамини, ям плодове, не се размотавам навън и по моловете.... ама на. За втори път. Уж казват, че през бременността имунитета бил по-силен... пък мен ме хваша по-често  newsm78

marychery, gergandi, Lucky Plam как са дечицата?   

Все забравям да ви пиша да оправите на първа страница парите за санаториумите дето се полагат, не са 600лв, а 150лв и се полагат само за детето, т.е. майките си плащат и съответно не трябва квитанция на тяхно име, а само на детенцето, тези 150лв където ги отпускат стигат за 4-5 дни за информация Shocked

Поправих го  Peace

# 129
Дрина, много съжалявам за Пешко-смешко! Но това със смъркането е наистина много полезно! Че аз на Владо индустриални количества физ. р-р му изливам в носа и той едвам се справя... Но ти внимавай. Ами, по-силен имунитетът, не е така, тъкмо обратното е - през бременността много по-крехък е човек. Освен да вземеш Осцилококцинум, например.

Владо точи сополи, естествено. АБ не съм давала до момента.

Другите как са?

# 130
  • София - Младост 1А
Още нощеска като се събудих със запушен нос взех Осцилококцинум. Сега смуча Коризалия за хремата и цедя яко сокове. Лимони с мед, портокали, мандарини...
Кофти е, че имаме резервация за утре вечер. Сега ще се обадя в заведението да попитам дали ще ни дадат храната за вкъщи. Съмнявам се, че ще ни върнат парите.

# 131
Дрина, опиши когато можеш как точно процедирате с шмъркането на водата?

# 132
Весело посрещане на новата година ви пожелавам!
Дано 2012 да донесе много здраве за всички!  Praynig  bouquet
И моето момче за Коледа беше болно, тъкмо се поорави и от снощи - хоп пак със сополи.  ooooh! Инхалаторът въобще вече няма да го прибирам, че ха съм го прибрала и затрябва отново. Sad
От месец някъде се чеше често по косата. Има ли при вашите деца такова нещо? Чудя се от какво е, към екстрите на сингулера го има, но педиатърката се изказа ''така е, алергиите сърбят". Засега няма установена алергия към нещо конкретно, но знае ли човек.  Tired
Дрина, дано си здрава. И аз мисля, че през бременността имунитетът е понижен.  Hug

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 12:40 от tini-mini

# 133
  • София - Младост 1А
Дрина, опиши когато можеш как точно процедирате с шмъркането на водата?

В банята първо издухва от носа каквото може. След това си пълня шепата с вода (хладка) и му потапям нослето. Той шмръква веднъж, броим до 5 и духа. Малко е неприятно, но децата са странни същества... той примерно дъвче Изопринозина.
Та, обратно на темата - повтаряме процедурата с шмъркането и духането поне 4-5 пъти. Гадните зелени секрети и топчета започват да излизат чак на третото шмъркане и издухване. Може и в купичка да разтвориш вода и сол. Друг вариант е да му капеш солен разтвор и после да духате. Разни варианти. Има и готови разтвори за капане в аптеките.
Този метод го започнахме когато забраниха да ползва Стеримар, заради синузита. Казват че е супер полезно. Баща ми е бил биатлонист и са ги карали да шмъркат студена вода, за да си каляват синусите. Когато сме на море, го оставям да се кисне и да шмърка в морето, колкото му душа иска.

tini-mini, Пепи от бебе има един непрекъснат сърбеж по цялата кожа на тялото. До момента с нищо не съм успяла да го "излекувам". Зимно време се чеше по-рядко, а и е облечен но лятото става страшно. Чеше се до кръв и си прави рани. От потта допълнително го сърби и се завърта един кръг... чесане, рани, мазане, чесане... Забелязвам, че през последната година са намаляли сърбежите. Дано съвсем да изчезнат!
Да не сте сменили нещо шампоана? Разгледай го да няма обривче или някакви лишейчета по главичката.

# 134
Момичета здравейте.Пожелавам весели празници.Нова съм в сайта.Много благодаря за подробната информация.Имам само едно питане.-2. Молба за отпускане на помощ по Закона за интеграция на лица с увреждания чл. 8Б. Помощта е в размер на 70% от минималната работна заплата. Отпуска се за периода на валидност на ТЕЛК решението.
Аз не работя и никога не съм работила.Тази помощ ще я отпуснат ли и на моето дете след като не работя?Благодаря предвариетлно за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт