Коледа 2011 - тема 5

• 58 320
  • 389
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Сигурно ми е много тъп въпросът, но как разбирате, че забравените сладки са готови?

Бианка, тези ароматни бадемови еленчета са невероятно нежни и красиви!

# 61
Прекрасни неща сте направили, възхитена съм!!!   bouquet

# 62
  • София
Обявих и аз официален край на сладко-правенето Simple Smile Резултата е:
1. Меденките на Джемма
2. Ванилени кравайчета на Наталина
3. Линцери
4. Джинджифилови сладки
5. Бонбони с ром
6. Фалшиви бонбони Рафаело
7.Забравени сладки
8. Браунис бисквити
9. Курабийки

# 63
Сигурно ми е много тъп въпросът, но как разбирате, че забравените сладки са готови?

Трябва да стоят поне 3-4 часа във фурната, най добре да ги "забравиш" за цялата нощ.  И фурната не трябва да се отваря. Идеята е да са хрупкави, а не лепкави и разтегливи. Те са си целувки, само че с пълнеж.  Hug

# 64
  • гр.Добрич
Момичета, страхотни неща правите. Иска ми се и аз да приготвя нещо дребничко за Коледа. Някоя от вас работи ли с подсладители, вместо с мед и захар? Знам, че вкусът няма да е същия, но имам диабетик вкъщи и искам да се съобразя с него.

# 65
Ама възмутителни сте всички!  Mr. Green
Ако не бях прочела темата щях да си  прекарам безметежно последната седмица в мързел вместо да връткам и украсявам сладки, а фамилията само да върви по петите ми и да мърмори "А тези следки сега може ли да ги ядем" (след като съм им забранила да ги пипат, защото ще ги ометат за норматив) и "Ти за първи път да направиш толкова много сладки наведнъж, и да не можем да ги ядем  Close"

Да ви представя и резултата - днес опаковах първите подаръчета:

Утре ще гледам да приключа, че всички очакват "изостаналите" сладки (за да ги изядат естествено).
Направих меденки (по рецепта от мама, която удивително наподобява рецептата на Джема), линцерови сладки на nudel33 с шипков мармалад, арменски сладки и коледен кейк по моя измислена рецепта (след като прегледах няколко публикувани).

Разбира се, да не забравя благодарности на всички момичета, които са писали в темата и са споделили рецепти   bouquet , а и като глдах резултатите събрах идеи и кураж за първите ми украсени с РА сладки.
Весело посрещане на Коледните празници, и Щастлива Нова година на всички!!

# 66
  • Варна
Още не съм правила сладки.  bouquet

# 67
Хайде и аз да се запиша в новата темичка, за да не ви изпусна.Simple Smile Направих още три вида сладки, които се надявам да успея да снимам днес и да ги пусна с рецептите. А вие .. вие просто сте като истински коледни работилнички, всичко което сте показали е прекрасно, а съм сигурна, че и на вкус не отстъпва! Големи красоти ! Браво!

Някой питаше за съхранение на мъфини. Ако нямат глазура и обилен пълнеж е най - добре да се замразят затворени в плътно затваряща се кутия + найлонов плик. Така се запазват най - добре.

# 68
  • Sofia
Момичета, дайте идеи за по-ефектна декорация на АКК? И някой може ли да ми каже къде точно е магазинчето на "Три уши"?

# 69
За маг. на Три уши - доколкото знам самата улица се казва така. Значи като застанеш на първа спирка на трамвай №5 / зад съдебната палата е последната спирка, прави лек завой и тогава е първа спирка/
точно зад гърба ти има нещо като пролука и излизаш на уличката която там свършва... newsm78 дано си ме разбрала  Simple Smile и то е едно малко маг. от ляво на няколко крачки
Между маг. за дрехи на килограм и една книжарница ако не се лъжа!

# 70
  • Варна
...
 - забравените сладки - пекох ги тази нощ едновременно в две тави, станаха чудно хубави.

...

На същата температура ли се пекат, когато са в две тави?
Аз вчера ги правих за пръв път и съм меко казано очарована, та умувам как да направя по-голяма доза (освен да купувам втора фурна)  Laughing

Диамантче, аз първо изпекох 4 тави коледни звезди на 170 гр с вентилатор. Малко преди да извадя последната тава за норматив разбих 3 белтъка с 3/4 чаша захар, в момента, в който се посгъсти белтъчния сняг, добавих счуканите на едро шоколадови фъстъци и директно в тавите от сладките измайсторих купчинките.
Изключих фурната, сложих двете тави, само първият час бяха с вентилатор, после изключих и него. Едва се въздържах до сутринта, но в 5 и половина ги отворих. Изглеждаха страхотно, само от втората тава целувките имаха един лек златист отенък.

# 71
  • от точка К до точка С и обратно
Ето го и моят Шотладски коледен кекс "Дънди" с рецепта

Остават ми бисквитите трюфел и джинджифиловите бисквитки.
Вие сте доста напред - меденките още ме чакат за украса! Simple Smile

# 72
  • София-Младост
Ето го и моят Шотладски коледен кекс "Дънди" с рецепта

Остават ми бисквитите трюфел и джинджифиловите бисквитки.
Вие сте доста напред - меденките още ме чакат за украса! Simple Smile
А на колко градуса го пече...160? И понеже нямам кръгла форма, в обикновенна продълговата би се получил нали...е няма да е кръгъл разбира се Simple Smile))

# 73
  • Sofia
donika, благодаря.  Hug Аз се надявах да е в тази част на Три уши, която е срещу МОЛ-а, жалко.

# 74
  • Варна
Нагледах се и тази година на красоти!

Аз също дълго се чудих как да избегна суровите белтъци, но все пак да имам украсени меденки. Накрая се се спрях на варианта пудра захар с лимонов сок, малко червена боя и последно посегнах и към шрифтовете на доктора. Издълбах меденките още преди печенето (всъщност мислех само така да ги оставя) и после все пак украсих, използвайки релефа. Така нанесох и много тънък слой от шрифтовете и изсъхнаха бързо. Не сa дори близо до красотите, които рисувате с РА, но все пак е вариант. Ето нагледно:

Направих още куп сладки, но кога и дали ще успея да снимам и покажа, не знам. За авторката на бисквитите трюфел специално да кажа: Лелите от яслата на малката са поръчали днес да отида да я взема с рецептата  Peace  Занесох им една кутия със всичко, сътворено досега, за тях специално са питали.

И последно да споделя, че опитах ето тези мъфини за моя РД и пожънаха сериозен успех.

Не мога да не се редактирам - току що отворих фурната и опитах една забравена сладка -  Shocked  Аз мразя, мразя целувки, но това е УААААУУУУ! Страхотни са!  Що не казахте по-рано?  Mr. Green

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 14:39 от Бyxта

Общи условия

Активация на акаунт