Коледа 2011 - тема 5

  • 58 647
  • 389
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 31
Весели празници, мили момичета! Нека усмивките на хората около вас да са вашия подарък за красивите и вкусни неща, които сътворихте за тях!

(Другото - от дядо Коледа !!!!)  Laughing


Аз мисля да направя питка с паричка и да я украся с кръстче, звездичка и сърчице (вяра, надежда и любов). Хареса ми идеята на belinda за свещ в средата! С нейно разрешение ще я взаимствам!  Hug

Ами ето я - като за начинаеща като мен стана ок. Дано се и яде!  Laughing


Последна редакция: сб, 24 дек 2011, 15:20 от aveili

# 256
  • Мнения: 1 642
Много, много красиво!

Весела, усмихната,  пълна с хубави емоции и много уютан Коледа желая на всички ви!!!

Последно правени от мен  много вкусни кантучини по UMBRA


и един подарък


и една кутия за чай,която подарих, но вместо с чай, напълних с различни видове сладки,  всички съм публикувала.

# 257
  • Sofia
  • Мнения: 4 848
Dina767,

разкошни рисунки! Как ги постигна, нещо като спрей ли? с шаблони? или е ръчна изработка всичко?


Аз мисля питката да я направя на малки питчици и сега ми дадохте идея всяка да е с различна украса! А в едната ще бъде скрита и паричката Peace

# 258
  • Мнения: 78
Имам спешно питане. Забравените сладки с каква захар се правят- кристална или пудра?

# 259
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Татитт  Hug.

ДжеммаHug. Разбуних духовете с този АКК, публикувах снимка във ФБ, както и на другите ми сладки и сега валят питания за рецепти. На всички казвам, че рецептата е твоя и тогава я споделям.  Laughing

Еее, аз само я постнах в този форум, не е моя  Embarassed Просто спомагам повече хора да научат за това вкусно чудо (е, някои не го харесват, но е въпрос на вкус все пак). Hug  bouquet

# 260
  • Мнения: 122
пожелавам на всички весело прекарване на празниците

# 261
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 803
Весела Коледа, дами!  Hug Heart Eyes

Желая ви спокойни и щастливи празници, прекарани в обкръжението на любими хора! Прекрасни неща показахте и със сигурност направихте много хора по-щастливи с майсторлъка и таланта си! Всяка една снимка показана тук е шедьовър и доказателство за сръчността ви!

От мен още една част от меденките (имаше повече, но тъй като тези дни бях постоянно на работа, нямаше кога да снимам и доста се изядоха...Sad  ):



Както и свещниците за колежките:



Още снимки ТУК

# 262
  • Мнения: 737
natalyna Уникално красиви са просто ... не знам просто какво повече мога да кажа, адмирации   bouquet
Момичета може ли да питам нещо? Преди две седмици направих меденките на Джема, омекнаха и станаха много вкусни, снощи ги извадих и ги оставих открити в чиния на масата и тази сутрин ги намерих твърди като камък  Confused От какво може да е? Бяха толкова мекички има ли начин отново да станат такива?

# 263
  • Мнения: 8 978
Сложи ги в кутия с резенче ябълка вътре, би трябвало да омекнат.

Хубави празници на всички!  santa2

# 264
  • София
  • Мнения: 272
В последния момент, дали някой може да ми каже как да си направя глазура от шоколадов  кувертюр или няма такова нещо.

# 265
  • Мнения: 240
oki4 разтопяваш си шокола /ковертюра/ на водна баня и прибавяш към него масло или течна сметана според зависи колко искаш да е твърда глазурата ти. Ако заливаш сладкиш или торта сложи повечко масло/ сметана за да може да се реже лесно без да се троши и разпада. Ако ще го ползваш са да украсяваш сладки сложи по малко масло или въобще не слагай, за да е гъсто като рисуваш и да не ти се разтича линията.  Wink

# 266
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 803
natalyna Уникално красиви са просто ... не знам просто какво повече мога да кажа, адмирации   bouquet
Момичета може ли да питам нещо? Преди две седмици направих меденките на Джема, омекнаха и станаха много вкусни, снощи ги извадих и ги оставих открити в чиния на масата и тази сутрин ги намерих твърди като камък  Confused От какво може да е? Бяха толкова мекички има ли начин отново да станат такива?

Ани, благодаря!

Най-вероятно у вас е сух въздуха (особено ако сте с централно отопление) и просто са изсъхнали. Просто другия път изваждай толкова, колкото могат да се изядат. Аз правя така с всички сладки и когато е необходимо, просто допълвам. Опитай да ги сложиш на хладно и влажно място или както Пипи е казала, с ябълка.

В последния момент, дали някой може да ми каже как да си направя глазура от шоколадов  кувертюр или няма такова нещо.


Разтопи си кувертюра на водна баня и прибави лъжичка олио за блясък. Peace

# 267
  • София
  • Мнения: 2 275
Този път се изложих със сладките.
Правих много, помагаше само Петьо... - почти нищо не се получи на вид, но
с това, което не се получи - добре се наядохме - вкусни са.

Та ви покажа ова, което горе-долу може  Wink


Сега ще правя и питката.... Дано да стане красива, защото не се съмнявам, че ще е вкусна.

# 268
  • Мнения: 17
Имам спешно питане. Забравените сладки с каква захар се правят- кристална или пудра?
 
    Сигурно е късно вече , но да ти кажа , правих ги 3 пъти - първия път с кристална захар и станаха много хубави , втория път с пудра захар и се разляха , третия път пак с кристална захар и пак хубави на вид , иначе вкуса е един и същ. Също  така според мен със студени белтъци сместа става по твърда. Аз ги пекох на 120 градуса  и станаха екстра за около 1 час .Това за печенето някой го беше споделил , не помня кой , но много благодаря , аз не посмях да рискувам и да ги "забравя " за през ноща.
 
  Весели празници на всички ! Хиляди благодарности за споделените рецепти !

# 269
  • Мнения: 2
Да покажа и аз последното творение в навечерието на големия празник:



Желая ви весела Коледа! Бог да закриля делата ви и да се сбъдват мечтите ви!

Общи условия

Активация на акаунт