Математически турнири - 13

• 86 487
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Миналата година имах възможността да общувам с него и с директора на Ямболската МГ на живо. Невероятни хора.
Отговорът навежда на мисълта, че няма да има национално класиране(през 2010 нямаше такова или поне аз не открих, а имам скромните претенции, че се справям с търсачката), а всеки град сам ще си бере грижата.  Grinning
Та, в този смисъл, интересни ще са ми резултатите на шестокласниците (и не само техните)  във Варна и Стара Загора, ако все пак решат да проведат състезанието и там.

# 601
Да, жалко за състезанието, че не бяха поставени при еднакви обстоятелства всички деца.

# 602
Направих си труда да поразгледам темата, където изтекоха задачите. Качени са малко след приключване на състезанието при нас, което затвърди мнението ми, че е мой съгражданин и за съжаление малко вероятно е да е ученик.
Щеше ми се да напиша нещо в отговор на това, че ако пуснеш тема в БГ-Мамма някой услужлив родител веднага ще ти даде задачите, тъй като ние успяхме да ги опазим в тайна  Mr. Green, но не виждам особен смисъл.
Остава ми утехата, че синът ми хареса задачите, а аз ще мога да си сверя часовника къде се намира той спрямо собственото си ниво от миналата година.
Сигурно за стотен път ще го напиша - не ми харесва накъде отиват нещата със състезанията през последните година-две.

# 603
Да. Ужасно неуважително е към труда на всички деца. Confused В тези безумни студове те се явиха, а някой просто прецака състезанието.

А аз, Дидева, отдавна си мисля за едно сравнение, в журналистиката си има доста правила като се изнася информация. Може да знаеш нещо, но като имаш "ембарго" до еди-колко си часа си длъжен, ако се уважаваш като професионалист, да се съобразиш. Реално с новите форми на комуникация всеки, който публикува нещо, е хубаво да е коректен и да спазва някакви неписани правила, за да е добре за всички.

# 604
Здравейте,
дали правилно разбирам че "Областният кръг на олимпиадата ще се проведе на 8 април 2012 г",
защото гледах че другите олимпиади са за февруари?

# 605
  • София
Здравейте,
дали правилно разбирам че "Областният кръг на олимпиадата ще се проведе на 8 април 2012 г",

Така е...засега...по традиция отново през ваканцията...
Освен ако не размислят и не променят датата, както направиха в София за първия кръг...

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 19:04 от Краката му стърчат навън

# 606
Здравейте,
Е, браво!
Моята девойка я пропуска със сигурност, освен, ако отново не променят датата.

И за да не е само спам, искам да препоръчам на математиците-петокласници много интересни задачки с практическа насоченост:

# 607
  • у дома
Здравейте,

Освен ако не размислят и не променят датата, както направиха в София за първия кръг...

Тази година  пролетната ваканция не е от 1 до 10 април,а по-късно,така че 8 април си е учебно време  Peace

# 608
  • София
Здравейте,

Тази година  пролетната ваканция не е от 1 до 10 април,а по-късно,така че 8 април си е учебно време  Peace

8.04 попада в пролетната ваканция.Тази година тя е 7-16.04 включително. Peace

# 609
  • у дома
Здравейте,

Тази година  пролетната ваканция не е от 1 до 10 април,а по-късно,така че 8 април си е учебно време  Peace

8.04 попада в пролетната ваканция.Тази година тя е 7-16.04 включително. Peace
Мали,верно ли  Embarassed-значи съм се заблудила,аз бях решила ,че е средата на април и не съм гледала...

