Отговори
# 60
Мен ме гонеше голяма жажда още от предродилна зала, а след като родих бях толкова жадна,  но ми беше неудобно да искам на акушерката да ми даде шишето, и без това беше ми дала телефона, викам ще стана нахална. Та после като ме качиха в родилното и ми казаха да изпия едно шише, възможно най скоро, или през деня ли да изпия едно, нещо такова. Жаждата още повече се засили и от 6 часа сутринта до обяд изпих едно шише и един сок. Дълбоко съжалих, че си оставих другата вода в патологията.

Честито Боряна,

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 00:28 от dimitrina8405

# 61
  • USA
Честито на всички мами които успяха да родят преди Коледа!
  bouquet

# 62
Добро утро, дами!
Да ви предложа кафе и закуска ...

За водата за родилното - зависи много от болницата.На едно място е абсолютно забранено да се яде и пие...Както беше в МБАЛ Пловдив.На други пък докато не изпиеш 2 литра не те местят в стаята...Питай някой ,който е раждал в същата болница!
Днес не ми се спи като друга сутрин...Сигурно ,защото се чудя как да си подам документите за помощите / еднократна и за студентки/...Как да мина 200 км да ги подам...Много е смотана тая държава,всичко е лично.Нищо не може да се прави по интернет или чрез пълномощно...  #Cussing out
Честито бебче на Боряна!Да е живо и здраво!

# 63
Добро утро!
Честито бебче на Боряна!

# 64
Добро утро момичета  Hug
Аз днес се понаспах и вместо да спя до 9 с Момчил, реших да направя палачинки с ягодово сладко ( извинявам се на бременните мами).
Тази нощ спахме по-добре, нощното бодърстване след храненето в 3 и 30 беше кратко, защото сложихме възглавничката от ДМ и явно подейства добре детето се унесе за 15 минути Simple Smile
Fraqueza напълно те разбирам , аз еднократната помощ трябва да я взема от Кюстендил, а за ясла и градина а и кухня не ми се мисли с този постоянен адрес Sad, но така е в милата ни страна.
Честито на новите мами, а на очакващите стискам палци.

# 65
  • София
За водата
Аз бях секцио в МД София

В реанимацията ти дават да пиеш вода (поне в МД е така) на осмия час след секциото/раждането ...по малко водичка една глъдка... моя съвет е малка бутилка от 500мл си вземете... защото аз по препоръка на акушерката от отделението си взех бутилка от 1,5л и вообще не можех да я вдигна... то едната ръка ти мерят кръвно и пулс и не можеш да си я свиваш, а на другата имаш абокат... и съвсем става неизползваема.

За багажа... какво да кажа... аз уж бях го приготвила... а се оказа, че нищо от това което е в сака не ми трябва, и мъжа ми по 2-3 пъти на ден, ходеше да пазарува неща и да ми ги носи ...

След раждането си на диета, бисквити и кисело мляко+ малко сирене... два, три дена и чак после можеш да ядеш нещо различно...

Също така за да мине действието на упойката те карат, да пиеш по 2-3 литра вода, след като вече си в отделението.

# 66
Fraqueza разбирам те напълно. Аз трябваше да мина 600км. за да подам тези документи. Защо тогава има настоящ адрес, като с него нищо не можеш да направиш... при положени, че се изплаща всичко по банков път..., такава ни е държавата. Принудих се да си сменя местожителството и сега си чакам новата лична карта. Спокойно, ако не са ти толкова спешни тези пари от първата помощ, можеш да изчакаш, срока е 3г.  Peace Но документите за детски също се подават по местожителство...  Tired

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 09:34 от crazy_baby

# 67
  • София
Да му се не знае! Написах километричен пост, който просто се изпари  Shocked Простете, ще карам по памет, че днес съм сама с двамцата и нямам възможност да препрочета наново.

