АВГУСТовското човече пюренце май ще хапва вече!

• 37 534
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Привет на всички.
Мойта принцеса изобщо не иска да седи и незнам какво да правя:( Като я хвана за ръчичките за да я сложа да седне и тя се запъва с крачета за да се изправи. Вече почвам да се притеснявам.Обръща се по корем непрекъснато но по гръб от време на време и придвижванията ни са въртене по коремче.За колко време трябва да се научи да седи.Знам че е различно при всяко дете но все пак. Sad

# 631
My_angel2118, ако ще  те успокои и Ясен не седи още, а е почти с месец по-голям. Има време за всичко, не се притеснявай  Peace

# 632
Пеп и аз се шашнах с това пълзене и 5 зъбчета уааауу Simple Smile моят син има 1 зъбче от преди 4 дни и той не може да седи, но и не лази само се опитва такъв... по скоро се влачи, а разликата им е 1 ден /Александър е роден на 25.08/ иначе си яде без проблем. Аз започнах с домашно приготвен сварен картоф с кърма. сега давам купешки на Хип и днес дадох и на Бебевита за пръв път и му хареса. С опити ще стане няма как.
Лунна пътека, честита месечинка Simple Smile добре вървите, браво на вас Simple Smile Искам да те питам за глутеновите храни. Кога и с какво започна започна и как се приеха?

# 633
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Днес се поразходихме хубаво с Марти. От сега нататък това ни очаква  Grinning. Най-накрая се свършва с тази зима.
Моето пате и то е още от беззъбите муцунки. Седи стабилно от около месец, но не пълзи. Хапва си, когато е на кеф. Някой път по няколко лъжички, друг път завидни количества. Кърмене няма заменено, даже цока по-начесто. Преди, след, въобще твърдата храна не влияе на количеството мляко, което ме радва, защото искам възможно най-дълго да се кърмим.
Тези дни смятам да сваля и нивото на креватчето, че прави някакви опити за изправяне. Засега доста неуспешни, но така поне ще може да се хваща за решетките. Батко му така се изправи за първи път.

# 634
SKG браво на теб за елдата аз като я видя как изглежда и ми се сгажда.Иначе Блевитчето го дояждам Simple Smile.Ние също като сме кисели,като ни се спи предпочитаме шишето.

Luna puteka честита месечинка.На една дата сме рожденици   bouquet

Ох,после ще довърша че мъжете ме викат.

# 635
Да си продължа.
Ренка аз до сега не съм се замисляла за креватчето а и ми се виж рано още,дано не ме изненада Валери.Нашия батко не беше от най подвижните и аз си го давам  спокойничко.

Пеп добре дошла   bouquet и мен ме срази с тези 5 зъбета,е и ние си имаме двечки.Аз при мен установих,че бебчо не харесваше просто лъжицата.Като сложех пюрето в шишето и го излапваше цялото а иначе се мръщеше.И сега на първата лъжица се мръщи ама после си го хапва.Търпение му е цаката.

My Angel аз така се притеснявах с баткото та чак и на рехабилитация го водех а детето просто по късно направи всичко.Само дето майка му изтормози и двамата  Mr. Green

Отивам да си сипя чашка винце и да си я изпия на спокойствие,че моите и трима мъже заспаха newsm24

# 636
  • Пловдив
Отивам да си сипя чашка винце и да си я изпия на спокойствие,че моите и трима мъже заспаха newsm24

tsutseto, наздраве! И моите мъже заспаха, а аз вместо винце съм на чайче  Wink

Лека и спокойна нощ на всички мами и бебоци!

# 637
Благодаря на всички!
Пюрета пробвах - купени и домашно правени с кърма, по-рядки и по-гъсти, по-топли и по-студени пак не ги иска. Незнам дали е от лъжицата, но той я иска ама да си чеши венците. Вода пием с лъжичка, когато дам шишето чешем зъбите такова дърпане на биберона прави, че имам чувство че всеки момент ще го отгризне. Не иска и биберон залъгалка /пак я гризи/. Чакаме 6-то зъбче и всичко е в устата /без пюрето/.
За зъбките и баткото беше така на 8месеца вече миехме зъби, та както е тръгнало и с Алекс ще е така.
Смятам да пробвам плодовите пюрета, дано поне тях хареса.

# 638
Пеп, пробвайте с каша - безглутенова. Това също си е стандартно за захранване. И да не те притеснява наддаването - моя си е на каша следобед по около 100 като прибавя плодовото пюре и му понася добре, че и още търси.
Можеш да опиташ каша от ориз 3 дена, после да добавиш плодове - всеки по 3 дена.
След десети ден да въведеш друга каша - елда например и тя така 10 дена.
След това царевичка на кисел.

Или оризова каша 10 дена . Към нея неутрални пюрета като морков и ябълка, тиква и т.н. Имай предвид, че инстантните каши на хип например не стават с кърма. Трябва или АМ или вода. Ако сте на АМ вкусът ще му е доста познат и няма да се дърпа много. Пък може просто детенце от тия зъбки да е нервно и да не му се хапва. Моят бонбон не съм го насилвала и не съм го тъпкала по определени количества, но той сам почна да си иска повече. И при вас така ще стане Hug Не го насилвай детето, да не го отвратиш.
Може да пробваш да му дадеш в ръчичка парче ябълка, круша на пара или банан. С тия зъбки и както си пъха всичко в устата би трябвало да има добър дъвкателен рефлекс и сам да се справя с храната. На моя му давам доста работи така - броколито си го яде направо на розички с такова желание, че... Joy Да не му дадеш само нещо твърдо-като морков само. Иначе ако отхаапят по-голямо парче си го плюят сами - не е нужно да му се бърка  в устата(макар че е доста изкушаващо като го видиш да захапе парче колкото юмрука си hahaha)...

# 639
Здравейте, отдавна не съм се разписвала тук, но моето момиче просто ми отнема всички сили... Laughing
Момичета, до ви питам при вас появи ли се този проблем- когато съм в стаята Ивка иска непрекъснато да е гушната в мен и пренебрегва другите, а сме само на 7 месеца? При вас как е? Когато изляза от стаята няма проблем, пак си е кроткото дете, но види ли ме... Thinking
Иначе за пюренцата хапваме си всичко, което й предложа с изключение на ориз.
Слагам го в много разварено форма и пасиран към други пюрета - усеща го и не иска да го яде. Но онзи ден имахме приготвен десерт с ориз и мляко и й давах няколко пъти по 1 зрънце и се облизваше даже...  newsm78
Хубав ден ви желая и много разходки.. Simple Smile

# 640
А, и можеш да му дадеш негова си лъжица - с едната той си чеше венците и се "храни", а с другата ти му подаваш манджа Simple Smile

Като се ровех попаднах на следната информация -какво мислите?

Режим за бебе 7м+, за трети месец след захранването. Минава се на трикратно твърдо хранене. Закуска, обед и следобедно хранене. Вечерно хранене остава АМ или кърма до едната годинка. Ако се кърми до 10 месец първо се кърми, след това се дава твърда храна. После може да се обърнат - първо твърда храна и ако иска - кърма.

Сутрин:
Ранна закуска - 6.30ч. кърма, АМ
Късна закуска - 9.00ч. попара/каша/макаронки всичките може с масло и сирене

Обед: 12-13ч.
Месно пюре
зеленчуково пюре (с масло,  и/или сирене и/или жълтък)
супа(с масло,  и/или сирене и/или сухар)

Следобед 17-18ч.
каша с плод
кисел с плод
кисело мляко с плод, бисквити бебешки
и т.н. - грисове и разни др.

Вечеря - 20-21ч. с кърма/АМ

Ако детето огладнее след обедното хранене до следобедната каша - кърма/АМ/плодово пюре по преценка на майката

praznika, то ден с ден не си прилича, ама засега не се отделя от мен само като иска да спи или е гладен или го боли нещо. Иначе е любознателен и самичък си опознава света доста добре hahaha като го пъха в устата си. Стои с "чужди" хора засега и благоволява да им разреши да си играят с него и да го забавляват... А иначе за какво мляко говориш? не кравешко, нали? Не за друго ама нали е сериозен алерген до 1та година не е позволено newsm78

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 08:48 от knitter

# 641
praznika, май така сме си ги свикнали, моята щерка надава вой като излизам от стаята, независимо дали има друг човек при нея Rolling Eyes Ще се оправят, това да ни е грижата Peace
Един въпрос ме терзае от два дни Laughing Laughing. Като сме захранили с оризова каша, кога може да даваме готвен ориз, естествено по-разварен? Много ми се иска да не отделям толкова време на пюретата и да започна са малко по-едра консистенция.

# 642
Здравейте на всички  Hug
много отдавна не съм писала тук, но просто не остава време... да се оплачем - нямаме нито едно зъбче  Confused а от 1 месец надничам в устичката и, ноооо явно ще си чакам Simple Smile
гледам че обсъждате захранване - ние отдавна се захранихме, вече яде почти всичко дори и попара и кус-кус. Отначало давах купени пюрета на Бебевита - плодови, зеленчукови и месни, но нещо и омръзнаха и опитах да и готвя аз - получи се!   chef За сега и правя - картоф, морков, лук и спанак; тиквичка с ориз и копър; ориз със спанак; пилешка супичка с фиде;супа картоф, морков +фиде; пилешко с картоф и морков;
ползваме и кус-кус на плазмон - дават го след 4 месеца, много е хубав, много ситни топченца и когато го направиш според опътването остава и леко гасто сосче - подправям със сирене и масло.
Вече не яде зеленчукови купешки, но месни - заек и пуешко и давам през ден.
Опитах се да и правя грис - царевичен,оризов - но го яде само с масло и сирене - отказва варианти с плод или плодово пюре. Някакви предложения? За оризовия съм чела че става вместо ориз за манджи, но не съм пробвала - ако някой е - ще се радвам да сподели рецепта, т.е всякакви за оризов грис, че имам 2 пакета  Simple Smile
това е от нас за сега, обещаваме да наминаваме по-често   bouquet

# 643
knitter защо не са ок на Хип кашите с кърма? Сори за глупавия въпрос ама имам доста замразена кърма и не искам да я хвърлям. Досега съм дала на Милупа каша с кърма и стана с консистенция за пиене и я дадох със шише. Много и се услади. А и вътре сложих малко плодово пюренце.

Вчера Мария направи опит да се изправи държейки за решетките на кошарата ио разбира се пльосна по гъз  Mr. Green с една учудена физиономия. Още не седи съвсем стабилно, но пък прави опити да пълзи. Засега се привлачва от една играчка до друга  Simple Smile

# 644
kosmina, ми пробвах да ги правя  с кърма, но не стават на каша, а си стои като кърма с някакви твърди частици. Въпреки, че в темата на ХИП във форума,  пише, че може да се правят с кърма (но на кутията това според мен не е отбелязано съвсем съзнателно). Разбира се, може аз нещо да не правя както трябва, но май има нещо общо с ензимите на кърмата. Сега и аз ще търся някакви варианти да си оползотворя кърмата, но все още кърмя на поискване...

Може би с овес ще стане, ако кърмата се загрее на по-висока температура (с елда и ориз не бях доволна от резултата)

Общи условия

Активация на акаунт