Математически турнири - 13

• 86 546
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Може, но би следвало да са същия типаж...

# 571
  • София
Tова състезание ще се провежда следващите дни и в други градове и точно това обсъждахме в предните страници, че не е коректно да го обсъждаме, защото персони като "Краката му..." гръмко заявиха, че ще се възползват от това.

Абсолютно!  Mr. Green
Мами, пазете се от такива като мен, че току виж някой отнеме славата на децата ви!

# 572
Според моята госпожица задачите били изненадващо лесни. Само първата била по-трудна. Според регламента времето за решаване беше от 10:00 до 13:00 часа, но почти всички деца бяха опразнили класните стаи преди 12:00 часа. Всички задачи, решения и чернови са събрани от квесторите, така че не мога да ви дам информация за задачите.

# 573
А според моя четвъртокласник първа задача била лесна,а останалите малко по-трудни и логически!Детето ми обясни в общи линии задачите,но и аз ще се въздържа от коментар. Shocked
Хайде,останете си със здраве!!!

# 574
Ще отшуми в момента, в който някое друго елитно училище - немска, английска гимназия например обяви прием на деца 4-7 клас.
Просто в момента там има дупка, пълна с некачествено образование.

Да, това със сигурност създава напрежение и "мода" за участие в 3-4 клас.

Според мен има и нещо друго - в периода първи - четвърти-пети клас децата имат ярка нужда от изява, а родителите - от гъделичкане на егото. Не го казвам с упрек, мисля, че е нормално. Проблемът е, че хората са ограничени в избора си къде да пробват отрочето . Доколкото ми е известно, годишен календарен план на състезанията има само по математика. Ако имаше и други такива, може би родителите щяха да търсят поле за изява на детето си в област, която максимално му подхожда - било то красиво писане, било то рисуване, човек и природа или нещо друго. А сега какво става - както писах и преди, пращат първолаци на математически състезания и подскачат пред прозорчето, за да видят дали детенцето плаче или решава задачи... 

Присъединявам се към тези две мнения. И през ум не ми е минавало да пусна детето си, което е първокласник, на състезание по математика, докато учителката му не ми каза, че би било добре да участва, защото се справял отлично с математиката. Справи се чудесно и получи грамота, която го накара да се чувства много горд. На този етап математиката му харесва и щом е така, ще го пращам на състезания, докато той иска.
Наистина, по-голямата част от родителите на малките ученици правят опит да открият някакви заложби у децата си, да видят какво ги влече, какво им се отдава най-лесно, за да налучкат правилната посока. Още си спомням онази моя съученичка, която пееше ужасно фалшиво, но родителите й се бяха амбицирали да я правят пианистка, въпреки тоталната й липса на музикален талант... Laughing Е, накрая пианото хвана прах.

Що се отнася до 5-ти и 7-ти клас, наистина там некачественото образование се усеща най-силно. Не случайно, масово в  шести и седми клас се ходи на частни уроци и школи за да се "запълнят дупките".

П.П. Не подскачах пред прозорчето. Пих си кафето в съседно заведение с друга незаинтересована майка като мен.  Wink  Laughing

# 575
  • София
Цитат
Що се отнася до 5-ти и 7-ти клас, наистина там некачественото образование се усеща най-силно. Не случайно, масово в  шести и седми клас се ходи на частни уроци и школи за да се "запълнят дупките".
Преди време нивото по другите предмети в СМГ, различни от математика (най-вече по български и литература) хич не беше високо, даже беше много по-ниско от това в редица други училища. Не разчитам, че ако детето ми отиде да учи там след 4-ти ще отървем школата по български в 7-ми клас.

# 576
Мисля, че има известно неразбиране коя тема за какво е. По-долу е моето виждане:

Математически турнири - тема за обсъждане на предстоящи и бъдещи състезания с фокус кога, къде, какви задачи се дават, кои задачи са затруднили децата, специални изисквания, мнения за състезанията;

Математици-умници - тема, в която можем да споделяме радостта или огорчението си от представянето на нашите деца. както и спокойно да поздравяваме другите за успехите им (неща, които модераторите ни забраниха да правим в "Математически турнири");

СМГ - похвали и оплаквания - тема за СМГ, в която може да споделяме всичко за СМГ и да получаваме информация за мнението на другите какви са плюсовете/минусите на гимназията;

Подготвителни модули на СМГ - тема, в която се намира информация за курсовете, провеждани в сградата на СМГ от преподаватели на СМГ за деца, неучещи в гимназията.

Нека не подменяме фокуса на тази прекрасна тема (Математически турнири) , която от години благодарение най-вече на Дидева е от полза на много хора, чиито интереси не са задължително свързани със СМГ.

# 577
На страницата на МГ  -  Ямбол са публикувани задачите, решенията и резултатите от проведения там турнир " Атанас Радев".

http://mgyambol.com/atradev.aspx

# 578
Много благодаря! Дъщеря ми има добри резултати на контролното в събота, но ще видим. Децата още си ги наричат "зимни"  Laughing Значи в Русе през пролетта! Успехи междувременно!

Да не стане "развален телефон"  Wink

Ако правилно съм разбрала, дъщеря ти е в седми клас. Значи тогава - "зимните" ще са на пролет в Плевен (а не в Русе) под новото си име "пролетни математически състезания".

Контролното-сеч тази събота, за което Ali_sun писа, беше само за 8-ми клас в СМГ за определяне на участниците и отбора за "Атанас Радев" в Ямбол (което състезание някои наричат "зимно" заради сезона). С една дума - голяма "обърквация", особено за децата, които не са в МГ-та и сами трябва да се ориентират в календарния план на състезанията. Успех в Плевен и на другите състезания (преди и след това)  Simple Smile

Дъщеря ми е в СМГ и е 8-ми клас и ставаше дума за Ямбол. Аз не съм разбрала. Мерси много за уточненията!   bouquet

# 579
Днес Хайнацки се проведе в Габрово за учениците от ПМГ 5-7 клас. Синът ми донесе листа със задачите. Не са им ги събрали. Искрено се надявам, че ако в други градове състезанието се провежда на по-късна дата, задачите няма да са същите, но пък от друга страна това би поставило участниците в различни условия. Почвам да се чудя кое е най-правилното решение в случая.

# 580
Здравейте, разбирам, че в тази тема става дума за по-големи деца, но все пак: не мога да изтегля задачите за 1кл от двете състезания в Плевен от сайта на Божидар (даден в началото на темата). Ако някой ги има, би ли ми ги изпратил?

# 581
Здравейте, разбирам, че в тази тема става дума за по-големи деца, но все пак: не мога да изтегля задачите за 1кл от двете състезания в Плевен от сайта на Божидар (даден в началото на темата). Ако някой ги има, би ли ми ги изпратил?
И на мен, моля Praynig

# 582
Вие Google нямате ли?  Grinning
Хвърлих бегъл поглед и първото ми впечатление е, че " Стоян Заимов" е за ученици от 2 до 7 клас, т.е. няма как да има задачи за първокласници.
" Васил Левски" пък за пръв път се е провел и за първокласници миналата година, така че става дума всичко на всичко за една тема, която можете да изтеглите  от тук освен ако не търсите задачи за първи клас от други плевенски състезания.

# 583
Дидева, а как очакваш да протече класирането на това състезание РХ? Предполагам, че ще има национално класиране. Аз така и не попитах кога се очакват резултатите.
Има ли още градове, в които не е проведено?

# 584
Права сте, Дидева. Не уточних, че ме заинтересува турнира Стоян Заимов, независимо, че е от втори клас. Но от сайта на Божидар, който ме привлече с прегледността си, не можах да отворя нито една година. Същото важи и за годините 2007-2011 В Левски, без да знам, че само през 2011 има състезание за 1кл.

Общи условия

Активация на акаунт