Интериорен стил по аматьорски 3

• 53 164
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
интересен апартамент със sunken living room

Супер! (трябваше да проверя какво значи, де:)))))
Такова нещо съм виждала и запомнила в апартамента на Wicky Hassan - основателят на марките Miss Sixty, Energie (човекът почина съвсем наскоро Sad буквално преди броени дни). Прекрасен апартамент в Рим, с огромна панорамна тераса на покрива - всичко много изчистено, бяло и със забавни поп акценти, както харесва и на мен. Simple Smile Та там видях и такъв диван, който обгражда място като басейн Simple Smile
Ето малко снимки, макар че на тях точно този диван не се вижда никъде.
Също така, тази къща ме впечатли колко е технологична, домотиката е буквално във всичко. Например това стъкло, което отделя кухнята от трапезарията се включва и изключва дали да е прозрачно или матово бяло.

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 16:30 от Barbabeau

# 196
Апартамента на КЛ ми е много студен,камината и онова нещо с плетената покривка са ужасни.Много мрачен.Картините са доста мрачни също.Депресията дебне от всеки ъгъл.
Иначе замъците са ми безразлични.Предпочитам ги модернизирани. WinkНе им харесвам всичкия този бръшлян и сенки,харесвам английските градини вместо бръшлян.

# 197
И на мен ми се наложи да гугълна това 'sunken living room', за да го разбера какво е  Simple Smile  Виждала съм такова в едно списание преди доста години (15, мисля) и тогава много ми беше харесало. Не, че сега не ми харесва, но вече не ме впечатлява така.

# 198
Нищо не мога да намеря, трябва да разгледам сайтовете за продажба на апартаменти. Там може би ще има такъв апартамент. Пфу, как ме е яд. 13 страници глупости и нито една подходяща снимка.

# 199
Като търсихме жилище един от апартаментите бе така построен.Между отделните помещения имаше 3-4 стълби.То и цялата сграда бе така планирана.Качваш 10 стълби площадка с два апартамента,качваш още 10 още два апартамента(обикновено има междуетажна площадка).Освен това имаше доста недумислици и така и не се спяхме на него .С ММ решихме,че архитекта е някой работил за без пари,та такава работа е свършил.
Сега се оказва,че явно нищо не разбираме от дизайн и архитектура. Whistling

# 200
Eved, а я си представи сега така къща, на 5 нива. Но пък има едно много добро нещо - задните ти части се стягат отвсякъде  Mr. Green

На нас всъщност това разчупване ни хареса в къщата, беше различна от всичко друго

# 201
Няма да си кривя душата и ще призная,че това не ми се видя добра идея.Особено с две деца,които на равно се спъват и падат,но апартамента имаше много други странности.Първо бе мансарден(не знам ,но за двете години,в които се оглеждахме и събирахме пари 99% от предложените ни бяха мансарди). Имаше прозорци на покрива и стената(не напълно схлупен все пак).Прозорците бяха велукс - дървени и бяла пвц дограма.Ако все пак си склонен да преглътнеш малките велукс и не особено големите пвц се сблъскваш с местоположението и формата им.Бяха успели така да ги сложат(пвц),че стояха някак не естествено,несиметрично.Не мога да обясня добре,но така ги усетих тогава.
Терасата бе малка,открита с дървен/метален парапет като от някоя соц вила.Преценихме,че външното тяло на климатика ще изяде 50% от нея.Другата тераса гледаше към чужд вътрешен двор.Стените и пода имаха нужда не само от шпакловка,а от супер замазка(то повечето ап са така вече).Интериорните врати(ха ха) бяха като едновремешните талашитени(соц) такива.Нови,а изглеждаха ужасно.Не знаех,че още се правят такива.Имаше и гараж,но твърде малък за колата.А и пътя пред сградата бе черен(а не е в покрайнините да кажеш).
Големия плюс бе евтината цена.С около 2-3 хил евро по-евтин от подобните му.
Между другото там отдавна живеят хора.

# 202
Родителите ми живеят в мансарда, но... строена по времето на социализма. Нищо общо с описаната, огромни прозорци и стаи, и огромни тераси

# 203
Намерих  подобно нещо:

http://www.flickr.com/photos/parkerdunahay/5791542867/

В долния ляв ъгъл на снимката се вижда парапета. На този етаж им е входната врата и холчето е пропаднало.

Ето още една снимка, но с не толкова "пропаднал" хол.

В апртаментчето на клиентката на баба Даниела даже имаше изглед от спалнята към хола. Доста идейно беше.

# 204
Момичета, моля за извинение, но пак ще принизя темата  Simple Smile
Днес ни докараха мебелите за спалнята и както се опасявах, цветовата комбинация,която съм избрала,не е особено успешна.
Ето от тук до края
Туй зелено на леглото е по-светло и по-"детско", отколкото ми се искаше. Вижда се ,че кантовете са малко по-тъмен нюанс и те повече ми харесват, но това е реалността. Гардероба го харесвам, но пак в цялата комбинация...най-красивото нещо са дръжките на вратичките. А ъгловите етажерки,които искахме да имаме вместо нощни шкафчета, са абсолютен боклук, исках ги целите в зелено,но дизайнера на мебелната фирма, представете си, решил ( без да ме пита), че така шаренички са по-добре. Просто полудях! Мебелистите ми предложиха тез етажерки да са подарък от тях като компенсация на моята неудовлетвореност - явно и на тях толкоз им харесват. Трябва да ги оправя някак си, иначе ги хвърлям. Мъжа ми пък, да се не надяваш, това безобразно мрънкало, дойде и каза "Супер, браво, много яко!"

П.С. не обръщайте внимание на стените  - светло лилави са, така  купихме апартамента, нямахме време да ги боядисваме, на лято ще ги правя в нещо кремаво като цвета на гардероба и ми се иска да лепна около леглото стикер с бамбуци.

# 205
Amelly,като пребоядисаш стената и с бамбуците, които си замислила ще стане супер. Сега ми се струва не ти се връзва всичко това заради тези лилави стени. Според мен не са зле рафтовете-до колкото виждам си пасват с цвета на гардероба, ако са в техният цвят даже ми харесва.
а това, че са ти казали, че рафтовете са подарък-ами нищо не губят, защото са изработени от остатъците от плоскостите за леглото, обикновено така правят. Но пък да си позволява волности фирмата...  Crossing Arms
Хайде не се кахъри, ще стане хубавичко както си го замислила!

# 206
  • густо майна Филибето
На рафтовете ме дразни само кръглата форма.

Не съм сигурна, че твоето зелено е точно този нюанс, но пускам няколко комбинации:
http://prikachi.com/images/570/4175570Z.jpg
http://prikachi.com/images/571/4175571d.jpg
http://prikachi.com/images/572/4175572N.jpg

И други шаренийки като текстил:
http://prikachi.com/images/573/4175573H.jpg
http://prikachi.com/images/574/4175574e.jpg
Видях от албумите ти , че си сръчна, можеш да сътвориш чудеса, нито кант ще се забелязва, нито нюанси.

Обаче при цялата ми любов към синьото, в дома на Къртни като го видях комбинирано с толкова черно, никак не ми хареса.

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 08:14 от Ljuboznatelna

# 207
Цонна, ама ти май нямаш предвид това, дето меката мебел е пропаднала в дупка в средата на хола, а имаш предвид целия хол да е пропаднал?  Ако е тъй, такава къща имаха мои бивши роднини, пребивавала съм там даже повечко време - целия хол беше пропаднал с две стъпала спрямо трапезарията и кухнята. От трапезарията тръгваха вътрешни стълби към първата спалня - около 10 стъпала. Имаше като площадка, която все едно виси във въздуха, откъдето се влизаше в две спални и от тази площадка тръгваха стълби към по- горна площадка, от където се влизаше в трета спалня. Тази най- горна площадка изглеждаше като вътрешно балконче, все едно в операта  Simple Smile надвесено над хола. Така се оформяше атриум с една височина поне 4- 5 метра. Мнооого красива къща.

# 208
Изглежда хората вече са се отдали на празници  Simple Smile Аз съм на работа, но едва си събирам мисълта и продължавам да се ядосвам за мебелите си.

Ще ви покажа някои малки идейки за декорация,които ми харесват 1 2 3

и един интериор, който чак сега виждам, но отразява много добре в цветово отношениенай-първата ми идея за спалня: в розово, зелено и ,да кажем, бяло.

Намерих и снимка,която съдържа моите ъглови рафтчета в бяло и зелено ,но като че ли изглежда доста по-добре от моя случай.

Редактирах, сега вижда ли се?

Както става ясно,не ми се работи днес  Simple Smile Попаднах на тази статия и вече мисля,че положението с нашата спалня не е неспасяемо. Особено ми хареса втората снимка и по-конкретно дамаската на абажура и възглавниците. Ще оправям ситуацията с тъмно кафяво....макар че много ми харесват и съчетанията на бяло-зелено с тюркоазено.

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 17:22 от Amelly

# 209
Амели, при мен никоя снимка не се отваря, пише ми че страницата не е намерена.

Общи условия

Активация на акаунт