АВГУСТовското човече пюренце май ще хапва вече!

• 37 526
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
knitter, тази нощ спахме непробудно (дано да е все така).
А за захранването сме много назад още, не сме стигнали до супи, просто не ми се ще да я уча на пасирано само. Био пащърнак и цвекло има в много от големите вериги. Вчера видях в Хит-а, само че цените са едни приятни. Все пак ще взимам от там и ще правя домашни пюрета. Другото, което ми хареса са продуктите на Rapunzel Bio (отново в Хит-а). Мисля да си купувам зърнените от тях и да си правя сама кашите. А и имат рапично олио и зехтин на поносими цени, пак био.

# 661
 ей knitter браво много си ни полезна на всичките мами тук, поне на мен доста че даваш доста пълна информациа по всеки въпрос. Аз да си призня не сум чак толкова стриктна в последователностите.
Честито на малкия голям рожденник да е жив и здрав.
tsutseto и аз не бих чакала до другия месец адски много ще се изнервя,  най-малко бих отишла до още един педиатър за второ мнение. Пожелавам ти от сърце да няма нищо и да остане само шашкането...
айде неска всички навън, че е пекнало супер слънчице  Sunglasses

# 662
Ние от месата сме давали само пиле, риба и телешко.... Рибата и телешкото са от купешко пюре само пасирано месо и аз си го смесвам със зелен4уци на пара.... Има също купешко пюре шунка... На свинското пише от 8+ месеца. Туй заек и пуйка не съм виждала на готови пюрета.. newsm78
А ина4е зелен боб съм давала - един такъв млад и свеж.... Грах - също... Пеперка добавям по малко към някои пюрета, където смятам, 4е върви.... А ина4е и домати може ве4е да се дават като супа например.... На бебка на занималнята й дават нещо от което акото й става оранжево-4ервено... #Crazy

# 663
С първото дете всичко беше био и Хип, и похарчих много пари по пюрета,  сега малко през просото и с последователностите съм зле. Не сме въвели месо, яйце, но по малко глутен си давам, купих и овесената каша след ориз и ориз с царевица. В рода нямаме непоносимости, дано и на малката нищо й няма. Аз съм виждала доста пюрета със заек, пуйка, но по детските магазини, не в голяма хранителна верига. А баткото месо му давах от детска кухня, не съм се пробвала с пюрета, че доста късно го проядохме.

# 664
Здравейте момичета  Simple Smile Имам си две принцески, родени на 29.08.2011 и от известно време ви чета доста редовно и си викам, хайде и ние в кюпа на августчетата  Simple Smile Пък и, нормално, сме на една вълна. Ние се захранихме някъде на 4м и половина, ама доникъде съм стигнала- давам зеленчукови и плодови пюрета и месни. Давала съм 3 пъти попара, общо взето ми се струва че правя нешо като нищо  ooooh! Незнам как да си подредя графика за хранене, ама общо взето в момента сме така: сутрешни кърмения, обед ок.12ч. - зеленчуковo/месно пюре, следобед ок.3ч. кърма, след което те си лягат уж за дрямка към 5- 5.30ч., ама си изкарват ехеее докато не ги събудим за къпане и пак се кърмим Ако решат пък че няма да спят толкова много тогава им давам плодово пюре към.6ч., и после си заспиват та чак до къпането 10ч. Каши не съм давала, а вече им е време, но пък процесът на въвеждане на зеленчуци и плодове беше доста дълъг. За всеки зеленчук/плод по около седмица, после месце и то съм давала само пилешко и пуешко. Ох, трябва да се организирам, ама нещо все се омотвам  Embarassed Иначе нашата педиатърка категорично ми каза до шестия месец да не съм ги слагала седнали, ама не издържах на 5 и 1/2 и ги почнах. Не седят още на 100% сами, ама има време наблюдавам прогреса всеки ден. Аз да ви кажа, избягвах да чета много кой кога седнал, кога му избило зъбче, кога се обърнал и т.н. ...тъй като все ще си мисля защо мойте не го правят. НО  Naughty всяко детенце си е толкова самостоятелно и индивидуално, че не може да се слага под общ знаменател- аз ги наблюдавам двете ми близначки- едната седи по- стабилно от другата, повече се обръща/ не че много се въртят/, а си ги гледам еднакво, разбира се! Та си съдя по тях- всяко бебче си е индивидуално. И двете нямат зъбчета още, но на тази, която уж е по- нестабилно седяща, и задиря долното още от началото на януари.  Да са ни живи, здрави и обичани бебчетата, за всичко си има време! Е, мили мами, това е засега от мен  Hug

# 665
Красито, добре дошла!   bouquet
Много поспаливи твоите момичета  Grinning
Разбира се, няма нужда от вглеждане, кой кога се обърнал, седнал, и т.н., наистина всяко дете си е индивидуално! Peace

Като гледам каква разлика има само, между баткото и Ясен....

