Съвети за университети в Шотландия

• 129 269
  • 822
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, интересува ме какви документи трябва да нося с мен за Шотландия освен лична карта, паспорт, европейска здравна карта, писмото за прием от университета и писмото от SAAS. Трябва ли да нося Medical report или нещо подобно?

за Единбург не трябва, не знам къде ще заминаваш ти. Въпреки, че на сайта им пише за разни ваксини, студентите от миналата година казват, че нищо не са им искали. Дочух, че от Интеграл съветвали да се носи имунизационен паспорт, но те са си такива, само гледат да те натоварят с глупости.

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 08:08 от Svetla Lambreva

# 526
Аз все още не съм превела дипломата за средно образование и се чудя дали да го правя.

# 527
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 04:54 от cool_witch

# 528
Имам въпрос. Да знаете някой дали не си търси съквартирант за Глазгоу или пък квартира със съквартирант?

# 529
Здравейте, интересува ме какви документи трябва да нося с мен за Шотландия освен лична карта, паспорт, европейска здравна карта, писмото за прием от университета и писмото от SAAS. Трябва ли да нося Medical report или нещо подобно?

за Единбург не трябва, не знам къде ще заминаваш ти. Въпреки, че на сайта им пише за разни ваксини, студентите от миналата година казват, че нищо не са им искали. Дочух, че от Интеграл съветвали да се носи имунизационен паспорт, но те са си такива, само гледат да те натоварят с глупости.
Аз заминавам за Абърдийн. Ще уча в Робърт Гордън. Изпратиха ми Guide по пощата и в него има списък с документи, в който пише, че могат да ми поискат там: доказателство за адрес в БГ (сметка за ток, парно и т.н.), Bank statement от БГ банка, имунизационен картон и др. Ще ми бъде ли необходимо всичко това и изобщо някой ще го проверява ли? Confused

# 530
Адресът в Бг го пише в личните карти. Да го доказваш със сметка за ток ми се вижда странно, да не кажа абсурдно. Мога, напр. да ти дам една моя квитанция за платен ток - как тя доказва, че живееш вкъщи?!? Или аз нещо не съм разбрала?

# 531
  • Варна
Моичкият вчера ме сюрпризира , че ще трябва да плати на Фърхил още 300 паунда като депозит, веднага щом отиде . Та взех да се чудя с колко пари да го пращам. Мислех да му дам 200 паунда кеш и да заредим картата с още малко, но сега с тези 300 паунда депозит взех да се чудя  колко пари ще му трябват първоначално. Уф, почти не остана време ,а още не сме купували нищо, а му трябват обувки и яке, но отказва да ходи по магазините. Усещам как вечерта преди полета ще нахвърли каквото се сети в куфара и това ще е .
Синът нещо много се е изнервил напоследък, на вашите деца как им се отразяват последните дни преди заминаването ? Нервни ли са или вече нямат търпение да тръгнат ?

# 532
Моичкият вчера ме сюрпризира , че ще трябва да плати на Фърхил още 300 паунда като депозит, веднага щом отиде . Та взех да се чудя с колко пари да го пращам. Мислех да му дам 200 паунда кеш и да заредим картата с още малко, но сега с тези 300 паунда депозит взех да се чудя  колко пари ще му трябват първоначално. Уф, почти не остана време ,а още не сме купували нищо, а му трябват обувки и яке, но отказва да ходи по магазините. Усещам как вечерта преди полета ще нахвърли каквото се сети в куфара и това ще е .
Синът нещо много се е изнервил напоследък, на вашите деца как им се отразяват последните дни преди заминаването ? Нервни ли са или вече нямат търпение да тръгнат ?

А при нас е изнервящо спокойствие. И ние сме във Фърхил, но това за депозита го казаха още в началото с договора. Още нищо не съм пазарувала и аз, да видим докъде ще я докарме.

П.П. Сребърна паричка, вие кога ще пътувате? Ние сме на 15.09, имало и някакво момче от Варна, да не сте вие?

# 533
  • Варна

П.П. Сребърна паричка, вие кога ще пътувате? Ние сме на 15.09, имало и някакво момче от Варна, да не сте вие?

Не е той . Моя ще пътува на 7-ми . Ти ли щеше да пътуваш със сина си ?

Аз договора за Фърхил не съм го виждала, каквото ми каже моя това е . И затова се изненадах .Мисля, че и на него чак вчера му е направило впечатление или някое друго дете му е казало   Twisted Evil

# 534
Ти ли щеше да пътуваш със сина си ?

Да. Ама това е само предтекст иначе няма да ме пуснат.  Wink

# 535
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 04:54 от cool_witch

# 536
Cool_witch, математика и информатика или математика с информатика, не знам как точно се води.

# 537
  • Варна
Ти ли щеше да пътуваш със сина си ?

Да. Ама това е само предтекст иначе няма да ме пуснат.  Wink

Питам, че да знам от кого да чакаме пътеписи после  Wink

cool, по-добре ти си кажи към какво сте се ориентирали, че някой да ти "откликне". Пък на Шотландия най-хубавото и е , че все още обучението е без пари  Whistling

# 538
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 04:55 от cool_witch

# 539
  • Варна

А бе хубаво е с без пари, ама не е само това. Имам си аз виждания по въпроса...  Laughing

Аз казах, че това му е най-хубавото. Оттам си правиш списък с плюсовете и минусите и си решавате дали едни 9000 паунда на година си струват. И аз се колебаех до преди месец, но моят твърдо отсече,че не му се задлъжнява с толкова пари. За английските унита, нали знаете ,че дори да не завършиш, заема ,който е взет за обучението се дължи. Докато в Шотландия, ако се откажеш през първата година и решиш ,че искаш да запишеш нещо друго можеш да го направиш и СААС ще те финансира отново и не трябва да им връщаш нищо.

Като почнат да си търсят работа ще се разбере дали са направили правилният избор.
Но май и ние се тревожим повече от необходимото, поне аз съм такава.

Общи условия

Активация на акаунт