Интериорен стил по аматьорски 3

• 52 699
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Хареса ми къщата на Озбърнови. Комбинацията от синьо и кафяво я обожавам, както и пепел от рози и кафяво.

И аз харесвам и искам да си имам по стените и рафтовете спомени от пътувания, но накрая се оказа, че нищо нямам  Confused А, не е нищо, в спалнята на стената виси една палмова шапка, тя ми е от Тайланд. И толкова. Имах си много любим папирус от Египет, но той мухляса и изгни в стария апартамент, както си висеше на стената  Confused От други места се оказа, че нищо не съм си донесла и така. Дано за вбъдеще имам възможност и да събера сувенири от света.

Барбабо, много хубава тази врата. Бих си закачила такава. Ти от Мали ли си я носиш или си я купувала в Европа? Аз обичам Африка като цяло и сувенирите им много харесвам. Лошото е, че сега и тия типични занаятчийски стоки се глобализираха и вече в цял свят можеш да си купиш индиански капан за сънища произведен в Китай  Laughing 

Елинор, за начина по който се излагат картините смятам, че има разлика между излагане в галерия или музей и домашно излагане. Всъщност си мисля, че високото изкуство на практика изобщо не е за домашна употреба  Thinking  Но и не е точно така, все пак, аз редица произведения бих си закачила у нас, но и колко други има, които ме хвърлят във възторг и страхопочитание дори, но категорично нямат място в нито една от стаите на дома ми. При тези струпвания биха могли да са някои по- наивни и лековати неща, сантиментални спомени - от този род. Въпреки, че ей сега се сещам, как в Сикстинската капела, примерно, бая са си задушени шедьовър връз шедьовър  Simple Smile Може би съществува някакво направление на подредба, което диктува именно такова струпване. Аз също нищичко не разбирам от изкуство, но обичам да го гледам.

# 601
И аз нищо не разбирам и за това да ви питам  Flutter

На мен да си избера картини сигурно ще ми трябват години, затова ще слагам снимки. Имам идея за едни пейзажииии...От къде ще взема снимките не казвам, защото е много откачалско, но проблема е, че няма как да бъдат с високо качество, така че ще бъдат малки снимчици. Та как ви се струва струпване на малки пейзажчета, много ли е кичозно (аз обичам кича, както стана ясно де)?

Има и още една причина картинките да се бавят по стените, а именно, че за да сложа картини трябва преди това да са налице абсолютно всички други неща, които ще присъстват в стаята... та така...

На мен само на Сара дома ми хареса от звездните Wink

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 14:42 от Шанта

# 602
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 6 нови отговора.   Crazy

И аз бих ровила в несвяст в дома на бабетката, и почти всеки предмет ми харесва, но........ така натрупани, на фона на натруфените стени направо ме ........ заболя ме глава.

Виж дома на семейство Озбърн ми хареса мноооого. А и има от любимия ми цвят доста.....

Друг звезден дом, който ми хареса е този на Сара Джесика Паркър . Изглежда точно като място за живеене, а не като музей!

А в кухнята на Кристофър Пийкок направо се нанасям директно.

Ако остана сама ще снимам картините в офиса ни - много ги харесвам, както и разположението им....

# 603
Ти от Мали ли си я носиш или си я купувала в Европа?
Ами от Мали! От един пазар в Комо, в Италия. Simple Smile)))) Минавах, регистрирах я с поглед, понеже ми допадна чисто визуално като пластика. Продавачът регистрира мен и ме догони и започна да ми разказва някакви неща за догоните и Мали, на които аз не повярвах, пък и трудно му разбирах (той - африканец). Реши, че ми е скъпа и се опита да ми пробута други, по-евтини, които обаче съвсем не ме заинтригуваха толкова много. Каза, че щял да ми я пази една седмица и да се върна следващата събота, когато се прави пазара в Комо. През тази седмица четох за догоните, разглеждах и се върнах Simple Smile. Той ми извади вратата, увита в един голям шал. Наистина я пазеше точно тази.