Честита радост на всички нови мами   bouquet

За храненето по време на кърмене, ето една статия от достоверен източник за сверяване на часовника: Хранене по време на кърмене

Чипче
, баткото сякаш постепенно свиква с присъствието на новия член на семейството. Дано се появи и очакваната от нас близост и обич, засега се радваме на липсата на агресия като начало  Mr. Green

Някой се притесняваше, че ако се случи да не кърми, дали пък щял да е лоша майка... В никакъв случай не може да се прави такава връзка! Майката затова е майка, защото се старае винаги във всяка ситуация да направи най-доброто за своето бебе. В случай на трудност с кърменето има помощ и подкрепа на разположение, само трябва да се потърси. Освен в темата, въпроси към Ла Лече Лига може да се зададат индивидуално и в подфорума за Онлайн консултаци с ЛЛЛ, на националния ЛЛЛ телефон 0888 555 385, на конкретен човек от раздела контакти в сайта на ЛЛЛ, както и, разбира се, на страницата на ЛЛЛ във Фейсбук

vatzi, редовното изпразване на гърдите обикновено е също толкова важно, колкото и останалите мерки, които се препоръчват при различните ситуации. Не разбирам какво те притеснява във факта, че се споменава изрично всеки път...

# 68
Добро утро.   bouquet
  Бързам да споделя, че преди малко ми падна тапата. До колко дни максимум ще започне раждането? Нещо като 3 дена ми се върти в главата.  newsm78

# 69
  • София
по падането на тапата не можеш да се ориентираш за времето на раждане.... някои тапи падат 1 месец преди раждането...
 Peace

# 70
Лара дано е скоро!!!От сърце ти желая и да е леко!
Момичета аз за детскире направо се отказах да подавам документи...12 месеца искат назад дохода...Аз за този период съм работила на 3 разли4ни места в три различни града....Тва е пълен абсурд да ги събера тези документи.Днес пратих мъжа ми да взима акта от Пловдив,че да го мъдрим после подаването за помощите...Аз за еднократната не се притеснявам,ама тази за студентките се опасявам да не я премахнат...И за това бързам!

# 71
Lara при всеки е различно, стискам палци скоро да се гушкате с твоето бебче  Heart Eyes

# 72
Вчера нали ме пребъркваха (извинявам се за израза) за да предизвикат раждането. Затова ми се струва, че няма мине много време. Поне се надявам.

# 73
Добро утро момичета  Hug

Аз съм цяла нощ с болезнени контракции на около 10 мин. Станах в 3.30 и имах розово течение, след това още 3 оъти го имах. Докторката ми каза да пия но- шпа и към обяд да съм ходила да ме види. Обясни ми, че от но- шпа ако са подготвителни, ще отминат, а ако са родилни няма да се повлияят. От 9 до 10 ч. бяха на 5 мин., но се разредиха. Мнооого болиии  Cry Стскайте палци днес да е денят  newsm32
Навън е приказка Simple Smile .. само за раждане

Лара, ,късмет мила, хайде дано ни зарадваш и ти с новината Simple Smile

# 74
Добро утро момичета  Hug

Аз съм цяла нощ с болезнени контракции на около 10 мин. Станах в 3.30 и имах розово течение, след това още 3 оъти го имах. Докторката ми каза да пия но- шпа и към обяд да съм ходила да ме види. Обясни ми, че от но- шпа ако са подготвителни, ще отминат, а ако са родилни няма да се повлияят. От 9 до 10 ч. бяха на 5 мин., но се разредиха. Мнооого болиии  Cry Стскайте палци днес да е денят  newsm32
Навън е приказка Simple Smile .. само за раждане

Лара, ,късмет мила, хайде дано ни зарадваш и ти с новината Simple Smile

Явно при теб нещата наистина са започнали. Стискам палци да е много скоро и всичко да е като по вода.  fingerscrossed
Аз все още нямам никакви контракции.

Общи условия

Активация на акаунт