Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия - 2

• 37 550
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Здравейте момичета!
Не знам дали има сред вас многодетни майки, но вчера ми се обадиха от яслата на малката за да ме уведомят, че има нова наредба, с която отпадат напълно таксите за 3то и следващо дете в семейството. Днес е крайния срок за подаване на документите. Ако от яслата не се бяха сетили да ми се обадят, нямаше да знам.
Да кажа само, че съм много доволна от ясла № 3, всичките ни деца бяха там, при г/жа Русева и Георгиева, оплаквания никакви!
Директорката е разкошна, евала на жената.
За прием са ми искали само молба, след като вече сте приети са другите документи.
Точковата система не я знам, че аз с приема съм няма проблеми.
Успех на всички!

# 136
  • На морето!
дали можеш да избираш при коя госпожа
Мисля, че можеш да избираш - повечето от моите познати си имаха предпочитания и им ги уважиха.
А знаете ли дали можем да кандидатстваме за ДГ тази година, с набор 2009, ако сме родени януари 2010?
Не може. В градините са по година на раждане, независимо от месеца.  Peace

Относно избора на г-жа, заявете го още в началото, когато са ви приели, на повечето места не е проблем.

# 137
  • Бургас
Здравейте момичета, бих искала да попитам  някоя от вас дали има впечатления или е чувала  мниния за Ясла 1 ,понеже тя ни се пада по район .Все пак ако кандидатстваме в нея ще имаме 1 ТОЧКА ПРЕДНИНА Simple Smile

Доволна съм аз от Ясла 1, топличко, светличко, добри госпожи. Дъщеря ми е в група "Калинка" на 1-ви етаж, но имам резерви към едната госпожа/сестра. Иначе леличките са много внимателни.
Лятото имахме и госпожа от друга групичка, заместваща нашите отпускарки , и също съм доволна от нея! Като цяло 5 от 6 точки давам за яслата!
Ако още нещо Ви интересува, пишете на ЛС!

# 138
  • Burgas
Здравейте,момичета! До скоро задавах въпроси за ОДЗ "Звънче", а сега ми се иска да споделя какво ми се случи днес.
Ще започна отначало - преди около 2 седмици се обадих там да питам дали към момента имат свободни места в яслените групи,като уточних,че не живеем в района и търся ясла само докато ни приемат там,където искаме.
Госпожата каза - няма значение,че не сте ни по район,щом имаме места ,ще вземем.Казах и,че в такъв случай в близките дни ще отида на място, за да се уточним какви документи трябва да приготвя.
Отговорът беше няма какво да уточняваме,да отида с копие от акта за раждане на детето,а тя ще ми каже какви медицински документи трябват.Каза още,че ако искам да ми я вземат сега,трябва това да стане преди 1-ви април,т.е. преди да е стартирала новата кампания за прием на деца.
На следващата седмица отидох,но без да се обаждам предварително,госпожа директорката отсъстваше и така стигам до днес: Обаждам се сутринта;припомням,че скоро сме говорили;питам кога е удобно да отида.Каза,че сега е удобно,да нося копие от акта за раждане .
След около 30 мин съм в "Звънче".Отговарям за втори път на въпроса колко е голямо детето;носите ли акта за раждане,откога искате да я пуснете...Казвам ,че предпочитам от март.Добре.А къде казвате,че искате да я запишете,а в момента не могат да ви я вземат?Отговарям.
И се започна -аз по принцип нямам право да ви я взема сега,знаете ли че ако разберат в общината,не знам какво да ви кажа,документи се приемат от април,деца се приемат само септември;изчакайте да дойте април и си подайте документите...
И аз останах безмълвна...
Извинете ме за дългия пост,но съм потресена от това отношение и недоумявам как може един интелигентен човек,какъвто би трябвало да е тази госпожа като Директор на ОДЗ,да прояви такова неуважение - най-малкото,можеше да не ми прахосва времето...

# 139
  • Бургас
miletoo защо се учудваш. Ами госпожата е разиграла този цирк, защото не знае каква си, трябваше да намекнеш за спонсорство и тогава гледай как цирка става театрално изпълнение Joy

# 140
  • Burgas
Шушоната, и на мен това ми мина през главата, но... В интерес на истината, сега ме е яд, че не и казах,че от Общината ме насочиха натам - да уточня че нямам връзки,просто се обадих в съответната Дирекция,попитах дали има ясла,където евентуално биха могли сега да ми вземат детето.Отговориха ми,че в Славейков в едно от ОДЗ-тата има сводни места и така се свързах...

