Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои препоръки за грижа за гърдите и коремните мускули след раждане?
Какви са някои препоръки за грижа за бебето след раждането?
Какви са някои препоръки за грижа за себе си след раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои препоръки за грижа за гърдите и коремните мускули след раждане?
След раждането е важно да наблюдавате правилното прикрепване на бебето към гърдата, да изцеждате гърдите преди кърмене, да поддържате зърната сухи и изложени на въздух, използване на гръдни щитове или пластмасови помпи между гърдата и бельото , намазване с крем от чист ланолин, прилагане на топли и влажни компреси върху гърдата, намазване на зърната с малко кърма и предлагане на бебето да суче по-често. След раждането е препоръчително да изчакате поне един месец, преди да започнете упражнения за коремни преси, тъй като органите все още не са се подредили напълно и матката не се е свила напълно. Почивката и самообслужването са важни, преди да започнете активни спортни дейности.
-
Какви са някои препоръки за грижа за бебето след раждането?
За да се грижим правилно за бебето след раждането, трябва да го намажем цялото с бебешко олио, да избягваме експерименти с кърмата, да поддържаме бебето топло и редовно да наблюдаваме за всякакви необичайни симптоми или промени във външния вид на бебето. Ако възникнат някакви притеснения, трябва незабавно да се консултирате с педиатър.
-
Какви са някои препоръки за грижа за себе си след раждане?
-
Какво означава зелената кожа на бебето след раждането?
-
Какво представлява болничният лист и как мога да го получа?
, аз съм си виновна...
))

Засега не кървя, но си болеше доста, особено яйчниците. Cамо с 1см разкритие съм. Бебка е вече 3600гр. Плацентата ми е трета степен. Следиха ме за контракции, за час и половина имах 3. Разбрахме се ако не родя тези дни на 28 да отида и да го предизвикваме.. много се надявам до тогава нещата да тръгнат от самосебеси. Така че ако имаме късмет може на 31 да сме си вкъщи, но едва ли може да се каже, че ще празнуваме, тъй като идването на бебчето в къщи ще е нещо ново. Pодилите мами сигурно ме разбират какво искам да кажа.
милия ми спал и пълнел
На нас нещо кърмата не ни харесва