Коледа 2011 - тема 5

• 58 639
  • 389
  •   1
Отговори
# 195
Ot kakvo pravite sniag okolo kyshtichkite?

защо не - кокосови стърготини

# 196
  • София
Момичета, 1 глупав въпрос, но липсата на опит си казва своето... Направих пак чешките пернички, но малко повече ги препекох. Сложих парче ябълка, ок. Обаче мога ли да ги украся утре, а после пак да ги оставя да омекват? И нещо не са ми сладки, не знам защо...

Може! Peace

Аз вчера минах през магазичнето на Три уши и си купих ММ и РА на прах, и 2 боички и няколко поша за еднократна употреба.
Мъжа ми има р. ден на 2.01. и смятам тогава да поднеса АКК, защото ще идват бабите и дядовците на гости. Искам да му сложа отгоре ММ, но д а питам задължително ли е отдолу да се измаже с нещо както казвате. По-скоро какво ще се случи ако не осложа нищо отдолу?

Снощи забърках сместта за ромовите топки, днес ще ги доокрасявам.Май сатанха доста алкохолни, въпреки, че сложих по-малко алкохол, но ако не ми харесат ще останат всичките да мъжа ми.

# 197
  • София

Някъде в другите теми беше обсъждано магазинче, от където можем да си купим опаковачни пликчета и т.н., ако се сещате или го знаете, моля да ми кажете   bouquet

Магазин за опаковки точно зад Халите, както и един арабски магазин за опаковки на Симеон, като тръгнеш по Симеон от Мария Луизапосоак Женския пазар, в дясно.

# 198
Тази година купих опаковъчни пликчета от Джъмбо. Взех си прозрачни и едни като мрежичка на доста приемлива цена.

Последни коледни рецепти от мен

Английски коледен пудинг и Коледен кейк

# 199
  • Пловдив
когато в рецептата продуктите са в грамове,теглите ли на везна?например 110 гр захар,25 гр какао,имам една везна,но е със трелка и нещо не тегли точно май

# 200
Здравейте!

Ура! Ура! Вчера ми отекоха очите, но я направих коледната къщичка Simple Smile
Направих я с тестото на меденките на Джули, както ме посъветва Татит.
Благодаря ви момичета  bouquet  Без тази тема нямаше така да се справя. Много бих искала да кача снимки, но не знам как и къде newsm78

# 201
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Момичета, не знам дали тук е най-подходящото място да питам, но не занм къде, а бързам много. Някой замразявал ли е тиква? Готова, настъргана, остана ми страшно много и не знам какво да я правя. Любимият ми съпруг го помолих да настърже тиква за тиквеник, той настъргал една цяла голяма тиква.  ooooh! Мъжка му работа!  hahaha Ако я сложа в пликче и я бутна във фризера ще става ли после за тиквеник или да я хвърлям направо?

Да, няма проблеми. Аз обичам да си замразявам настъргана тиква, после ми е готова.
В момента имам даже 2 плика със замразена готова плънка - тиква, захар, орехи, канела, които ми останаха и тези дни ще видя дали и този вариант е възможен. (досега не съм пробвала).

Снощи приключих с печенето - за финала си бях оставила Меденките на Селма:

# 202
Аз не го украсявам АКК. Вързвам му само една панделка за по-празнично. Харесва ми вкуса му така.

Tatitt, възхищавам ти се на ентусиазмът и енергията да поддържаш темата и систематизираш информацията, да отговаряш и да кулинарстваш. Благодаря ти на теб и на всички други момичета, които споделят тук чудесни идеи. А ако ти се пробват още сладки, не е казано да е само по Коледа  Grinning. Аз съм правила доста от нещата публикувани тук, но не на Коледа, а през цялата година с поводи и без поводи Simple Smile При мен напр. капучиновите звезди се превърнаха в капучинови цветя и ги правих за Цветница. Иначе за Коледа успявам да направя само АКК, меденки и най-много още 2 вида сладки. Тази година може и само АКК и меденки да останат, че бисквитите на отшелника не ми се получиха, а довечера не знам дали ще имам време да направя арменските сладки, които са ми по план програма.

Тази седмица бях в командировка в Гернания и се бях метнала по-едно време да купувам облатени, марципан и разни нуги, но като се замислих, че едва ли ще имам време и само ще отлежават, се отказах. Купих само малко готови лебекухени да не е без хич Simple Smile

# 203
Аз съм готова с коледната продукция.Благодаря на авторката на темата и на всички момичета,споделили рецепти,идеи и опит.,,,Желая ви Весела Коледа!

# 204
Вчера правих медени елхички. В Джамбо случайно попаднах на подходящи формички и естествено веднага трябваше да ги пробвам. Правих ги по рецептата за меденките на Джема, излязоха 6 на брой. Ето го резултата:

http://media.snimka.bg/9822/025900323-big.jpg - още не украсени

http://media.snimka.bg/9822/025900307-big.jpg

http://media.snimka.bg/9825/025904876-big.jpg - с украсата

http://media.snimka.bg/9825/025904888-big.jpg

http://media.snimka.bg/9825/025904882-big.jpg

http://media.snimka.bg/9825/025904879-big.jpg

# 205
  • Пловдив
elij  прекрасни сладки Hugтези сините,червените с какво си ги направила,целите ли са покрити с някаква смес?

аз забърках  шоколадови сладки Трюфел,сложих тестото в хладилника,но имам въпрос-тестото нали не се прави като за точене,нали като се разточва не трябва да лепи и поема доста брашно,а тези сладки Трюфел не са с много брашно?
на фона на вашите произведения моите въпроси може би са глупави,но ако има кой да ми отговори ще съм благодарна Simple Smile

# 206
  • Пловдив
zllate   и елхичките са невероятни Simple Smile

станаха ли ти твърди меденките?аз снощи ги пекох,значи първите 2 тавички ги направих доста тънки и бързо се препекоха и станаха твърди,после взех да ги правя малко по-дебелички и по-рано ги вадех от фурната и станаха по-мекички.На 180 гр една тава се пече за 6 минути.И сега съм ги завила в една тавичка с найлонова торбичка.

# 207
niko11 , когато правя меденки  разточвам тестото не много тънко и пека само до леко порозовяване на крайчетата на 160гр. След изпичането стават леко твърдички. След това ги съхранявам в метални и картонени кутии с парченца ябълки, до седмица омекват и стават чудесни. Ако ги изтърва при печенето стават по твърди, но и в двата случая омекват след това с ябълките.

# 208
да ви питам-например в рецептата за джинджифиловите сладки пише да се разтворят меда и захарта-на котлона ли ги разтапяте,или на водна баня?

и аз го правя на водна баня! Wink

zllate, елхичките са вълшебни!

Роца, вкъщи много обичаме кардамон - това е най-коледната миризма! - така че точно заради него реших да направя бисквитките на първо място.. вече са в списъка ми от задължителни коледни печива!
Simple Smile

# 209
Спешно питане:

Става ли РА с пасатор?!

С пасатора ще мога ли да направя пудра захар от кристалната?!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт