Любители на кучета-25

• 40 479
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Защо да не й понасят добре?  Thinking Ака хубаво след тях. Взимам на Роял Канин, добри са. Все си мисля, че са най-добрата храна, след готвеното. Според мен се глези и чака все нещо от хладилника  Crossing Arms

# 376
Блонди, сухи ли й ги даваш гранулите?

Пробва ли да й ги накисваш в топла водичка или натурален бульон?

Заради сухите гранули кучето понякога лочи много вода и не успява да остиска до следващото извеждане.

При нас също има голям проблем с хигиенните навици, който почти овладявам като храня натурално или давам гранулите накиснати (т.е. влажна храна, за да не пие още много допълнително вода)

Отчасти и инатът играе роля. Ако спя в същата стая с нея, до 9 часа сутринта може да стиска, само отвреме-навреме вдига глава да види какво става и продължава да спи. Обаче сега като вече не й позволяваме в спалнята, ами я оставяме в нейната си стая, и още в 6 часа сутринта като се посъбуди за първи път, и се изпикава напук. Confused

# 377
Ние страдаме от същия проблем-ИНАТ.
Когато има по цял ден някой в къщи, Тара не прави бели, стиска си до вечерната разходка, но остаим ли я сама задължително ни оставя "подаръци".

# 378
Мхм, нашата отмъщава, ако например се прибера и преди да я изведа, ми се наложи да изляза до магазина. Не се изпикава, но разкъсва някое пликче или салфетка, влачи ми кухненската кърпа. Laughing ooooh!

# 379
Мисля си,че по своенравните и инатести породи си отмъщават и се приучават по-трудно и по-дълго време.Зависи и от нас доколко сме строги,доколко сме постоянни, и как понякога се предаваме поради различни причини. LaughingНашия дивак си отмъщаваше до около 2 годишен.Ама всеки път,когато оставаше сам .Напишването си беше абсолютно напук smile3533 :.Аз се бях отказала даже и да му се карам,нищо не помагаше.И изведнъж ооо чудо!Спря от раз,и то сам.Без промяна в разходките или в храненето.Ей така, наистина от веднъж. JoyНе знам как превъртя това животинче,ама за нас беше чудо!Бели иначе е правил мноооого,ама то е друга чудесия,било му е скучно.Стига,че мога до утре да пиша за белите му. newsm53

# 380
Здравейте! Една малка бебка йоркширски териер си търси стопани- J`Adore York Dancing Queen, на 3 месеца. Кученцето е с изключително хубав произход,  баща Eros Du Domaine De Monderlay - Шампион на Русия, Гранд Шампион, Балкански Шампион, Шампион на Бг. Бебка е с направени всичките три задължителни ваксини, с поставен микрочип, обезпаразитена, с международен ветеринарен паспорт и с родословие. Ако някой проявява интерес моля да ми пише на лични.

# 381
  • София
Разкошно е това кученце!  Peace

При нас отмъщение няма, защото ще има наказание  Crossing Arms
Вчера слагаха плочките, беше зор да влезе и да ги ближе  Mr. Green, явно в разтвора има нещо, което страшно я привлича. Очаквах, че от толкова прахоляк и боклуци ще възпали очичките, но не  Naughty, засега всичко е ОК. От сиво-бяла днес се превърна в червеникава, защото все се завира да помага за червените фуги  Mr. Green, а после идва и си бърше лапите в дрехите ни, така че и ние почервеняхме  Tired

# 382
  • София
Защо да не й понасят добре?  Thinking Ака хубаво след тях. Взимам на Роял Канин, добри са. Все си мисля, че са най-добрата храна, след готвеното. Според мен се глези и чака все нещо от хладилника  Crossing Arms
Да, вярно, че акат хубаво, но това не значи , че се чувстват така. Старецът още от малък им се назлъндисваше, после започна да ги повръща. Само тях. Дори и когато яде комбинирано - другата храна преминава, а гранулите след известно време ги повърне. Голям зор беше: смяна на гранула, киснене, различни комбинации с консерва или готвено... Забелязала съм, че особено зимата им влияят така. С Рита дори ходихме една нощ до Син кръст - мислехме, че е отровена, а то било от гранулата! Сега и малкият уж ги ядеше, а започна да си бяга от тенджерката и то при положение, че са накиснати и има добавено готвено - той нали е навън, хем да е топличко, хем по-водно. Довечера ще е само на манджа Mr. Green

Roni1969, понякога игнорирането постига невероятни резултати! Казвам го от опит.

Сега приемам съвети как да го отуча да скача по мен - голям проблем ми е , особено когато е мокро навън...

# 383
  • София
Аз също имам питане. Тук, където сме, има голям сняг - дълбок, пухкав. Първата му работа, когато излезнем и след като си свърши работите, е да започне да се въргаля из снега. Въргаля се като прасе - първо си заравя муцуната, след което ляга по гръб и започва да се търкаля така, докато целият не заприлича на снежен човек. Става, оттръсква се и започва да рие със задни лапи.
Имаме съмнение, че предните собственици са го използвали за лов. Това дали е свързано с някакви ловджийски навици?  Thinking
В София не е правил така, но и няма такива снегове, които да предполагат да се въргаляш по този прасешки начин.

# 384
  • София
 hahaha И Бъди прави същото! Само дето рови с предните лапи! Няма нищо общо с лова, все пак е БОК! А като рина сняг скача да го лови във въздуха. Впрочем това със заравянето го прави и с нападалите листа когато са много.

# 385
  • София
Сега приемам съвети как да го отуча да скача по мен - голям проблем ми е , особено когато е мокро навън...

Като го видиш да се засилва, веднага вдигаш крака си на височината на корема и го сгъваш в коляното - така гърдите му ще се ударят във вдигнатото стъпало и коляното. В същото време даваш съответната команда - "Долу!" или каквото там измислиш. След няколко такива опита ще се откаже  Peace

# 386
Милинка, предното ми кученце правеше всичко, което описваш, а я имахме от бебе и никога не е ходила на лов, може просто да се забавлява така  Peace Единственото, което ме дразнеше в това упражнение беше, ако снегът не е много дълбок и се овъргаля в калната поляна  ooooh!

За храненето  - Чери си яде гранулите без да ги накисвам, дали е желателно да го правя за по-добро храносмилане или знам ли?
За пишкането - днес by the way навършва 8 месеца /черпя ви виртуално, до годинката така ще е - празнуваме всеки месец  Laughing/, та за пишкането - убедена съм, че прави напук, понякога се карам, понякога игнор, както ми идва отвътре  - тя винаги изглежда виновна, прави го, когато е била сама.

# 387
  • София

Като го видиш да се засилва, веднага вдигаш крака си на височината на корема и го сгъваш в коляното - така гърдите му ще се ударят във вдигнатото стъпало и коляното. В същото време даваш съответната команда - "Долу!" или каквото там измислиш. След няколко такива опита ще се откаже  Peace
А как да го видя като се засили на гърба ми - днес това тренираше докато ринех снега? Иначе си викам "долу" и "не", но кой да чуе? Все пак на 6 месеца е, може и да му е рано? И най-вече скучно!!!!

# 388
Накисвах ги гранулите, в бульон, смесвах ги с консервите, с готвено нещо, винаги ги усеща и отказва да яде  Tired Ще мине тогава на хляб и консерви и това е  Tired

# 389
  • София
А как да го видя като се засили на гърба ми - днес това тренираше докато ринех снега?

Joy hahaha
Е, явно първо трябва да се научи когато ти е отпред, за откъм гърба не знам какво се прави  Tired

Общи условия

Активация на акаунт