Интериорен стил по аматьорски 3

• 53 136
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
 A тия пендели от буркани ли са?  -  2..   Thinking 
Да буркани е

В България се усеща дефицит на интересна и елегантна посуда за сервиране  -  1..  2.. 
3.. 
Как няма да се усеща, като унищожиха заводите в тази област. Иначе имаме майстори, ама няма къде да го правят и остаряха.А специално чашите на столче, говоря за наистина фината изработка не могат да ги правят много хора.  Показаните тюркоазени чаши на снимката са правени на кико машина, т.е. не са ръчна изработка, а за таково производство в България дори не можем вече да мечтаем. Между другото почти всеки от майсторите в Нови пазар имаше тромел в къщи и правеха чудеса. Вариант номер 2 - близо е Румъния, а там наистина можеш да намериш от пиле мляко в тази сфера

# 241
Барбабо, този полилей не беше ли сред любимите ти?  -  снимка  Като цяло къщичката не е за изхвърляне  -  1..   A тия пендели от буркани ли са?  -  2..   Thinking 
В България се усеща дефицит на интересна и елегантна посуда за сервиране  -  1..  2..  3.. 

Да. Не "сред", а любимиЯТ ми. Simple Smile Обаче това е 2097/30, а аз харесвам повече по-големия вариант - 2097/50, който е с 50 лампички. Wink

Като пример за модерна, интересна и елегантна посуда и прибори (по принцип, не в България) бих посочила Marcel Wanders за "Alessi".

# 242
В началото на нашия ремонт се опитвах да харесам някакви черешово дървесни десени за врати - и аз не знам точно защо. После случайно зачетох темата на Нивияна и от там разбрах, че то си имало просто правило - дограмите на прозорците, касите на вратите и самите врати + первазите из цялата стая са едно цяло. Ако погледнеш сивата врата на твоята снимка ще видиш, че перваза, който тръгва от нея е също сив. Та, ако сменяш дограми имаш свободно поле за действие и идеи, но ако ще стоят старите дограми и ако са бели - даваш натам всичко бяло. У нас тъй стана, ама е много красиво! Изобщо не съжалявам, напротив, това беше нишката от която имах нужда, за да тръгна да градя от някаква основа. Ако сменяш дограмата, можеш да си избараш подобен на снимката интериор, интелигентен вид има, харесва ми. Аз на този етап, ако трябва да тръгвам от нула, бих подходила емоционално - бих се запитала какво точно настроение искам да създам и когато си отговоря на този въпрос бих потърсила цветовете и формите, които ми го носят. Намеря ли ги, ще избирам сред тях.
По върпоса за различни врати в различните стаи - по- добре недей, е моето мнение. Само входната търпи да е друга, у нас е така, но дори и тя май е по- добре да е в комплект  Thinking  Нещата тръгват в посока манджа с грозде, ако ме разбираш.

# 243
  • густо майна Филибето
~Ружа~ , на мен много ми липсва една потребителка, която след няколко бана (заради остър език и отстояване на позиция)вече не пише - Ксения. Доколкото си спомням се занимаваше с дизайн, в Канада, та според нея белите врати са достатъчно универсални, за да стоят добре на всякакъв интериор и с тях никога няма да сгрешиш. Напълно се съгласявам с това, макар че моя съпруг обожава тъмно дърво, свали 5 пласта боя от вратите до фладер и ги боядисахме с лазурен лак Палисандър. На мен ми е мрачно, но с годините свикнах.Същото направи и с дограмата.  Simple Smile

Amelly , учудва ме, че не си намерила дърводелец, който да ти направи струговани крака на маса.  Rolling Eyes И изобщо - нищо сложно не виждам в тази маса, а стругованите крака са голяма част от чара й, не биваше да се отказваш от тях.

pina , като видях "твоето " местенце, се подсетих за една снимка , много практичен вариант:

# 244
pina, ljuboznatelna   bouquet

Ясно, загазила съм значи. Не обичам бяло  Embarassed  От друга страна, дограмата е бяла, за съжаление, и то доста скъпа, което значи, че ще си й се "любувам" поне до пенсия  Grinning
От трета страна пък ми е мерак да си сложа високи бели первази... Затова си мисля, че със сивото някак мога да "отърва кожата". Иначе наистина става манджа с грозде  Sad
Но ми прави впечатление, че по снимките с интериори почти никъде не снимат вратите, или пък са по ориенталски като отворени портали, без врати.
Изобщо, сивото ми се вижда страхотен цвят. Търпи и носи всичко.

