Коледа 2011 - тема 5

  • 58 646
  • 389
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 1 243

bambi2009, моят също беше от "хитрини" и се получи ааааадски гъст (с 75 мл вода към цялата суха смес).. така че аз започнах да добавям допълнително вода с кафени лъжички, разбивах хубаво след всяка лъжичка и така докато не стана гъст колкото ми беше нужен! нищо му нямаше от водата, спомням си, че някой тук беше споменал, че така се оправя гъст айсинг (може би Natalyna?)..

(дано не си го хвърлила вече, чак сега видях поста ти..)

# 181
  • Мнения: 64
Момичета, прекрасни лакомства сте приготвили! Сигурна съм, че всичко е адски вкусно.  chef

И аз да си покажа още една част от сладките изкушения, които приготвих за Коледа Heart Eyes

Напукани шоколадови сладки (Chocolate crinckles)


Кантучини с шам фъстък и червени боровинки


Пълнозърнести кантучини с орехи и стафиди

# 182
  • Мнения: 1 775
- сладък хляб с подправки:
не видях pецепта, може ли Peace

# 183
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Bambi, слагай по малко водичка и бий с миксер. Обикновено една супена лъжица променя драстично нещата.

Умбра, добре завърнала се!  Hug

Отчитам се с линцерите на Нудел

..доукрасените меденки - този път само РА
   
и най-после шортбредчетата  Heart Eyes

# 184
  • София
  • Мнения: 763
Умбра, добре си дошла! Дано сте изкарали незабравимо хубаво!

Боже, гледам какви красоти творите и искрено ви се възхищавам!!!

Момичета, 1 глупав въпрос, но липсата на опит си казва своето... Направих пак чешките пернички, но малко повече ги препекох. Сложих парче ябълка, ок. Обаче мога ли да ги украся утре, а после пак да ги оставя да омекват? И нещо не са ми сладки, не знам защо...

Направих и двойно напуканите - станаха като на снимките, и на вкус са прекрасни!

Някъде в другите теми беше обсъждано магазинче, от където можем да си купим опаковачни пликчета и т.н., ако се сещате или го знаете, моля да ми кажете   bouquet

Извинете за досаждането с червен цвят  Blush

Лека и спокойна! Време за паркиране, приключих за днес  Heart Eyes

# 185
  • под тепетата
  • Мнения: 11 323
Tunata, благодаря!
 Благодаря и на всички момичета, споделили рецепти и опит! За отделеното време и положеното старание -   bouquet Весели празници и много здраве ви желая!

# 186
  • София
  • Мнения: 2 101
Ot kakvo pravite sniag okolo kyshtichkite?

# 187
  • Мнения: 31
Ot kakvo pravite sniag okolo kyshtichkite?

Брашно, захар, пудра захар, белтъчни глазури, а ако е само за украса - защо не и сол?  Peace

# 188
  • Пловдив
  • Мнения: 1 122
да ви питам-например в рецептата за джинджифиловите сладки пише да се разтворят меда и захарта-на котлона ли ги разтапяте,или на водна баня?

# 189
  • софия
  • Мнения: 100
Ето и линцерите готови и слепени

# 190
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Момичета, не знам дали тук е най-подходящото място да питам, но не занм къде, а бързам много. Някой замразявал ли е тиква? Готова, настъргана, остана ми страшно много и не знам какво да я правя. Любимият ми съпруг го помолих да настърже тиква за тиквеник, той настъргал една цяла голяма тиква.  ooooh! Мъжка му работа!  hahaha Ако я сложа в пликче и я бутна във фризера ще става ли после за тиквеник или да я хвърлям направо?

# 191
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Savina аз съм - безз проблем  Peace

# 192
  • Мнения: 9 865
Момичета, снощи правих арменски сладки по следната рецепта - 1ч.ч. вода, 1ч.ч. олио, 3ч.ч. брашно, сода/ или бакпулвер/. Тази вечер мисля да направя още, тъй като не излязоха много. Чудих се дали не е добра идея да се замени олиото със свинска мас - изцяло или отчасти?  newsm78 Нещо не ми е много таман вкуса на сладките сякаш....

Много моля за рецептичка за РА. Правих една година, но не съм запомнила.

# 193
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Благодаря.  Hug
niko11, аз разтопявам в микровълнова. Ако нямаш - на водна баня. Иначе прегаря.
РА - на 1 белтък - 100-150 гр пудра захар (зависи колко гъст искаш да бъде) и 3-4 к. лимонов сок. Разбиваш белтъка и лимона и като почни да се втвърдява почваш да слагаш захарта лъжица по лъжица (пресята задължително). Пише, че най-добре се разбива на ръка, но на мен и с миксер ми става идеален.

# 194
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 077
- сладък хляб с подправки:
не видях pецепта, може ли Peace
Ами, нямаше я Wink. Току-що пуснах рецептата: сладък хляб с подправки

Скарамуш, благодаря ти за отзивите  Hug. Интересувах се, понеже кардамонът е специфична подправка и може да не допадне на всеки  Grinning. Затова ми беше любопитно да чуя и други мнения.

Utro77, на първа страница има линк към тема за РА (един от първите линкове в първия пост)  Peace. Иначе и в поста за меденките на Джули Наталина е дала рецептата и много добри съвети за приготвянето му - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240784.msg5756795#msg5756795

Умбра, добре завърнала се!
Аз така и не успях да снимам коледния си кейк, дано довечера да успея...

Общи условия

Активация на акаунт