# 141
Здравейте,момичета! До скоро задавах въпроси за ОДЗ "Звънче", а сега ми се иска да споделя какво ми се случи днес.
Ще започна отначало - преди около 2 седмици се обадих там да питам дали към момента имат свободни места в яслените групи,като уточних,че не живеем в района и търся ясла само докато ни приемат там,където искаме.
Божеее, колко ми е познато....Все едно преразказваш моята история.
Старшно е неприятно това че сага всички търсим някакъв втори начин да вкараме децата в ясли. С приема от септември, предполагам ще започне добра практика, но за децата навършващи 2 години в началато на годината сега положението е доста неприятно. Е поне другата година няма да се чудим, какво да ги правим докато тръгнат на ДГ. Ще си стоят в ясла до 3 г. и 9м Crazy Crazy Crazy Crazy.... визирам моето дете!

# 142
На вас позполяват ли ви да погледните в стаите, където са децата. Много искам да вляза да разгледам и се чудя като го водя другата седмица, дали да не попитам...... редно ли е? И още нещо, кото се местят децата от една ясла в друга, дали трябва да се ходи пак в старата ясла или всичко се урежда от новата. Все пак яслите не задържат някакви оригинални документи на детето. Не ми се ще да се разправям.....
Ясно ми е че трябва да се мине пак с кандидатстване.

# 143
  • Burgas
Mravchica, някъде из правилниците четох,че от новата ясла изискват документацията по служебен път от старата, но нещо не ми се вярва. а по другия ти въпрос - не знам...

# 144
  • На морето!
Мравчица, никога не съм влизала в стаите на яслата. Това си е част от правилата и се радвам, че се спазва почти навсякъде.

# 145
  • Бургас
Случайно да знаете има ли наистина нареждане на Кмета да не се взимат в детските градини днес деца, които в петък не са били на градина? Сина ми боледува от сряда до петък. Сутринта ни върнаха, въпреки че преди градината ходихме до педиатъра, прегледа го и даде бележка, че е здрав. Сестрата не си направи труда да го погледне дори, тръшна вратата пред баща му. Вече от 3 други майки научих, че в техните градини не е имало такъв проблем сутринта. Как ако има заповед на кмета, тя важи само за нашата градина? Вече си мисля да звъня в общината и да разнищя как седят в действителност нещата. Ако наистина е така можеха да се обадят нали за това ни имат телефоните, иначе може да звънят за щяло и нещяло. Просто ми се струва, че това е прищявка на сестрата, не е първия й подобен случай.
И няма ли да престане най-накрая различното отношение в градините към децата ни. Или е най-важното кай къде работи, с какво разполага и как спонсорира!

# 146
Случайно да знаете има ли наистина нареждане на Кмета да не се взимат в детските градини днес деца, които в петък не са били на градина?.....
Едва ли.Сутринта нямах проблеми/в "Раковина"/.Приеха детето ми, но то отсъства поради контузна рана...
Имам питане:по време на обявена епидемия, трябва ли да нося мед.бележки, ако детето ми е отсъствало?Не помня миналата година...май не ми искаха...

# 147
Моя си беше в къщи четвъртък и петък( здрав беше) и днес не е имало проблем,на градина си е .
За бележка попълнихме в сряда че ще отсъства по семейни причини.

# 148
  • На морето!
И в ОДЗ 2 няма такава заповед. Сутринта без проблем са го взели. В 7:50 е бил само той в групата. Предполагам пак ще са 3-4 деца в група.

# 149
  • Burgas
И в ОДЗ 2 няма такава заповед. Сутринта без проблем са го взели. В 7:50 е бил само той в групата. Предполагам пак ще са 3-4 деца в група.
Неотшумявали вече грипната епидемия....ние от другия понеделник уж тръгваме на ясла....дано да премине вече тази вълна.

А за отношението към децата в ДГ според мен си зависи от госпожите в групата,с каката никога сме нямали проблеми с учителките,към всички деца се държаха еднакво.

Общи условия

Активация на акаунт