Интериорен стил по аматьорски 3

• 52 721
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • Русе

Направо в десятка, както се казва. И аз страшно много харесвам високите тавани и то точно тези който са над хола, а над останалите помещения си е втори етаж, но ...  реалността е друга Wink.

# 571

Не е истина колко сме различни хората!
На мен това нещо ми е адски скучно. Умряла работа, бих казала аз. Laughing
То някак си изобщо няма вложена мисъл в това, освен в така "дръзките" клони на камината.

# 572
Нашата къщае с такива високи тавани. Лично на мен ми носи усещане за простор + големите прозорци. Недостатък - това ако е в България няма стопляне. Онзи ден имахме гости и децата изтърваха един от балоните с хелий. Дори и от втория етаж няма стигане

# 573

Оххх, аз виждам само любимата ми маса....но като се вгледам комплексно в снимката, май не ми харесва. Много ми е тъмна, въпреки белите мебели, отделно бяло не обичам, а и имам много фобии (сега си давам сметка), които ми пречат на адаптирането към даден интериор.
Не знам при вас играят ли подобни фактори - странните страхове, имате ли ги? Мен ме е страх от тъмни помещения, държа винаги да ми е светло и максимално открито от всички ъгли и позиции. Страх ме е от тесни помещения с трудно достъпен изход - винаги като сме избирали квартира,съм гледала кухнята да има поне два изхода за бягство в случай на пожар  Laughing и те да са достъпни,а не препречени от мебели или боклуци. Страх ме е от помещения само с една врата. За мой късмет квартирите ни,както и собствения апартамент, са (били) с много интересно разположение - всяка стая има по две врати, а едната дори три- към коридора, към терасата и към кухнята. Страх ме е от такива отворени пространства като на показаната снимка, където не знаеш от кой ъгъл може да те нападне някой, влязъл тихичко с взлом. Страх ме е от стенни шкафове и други предмети, висящи от стена или таван. Създават ми тягостно усещане,че съм захлупена с тежък предмет,който а-ха ще ме затисне и ще ми спре въздуха. Обичам всичките ми мебели и декоративни предмети да са здраво стъпили на земята и да не крият никакви опасности за обитателите на дома.

В тази връзка много ми беше трудно да се разбера с мебелистите,когато поръчвах спалнята и гардероба, защото те се опитваха настоятелно да им пробутат разни модерни концепции,които обаче не са съвместими  моите фобии.

# 574
Онзи ден имахме гости и децата изтърваха един от балоните с хелий. Дори и от втория етаж няма стигане
Хаха, Титина, ще трябва да го застреляте. Laughing Може да поиграете на фунийки.

# 575
Нека да си стой- без това синът ми е решил, че може да го свали с дистанционното.  Wink Иначе пушката ще остави доста поражения. Тъкмо ще видим колко е издръжлив балона. За първия РД на малкия баща му наду ( с помоща на компресор) около 100 балона.3 месеца се моткаха из къщи неспаднали  Mr. Green

# 576
Crazy Май не съм се изразила много ясно - някои са ме разбрали, други не  Laughing Аз на снимките показвам решението за тавана. Като интериор, наистина не е кой знае какво, но пък на мен ми допада - и камината с клоните и трапезарията ми харесва много  Peace

Titina, благородно (или не чак толкова благородно Mr. Green ) завиждам на вашия висок таван  Hug И аз обичам да ми е просторно. А и високите тавани перфектно се съчетават с любимите ми полилеи  Flutter

Amelly, май идеята на Шанта да си направиш сама дръвчето-закачалка ще е най-добра Laughing
От тук може да се купи на цена около 80 долара  Crazy като всъщност са handmade от потребителката, която ги продава. Видях, че има и няколко други вариации.

Един син състарен скрин - не е в "перфектното" тюркуазено, но пак ми харесва
Канапе от половин вана - чак не мога да разбера как са го оценили на 1700 долара, при положение, че може да се направи от рециклирана стара вана  Mr. Green
Дървена рамка за огледало - много красива  Heart Eyes

# 577
Amelly, май идеята на Шанта да си направиш сама дръвчето-закачалка ще е най-добра Laughing
От тук може да се купи на цена около 80 долара  Crazy като всъщност са handmade от потребителката, която ги продава. Видях, че има и няколко други вариации.