ПП. Ксения и на мен ми липсва, задочно.

# 245

Изобщо, сивото ми се вижда страхотен цвят. Търпи и носи всичко.

Определено. Heart Eyes
Вратата може да ти е във всякакъв цвят, а первазите бели, като "спасението" е в бяла рамка около вратата. (малко задължаващ вид обаче)
_1_, _2_, _3_
Иначе според мен са възможни всякакви комбинации и нарушаване на "правила", ако се направи с вкус и се получи добро графично решение.

Последна редакция: ср, 28 дек 2011, 15:09 от Barbabeau

# 246
Зависи какъв ще ти е останалия интериор, възможно е да въведеш някак меко сивата врата на бялата дограма, все пак не се карат цветовете, но ми се струва, че в останалите детайли трябва да си много обрана.

# 247
# 248
Ето пример за апартамент с бяла дограма навсякъде и светло дърво врати + первази
http://freshome.com/2011/05/11/an-attic-penthouse-beyond-compare … othemburg-sweden/

Никак не е зле, но е доста внимателно премерено.

Тъмносива дограма, но се мяркат две бели врати
http://freshome.com/2011/04/21/riverside-apartment-in-brisbane-s … t-like-lifestyle/

Сиви каси, сиви врати, сиви первази, бели дограми, но и сиви греди, не че са задължителни
http://freshome.com/2011/03/10/stylish-apartment-in-sweden-invaded-by-color/

Но от това, което прегледах набързо 90% всичко е бяло  Simple Smile

# 249
Здравейте, харесва ми много темичката и искам да се впиша в нея за да я следя. Наскоро се нанесохме в новата си къщичка и сега всеки ден по нещичко и добавям.

Холът ни е декориран в бяло и черно със сиви камъни по едната стена. Отне ми доста време да намеря перфектните кашпи за цветята Simple Smile Та реших да си споделя с вас:

http://modazacvetia.com/userfiles/productlargeimages/product_233.jpg
 Взех си ето такива.

# 250
Ако искаш покажи и снимки от дома си, още по- добре.

# 251
Просто от любопитство. Откъде дойде тази мода в България да се облицова стена в хола с камъни? От този подфорум ми прави ми впечатление, че всички го правят. Който не слага камъни, слага една тясна ивица тапет?! Simple Smile

# 252
Не знам по-уютно е с камъните Simple Smile Сега даже ми се ще и декоративна камина, все пак нали е апартамент.

# 253
Просто от любопитство. Откъде дойде тази мода в България да се облицова стена в хола с камъни? От този подфорум ми прави ми впечатление, че всички го правят. Който не слага камъни, слага една тясна ивица тапет?! Simple Smile

Къде да погледна това модно течение? В темата за холовете?

П. С. Като стана въпрос за декоративна камина в апартамент, една моя съседка има. Crazy

И от декоративната камина се сетих за един мой познат, който има фонтанче с цветомузика в хола си. Мда...

Последна редакция: ср, 28 дек 2011, 16:42 от Цонна

# 254

Къде да погледна това модно течение? В темата за холовете?

Aми например да. Мисля, че това е последната тема, понеже няма линк към нова след последния постинг.
На тази страница има 2 линка, като и в двата се вижда само по една тясна ивица тапет. Ако се разровиш, ще видиш и камъните - обикновено е облицована стена или някаква колона/ комин. Определено си е мода. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт