АВГУСТовското човече пюренце май ще хапва вече!

• 37 528
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Ясно, мерси  Hug

# 646
Здравейте,

После ще чета, че нямам време. Само да се оплача от моята хубостница, че стана супер злояда, заради антибиотиците и лекарствата, които насила й тиках в устата. Голям проблем ми е яденето. А за кърма, добавям умишлено и към каши и към пюрета и те се втечняват. Нашата не отваря уста, а всмуква и то, ако й хареса. Всичко се втечнява от кърмата, даже картофите.

# 647
Юлетоо, питаш ме за глутеновите каши.... Ние живеем в Белгия и тук има само каши на Нестле и едни други местна марка... Аз купувах в началото безглутенова на Нестле, но не бях доволна - не се разтваряше добре и оставаше на бучки... В нея имаше ориз и царевица май беше (тук на стоките няма превод на английски, а аз не знам още фламански език), но си ги превеждам у дома.... Сега започнах да купувам на Нестле глутеновата от 6+ месеца. В нея има 5 вида семена и мисля и сухо мляко, защото пише да се приготвя с вода.. Тази се разтваря по-добре и е по-вкусна. Аз добавям и малко плодово пюре или смлян бабан. Бебка много я хареса от първия път и за сега няма проблеми, дано не е алергична към глутена, но мисля, че вече трябваше да си покаже ако беше... Освен това дадох и попара с хляб, така че..... Алергиите са повечето наследствени, ако в рода е имало - тогава да се внимава.... Така че купувай смело и давай, мисля че се преувеличават нещата с тази алергия към глутена... То като помислиш алергии има към всичко, но да не дава господ.... Praynig

# 648
Малката има още два зъба, но долните си изкараха нормално предните, а сега горните не никнат предните а вторите и от ляво и от дясно. Трябва ли да се притеснявам? Хапе всичко и то зверски с ръмжене. На всичкото отгоре днес падна от спалнята, но за късмет не се удари, не се уплаши и не се разплака, само ме погледна като влетях при нея и чакаше да я вдигна.

# 649
Мамчетата от София хайде другата седмица да направим една обща разходка,че многоо  Nature Sun With Face се очертава.

Knitter аз по тази схема още не съм въвела попара,кисело мляко,грис,жълтък,сирене.С баткото по това време ми е била горе долу такава, ама тогава го захраних по рано.

Ние утре ще се виждаме с мойта си докторка и ще видя какво ще ни каже.Иначе в петък сме при джипито за ваксина.Стискайте палци да мине добре,че тази ще ни е първата Пентаксим fingerscrossed(нали ни ги поотложиха малко)

Луна пътека алергиите не са само наследствени.Сега чета една книга и да ти кажа там пише ,че до голяма степен са провокирани и от начина на хранене.
My Angel и на нашия батко така му покараха зъбчетата няма нищо притеснително.Браво на смелата девойка ако беше някой мъж щеше да е надул гайдата до небесата.

# 650
tsutseto,
то и аз не съм ги въвела- те затова са дадени  алтернатива, за мамите, които са ги въвели. До средата на 8-9 месец няма да съм въвела още пшеницата и киселото мляко, жълтъка....
по скоро се чудех за трикратното ядене?... Не е ли рано? Иначе ми се струва разумна като вариант... Дано ваксинирането мине ок. Вземи си да имаш малко риванол за компресчета и панадолче, ако нямаш - за всеки случай.  bouquet

Въведох овеса... Засега се приема доста добре, но ние нямаме фамилна обремененост с алегрии... Следвала съм и последователността на въвеждане на храните, кърмим се...така че....

My Angel, това го играхме в 4ти месец - малкия за секунда се изтърколи от дивана на пода. Беше по-скоро изненадан, отколкото уплашен Joy но на мен ми изкара акъла. Това ми е обица сега - свалихме  креватчето  на долното ниво и за сек не го оставям без надзор, че става пумпал. Много пораснаха, диванетата Hug Направо си представям как ръмжи Simple Smile Съвсем нормално е, да израстат така зъбките..Ние имаме вече 2 отдолу и ги тестваме най-вече на гърдата на мама Mr. Green

iglikalika, дан се оправите по-бързичко Hug

Да се оплача - от 2-3 седмици поне няма сън за мен.. с това нощно будене... пък и режима му се смени. Преди заспиваше към 10.30 и ставаше към 9.30 ( с 2 цокания.) Сега заспива в 8.30 и ме буди в 6. готов за подвизи - и естествено заспива пак към 8, а мама вече си е изпила кафето и се е разсънила... ще видя дали мога пак да му изместя режима, че май сутрешния сън ми е по-важен...

Mimkataaaaa, я кажи за оризовия и царевичния грис какви са - (марка, съдържание) и как ги приготвяш? SKG, това може и за вас да е вариант Simple Smile

# 651
Аз повъведох глутен, без да искам. В болницата й дадох солети, за да чеше зъбите и така...
А с мляко, жълтък, сирене сме доста зле. Като се разболя имаше и обрив, но може да е от лекарствата, не мога да кажа.

Аз съм ЗА срещата, но ако сме напълно здравички.

Започна нощем през час-два да става за малко цокане. Може да е от зъби, може да е и глад, защото нямам кой знае колко кърма, а тя не ще да яде храните. Като я храня през деня вече й давам и двете гърди,  а до скоро й стигаше от едната.

# 652
Добро утро newsm53
Понеже повече от 2 месеца беше ад нощем с това будене и ядене през 2 часа, да ви кажа как пробвам да реша проблема - изместих второто хранене (каша) след 18 ч. или направо в 21 ч. Също й сложих обиколника на креватчето, така че да не ни вижда нощем. За момента се пробужда между 3 и 4 ч. през нощта, поогледа се, помрънка и като никой не й обърне внимание си заспива сама. Доскоро ми беше съвестно, мислех си, че е гладна и затова се буди, ама явно не е от глад. Та сега (ох дано не викам дявола) спи от 23 ч. до 8-9 ч. сутрин. с това пробуждане за 5 минути.
Вчера взех пълнозърнест ориз на Лактана и сега му се чудя, дали трябва да захранвам пак 3-4 дни, след като вече сме яли оризова каша. Какво ще кажете?
Аз също съм навита за среща, ако е някъде по-централно Simple Smile

# 653
уф с това събуждане вечер, неска пак съм парцал ... до преди около седмица си спеше много спокойно цяла нощ събуждаше се сутрин към 5-6 яде и заспиваше пак за час, и докато почнаха зъбите да растът-сега се буди по 2-3 пъти и сутрин нааай късно в 7 е наспан за разлика от мен. Аз го отдавам на зъбите защото е на АМ и си изяжда голямо к-во преди заспиване -150-180мл. така че не е от глад.
Аз въведох глутена с една каша грис с ябълки и банан на laktana, от първия път дадох цяла порция-колкото му се ядеше. Той ако ще прави алергия и от 1 лъжичка ще направи, така си мисля аз де ... Харесва му яде си я, редувам я с безглутеновата оризова през ден за да си я изяде и нея. Приготвя се с АМ, но има и същата която се приготвя само с вода, другия път ще взема от нея.

Тази вечер като се събуди май ще пробвам и аз да се направя на заспала че да видим дали ще ми мине номера ....малко се съмнявам

# 654
И моята бубка се събужда нощем поне 1 път към 2.00 и аз й давам АМ, после си заспива до към 5-6.00 и пак се буди готова за игри..... Shocked Shocked Ако успея да я залъжа с биберон и ако я гушна при нас или изгася нощната лампа да стане мрак, може да заспи отново... Ина4е се разсънва и иска пак да яде и да играе - голяма ни е раннобудница... А мама е на работа и й се спииииии.... ooooh!
Но знам,4е когато запо4нат да вървят и играят, пове4е се измарят и естествено ще спят и пове4е... Нощем няма да се будят ако не ги болят зъб4ета например....
Сега като се оправи времето ще има и пове4е разходки, а беб4етата оби4ат спането навън... Да му мислим ние дето през деня сме на бебешка занималня как ще се разхождаме....

Моми4ета, всяка ве4ер ли къпите беб4етата си? Харесва ли им във водата или се плашат?
При нас е голямо цапуркане и шляпане, пръска с крака и ръце водата от коритото... но той баща й така я нау4и..... Mr. Green

# 655
Момичета днес бяхме на преглед при мойта докторка в Шейново.Каза,че чува шум от сърчицето на бебчо.Направо замръзнах на място.Според нея се получавало често при бързия растеж на децата.но ако и другия месец го има ще ни прати при някаква доцентка.Дано Praynig да не се налага.

Knitter и аз съм ок с тази схема.
Днес доки ми каза да въведа от месата агнешко и свинско и после от рибата само калкан и треска.(вече сме се захранили с пуешко и заешко).След това или глутен или сирене(козе и овче за нас заради тази предполагаема алергия).Ти какво имаш предвид под последователност- културите със съдържание на глутен ли?.Иначе ми каза като въвеждам глутена три пъти в седмицата през няколко дни и след третия прием ако не проявим реакция продължаваме нататък.За попарата ми каза от следващия месец.

Иначе и ние се будим нощем,като се замисля май не сме спирали откакто сме се родили.
Silvena в началото и аз мислех,че е от глад,ама сега изяждаме вечер 240мл.с две бишкоти плазмон.Трябва да е от зъбите иначе ще го призная за виртуоз по разиграването.

Лека нощ от мен,че днес се вкиснах и ми е терсене. Sad

# 656
Цуце, всичко ще е наред с бебчо! Hug Стискам палци и за ваксината!

My_angel2118, няма какво да се притесняваш, няма строго определен ред за никненето на зъбките! Peace

Ясен пък нещо се мръщи на зеленчуковите пюрета, дали пък не е от това, че започнахме и плодовите  Thinking

Да почват да спинкат по повече бебчовците!

Лека нощ!

И да се редактирам, за да не пускам нов пост  Simple Smile

Добро утро!
Черпя, защото нашият батко става на 7 години, жив и здрав да ни е, и все така послушен!

