Коледа 2011 - тема 5

  • 58 644
  • 389
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 645
Момичета, за тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … et=%D8&id=121 какъв шоколад се използва?

Снощи ги правих, сложих наполовина натурален и млечен, станаха страхотни!

Благодаря за хубавата рецепта!

# 121
  • Мнения: 26
Запис за темата и от мен  Simple Smile

# 122
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 803
Момичета, не мога да повярвам, че сте в нова тема, пълна с толкова красоти и толкова напред.  Hug  Аз тези дни съм постоянно на работа, така че се извинявам за липсата. Утре ако остане време, ще пусна снимки на свещничетата за колежките!.

Приключих и аз днес със сладките Simple Smile Сутринта ги подредих и в кутии, тези които са за подарък, и издадох официално разрешение "Яжте!" Laughing
Утре или други ден ще гледам да кача и снимки.

Имам един такъв въпрос: Каква е причината при печене, например на меденки, в които има набухвател, едни да ми се надуват, а други не. Объркала съм добре тестото според мен, набухвателят е объркан с брашното преди добавяне на течните съставки. Пека по 3 тави наведнъж на вентилатор, само вентилатор без горен или долен нагревател. От фурната ли е, от какво? И маслени бисквитки пък ми се разливат, ама не всички, а пак така някои само. В масленото тесто нямам набухвател. Неравномерно се разпределя топлият въздух ли? Масленото тесто го бъркам в кухненски робот. Може ли пък да е много месено и затова да се разливат? Но съм го и държала в хладилника за стягане де. 2 часа минимум, че някои и по цял ден. Някой ако може да даде съвет Blush

Надуват се при едно и също печене или например при следващото? Защото, ако е второто, си има логична причина - докато печеш едната част от тестото, в другата набухвателят продължава да "работи". Не знам коя рецепта използваш, но аз съм забелязала при меденките на "Джули" когато веднъж ми се наложи да оставя тестото за другия ден в хладилника, меденките се надуха много повече.
Ако е при самото печене, тогава печката ти не се огрява съвсем равномерно и там, където въздуха е по-топъл, се надуват/разтичат повече сладките. За маслените сладки важи че тестото преди печене, трябва да е много студено, затова е удачно да режеш по малка част от тестото, а другото остава на студено. Но също съм забелязала, че ако печеш на по-високи градуси, се разливат повече.

# 123
  • Sofia
  • Мнения: 4 848
labrex,
ползвах за отправна точка тази: http://www.bobthechef.com/bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%8 … D0%B4%D0%BA%D0%B8

но промених сушените плодове - нямах портокалови корички и сложих сушени кайсии, уиски вместо ром и ромова есенция. За съжаление не можах да постигна тази лепкава обща маса, за която става въпрос, защото щеше да ми изпуши миксера и станаха малко къдравички. Освен това не знаех как се разтичат точно върху вафлените корички и на места можеше да сложа повече от тестото, но.. другия път!

# 124
  • Мнения: 1 243
ето най-после няколко снимки и от мен! Wink

портикаловите бисквитки с карадмон на Роца:

 

и меденките на джули с РА за съвсем първи път (не много сполучливо, но горе-долу добре  Embarassed!):

 

# 125
  • Мнения: 3
Здравейте, не знам дали гледахте централната емисия новини по Нова ТВ тази вечер, но там имаше репортаж за магазинче-работилница в центъра на София където от повече от 70 години фамилията на майстор Захари произвеждат сладкарски форми. Дали знаете къде точно се намира това магазинче?!

ето и линк към емисията: http://play.novatv.bg/play/261313/?autostart=true   репортажа започва на 32-рата минута

# 126
  • София
  • Мнения: 3 090
Да пусна линка към една красота и да тичам на работа  Simple Smile
Хубав ден, момичета!
http://babeczka.zuzka.pl/2011/12/lukier-domek-z-lukru/

# 127
  • под тепетата
  • Мнения: 11 323
Добро утро!
 Леле какви красоти сте напускали всички !На човек да не му се ходи на работа, а само да стои и да зяпа  Laughing
 Patio , доколкото си спомням магазинчето е на Женския пазар.
 Моят скромен списък - меденки на Джули и къща - 2 дози, джинджифилките на Зори - 2 дози, сладки с кокос на Йоли, линцери на Наталина, линцери на nudel33, браунис бисквитки на Ирина, бишкоти. Започвам раздаването, а за събота съм планирала 2 дози кексчета. Снимки може и да няма, че това ми е трудно, а и не съм сътворила шедьоври.
 Хубав снежен ден на всички ! 

# 128
  • София
  • Мнения: 1 486
Здравейте, не знам дали гледахте централната емисия новини по Нова ТВ тази вечер, но там имаше репортаж за магазинче-работилница в центъра на София където от повече от 70 години фамилията на майстор Захари произвеждат сладкарски форми. Дали знаете къде точно се намира това магазинче?!

ето и линк към емисията: http://play.novatv.bg/play/261313/?autostart=true   репортажа започва на 32-рата минута


Здравей Patio,
Магазинчето се намира до женския пазар http://www.bgmaps.com/map/sofia,
а тук има и работното време и тилифон http://van444eto.multiply.com/photos/album/3/3#photo=146

# 129
# 130
  • Бургас
  • Мнения: 255
Благодаря на всички момичета за прекрасните рецепти,които публикувате!

# 131
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 077
Изпуснах предната тема, но разгледах всичко Simple Smile. Страхотни неща сте сътворили всички!   bouquet Видях много красиви празнични неща  Hug

Умбра, записах си рецептата за шоколаодвите кравайчета, със сигурност ще ги направя през януари!
Скарамуш, ще се радвам да споделиш дали портоколовите бисквитки са ви харесали Simple Smile. Аз направих моите миналата събота, но не съм ги снимала  Grinning

Ето остатъка от коледните ми приготовления:
- меденките на Джули - за четвърта или пета поредна година Simple Smile - само този път нещо глазурата ми стана една идея по-рядка и малко се разтече, ама и така ще ги хапнем  Laughing


- не помня дали пуснах тук коледните си бишкоти  Embarassed


- базелски коледни сладки (лекерли)


- за прокарване на сладките - френски горещ шоколад


- сладък хляб с подправки:


И почти приключих с коледното печене : остават ми довечера шоколадовите бисквити с грейпфрут и анасон и утре вечер едни шоколадови сладки с марципан на Ирина Купенска. А снощи направих и тазгодишния коледен плодов кейк, но ще го снимам довечера и ще го пусна.

# 132
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Там е магазинчето, на общинския паркинг между Пиротска и Т. Александров. Много неща има наистина в него, аз съм редовен клиент, само дето е малко по-скъпичко отколкото в нета. Една формичка е към 5-7 лв.

# 133
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Роца, приказка  bouquet!

# 134
  • Мнения: 6 473
Прекрасни, прекрасни, прекрасни!!!! Всичко е толкова красиво и което е по- важното създава много празнично настроение!

От мен последните бисквити за тази година. Може би и за следващите 5:))))

Джинджифилови бисквити



Общи условия

Активация на акаунт