Коледа 2011 - тема 5

• 58 628
  • 389
  •   1
Отговори
# 210
Спешно питане:

Става ли РА с пасатор?!

С пасатора ще мога ли да направя пудра захар от кристалната?!  Praynig

съмнявам се да стане..  Thinking

# 211
Пудраа захар стана идеално, от 150гр. кристална след смилане в ситото остана 1с.л. кристална само...

Робота ми се вижда огромен за 2 белтъка.. Затова се чудя за пасатора...

# 212
Момичета, снощи правих арменски сладки по следната рецепта Чудих се дали не е добра идея да се замени олиото със свинска мас - изцяло или отчасти?  newsm78 Нещо не ми е много таман вкуса на сладките сякаш....
Не съм правила арменските сладки, но със свинска мас  мога да ти предложа страхотни топящи се в устата снежни топченца(рецептата я имам от баба си, всяка година ги правя). При интерес ще я напиша  Peace

# 213
  • Розовата долина
В тази тема сте се събрали страхотни майсторки,повечето от вас успешно могат да се занимават и професионално с това си начинание!!
Амбицирахте ме и мен,снощи сътворих едни меденки,сега се каня да правя забравените сладки.В тази връзка имам един въпрос-шоколадът не се ли разтича?Защото мен това много ме притеснява...

# 214
  • Кукуландия
На 15 стр. запис от мен  hahaha

Аз съм много разочарован от РА. Разбих го на ръка, консистенцията супер, нашарих меденките - красота! иии като започнаха да съхнат си е** ма***а  Mr. Green Снимки по-нататък като извадя от кутиите и другите сладки, НО въпросът е, че не знам защо толкова грозно изглеждат меденките като изсъхне - не стои гладко както като го нанесох, а... как да го опиша... абе не е равно. Не знам дали защото меденките не бяха омекнали и са поели от РА или защото пудрата захар не се е разтворила и стои като на точки. Я по-опитните да изкажат мнение, че си умираааааааааааааам от яд!

Иначе и аз свърших с правенето на сладки преди няколко дена. Отказах се от някои, защото много се събират и няма какво да ги правя, пък и килцата са в повече, няма нужда да слагам още  Blush
Имах голямо желание да направя свещници, НО и на тях не им било писано  Mr. Green Първият път си направих меденото тесто и го оставих за печене на другия ден, но на нищо не приличаха - този път захарта ги прецака, вторият път направих тестото и изгоря печката и след като почака 2 дни го хвърлих в кофата  Mr. Green

Те така, оплаках ви се Grinning

А вие какви красоти сте сътворили,  newsm20

# 215
  • España (Плевен)
И аз да покажа моите първи коледни сладки в живота ми.
Те са по идея от Интернет картинка. Видях я и се навих да ги направя.
Не са като тях красиви, но като първи опит съм доволна...   Heart Eyes
Благодаря за съветите и отговорите на iri.kupenska, Martita, BiankaD, Tatitt, Alokazia.
Направих Меденките на Джули. Много са вкусни. Имат още един + от мен...  Peace

# 216
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Тъй като тръгвам за провинцията и откривам сезона на празнуването искам да ви кажа, че подготовката на празника нямаше да е същата без вас!  Hug Пожелавам ви топла, красива, уютна и весела Коледа! Прекрасни сте всички и творите вълшебства!

Ще се "видим" утре!!  Hug

# 217
Аз съм готова с коледната продукция.Благодаря на авторката на темата и на всички момичета,споделили рецепти,идеи и опит.,,,Желая ви Весела Коледа!

Добре де с какво я правите тази украса и от къде ги купувате нещата? Аз купих едни готови шрифтове, но нищо не става с тях. Как успявате такива плътни и хубави цветове и картинки да направите? То за тази година няма за кога вече, но поне за догодина да се подготвя.

# 218
# 219
  • Балчик
renci, разточваш и изрязваш със същите фигурки, с които сиизрязала сладките ей таква маса:
http://www.cookibooki.bg/15-%D0%A4%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BD … all-products.html

Отгоре доукрасяваш както ти душа сака. Снежинките са правени с етот акава формичка:
 http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … t.166067.21372963

# 220
  • София
Здравейте редовно следя темата и се любувам на красотите ви   bouquet !
За първа година правих коледни сладки по рецепта на Джема ,станаха страхотни . Peace
Опитах се да направя и забравените сладки  , но  Sad нещо с печенето се изложих
Фключих фурната на 180 градуса изчаках да се загрее сложиш сладките изключих и ги забравих цяла нощ  Thinking .но сутринта сладките бяха не опечени   ooooh! естественно ги опекох както се пекът целувки .
Та въпроса ми е къде бъркам  Tired

Благодаря предварително   bouquet

# 221
здравейте дами , имам една питанка - колко броя долу-горе излизат от забравените сладки ?
И става ли вместо шоколадов чипс да сложа нарязан на дребно млечен шоколад ?

# 222
Margeritha09 ,моля те как е облатени на немски ,че искам да си поръча. Embarassed

# 223
Oblaten си пише на кутиите. Аз в този форум чух за първи път думата Simple Smile

# 224
  • Балчик
Снощи до 3 през нощта правих ето тази питка за днешното тържество в училище:

Общи условия

Активация на акаунт