# 666
Ние спинкаме между всяко хранене все още! Е, вярно че е за по 20-30мин, ако сме навън може и за час- час и половина. Слагам ги двете седнали я на спалня, я в креватчето на някоя от тях, обезопасявам ги, вкл. и една от друга  Grinning и ги обсипвам с дрънкалки, гризалки и т.н. Общо взето си се забавляват до даден момент, след което се почва мрън- мрън. Слагат се по креватите, пуска се да свири едно вълшебно мече  Grinning и в общия случай след малко вече спинкаме. Но пък през нощта си се будим, аз ги взимам при мен с таткото и само ги менкам да цокнат, колкото за приспиване, докато съм легнала, та пак и аз попридремвам  Mr. Green

# 667
maria_1980, пропуснах--- да ти е жив и здрав рожденикът!   bouquet  Да растат здрави и весели двамата хубавци  Grinning

# 668
Красито, как са с килограмките твоите дечица? Ако са добре, добре ги храниш, ако са назад ги буди за още едно кърмене към 6-7 ч. и после след къпане, иначе им е малко. Аз така я оставях моята много да спи, но като почнах да я вдигам да цока спейки си понаддаде. А сега я мъча с яденета три пъти на ден и понякога яде, понякога -не, но поне опитва вкусове.

# 669
с кг, да чукам на дърво сме  ок, на 09.03 бяхме на контрола- по 7500 и нещо са и двете. Обузести са и с гривни, въобще папкат си иначе. А пък преди два дни нещо много ми се спеше, та и аз легнах с тях, те заспаха към 7 вечерта, аз в 9 и не ги къпахме. Едната се събуди към 1, цокна и пак заспа ама я оставих на спалнята, а тя се буди като се въртим ние с таткото и не спа много спокойно. НО другата  smile3556 спа до 06- 6.30 без да мъцне!!!!!!! едната ми гърда щете да експлоадира, ама пък като я взех се нацока яко.
Да ви питам друго Simple Smile на 2 месеца ни пратиха на ортопед, така се правило вече, ако децата не са родени в Токуда. Като бяхме на прегледа ортопедът ни каза, че на 6м. пак трябва да дойдем. Аз питах нашата педиатърка, ама тя каза че не било необходимо, имали си добра опора на крачетата и ортопедът така казвал на всички.... Вие водихте ли ги вашите мъници на ортопед на 6м., и наистина ли е толкова важно, да знам да си настоявам за направление следващия път?  Thinking

Днес май беше официалното откриване на сезона "разходки 2012"  Grinning В южния парк беше  family 1swing

# 670
  • sofia
страхотно време беше днес ...........най после идва пролетта   Nature Sunny 1swing
аз пак отплеснах и сума ти време не съм се вясвала тук ,но ни се струпаха доста ходения по лекари и цялото ми внимание беше насочено другаде

tsutseto спокойно ,най-вероятно няма проблем ,при нас баткото е с такъв шум и ходиме на профилактичен преглед на година ,а последният път ни казаха ,че трябва да отидеме чак след две ......това се израства до към пубертета в повечето случай

maria_1980 да ти е жив и здрав баткото  smile3510 ..........пожелавам му много здраве и нека има едно безгрижно и щастливо детство

krasito_ разбира се ,че всяко дете е индивидуално и се развива по свой собствен начин
аз за моята принцеса много се притеснявах ,че до скоро не се обръщаше /нито от корем по гръб ,нито обратно / ,но ето дойде и момента в който започна да го прави и то по двата начина и сега просто не се спира

каква марка пюрета давате
аз я захраних с hipp и след това минах на ганчев ,но нещо удрям на камък ,хич не ги харесва / яде по седем лъжички и почва да бута ръката / ,даже и плодовите не ги яде.Баткото с тях израсна ,но малката май ще е с друго....... smile3504 .Цялото ни хранене е много странно...все още сме на три часа , в повечето случай изяжда мляко между 120 и 140 ml ,а вече трябваше да сме на 160ml ,но момата иска да е финна  newsm30

иначе за зъбките при нас са голям зор ,голямо нещо /вече имаме осем / ,Заради тях започна и нощем да се буди по един път и да яде

в понеделник сме на контрола и ще видим как сме..този път ще и взимат кръв .....дано да не плаче много милата

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 22:51 от vili80bg

# 671
Ехааа, чудно време   Nature Sun With Face Така го дават до петък, ще има разходки  Simple Smile

И ние почнахме с Хип, но нещо не ги иска напоследък зеленчуковите, плодовите ги яде без проблем. И аз се чудех дали да не купя Ганчев, но ме спират някои съставки, но пък всеки ден да хвърлям по едно пюре не става...