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 07:29 от maria_1980

# 657
Цуце, не се тревожи толкова, тези проблеми се израстват. Сигурна съм, че на следващ преглед няма да има нищо Hug
Миме, да ти е жив и здрав и големия хубавец newsm51
Момичета, вие мислите ли да захранвате скоро с продукти, които ги няма на готови пюрета като червено цвекло, чушка, зелен фасул?

# 658
Ле ле момичета като ви чета, ние сме толкова назад с материала, та чак ми е странно. едва от 3-4 дни насам започна да се обръща от гръб по корем, а от вчера и на обратно. Нито зъби, нито седене, абе нищо. Със захранването иначе сме добре, всичко яде почти без броколи хич не ги харесва. Спи по цяла нощ без да се буди, а се храним по 5 пъти на ден през 4 часа.

SCG ние с теб сме съкварталнички сега видях чак.   bouquet

# 659
tsutseto,
Ох, направо...как няма да ти стане зле! Само не се притеснявай, че и бебчо ще те усети(не че като ти го казвам ще ти стане по-добре, де). След моето многократно ходене по лекари съм стигнала до един извод - много често се презастраховат и изкарват нещо по-голям проблем, отколкото е. Затова ако си притеснена направо си потърси доктор специалист-бебешки кардиолог или каквото там и си искай час възможно най-скоро... Какво ще чакаш и ще трепериш до другия месец? Аз съм сигурна, че щом ти е казала, че се израства, може да е много по-често срещано и много от нас въобще да не знаят за този проблем. Или това въобще да не е ама никакъв проблем.  Hug

Под ред имам предвид общ ред на храните. Зеленчукови пюрета -безглутенови каши- плодови пюрета- месо -глутенови каши-млечни продукти-яйца. Спазвала съм и някакъв ред на натрупване уж при  безглутеновите(ориз-елда-царевица), малко разместване имам все пак (въвела съм маслото заедно с месото и започнах захранването с оризова каша после минах на чист картоф, с идеята, че повечето пюрета вътре имат така или иначе ориз). Сега  ще следвам при глутеновите ред с по-малко-към повече глутен, а не кой е по-голям алерген. Въведох овеса с пюре съдържание 6% както си въвеждам всяко ново нещо, сега слагам 1 чл овес и 1чл елда за следобедна каша с 50 мил вода и плодово пюре. Ще си взема после да разнообразявам пълнозърнеста ориз (както ме посъветвахте Simple Smile) и ще ги видя тия грисове...

tsutseto, недей бърза с това свинско... навсякъде го дават след годината... при положение, че има заек, пиле, пуйка, агнешко, риба.. Но ако имаш някакви твои съображения, дано като всяка нова храна се приема леко Hug иначе това за сирената много интересно, единственото което видях като препоръки е да не се взимат нискомаслени продукти за детенце поне до 3 година. Т.Е. ако е кисело мляко да е 3.6% масленост. Иначе за рибите сьомгата пише че я дават препоръчителна след 1 год, пък на пюрета само това намирам...

Вие вярвате ли им на БДС стандарта? Нали Бор-чвор ги бяха хванали с растителните мазнини? Пък хич не си представям да квася мляко от магазина? Какво кис.мляко и сиренце ще давате?

SKG, за зелен фасул и зелена капия-да, цвеклото- май ни е рано. пък много нитрати събира тая пущина. Хвърлила съм око на един пакет замразен зелен фасул - мисля да му ги сложа на пара малчик сам да се обслужва. Не знам за целите зърна ориз... но може да пробваш с грис.. Виж тази рецепта, нали вие бяхте любители на супичките...ако сте въвели жълтък и кис мляко, де. Да споделиш как сте с буденето при изместено следобедно хранене... Че мъжът ми се премести да спи на дивана Laughing

За 4 порции
3-4 супени лъжици оризов грис
1-2 картофа
1 жълтък
2супени лъжици кисело мляко
зехтин или масло
малко сирене
крутони, (за нас, възрастните ако се храните заедно)
Гриса се запържва в малко мазнина колкото да се зачерви леко, налива се водичка при непрекъснато разбъркване, когато заври се слагат нарязаните на малки кубчета картофи.При готовност на картофите което става за около 10 мин., се прави  застройка от настърган предварително сварен жълтък и киселото мляко, и най накрая се слагат натрошеното сирене и крутоните за големите.По желание може да се подправи с магданоз. Пък и разни други зеленчуци -настърган морков и пащърнак например (ако го намериш на корен това чудо). не съм я пробвала, но си мисля, че е подходяща...

maria_1980   bouquet да ти е жив и здрав юнака! Този септември ще си имаш ученик, а:)

lunna pateka, ти и на работа ходиш ooooh!.. ще се видя и аз август какво ще правя. Може да си взема 2та месеца натрупана отпуска (ако ми ги дадат) пък трябва и нова работа да си търся...уфф. Аз че ще си намеря-ще си намеря (моята специалност се търси) но кога и каква.. друг въпрос...

найс чаршаф, а:) Joy

Общи условия

Активация на акаунт