Интериорен стил по аматьорски 3

• 52 713
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Място винаги има  Simple Smile  Не е лесно, да. Идвам от дом (при родителите ми), в който беше с напълно голите стени. Само в пубертета със сестра ми си бяхме накичили малко плакати в нашата стая и толкова. Като не са ти възпитали усет за тия неща и направо се чидуш кое и как. Забелязвам, че често в чудене точно как да се направи се отлага и отлага, докато накрая завинаги си останат голите стени. А не е уютно.
Освен картини и аз много харесвам разни пана, керамични чинийки, снимки. Още един начин да изразиш себе си, да си създадеш атмосфера каквато ти е нужна на момента. Поставени веднъж не са там завинаги - може да варират.

# 586
Да ,от троянски автори, не знам подробности, купувала съм ги от ежегодния  панаир в Орешак и от занаятчийници при посещение в троянските села преди години, дърворезба в общи линии.
(обичам дърветата и дървесината,както стана ясно Simple Smile

Много обичам този район на България и винаги с носталгия си спомням за пътите, когато съм била по тези места.
Аз нямам българска дърворезба, но имам резбована врата от африкански хамбар Laughing (племето Догон)

Тези претрупани композиции от малки картинки са забавни, но не винаги са подходящи според мен, особено ако искаш да изложиш нещо, което все пак да се вижда.
За мен те са като виц - в определен контекст могат да те усмихнат и да звучат остроумно, а в друг да изглеждат не на място и като излишна бъбривост.

# 587
Реших да накачуля още малко снимки на стени с картини, та в движение попаднах на забележителна къща в бохемски стил. Първо две снимки с картини  -  1..  2..

После къщата, която била и в цигански стил  Crazy  Моля обърнете внимание на лампиона в дъното на втората и третата снимка - упрях си просто, искам го!  Crazy  Допълвам, че тук се виждат също огледала, аплици... все стенни ни неща, които ние в родината си пестим най- често.

1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8.. 

# 588
После къщата, която била и в цигански стил  Crazy 

Ох, на разните списващи явно много им е омръзнала думата еклектика. Laughing

# 589
И аз си мисля, че безбройните стилове се припокриват в не малка част и им се лепят разнообразни имена  Simple Smile 

# 590
Аз съм фен по-скоро на рисуването директно на стената.

__1__ __2__ __3__ __4__ __5__

И все пак ако трябва да изкажа мнение за картините - ако ще е една то трябва да е средно голяма - много големите ми изглеждат все едно ще ме глътнат ако застана пред тях  Blush ; ако ще са няколко то задължително ще имат някакъв повтарящ се елемент - дали ще е в самата рисунка (примерно портокали  Mr. Green ) или ще са еднакви рамки, или ще са черно-бели, но да има нещо, което да ги свързва.

Заради ей такива прозорци и такава гледка зарязвам и мъж и държава и отлитам да живея там  Laughing

Обаче в циганския дом не бих живяла... малко ми е мрачно, малко ми е претрупано, има смесени доста неща и ми изглежда по-скоро като музей, където са се опитали да съберат максимално много "елементи" Rolling Eyes

# 591
Апартамента на Донатела Версаче в Милано
http://betterdecoratingbible.com/2011/05/17/celebrity-home-insid … rsaces-apartment/

Понякога ми допадат и понатрупани предмети, но как се бърше прах в такива домове  Confused  От натрупване до натрупване има огромна разлика, да си кажа. Че много неартистични натурии съм виждала.

# 592
Я вижте ню йоркския апартамент на едно бабе - не ми е познато, но била известна. Ей тука прах не бих искала да бърша  Crazy  Иначе самите предмети ми харесват, всичките. Но бих ги разположила на 3-4 пъти по- голяма площ. Така наредени изобщо не ми допадат. Все пак с радост бих погостувала там и бих разгледала подробно.

http://betterdecoratingbible.com/2011/07/28/celebrity-home-iris- … k-city-apartment/

# 593
  • Варна
Аз нямам българска дърворезба, но имам резбована врата от африкански хамбар Laughing (племето Догон)

Twisted Evil Дяволчето на завистта ме мъчи!
Моля те покажи я! Аз като една видна мистична риба обожавам подобни уникални неща!