# 604
Брех търговец, брех чудо!  Laughing  Ей така се продава!

Тая кухня, Татитт...  Crazy  Тя много ми напомня на мойта  Flutter  само дето горните шкафове не са ми до тавана  Thinking  Някак изобщо не ми дойде на ум да обмисля този вариант. Не знам дали е по- хубаво така или не е. Разбира се у нас е и много по- малка, съвсем няма остров - ех да имаше...  Simple Smile

# 605
И на мен ми прилича на твоята!

И на моята  Mr. Green Whistling

# 606
Споко и на тази шкафовете и не са до тавана. Отгоре има един корниз( доста щширок) и много неизползваема площ ( това от опит с една разрушена такава кухня и втора на дневен ред)

А и остров да имаш не е толкова удобно, това пак от опит. С кеф ще го разкарам при ремонта

# 607
Споко и на тази шкафовете и не са до тавана. Отгоре има един корниз( доста щширок) и много неизползваема площ ( това от опит с една разрушена такава кухня и втора на дневен ред)

А и остров да имаш не е толкова удобно, това пак от опит. С кеф ще го разкарам при ремонта

Ама поне прах не се трупа отгоре на шкафовете  Crossing Arms  Naughty

# 608
Същия корниз имаме и ние  Laughing  Моя милост го намисли, от друг модел кухня си го избра... Аз чисто визуално имам предвид. Сега да, трябва да се катеря да бърша прах..., което аз не правя редовно. Да се сещам един път в месеца. Бе, не че не се сещам, ама ме мързи  Laughing  Най- горните шкафове не бих стигала, затова трябва там да се слагат някакви неизползвани вещи. Ама аз си имам място и по долните - шкафовете ми са наполовина празни, все още. От това уплътняване на пространството нямам нужда. Визуално не зная, дали не би стояло по- завършено някак. ама както е сега си ми харесва, де.

За острова си писала Титина, знам те, че не го искаш. Аз все още мисля, че би ми бил удобен. Все пак дава един голям плот за работа, дето над шкафовете до стената не става. Там е 60см дълбочина и ако ще 5 метра да е дълъг - не е същото. Можеш да се разпростираш на дължина, но не и напред. Особено ако разточиш някоя баница... тъй ще е хубаво да има остров.

# 609
Пробвай да си сложиш една маса по средата на кухнята. Ако ти е удобно слагай остров. Преди да имам такова чудо и аз много исках, но ... в момента ми е адски неудобно. Още повече че и плотовете ми за готвене са там, а аспирацията е немислима ( ако искам добър апиратор ми се налага да преправим целия таван). Довечера ще премеря плотовете над шкафовете но си мислш, че американския стандарт е доста над 60 см

# 610
  Да, дома на Джесика прилича много повече на нормален дом. Е, нормален по моите разбирания  Laughing Пина, у дома, при нашите също нямаше картини. Да, ти си права, че има разлика м/у излагането на картина в галерия или дом, просто изложих моето разбиране и вкус. Някак предпочитам да се фокусира вниманието в/у едно нещо или най много до 2-3. Разбира се, ако е хубаво.

# 611
Титина, ти и предния път каза да пробваме с маса и да видим как ще са обиколките  Simple Smile  Ще го пробвам, ако някой ден ми е на дневен ред. Сега нямам остров, защото нямам място, т.е. и място за маса за проба нямам  Simple Smile За аспиратора говориш, ако на острова са котлоните - мисля, че и предния път го каза, даже съм сигурна, но аз не планирам котлони на острова или мивка - както има острови и с мивки. Аз го мисля само като шкафове и работен плот. От едната страна може да е кухо, с крака като маса.

Тука плотовете са стандартни - 60см. Толкова са и уредите по стандарт - съдомиялни, готварски печки, перални, хладилници... Стандарта е за цяла Европа и плота се прави за да пасне с уредите. Не знам как е в Щатите, кажи като измериш.

# 612
Откакто съм в тази тема и ви чета с интерес започвам да научавам много неща за себе си
!
Установих, че предпочитам бъдещият ми дом да е много изчистен от към мебели и аксесоари, да има пространство да диша!
Бохемския стил, определено не е моят стил, идва ми много претрупано!
А за картините определено ми харесва да има картини, но не разбирам от изкуство и ще избера картина, която ме грабне от пръв поглед и на стената ще е само една картина! Още помня как преди време се влюбих в една картина, сякаш не беше кой знае какво, но ми въздействаше по уникален начин. За съжаление тогава нямах финансовата възможност да си я купя!
  bouquet

# 613
В продължение на темата за островите... Когато сте "проектирали" интериора на домовете си използвали ли сте принципите на ергономичност  или пък тези на фън шуи?

Аз например наблюдавам, кои "маршрути" използвам- например в кухнята и как да си огранича ходенето между печка, хладилник, мивка и др уреди

# 614
Хаха, Титина - щото имаш маршрути, а аз имам завъртане и промушване!  Mr. Green hahaha

Общи условия

Активация на акаунт