# 610
Мили мами на малки математици и кандидат математици. Знам, че молбата ми не е точно по темата, но това което ще ви помоля е страшно важно за едното ми детенце, което с радост причислявам кам вашите редици. Преди около седмица помолих, ако някой има стари теми на Знам и мога да сподели с мен и всички нас в темата. Бях много благодарна, когато се отзовахте и благодарих от сърце. Състезанието мина и замина, дойдоха резултатите - първоначално трагични, но в следствие се оказа, че има "техническа грешка" и детенцето ми от най - нисък в училището резултат се оказа с втори по сила резултат в училището ни - т.е. бяха го ощетили с точно 30 точки /смятайте какъв процент при макс. резултат 60 точки/. Проблемът е там, че като са подавали протоколите в инспектората, тъй като на второ място с равен резултат има 2 деца от инспектората не са приели протокола и са го върнали за преработка в училище с мотива, че на областен кръг трябва да се класират само 2 деца, нищо че при нас на второ място са 2 деца с равен резултат. От училището ни отново ощетяват моето дете и избират да класират за областния кръг другото дете. След като не знаят как да изберат по - доброто дете, защото децата са с абсолютно равен резултат решават да използват мотото на едно състезание от нашето детство - "Бързи, смели, сръчни" и да класират другото дете с мотив, че при обявен регламент време за провеждане на състезанието 2 учебни  часа - т.е. „80 минути“, което така е било и съобщено на децата. Мисля, че и много от вас, като мен съветват децата си да се възползват от цялото предоставено им време за състезанието и да не бързат да излизат. Така посъветвах и аз моето дете, а ето, че любимото училище го използва срещу нас! Не искам да вярвам, че има субективен фактор в избора на това, кое дете да се класира, но при случайната "техническа грешка" и на второ място абсолютно неоснователният мотив при напълно равни точки, просто няма как да не си го помисля! Аз няма да оставя нещата така и ще отстоявам правата на моето дете, като подам жалба там, където сметна за необходимо. Моля, ако някой има критериите за оценка при провеждане на трите кръга на олимпиадата да ги сподели с нас, защото по регламент те се изпращат засекретени до РИО, а РИО – до училищата за провеждането на общинския кръг и аз не разполагам с тях. Моля също така всички, чиито деца са участвали  в Знам и мога да  се поинтересуват как са определени класираните за областен кръг дечица и ако има и други ощетени също като мен да реагират, като подадат жалба и ме подкрепят, като по този начин отстояват една гражданска позиция, защото макар ние да не сме живеели в такова, то поне децата ни да живеят в едно ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО. Доколкото разбрах от абсолютно сигурен източник има доста деца в положението на моето дете. Нека не им позволим да спират порива на знаещите и можещи деца, покрили критериите им, като избират субективно своите любимци  и се подиграват на усилията, старанието и резултатите постигнати от нашите деца!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 04:34 от AnMary

# 611
ох, много трудно се чете с този шрифт и в червено. Можеш ли да ги напишеш в нормален размер и в черно, за да го изчетем. Благодаря!

# 612
  • София

Такъв е регламентът - училището определя двама  /от даден клас/от своите ученици с резултат поне 75% от максималния. При това положение винаги ще има ощетени. Ако удовлетворят молбата ти и твоето дете отиде на следващия кръг, то тогава трябва да отпадне другото, а то явно също се е представило добре. При този начин на преминаване в следващия кръг ще отпаднат и деца с по-висок резултат от едно училище, а ще продължат такива с по-нисък от друго. Свиркай си и това е - похвали детето за доброто представяне, обясни му как точно стоят нещата и недей да се косиш чак толкова.
В интерес на истината има противоречие в регламента на тази олимпиада - от една страна всяко дете с резултат на 75% от максималния има право да се яви на следващия кръг, от друга - училището излъчва двама свои ученика, които ще продължат...

П.П. Наистина молбата ти не е по темата. "Знам и мога" не е математическо състезание, а обхваща целия учебен материал. Значително по-подходяща е темата "Олимпиади".

П.П.П Между другото аз имам и задачите и критериите за оценка, но тъй като тук едва не ме линчуваха за някои мои изказвания, мисля да се въздържа от това да ги публикувам или да ги пратя на лични  Mr. Green

# 613
За да приключим въпроса и да се върнем към математиката. Още преди няколко часа изпратих на ЛС търсената от naniika информация, точно за да не натоварваме темата с излишни дискусии, свързани със състезания, които не са математически.

# 614
Публикуван е рейтингът за големите ученици след математическото състезание "Атанас Радев".

За по-голяма "яснота" "Атанас Радев" се води "ЗМС '12"  Wink

Общи условия

Активация на акаунт