# 594
Я вижте ню йоркския апартамент на едно бабе - не ми е познато, но била известна. Ей тука прах не бих искала да бърша  Crazy  Иначе самите предмети ми харесват, всичките. Но бих ги разположила на 3-4 пъти по- голяма площ. Така наредени изобщо не ми допадат. Все пак с радост бих погостувала там и бих разгледала подробно.

http://betterdecoratingbible.com/2011/07/28/celebrity-home-iris- … k-city-apartment/

Този апартамент е направо заринат със съкровища  Crazy Явно бабето не може да реши кое да сложи и кое да скрие  Mr. Green Но има някои елементи, които бих откраднала  Whistling

# 595
Заболяха ме очите от шаренията, ала не пропуснах да забележа,че и Айрис в цялата патаклама си е боднала ваза с цъфнали клонки. Просто трябва и аз да имам.

Разходих се из блога и разгледах Sharon and Ozzy Osbourne’s Mansion. Харесва ми в голямата си част, особено 3 и 4 снимки - не очаквах, че съчетанието на тези два нюанса синьо и кафяво е толкова меко и спокойно.

# 596

Twisted Evil Дяволчето на завистта ме мъчи!
Моля те покажи я! Аз като една видна мистична риба обожавам подобни уникални неща!

А, не е толкова уникална. Намират се. Laughing Според размер, красота на изработката и възраст цените варират доста - има и прилично евтини (100-200 евро), и скъпи. Според мен има бизнес-ориентирано производство на тези врати. В смисъл, че в днешно време хората там сигурно основно с това се занимават - да правят дърворезби, маски и после други ги изнасят за продан в "белия" свят (но това си е само моя теория). Което съвсем не ги прави по-малко автентични или комерсиални, защото ако човек се разтърси и прочете и разгледа за племето Догон, ще разбере, че животът там не се е променил много през последните няколко столетия.
Ето общи снимки.
Това са въпросните врати (или може още да се възприемат като капаци на прозорци), моята е много подобна.
Намират се нависоко в стените на такива хамбари, с цел да не влизат разни животинки Twisted Evil, а качването нависоко става с тези стълби от подрязан цял дънер на дърво!
На който му е интересно, струва си да се разрови и да прочете за Догон. Интересно е! Simple Smile

# 597
  Колко интересно, тъкмо днес смятах да повдигна темата за изобразителното изкуство в домовете ни  Grinning
От дома на бабето бих отмъкнала някои неща, но ме задушава, гледайки го така..
Въпреки, че съм художник нямам много картини у дома. Всъщност имам много, но са в папки  Joy
Ето 2 от любимите ми ( не са мои)
1, 2
А първите линкове с многото картини на стената не ми харесват..Ако една картина заслужава да се окачи на стените на дома ти, тя не бива да бъде задушавана от други край нея.

# 598
  • Варна
не влизат разни животинки Twisted Evil, а качването нависоко става с тези стълби от подрязан цял дънер на дърво!
На който му е интересно, струва си да се разрови и да прочете за Догон. Интересно е! Simple Smile

Страхотия! Със сигурност ще чета Simple Smile
Чудно нещо е жаждата за естетика - в крайна сметка тези вратички могат и да са едни обикновени дъски...

# 599
Ох, запоюна ли сте болната ми тема - картините. И аз съм израснала в дом, където стените бяха голи(това при родителите ми) и на друго място, където имаше много картини, кристали, паркети, ходене по шивачки -два коренно различни свята. Домът на родителите ми и домът на баба ми от страна на баща ми ( майка ми и баща ми идват от семейства с различно социално положение). Познайте с каква триумфираща усмивка се прибирах всеки път от баба ми с някаква ценност  Mr. Green След като се омъжих попаднах в дом пълен с картини , скулптури...а и в съзнателните си години започнах посещение на бианалета, изложби, галерии. Домът ми в България беше пълен с картини, част от тях сега са тук, но много голяма част са в домът на родителите ми. Имам и керамика и дърворезба и стъкло. А и традиция в семейството ни е където и да ходим да носим месни картини и/или скулптури ( къде малки, къде по-големички) Имам все още няколко които чакат да се рамкират. Подреждам си ги по свой си начин, понякога и рамките им са различни, но е вайното аз да се чувствам добре. Мъжът ми ми се смееше, че като дошъл багажа ни от Канада, като малко дете съм била ровила, докато си ги открия и си ги сложа

П.С. Показаното бабе си е модна икона

Общи условия

Активация на акаунт