Отговори
# 75
Bilyanna стискам палци за най-лекото раждане.  Praynig Имам чувството, че само аз ще остана  ooooh!

# 76
Лара и Билянка ,  Praynig Praynig Praynig . Стисам палци всичко да мине бързо и успешно . Чакаме новини !

Fraqueza, моят мъж се справи и с акта и с еднократната помощ без мен  Peace....Никъде не съм ходила - нужна е само личната ти карта и документ от банката за банкожата ти сметка, по която да ти преведат парите... За еднократната помощ обаче задържат акта за раждане оригинал, докато не я изплатят (по силата на някАКЪВ НОВ БЕЗУМЕН ЗАКОН  ooooh! ooooh! ooooh!) Така че си направи копия и последно отиди там, след като си свършиш всичко друго останало....

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 11:43 от Radostche

# 77
  • София
Вагабонд,аз като цяло се чувствам доста добре,но за сега не бързам с коремните преси.Таза не си го чувствам готов.Още се намествам връзки разни.
За водата за предродилна не разрешават да се пие.На мен в Шейново ми даваха от една спринцовка да си пийват.Смуквах я за секунда Mr. Green,но не даваха повече.След като родих ме почерпиха 2 спринцовки Laughing,изпитах голяма благодарност към акушерката.Вземете си повечко неща за хапване,след раждането организма изпитва нужда да се зареди.
Честита Божидара на мама Боряна!!!

Мислите ли да слагате пожелателните ваксини-Ротарикс,Синфлорикс и т.н.?На баткото съм слагала само основните,сега чета за препоръчителните от имунизационния календар и съм в чуденка newsm78.

# 78
Здравейте мили мамчета и коремчета.Дойде и моят ред да се похваля с бебче.От вчера съм си в къщи с бебе Сияна.Роди се на 18 .12 в 14 часа, тежи 3500 и е дълга 50 см.Раждането беше нормално и траеше по -малко от 1 час .Ще разкажа за него друг път, защото беше доста забавно.Пожелавам на всички , които чакат своя ред все още такова леко и бързо раждане Hug Hug Hug

# 79
veselichka честита ти радост  Hug
Момичета да ви попитам като ви изписваха от болницата издадоха ли ви болничен? на мен ми дадоха само епикризата за раждането в 2 екземпляра и за детето нещо за педиатъра. Сега си издирвам болничния под дърво и камък и никой не ми издава.какво да правя?

За вода и храна - преди да родя не ми даваха нищо но около 2 часа след ме караха насила да се тъпча с шоколад и вода заради кръвното преди първото ставане Simple Smile

# 80
veselichka Честито!!!

Титка на мен ми дадоха за 42 дни болничен, като ме изписваха.

# 81
Болничния трябва да ти го издадат от болницата където си родила.Иди там да го търсиш.Няма кой друг да го издаде. Peace

# 82
veselichka честита ти кукличка.Жива и здрава и много послушна да ви е!
Болничния от болницата където си раждала се издава.На мен ми го дадоха с моята и на малката епикризите и обменната карта която е за личния като се записва малката.
А тези болнични и аз да попитам нали са 3 като последния се издава от личния лекар-с него ли се преравняват дните?

# 83
Честито на на всички гушнали бебета!
Честит имен ден на Анастасиите!
Ние все още сме 2 в 1!
Леко раждане на майките ,които им предстои събитието днес1
Лек ден на всички останали

# 84
  • София
Биляна и Лара, стискам палци всичко да мине най-бързо и безболезнено  Praynig

Веселичка, честита ти радост   bouquet

Мерси за отговорите за водата. ще си взема 500 мл., а после ММ ще носи.

Аз днес още се влоших. Събудих се със запушено ухо  Cry Ходих на УНГ и имам 100 проблема: стафилококи в носа, парадонтоза, възпалени венци и от там проблемите с гърлото и ухото. Смениха ми лечението. Сега ще се жабуркам, промивам, мажа с няколко неща плюс капките за очи. Може да се наложи и антибиотик. Поне чухме тоновете на бебо и всичко е наред. Много ме е страх да не му навредя. Лекарите казват, че вече е развит и не може нищо да му стане. Но, ако родя тези дни, ще го изолират от мен  Cry Знам, че така е по-добре, но ... Толкова ми е мъчно и ревливо ... Трябва да се стегна.

# 85
Мами ,  имам кръвно 128/76, а цяла бременност съм поддържала 100/60. Мислите ли, че е високо и трябва да отида да ме прегледат? Вчера на прегледа е било 120/68, но нищо  не ми казаха.

# 86
veselichka, да ти е жива и здрава бебката !

jiorjita, третият болничен се издава от педиатърът  Hug

Тите , на теб трябва да ти дадат болничния от болницата - питай в отделението , от което са те изписали - много добре знаят те какво се прави - да не се правят на луди  ooooh!

Лара , ти с падналата тапа ако нямаш още контракции - време ти е за дълга разходка , ако може да включва стълби  Peace Кръвното е високо ако горната граница е над 140 , а долната над 90 ... Добре си  Hug

self_control, много неприятно ... Пожелавам ти да се излекуваш преди раждането - теоретично имаш всички шансове  Hug Hug Hug Hug Когато синът ми имаше конюктивит , капех от капките за очи и в носа , защото нещата са свързани ... Само така имаше ефект ...

# 87
Честито на всички родили! Живи и здрави бебчета и бързо възстановяване!

Вода си вземете, а също и нещо сладко. Аз родих в МД. По време на раждането не дават да се пие и яде. Даваха ми една марля, уж да си разквася устните, но аз я осмуквах до капка Simple Smile Взех си и балсам за устните, че много се напукват. Сложих и няколко десертчета в торбичката. След като минаха 2 часа ми казаха веднага да започвам с пиенето и яденето. Не ми трябваше да повтарят. Бях озверяла от глад и жажда. Мисля, че в този момент бях склонна и на канибализъм...

За пловдивските ясли, градини и кухни не се тревожете. Не ви трябва постоянен адрес в града.

Втория болничен е от болницата, а третия е от личния лекар на детето и изравнява дните до 135.

# 88
  • София

self_control, много неприятно ... Пожелавам ти да се излекуваш преди раждането - теоретично имаш всички шансове  Hug Hug Hug Hug Когато синът ми имаше конюктивит , капех от капките за очи и в носа , защото нещата са свързани ... Само така имаше ефект ...

Ще го изпробвам, мерси много   bouquet

Лара, на мен ми казаха, че преди раждането е нормално да се покачи кръвното, защото организмът се подготвя и контракциите също влияят. А и твоето не е високо, не се притеснявай.  Peace

# 89
Честито на всички нови мами ,живи и здрави да са ви бебоците а на вас бързо въстановяване   bouquet

Въпрос към ЛЛЛ
Понеже аз цедя и давам ,изцеждам се към 22-23часа последно и слагам всичко в термоса ,въпроса ми е колко време мога да съхранявам там кърмата преди да се развали ,и възможно ли е да натровя бебето ако я държа към 8-9 часа в него ?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт