Коледа 2011 - тема 5

• 58 337
  • 389
  •   1
Отговори
# 360

lulumba, много е готин този шаблон! мисля, че с тесто като това за мендеките на джули ще стане супер!
Wink

момичета, да попитам и аз тук (докато сме на вълна остатъци от коледа!) - какво да направя с останали меденки? подариха ми една огроооооомна медена къщичка, която много, много не ми харесва на вкус и явно никой вкъщи няма намерение да я яде, а пък, разбира се, не ми се хвърля така.. идеи?

# 361
scaramouche, използвай я за основа на тирамису, вместо бишкоти или за бисквитена торта, също натрошени на трохи меденките (ако не са много украсени) стават и за блат на чийзкейк Simple Smile . Пробвала съм всички варианти, получава се добре.

# 362

на мен ми хрумна точно това - да ги смеля на трохи в блендера и.. оттам е лесно, но лошото е, че една част от тях са обилно покрити с РА, а има и боя.. май в крайна сметка ще изстръжа айсинга, дано да се получи!
Simple Smile

благодаря за съвета, Umbra! тирамису хич не е лоша идея.. тъкмо ми се беше дояло нещо подобно! Simple Smile

# 363
  • Бургас
Щастлива Нова 2012г!
Здравейте в самото начало на годината и в края на сладката празнична тема!
Светлата вест е, че денят започва да расте! Нека с него растат и Вашите идеи, добри дела и мечти!
Искрено Ви желая спокойствие, себеувереност, творчески сили и най-вече ЛЮБОВ!

Hug

Надничах с удоволствие в тази прекрасна тема,  но по време на празниците едва насмогвах в кухнята, в желание да приготвя заплануваните сладкиши. Видях толкова много красиви идеи, прекрасни рецепти във Вашите публикации.  ooooh! Благодаря за удоволствието и познанията!

Празниците отминаха, а аз не не успях да Ви покажа миналогодишните си меденки и реших тази година все пак да ги публикувам, като с приоритет са разбира се сегашните.

2011г

2010г

# 364
  • Вече на светло в София
И аз имам много останали меденки, които явно няма да се изядат.
Как точно да направя тирамису с тях? За да не станат зян ,де   Mr. Green

# 365
Малеее момичета как ги опазихте тези меденки и сладки. Вкъщи всичко свърши. последните се изядоха вчера. Направо не знам, ама то си личи и по кг-мите де Mr. Green Mr. Green я кажете как правите бисквитена торта с шоколадово нишесте???Единственото ми останало са 2 пакета бисквити и едно нишесте и ми се иска тези дни да ги оползотворя и тях.

# 366
  • софия
lulumba,страхотна е пресата за сладки с мн. здраве да си я ползваш,преди малко открих,че с твоето момченце сме родени на една дата Simple Smile
ilinayor браво много красиви неща си направила

# 367
  • В светлината на слънцето
Сисак, само хубави хора се раждат на тази дата.  Heart Eyes  Hug
При нас все още се намират някакви остатъци от сладки, но то е защото децата не са много по яденето на сладкиши. Аз съм основното прасе у дома.  Mr. Green Embarassed А тази година количеството беше направо скромно. Нали си прецаках ръката още в началото на декември. Едва сега взе да се оправя. То и затова позволих на девойката така активно да помага в сладкоправенето и сладкоукрасяването де.  Wink А пък детето взе, че се справи повече от очакваното. За догодина няма да му мисля откъм помощници.  Whistling Иначе ни остана и къщичката - вече в доста рухнал вид, тъй като нея малкият всеки ден я наобикаля. Повече е ентусиазъм, отколкото ядене, ама руши с апетит.  Mr. Green И утре мисля направо да я доразруша, за да миряса.

# 368
  • в света на илюзиите
Момичета, имам един въпрос, който не знам в коя тема да задам  Embarassed На празнична маса как сервирате капама newsm78

# 369
  • под тепетата
Изваждам всичко от гърнето в тава, слагам в чинии на всеки от всичко. Някои запичат тавата , аз не.
 lulumba , страхотни шаблони!
ilinayor, разкошни сладки - и тазгодишните, и миналогодишните!
 Аз се подготвям за следващата Коледа  Mr. Green - напазарувах си звездичка за линцерите и снежинките за курабийки, че много ми харесаха.

# 370

свекърва ми винаги прави капама за коледа и я сервира така - различните видове месо вади в две тави, като гледа да останат отделно, в една друга тава слага зелето, раздава на всички чинии и всеки си сипва каквото предпочита.. нейният гювеч е огромен и много дълбок, така че не си представям да може да се сложи на масата!
Simple Smile

# 371
  • в света на илюзиите
Благодаря момичета  Hug И аз имах нещо такова предвид - да го сложа в тава с щипки и всеки да си слага каквото месо предпочита.

# 372
  • София
Момичета, имам един въпрос, който не знам в коя тема да задам  Embarassed На празнична маса как сервирате капама newsm78

Капама правих за първи път тази Коледа, баща ми ми купи един огромен гювеч от 8 литра. Стана страхотна. Извадих в една голяма тава (от фурната, по-дълбока) всичко без да смесвам видовете месо, сърми и наденичка и всеки си сипваше в чинията каквото пожелае.

При мен сладките свършиха - раздадох голяма част от тях, всички останаха доволни Simple Smile Детето се тръшкаше онзи ден, че искал ванилени кравайчета Simple Smile

Беше ми много приятно в темичката, сега минавам на диетка след празниците  Mr. Green И така до Великден Simple Smile

# 373
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Аз пък сервирам капамата направо в чинии. Моята рецепта е на пластове - ред зеле, ред плънка с ориз, ред месо и като се задуши става едно цяло - като торта. Затова режа по вертикала порция, да хване от всеки вид месо плюс от зелето и ориза и сервирам. Всички харесват всичко. Само суджука го нарязвам, че си остава цял завит отгоре.

Майка ми пък прави капама с различни меса и сърмички и тя го сервира в йенски съдове - отделно месата, отделно сърмите.

Как така ви останаха курабийки? Аз раздадох по Коледа, почерпих и в офиса, поканих приятели на кафе в къщи и нищо не остана. Имаме четвърт щолен само. Тази година всичко се изяде светкавично, а направих доста повече продукция от предишни години. Просто близки, приятели, колеги се научиха и чакат да ги почерпя. Създадох традиция един вид.  Joy

# 374
  • софия
Сисак, само хубави хора се раждат на тази дата.  Heart Eyes  Hug
Абсолютно  Heart Eyes
Ето ,малко снимки и от мен
http://sisak.snimka.bg/cooking/koleda-i-nova-godina.642616

Общи условия

Активация на акаунт