Олимпиади

• 364 974
  • 2 020
  •   1
Отговори
# 165
  • у дома
Аз предполагам, че на повечето места са едни и същи деца.
А за 4-ти клас на много деца им е важна олимпиадата. Не знам кой ще отиде на "Знам и мога" Thinking
При нас олимпиадата по математика не влиза в рейтинга за МГ,да не говорим,че то и официален рейтинг и официален прием не са обявени още  #2gunfire ,така че може да се избира,но не е там въпроса.

# 166
  • ride my bike...
Знам и мога
Общински - по заповед на директора
Областен кръг - 10.00 часа
Национален кръг- 9.00 часа

Областният кръг на олимпиадата по математика  ще се проведе на  25.02.2013г. в МГ „Д-р Петър Берон” от 9:00 часа.

За варненските деца е важна олимпиадата - остава им да си решат задачите за 45 мин. и после на "Знам и мога"  running

# 167
Синът ми е 7 клас. Допуснат е на втори кръг по математика, математическа лингвистика и химия. Е, химията и лингвистиката са в един и същи ден и едно и също време. Още не знае какво решение да вземе. Друг е и въпросът, че от МОН пак доказаха какви ми умнички. ТОВА Е ЗИМНАТА ИМ ВАКАНЦИЯ. Да не говорим, че първият срок свърши във вторник в 19,10 ч., а вторият им започна на следващия ден в 7,30 сутринта

# 168
......Е, химията и лингвистиката са в един и същи ден и едно и също време. Още не знае какво решение да вземе. ......

Не може да има интереси и по двете и да се явява и на двете, как така.............. Sick
Искрено се възмущавам от такова отношение - дори и само едно дете да има такива интереси, кой им дава право да го лишават и да го поставят пред избор. Нима на 10/12/14/16/18 трябва да си напълно решил какво ти е интересно. Та аз и на 40+ смея да твърдя, че имам разностранни интереси, защо лишават децата ни.
За нас се очертава напрегнат уикенд - 4 втори кръга за 2 дни. Ако не го караме няма как дори физически да присъства. Трябва ли да се откаже от някой, нищо че иска и се е класирал.
Какво да му кажа? Споделям мнението му - тези, които определят това са ..........no comments, за де не ме баннат.

# 169
  • София
За нас се очертава напрегнат уикенд - 4 втори кръга за 2 дни. Ако не го караме няма как дори физически да присъства. Трябва ли да се откаже от някой, нищо че иска и се е класирал.
При моя олимпиец са даже повече, но едната няма как да не отпадне, нищо, че се е класирал. Sad
Dincho, освен че трябва да ги караме от едното училище в другото, трябва да им вземем нещо за ядене, което да изядат в колата. Mr. Green Да не говорим, че по този начин и на родителите " се прецакват" почивните дни, както и на децата в семейството, които не са олимпийци. Изобщо добра "ваканция" ни се очертава. #Cussing out

# 170
Здравейте!
Дали някой има теми от олимпиада по биология националин кръг за 10-12клас? Много е странно, че не откривам на сайта на МОНМ... Няма значение от коя година... Просто искаме да видим какво представлява...

В сайта на МОМН в олимпиади и  ....... и от там в архив

Аз не откривам там от национален кръг... Почнаха да публикуват теми от учебната 2008/2009, но от национален по биология... няма...

# 171
  • София и там където не се пуши
Естествено Олимпиадата е много по-висок клас състезание от Знам и мога.

Koko6kata, не се сещам другаде  .

# 172
Естествено Олимпиадата е много по-висок клас състезание от Знам и мога.
" Знам и мога" също е национална олимпиада, при това има и трети - национален кръг за разлика от НОМ за четвърти клас. Друг въпрос е, че в много МГ резултатите от математиката са важни за кандидатстването и приема в тях след 4 клас.

# 173
  • София
А къде в София се провежда Областният кръг на Знам и мога?Не намирам никаква информация.
Хайде за дата има някаква, но час? А остават 5 дни.
Тези хора не са добре........
Олимпиадата е в 9,00ч в СМГ.Трябва да знаем дали ще можем да тичаме до друго училище.

# 174
  • София
А къде в София се провежда Областният кръг на Знам и мога?Не намирам никаква информация.
Хайде за дата има някаква, но час? А остават 5 дни.
Тези хора не са добре........
Олимпиадата е в 9,00ч в СМГ.Трябва да знаем дали ще можем да тичаме до друго училище.
19.02.2013г.

Изх.№ 9187-138/18.02.2013г.

ДО
ДИРЕКТОРИТЕ
НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО / УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Уведомявам Ви, че в изпълнение на  Заповед № РД09-1738/09.11.2012 г., изменена със Заповед № РД09-38/14.01.2013 г. на министъра на образованието, младежта и науката и Заповед № РД01-207/23.11.2012г. на Началника на РИО, София-град, на 25 февруари 2013 година, в 32 СОУ ,,Св. Климент Охридски“ ул."Христо Ботев" № 63, ще се  проведе областния кръг на националната олимпиада „Знам и мога“ за  ученици в IV клас.  Олимпиадата започва в 10,00 часа, с оглед на което учениците трябва да заемат местата си не по-късно от 9, 30 часа.
Моля да създадете необходимата организация за придружаване на класираните ученици от Вашето училище, за началото и съпровождането им след приключване на олимпиадата.

ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РИО - СОФИЯ-ГРАД

Успех!!!!

# 175
  • ride my bike...
A ето и информация за Варна

Областният кръг на „Знам и мога“ ще се проведе на 25.02.2013 г. в сградата на ОУ „Цар Симеон I“ – Варна.

# 176
  • София
Така възпитаваме ние изявените - учим ги, че още от малки трябва да се научат на компромиси, не могат те току така да са в две сфери добри, не дай боже и в три - или, или.  Направо се чудя да плача ли да се смея ли...
Детето се разплака по телефона като ми съобщи за кога е назначен "Знам и мога". И тук дори не става въпрос за това, ме е в ден от ваканцията, а че е в един ден и час с кръг на друга важна олимпиада. Определено мисля да пиша до инспектората, призовавам ви и вие да се включите. така мълчейки си те няма как да разберат, че това, което правят е некоректно към труда, ума и интелекта на децата ни.

# 177
Така възпитаваме ние изявените - учим ги, че още от малки трябва да се научат на компромиси, не могат те току така да са в две сфери добри, не дай боже и в три - или, или.  Направо се чудя да плача ли да се смея ли...
Детето се разплака по телефона като ми съобщи за кога е назначен "Знам и мога". И тук дори не става въпрос за това, ме е в ден от ваканцията, а че е в един ден и час с кръг на друга важна олимпиада. Определено мисля да пиша до инспектората, призовавам ви и вие да се включите. така мълчейки си те няма как да разберат, че това, което правят е некоректно към труда, ума и интелекта на децата ни.

Това е безобразие просто, подигравка с труда на децата!!!

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 22:27 от Анонимен

# 178
Това е безобразие просто, подигравка с труда на децата!!! Да си съгасуват нещата, нали затова взимат заплати! Наистина им пишете и се обадете, не отлагайте - може пък да измъдрят нещо и да разместят датите.
Не могат. Датите за провеждане на областните кръгове на олимпиадите се определят със заповед на министъра в началото на учебната година, за разлика от тези на общинските, за които обикновено се задава някакъв краен срок за провеждане. В този смисъл, ако пишете до някого нека да е до МОМН, а не до РИО.

# 179
За областните кръгове кога публикуват в кое уч-ще ще се провеждат?На сайта на министерството не намирам това инфо.

Общи условия

Активация на акаунт