Вили, браво на вас, осем зъбчета, да са много белички и здравички!

Красито, аз не съм водила Ясен на ортопед, но знам, че се ходи пак на 6 месеца, а и щом той ви е казал така, затова питай педито.

Благодаря за пожеланията! Hug

# 672
vili80bg newsm09 осем зъба, уаууу! Леле... Я да те питам, почистваш ли ги вече? Ако да, някаква марличка-напръсник ли ползваш? По време на бременността, слушах лекция от зъболекар-детски специалист от мед.академия(май) та тя твърдеше, че на 1 година и с 2 зъба да е - четката с пастата да се започвало. Ако пък избиели по-рано повечко зъбки - можело и по-рано... Ама като виждам какви са ни всеядни лапетата хич не си го представям...

krasito_ wavey всеки път се изпълвам с възхищение при вида на близнаци... В нашия род имаме близнаци и добре, че мен ме пропусна, че честно - нямам идея как се справяш! аз раждах в Токуда и правят ортопедичен преглед. На 6ти месец (питах педито)се прави проследяващ преглед или повторен само по преценка на личния лекар - не е задължителен, а ако лекарят има някакви съображения Hug

maria_1980 бе да ти кажа, вчера купих ОВКО сливи и някво друго плодово и ще си го ям сама. То това няма вкус на бебешко пюре а на мармалад - вътре са го наблъскали със захар... излъгах се, защото бях взела преди някакво тяхно био с броколи и беше ок - нямаше сол и разни други сгъстители и хич не се зачетох в етикета. Не виждам защо да давам някакви гадни пюрета - по добре да си ги правя сама по-голямата част, а сънвал (малкия ги харесва) са хем био,  хем нямат  набутани излишни съставки - ще давам за разнообразие. SKG ме "светна" за био пащърнака ( newsm51) в ХИТ и вчера ходих да си взема - 3 корена към 600 гр идват към 5 лева. Значи като му сложа картоф или тиква, че си имам селски, ще мога да карам доста време без да давам грешни парички (за справка знаете, че едно бурканче струва поне към 2 лева). Няколко пъти правя и от замразени пакети карфиол и броколи, тиквичка - няма реакция. по-напред по-постовете си бях цитирала причините поради които замразените храни по технология шоково замразяване не са вредни, а напротив.

silvena83, моля, ама нямам претенции за оригиналност - просто щото съм много боса и много се ровя с идеята да направя каквото мога да съм поне по-информирана и да направя някакво компромисно решение за себе си от множеството препоръки и тенденции Hug

На малкия му предложих намачкана зеленчукова супа. Доста му се хареса, но възприе яденето по-скоро като игра. Много хубаво си търкаше с венците парченцата манджа...

И второ питане по тоалетния въпрос... Моя си го изхождам в легенче и почти нямам "празно" hahaha ама хич не харесваме гърнето.  Лятото възнамерявам да го оставя без пампа, по гащички и да се запася с търпение... Вие как ще процедирате? Четох някаква статия, как децата трябвало след 1.3 години да почнат тепърва да се учат, та до 3 да ги свалят... Честно, тия психолози що за простотии пишат?! Най-вероятно производителите на пелени си плащат... Имам достатъчно примери за деца, които успешно до 1.3г махат пампата... е, с малки аварии, но то е разбираемо...

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 09:19 от knitter

# 673

И второ питане по тоалетния въпрос... Моя си го изхождам в легенче и почти нямам "празно" hahaha ама хич не харесваме гърнето.  Лятото възнамерявам да го оставя без пампа, по гащички и да се запася с търпение... Вие как ще процедирате? Четох някаква статия, как децата трябвало след 1.3 години да почнат тепърва да се учат, та до 3 да ги свалят... Честно, тия психолози що за простотии пишат?! Най-вероятно производителите на пелени си плащат... Имам достатъчно примери за деца, които успешно до 1.3г махат пампата... е, с малки аварии, но то е разбираемо...

И аз ползвам легенче откакто е на 3 месеца, скоро ще започна и гърне да предлагам, но за свалянето на памперсите (ние ползваме многократни пелени) - тогава, когато детето е психологически готово, като ще му предоставям възможност да се изхожда извън тях, без настояване от моя страна. През лятото сигурно ще пробвам да е по гащи, за да не се запарва толкова дупето.
А за производителите си на прав път. Wink

# 674
И аз не съм очарована от пюретата на Овко.
А относно замръзените зеленчуци - все съм си мислела, че ако са с нитрати и замръзени да са все са си с нитрати и ме е страх да взимам за детето.

Общи условия

Активация на акаунт