Такива дървета край морето бол. Аз съм приготвила една старинна рамка за картини. Само трябва да я спрейвам с бяла боя и да и сложа рабицова мрежа- ще имам перфектната поставка.

# 578
А този дом все още не мога да реша дали ми харесва или не  Thinking Има някои прекрасни неща, но съчетанието на ново и винтидж тук-таме не ми допада  Crossing Arms

А, снимки на това жилище съм показвала аз!  Simple Smile Много ми харесва! Нямам забележки, всичко ми е по вкуса.

# 579
Воайорствам вече два дни и си мълча, но не се сдържах и ще ви покажа аз какво си  направих

Ползвам го вече половин година и ми е много удобно (е, няма малки деца у нас, и мога да си позволя този лукс). Струваше ми около 10 лв, като двете рамки бяха 7, а мрежата за мухарници я продаваха на метър - 3 лв.
Залепих с лепило, като не бях уверена колко надеждно ще е, но издържа.
Бих си направила и дръвче обаче  Sunglasses

# 580
Докато ровех да чета и гледам за бохемския стил, та попаднах на много снимки за картини из жилището. Ще ги покажа, тъй като съм забелязала, че това е проблем в българския дом. Стените ни са много често напълно голи, в останалите случаи виси по някоя малка самотна картинка в средата на огромна празна стена. Освен това на мен ми харесва.  Simple Smile  Вече сме го коментирали, но няма лошо пак. Темата става все по- популярна, да сме полезни и ако успеем леко да превъзпитаме отношението на българина към интериора на жилището му - няма лошо  Simple Smile

1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8..  9..  10..  11..  12..  13..  14..  15..  16..  17..  18..  19..

хайде стига толкова, много станаха  Simple Smile

# 581
Пина, въпросът наистина е интересен, аз също разсъждавам по него, защото ( бях го писала преди, извинявам се,че се повтарям) много харесвам пейзажи и със сигурност искам в бъдещия ми хол /трапезария да имам пейзажи от Ловеч, Троян, В.Търново. Имам няколко картини у майка ми, имам и няколко дървени пана за стена. Трябва да измисля как да ги аранжирам  в новия си дом, как да добавям нови  и какъв интериор да им приложа  Simple Smile
Ще бъде хубаво ако намерим снимки на стени, окичени с пейзажи.

А от показаните 19 ( срам за мен) ни една не ми стопли душата, даже някои композиции намирам за налудничави.

# 582
няколко дървени пана за стена.

Какво представляват тези пана? Български ли са?

Пина, хубава тема подхвана. Simple Smile Не е лесно да се окачат картини.

# 583
Да ,от троянски автори, не знам подробности, купувала съм ги от ежегодния  панаир в Орешак и от занаятчийници при посещение в троянските села преди години, дърворезба в общи линии.
(обичам дърветата и дървесината,както стана ясно Simple Smile

Такъв тип творения http://www.panoramio.com/photo/38511466

Ето такъв тип керамични пана от Трявна също имам няколко http://www.krostev-art.com/gallery.php?catid=67&work=465& … amp;currentPage=6 , не знам на тях дали ще им намеря място.

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 11:53 от Amelly

# 584
  • Тракийка в Софийското равно поле....
М даааа, тежка ми е тази тема! Нямам никакво познание за изкуството! Обичам картини, но ги оценявам по въздействието им лично върху мен, без да знам нищо теоретично по въпроса.

Обожавам картините на Александрина Караджова и съм се заклела да си купя един ден!

Предвид изключително малкия ни дом имам само 3 картини - всички подарени.
Едната рисувана от приятелка. Харесвам си ги, щото си обичам хората, които са ми ги подарили.

Малко ми е трудно да преглътна безразборното слагане на картини (поне привидно безразборното) от първите линкове, но втората половина от снимките ми харесват.
Малко съм закостеняла май в това отношение.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт