Любители на кучета-25

• 40 506
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Моите копринени кокерчовци вече са големи и красиви, да не кажа съвършени момичета и момчета. И последният от общо шест намери своите любвеобилни и грижовни стопани. Малко ми е мъчно, свикнахме с децата, но изпитвам и задоволство като след добре свършена работа - всичките ни кученца са на хубави места, където са много желани и обичани. Това е Бруно - преди два дни замина в Пловдив. Милите ми късметлийчета! Мама кокерка вече е спокойна, отново е игрива, възвърна добрата си форма и живее безгрижно  Simple Smile

http://www.prikachi.com/images/727/4282727T.jpg

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 08:20 от sevdasim

# 301
sevdasim ,радвам  се че всички си имат дом вече.Нашите си ги мисля още, нищо че станаха вече на 1г.

# 302
Пепито, аз поддържам контакт със стопаните. Виждаме се на скайп и се радвам на много снимки и коментари във ФБ. Добре се справихме и мама кокерка, и ние нейните стопани. Обичам това куче!

# 303
  • София
И къде си мислите,че си е подпряла заспалата муцуна Заринията.......НА ГОЛЕЕЕЕЕЕМИЯ ми корем!
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/404837_3615518138 … _1176615770_n.jpg
JoyНаправо нямаш нужда от консултации - Зара ще ги замести успешно!

# 304
Пепито, аз поддържам контакт със стопаните. Виждаме се на скайп и се радвам на много снимки и коментари във ФБ. Добре се справихме и мама кокерка, и ние нейните стопани. Обичам това куче!

О, това е чудесно!    Hug    Много се радвам за сладурковците.    Hug

На мен все още ми е криво, че нашите не са взели поне телефонен номер на хората, взели третото пинчерче. Знам само, че е заминало за София. Много бих се радвала да знам, че е добре, щастливо.   Heart Eyes

# 305
  • У дома !
Здравейте!
Тази вечер стигнахме до голям спор,абе направо скандал си беше с половинката,с която живея.......имахме кайма от свинско месо купена от магазина,срока на годност беше до 17 януари и той реши да я даде на кучето ни Shocked
По принцип зная,че сурово месо не се дава никога,а това,че беше с изтекъл срок на годност още повече ме подразни.... Close
Въпроса ми е.....редно ли е?

# 306
Кучетата могат и мърша да ядат, все пак са хищници, и няма никакъв проблем за храна с изтекал срок на годност, особено пък на 2 дни е смешно дори  Laughing (мисля, че всички знаем, че реалния срок на изтичане е месец след този на етикета)  Peace
Ето я моята красавица

# 307
beauty, става дума за свинско,а както вече знаем то може да е опасно за кучетата
TiFoNi не е задължително да има проблем,но когато човек може да си спести притесненията е по добра де внимава.
След това което преживяхме с Лъки съм много по внимателна с храната.
Помня какво ми каза ветеринара преди четири години-Кучето не е кошче за непотребна храна.

# 308
  • У дома !
 ooooh! няма да се оправя с мъжа ми по този въпрос.....имала съм болонка преди време и съм се грижала за нея все едно ми е дете,спеше в леглото ми,целувала съм я по муцунката,никога не съм и давала сурово месо Naughty,а сега той си взе ловно куче епаньол бретон защото стана ловец,а преди не можеше едва ли не да понася болонката ми......и сега неговото го храни с какви ли не "буламачи",много му се дразня Close милото кученце.....в къщи е ограничено да седи само на постелката си в кухнята до един шкаф,не му дава да се разхожда въобще в другите стаи.....къпе го на 3 месеца веднъж и то без главата newsm7 миеше му паничката с гъбата ,с която мия нашите чении и то в мивката в кухнята ooooh! .....е сега въобще не се сеща да я мие....,след разходка не му мие лапичките,а ги забърсва с влажен парцал,което не достатъчно,защото белия ми ламинат веднага става на лапички....не ми харесва отношението му.....не било домешен любимец,а било работно куче според неговите думи,странни команди му казва като "дай глас","апорт","място".....от една книга се учи Shocked да ли такива са стопаните на всички ловни кучета? Снощи ми каза,че знае много добре какво прави, и че суровата свинска кайма не я давал на своя глава и т. н.

# 309
  • България
влизам при вас за съвет
дъщеря ни има пинчер на 9мес който живее при приятел,защото до сега все пътувахме до чужбина.
от няколко дни мърмори да си го вземем у дома
кученцето е женско и е много миловидно,всички си го обичкаме....но не знам как да го гледаме в къщи
до сега все котета сме имали и никак не съм запозната с отглеждането на кучета в дом
има всички ваксини,храни се със суха храна
дали на тази възраст ще можем да го научим на хигиенни навици
пинчерите могат ли да съжителстват с котета
ако може помагайте
ще се разровя и в нета,но друго е хора с опит да ми дадат съвети
усмихнат ден

# 310
такива са стопаните на всички ловни кучета?

Не, не всички стопани са такива. Повечето ги гледат навън в пек и сняг и ги обучават като ги спукват от бой. На една приятелка баща й беше счупил челюстта на кучето си. Като цяло, ловците не се славят като най-любвеобилните стопани, аз лично нямам добро мнение за тях.

Свинското не е добре да се дава сурово, пък било то и от магазина, аз така знам. Аз храня със свинско, но го варя.

Куче не е добре да се къпе твърде често, а зимата пък изобщо.

Росито, ако сте настоятелни, почти всяко куче на всяка възраст може да се научи на хигиенни навици. Хората от улицата ги прибират и ги научават. Само бъдете постоянни!

За това дали да го вземете у дома, вие си преценявате. Кучето е несравнимо по-голям ангажимент от котката. Сутрин, вечер, дъжд, сняг - кучето се извежда и точка. За разлика от котката не можеш да го оставиш по 16 часа само, напр. ами след работа веднага се търчи вкъщи да го разходиш. Хубавото е, че с малко кученце много по-лесно се пътува навсякъде, в самолет можете да си го вземете в кабината с вас, ако компанията позволява. Аз ако реша да пътувам с моята кучка 200 евро карго трябва да дам и още толкова в лева за клетка.

# 311
Моите копринени кокерчовци вече са големи и красиви, да не кажа съвършени момичета и момчета. И последният от общо шест намери своите любвеобилни и грижовни стопани. Малко ми е мъчно, свикнахме с децата, но изпитвам и задоволство като след добре свършена работа - всичките ни кученца са на хубави места, където са много желани и обичани. Това е Бруно - преди два дни замина в Пловдив. Милите ми късметлийчета! Мама кокерка вече е спокойна, отново е игрива, възвърна добрата си форма и живее безгрижно  Simple Smile

http://www.prikachi.com/images/727/4282727T.jpg

Ех как да не ги обичаш тези кокери  Heart Eyes Виж му оченцата. Нашия в къщи, като ме погледне..имам чувството,че ще ми заговори всеки момент. Дано да се грижат много добре за всички мишоци и да ги обичат много Simple Smile

# 312
TiFoNi, стана ми мъчно за кученцето на съпруга ти, честно. И не заради странните в твоите очи команди или дори не заради месото, макар да знам, че може да бъде много опасно. Какви са думите, с които го учи да изпълнява няма значение - както Рони е писала някои ги спукват от бой, тъй че ако не се стига до това, дали му казва "място" или "къща" не е важно, важно е кучето да разбира и да изпълнява. Стана ми мъчно от изречението, че на животното у вас му е позволено само да стои на едно място - в постелката си. Разбирам, че според съпруга ти явно има разлика между домашен любимец и работно куче, ама все пак и то душа носи. Никой ли не му обръща внимание поне от време на време? Той не ти ли позволява поне мъничко да се порадваш на душичката? Извини ме, ако ти се струвам нахална или пък нещата не са точно такива, каквито аз си мисля, но преди време едни съседи гледаха бретон за лов и никой никога нямаше право да се доближава до него - не говоря за външни хора, а за членове на семейството, освен ловджията, който най-често нещо го навикваше. А то милото беше като пружинка, от половин дума изпълняваше командата, но така и никога не получи дори и похвала, не говоря изобщо за награда или погалване. Пак се извинявам, ако не е така при вас, но много се надявам поне ти да му даваш мъничко любов, всяка животинка има нужда от това

# 313
  • У дома !
Sheepy, кучето е много добричко,игриво,обича децата.....малкия доста седи до нея и си играят.....само в кухнята никъде другаде......иначе си мисля,че мен най-много ме предпочита Hug като останеме насаме се гушкаме и целуваме,но само тогава....също така мъжа ми я хвали доста,дава и бисквитки,като изпълни команда....е освен горепосочените изрази има и "добро момиче" или израз от рода на " ела да видиш дъщеря ти как стпи" Laughing
Той прекарва изключително много врме с него,разходки по час и половина сутрин и вечер,освен това го води и на работа със себе си Peace всеки Божи ден Laughing

# 314
Много се радвам  Hug В такъв случай всичко е наред. Само за месото - кажи му, че е опасно заради болест и може би ще се откаже да дава

Общи условия

Активация на акаунт