Коледа 2011 - тема 5

• 58 625
  • 389
  •   1
Отговори
# 225
Аз докато се наканя да пиша, вие сте отворили нова тема...

Прегледах я набързо и съм очарована от всички прекрасни неща, които сте приготвили. Сигурна съм, че на трапезата ви ще е вкусно и красиво!

Ето и нещата, които приготвих:

Happy Holidays! by Irina Kupenska, on Flickr

Отгоре надолу:
Кантучини с червени боровинки, кайсии, кокос и орехи
Шоколадов фъдж с лешници и маршмелоус
Шоколадови бисквитки с кафе и черен пипер
Браунис бисквитки
Кокосови линцери с ягодово сладко

Отделно правих (вече изядени)
още кантучини

Cantuccini with pistachio, dried raspberries and white choclate by Irina Kupenska, on Flickr

Меденки

Christmas cookies by Irina Kupenska, on Flickr

Щолен с шоколадова глазура и портокалови корички

Christmas stollen by Irina Kupenska, on Flickr

И разни топлички напитки

Горещ бял шоколад с мента

Drinks for two by Irina Kupenska, on Flickr

И Хималайски чай

Himalayan tea by Irina Kupenska, on Flickr

Светли, уютни и много вкусни празници ви желая!

# 226
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
здравейте дами , имам една питанка - колко броя долу-горе излизат от забравените сладки ?
И става ли вместо шоколадов чипс да сложа нарязан на дребно млечен шоколад ?

На мен ми излизат към 15 бройки - смес от една препълнена лъжица с връх, стават с диаметър 5-6 см.  Естествено, може да ги направиш по-мънички и ще излезат повече.
Аз нарязах натурален шоколад, с млечния ще ти стане много сладко и без това са достатъчно сладки от пудрата захар.

Аз имам проблем с линцеровите сладки. В неделя ги слепих с касисов конфитюр, овалях ги в пудра захар и ги наредих в метална кутия. Кутията сложих в коридора (външен коридор, който се заключва, нещо като площадка - не се отоплява). Днес ги отворих да пакетирам подаръците и открих че са овлажнели. Миналата година не съм имала такъв проблем. Сега ги наредих в чиния и ги покрих с капак за торта. Има ли опасност да мухлясат? На някой случвало ли му се е такова нещо и как да ги оправя? Confused

# 227
Margeritha09 ,моля те как е облатени на немски ,че искам да си поръча. Embarassed
Back Oblaten
renci, разточваш и изрязваш със същите фигурки, с които сиизрязала сладките ей таква маса:
http://www.cookibooki.bg/15-%D0%A4%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BD … all-products.html

Отгоре доукрасяваш както ти душа сака. Снежинките са правени с етот акава формичка:
 http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … t.166067.21372963
Джемма вече е обяснила,благодаря за което.

# 228
Ние се трудихме върху бисквитки за дядо Коледа, с бял шоколад, боровинки и портокал! Simple Smile))

Весела и усмихната Коледа на всички ви!   bouquet

# 229
  • Вече на село
Момичета, снощи правих арменски сладки по следната рецепта Чудих се дали не е добра идея да се замени олиото със свинска мас - изцяло или отчасти?  newsm78 Нещо не ми е много таман вкуса на сладките сякаш....
Не съм правила арменските сладки, но със свинска мас  мога да ти предложа страхотни топящи се в устата снежни топченца(рецептата я имам от баба си, всяка година ги правя). При интерес ще я напиша  Peace

Аз ги искам тези топчета със свинска мас, защото имам домашна мас и се чудя в каква вкусотия да я вложа.

# 230
Браво на всички, които вече приключиха с коледните сладки, аз уж отдавна почнах с меденките за да имат време да омектан и да ги украся но.... май само омекнаха и тепърва и предстои украсяването. Тази година че си имам новогодишни меденки, че за Коледа успях да украся малка част от тях.
Поздравява всички за прекрасните резултати които сте постигнали, пожелавам ви весела Коледа, повече сбъднати желания и много кулинарни успехи в кухнята Wink

А ето и малка част от моите меденки:

# 231
  • Пловдив
направих шоколадовите сладки Трюфел,много хубави станаха,вкусни Simple Smile
как да ги съхранявам тях,ако стоят така на открито в табла,ще се втвърдят ли?или трябва да са покрити с нещо

меденките мисля да ги слепя с мармалад,дано поомекнат

# 232
Благодаря за топлото посрещане, прекарахме страхотно, сега само гледам злобно дъжда и студеното време навън  Mr. Green .

Tatitt, много добре изглеждат шортбретчетата!

# 233
  • Пловдив
омесих и джинджифиловите сладки,като пише да се остави на хладно-в хладилника ли значи?по дебели ли да ги правя формичките,стават ли твърди ако са тънки?
също тестото за ваниловите кравайчета също пише да стои на хладно,в студена стая или в хладилника?

# 234
  • Sofia

Това не са ли "ябълките в кожухче" на natalyna? newsm78
Може би е редно да се споменава първоизточника.

# 235
  • София
Днес ги отворих да пакетирам подаръците и открих че са овлажнели. Миналата година не съм имала такъв проблем. Сега ги наредих в чиния и ги покрих с капак за торта. Има ли опасност да мухлясат? На някой случвало ли му се е такова нещо и как да ги оправя? Confused
Според мен абсолютно нищо няма да им стане. И моите някои леко се овлажниха, примерно меденките някои се бяха залепили една за друга, а на рохличките плътно им полепна пудрата захар, но уверявам те - на вкус са идеални Hug Даже не ми е хрумвало да го третирам като проблем. Нещо с толкова захар трудно мухлясва, не е като да е хляб. Кекс съм държала в плик със седмици, ставаше все по-хубав Crazy Курабийките с мас също.

Красоти публикувате, красоти....И моите скромни подаръчета станаха много красиви Flutter Госпожите бяха очаровани!

# 236
  • София
Tatitt, iri. kupenska,Anuk, Patio, , невероятни, сладки изкушения! Страхотни сте! Много ми харесаха всичките ви сладки!  Hug

Аз отивам да слагам да се пекат лукчета, харесала съм салатата с печени лукчета и лимони от 1стр. Нали трябва да престои една нощ. После преди лягане пълня тиквата и я слагам цяла нощ да се пече. Утре от сутринта почвам с приготовленията.  Grinning

# 237
  • Варна
Момичета, не съм за тази тема,само мога да ви гледам и да се възхищавам, но и у нас ще се празнуват празниците, а кулинарията определено не ми идва ,,отръки". Търсих из рецептите в първия пост, но не успях да открия една рецепта от миналата година за тиквеник. Беше с готови кори помня и взе, че ми се получи дори на мен миналата година  Laughing Помагайте, моля ви!   Praynig
mari eta злато си, много ти благодаря!

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 20:19 от cucurbita pepo

# 238
  • ГОре на черешата...
Тиквичке  Laughing, ето така правя тиквеник с готови кори.

# 239
  • град-държава
Неверятно красиво е в тази тема. Всички сте направили и показали толкова прекрасни неща, че не знам какво да кажа, освен адмирации.   bouquet

Тази година нямах много време да се подготвя и направих само меденки и медена къщичка, та толкова от мен. Пожелавам на всички ви вълшебни празници!

Общи условия

Активация на акаунт