Съвети за университети в Шотландия

• 129 196
  • 822
  •   1
Отговори
# 645
Ние взехме на WIZZ Лондон - Варна на 16.12. и Варна - Лондон на 06.01. по 108 паунда във всяка посока, но това беше в края на юни месец.
В момента има и Глазгоу - Лондон и Лондон - Глазгоу за около по 50 паунда, но все още не е решил дали със самолет или автобус до Глазгоу ще пътува. До края на месеца ще се почуди и ще реши.

# 646
За 6 ти януари са доста скъпички вече, чудя се дали ще е проблем на 7 ми или 8 ми да пътува.

# 647
  • Варна
Ние взехме на WIZZ Лондон - Варна на 16.12. и Варна - Лондон на 06.01. по 108 паунда във всяка посока, но това беше в края на юни месец.

И аз за тези дати гледам , общо ми излиза около 253 паунда. Ще се почудя още малко и ще взимам какво да правя .

И още нещо да питам - ще му трябва ли английска банкова сметка още от началото. Пита ме дали да се пробвал да си открива такава. Сещам се ,че беше писано нещо в темата, но освен за кандидатстването за жълта карта за нещо друго трябва ли им  newsm78

# 648
Ако не си купува нещо, което ще изплаща - например телефон, лаптоп - не му трябва банкова сметка, но нищо не му пречи да си открие, не искат да има наличност, а и няма такса.

За самолетните билети - от 15.12. до 15.01 цените са космически, след 15.01. спадат значително.

# 649
Аз купих на моя с дати 15.12 - 06.01 от Абърдин до София ЗА 100L но София Лондон на 06.01 е баснословен на 190 L easyjet   . Явно трябва да се купуват по рано. Чета че доста от децата пътуват до Лондон с автобус с коя фирма пътувате ?

# 650
Едната фирма е National express, с нея дъщеря ми пътува от  Хийтроу без прекачване. Иначе съм гледала и Megabus, тя има невероятни цени, но пътува до автогара Виктория в Лондон. Оттам разбира се има връзка с всички летища. Вече имаме интернет, едно момче от Бургас и е помогнало, знаех си аз, че ще има някой компютърен магьосник, беше много притеснена. Говорихме повечко, въодушевена е и доволна, разбира се, липсва и слънцето и приятелите, но това е нормално. Козметиката била много евтина и вече се ядосва,че носила от България скъпа и прескъпа.
Това, което ми разказва за университета е невероятно, тук никога няма да имаме такива бази. За много хора в България студент значи потънал в чалга човек...Много се разписах нещо, май и аз съм развълнувана!!!

# 651
И аз много се вълнувам , а още не сме тръгнали . С автобус до Абърдин са 12 часа гледам, a  май цената е като на самолета , така че явно ще е с самолет .Младежа като си избра най-далечната дестинация ..

# 652
Аз купих билети с изи джет Гл-Лнд-Сф и обратно. Излязоха ми отиване и връщане 610лв. Но това беше преди 20 дни. Не е задължително да пътуват на 6.01. Може и 2-3 дни по-късно. Тогава са по-евтини билетите.

# 653
  • някъде из облаците
Билетите винаги са скъпи около ваканциите и сега е моментът да купувате билети за пролетната ваканция, ако смятате да се прибират. Easyjet са пуснали вече билетите до средата на юни, ако ви устройват имат полет София- Манчестър, по-близо вие, е за това, ама никак не се противих като изключи Шотландско при кандидатстването. На някои авиокомпании двупосочните са по-евтини отколкото в едното посока, н-р Луфтханза и Фр. авиолинии. Но като цяло за две години билетите поскъпнаха доста и май става практика да се купуват поне половин година по-рано, а е трудно да планираш още от сега за юни. Сега гледах и за автобусите преди имаше по 5-6 паунда Ман.-Лондон, сега са по 12, явно и те са поскъпнали ooooh!.

Козметиката била много евтина и вече се ядосва,че носила от България скъпа и прескъпа.

Бързо се е ориентирала   Laughing, аз ти казах че е по-евтина и качествена.

Това, което ми разказва за университета е невероятно, тук никога няма да имаме такива бази. За много хора в България студент значи потънал в чалга човек...Много се разписах нещо, май и аз съм развълнувана!!!

Така си е, базите са им страхотни.

Сребърна паричка, хубаво е да има тамошна сметка, нищо не му струва да си открие, както ти е казала Лорна. Сега може да не му трябва, но пък не се знае до кога, все някога ще му потрябва и няма да си губи времето тепърва да я открива.

# 654
и при нас датат за прибиране е 15.12, но обратно ще пътува на 13.01 от Варна.

# 655
При нас семестъра започва на 07.01 и той не е сигурен че може да закъснее . Момичета съвсем се забърках с тези здравни осигуровки , подадохме декл.7 внесохме за 2 месеца осигуровките и му извадихме здравна карта , чух че трябвало да вземем бележка от университета че е записан студент в ЕС и с нея да идем в НАП , за да му текат здравни осигуровки. Може ли някой да ми даде повече информация ?

# 656
И на мен това с осигуровките не ми е съвсем ясно. Едни казват, че тази бележка ние трябва да я занесем /преведена от агенция/, но това май става с пълномощно от тях. Други твърдят, че те като се върнат в БГ си я представят, за да им зачетат осигуровките за миналия период. Второто правели работещите в чужбина, но те май са в друга категория, защото и преди да заминат, подават декларация за колко време ще са извън страната.

Дъщеря ми подаде декларация 7 още през юли и там е написала трите месеца. Но си е внесла парите само за 1 месец.

# 657
  • Стара Загора
В НАП ми казаха, че за да не им търсят здравни осигуровки е нужно удостоверение от университета, че  е прет(а) като редовен студент, преведено на БГ, което ние да занесем още през есента. В този случай държавата плаща здравните осигуровки. Аз се каних, каних и накрая пропуснах да подам декл.7 ама ще си трая... то вече свърши.

Дъщеря ми си е взела билет с един неин съученик от Лондон до София 254 евро 17.12-04.01 през Париж, но такива престои имат в Париж  #Crazy Ще пътуват по два дни, но поеха сами нещата и това избраха. Как ще пътуват от Глазгоу до Лондон не са мислили все още.

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 09:21 от simon4eto

# 658
  • Варна
Явно билетите около Коледа са си сериозна сума  Naughty  Използват ваканциите да дерат кожи  #2gunfire

За сметката ще му предам - щом няма такси и не искат  да има движение по нея , нека да се опитва да си открива някъде. Мерси за съветите   bouquet

И ние ползвахме автобус на  National express, от Хийтроу до Глазгоу. Имат маршрути от всички летища , но са си скъпички . Има полети Лондон- Глазгоу на по-ниски цени. Ползвахме ги заради датите на които пътуваше, да може да е в Глазгоу сутринта , а не посред нощ. При следващи пътувания ще видим какво ще ползва .

ЗО засега няма да ги мисля. Платихме ги за лятото , после ще видим. А сега ми идва на ум, там не трябва ли да се запишат при някакъв лекар също  newsm78 И как става ? Някой да се е интересувал ?

bvelikova72, добре ,че сте се оправили, сега вече ще можете да си комуникирате по-добре  Peace

# 659
За записването за личен лекар в Абърдийн са им организирали в университета  2 дни в определени часове да си подадат документите за GP , там системата е като нашата или по скоро ние копираме тяхната

Общи условия

Активация на акаунт