АВГУСТовското човече пюренце май ще хапва вече!

• 36 800
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
http://apteka.framar.bg/30007501/%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0- … D1%81%D0%BA%D0%B8 Eто такова ще взема за почистване на зъбките.

А на Овко съм взимала само ябълка, без захар, другите не съм ги и гледала.
 Предпочитам готовите пюрета, от гледна точка на време, това цедене ми отнема толкова много, че ако трябва и пюрета да правя, не трябва да излизаме от вкъщи Naughty

# 676
http://apteka.framar.bg/30007501/%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0- … D1%81%D0%BA%D0%B8 Eто такова ще взема за почистване на зъбките.

Предпочитам готовите пюрета, от гледна точка на време, това цедене ми отнема толкова много, че ако трябва и пюрета да правя, не трябва да излизаме от вкъщи Naughty

Не съм го виждала по магазините това за зъбките? Имаме 4-тири зъбчета и се чудех какво да взема.

# 677

Не съм го виждала по магазините това за зъбките? Имаме 4-тири зъбчета и се чудех какво да взема.

Има го почти във всяка аптека. Аз го купих от аптеката в The Mall, но и в кварталната аптека съм го виждала.

# 678
  • Варна
Да питам като купувате пюре с рапично олио или пък такова с царевично нишесте броите ли и тях като ново захранване и как ги давате?
Не мога да намеря пюрета, дето хем да не са много скъпи, хем да не са напъхани вътре с каквото им хрумне.

# 679
Аз купувам на бебевита и на сънвал, като предпочитам на бебевита, защото е по- редичко като консистенция.
Ние пък нямаме нито едно зъбче още, щърбички са ми и двете  Grinning ама с това лигавене и ръцете до гърлото напъхани, вече не издържам. Вечерно време особено подгизват от лиги  ooooh!
knitter, една приятелка ми пусна мухата в главата, защото нали на момиченцатата специално им гледат едни ямки ако не се лъжа на хълбока, и затова било по- важно момичетата да ги гледа ортопед.... незнам дали това има общо с опората на крачетата, ама сигурно де  newsm78 На майка ми като й казах че ще ги водя на ортопед (още на 2-ри месец) и тя се стресна, че им имало нещо, тъй като нас хич не са ни гледали никви ямки.... ще видим, иначе много благодаря за инфото  Hug Относно отглеждането на близнаци, много ме терзае момент на прохождането  running running newsm77

# 680
Магазини DM си имат своя марка бебешки пюрета Babylove и са сравнително добри цени. Взимала съм от плодовите и са много хубави, не са толкова сладки като на Хип.
А днес отворих и едно месно- орис със зеленчуци и пилешко- много беше хубаво.  Пробвах и тиквичка с картоф- отврат...  pliok не че на Хип тиквичката с картоф е много хубаво де.

# 681
Юле каква цена са тези пюрета. Аз на Хип харесвам тиквичката, но на Бебивита ми е отвратителна. Основно давам пюрета на Ганчев, но те намат тиквичка.

# 682
И аз давам Ганчев. Почнах с Хип, но минах бързо на готвено и когато имам готово гледам да е по-евтино. Да се похваля тихичко, че прояде нашата, но не по цял буркан, де. Вече й давам и хляб да чеше зъби, не е проявила никакво разстройство, даже ми е запечена след АБ.

# 683
Здравейте  bouquet
Поздравче от Мими на 7 месеца
http://www.youtube.com/watch?v=u_Z7aQB9LPs
Днес имаме 2-ро акане на гърне и започва да схваща какво се прави там, МАЙ newsm78
Пробвах като че ли всички пюрета (без Ганчев), и се убедих, че са все неприятни на вкус, но то и домашното не е, просто без подправки си е зле. И затова не мисля да робувам на марки, ще ги смесвам (пак без българските, не защото са ни лоши плодовете, но санитарно-хигиенните условия са под всякаква критика, а и като знам как се вади Здравна книжка Close Close Close).
Купих си месо от дом. заек, дайте идея след стабилно варене, после с какво - с пасатора, с чопъра, с машинка за месо или кълцано с ножа на дребно newsm12
Хайде, усмивки и слънце днес Hug Hug Hug

# 684
Честита месечинка на сладката Мими! Heart Eyes
Браво за гърнето, все повече успехи да имате!  Grinning

Наистина зеленчуковите пюрета са ужасни, независимо от какво са! Sick

Месото може би с пасатора, защото и заешкото е по-сухо.

Хубав ден и от нас!  Hug

# 685
Честита месечинка на Мими:)

# 686
Честита месечинка на Мими   ura   и браво за гърнето Simple Smile ние бяхме започнали, но прекъснахме с моите работни дни и сега пак ще трябва отначало...

My_angel2118 плодовите пюрета са в бурканчета от 250 грама и бяха 2- 2 и нещо и другите месните и те там някъде, но за 190 гр.
Четох някъде по форумите, че в Метро били на складови цени. Утре ще ходя натам и ще дам точна информация.

Честита Първа Пролет на всички !

Имам едно питане: тази сутрин се събудих към 5 ч и гледам Сашек спи по корем ...., акъла си изкарах и го обърнах, но към 6 пак станах и пак така спеше...
Незнам дали е нормално....., как спят вашите деца? 

# 687
Честита месечинка на Мими   bouquet

Юлетоо , спим по корем около месец вече..също така настрани, наопаки, напречно... Joy Диването като се пльосне по корем и се увие в одеалцето като пашкул, като реши да се завърти - не може и съответно се разревава, та мама става да го обръща.... ooooh! Ако има някоя мама от младост 3 и вярно цените в метро по-стават, може да се кооперираме да си разменим бурканчета от стекчето. те са по 6 бурканчета в стекче - по-добре е да са по-разнообразни Simple Smile на мен ми трябват предимно плодови, заек, риба. (не че съм дала риба, де.) иначе имам една приятелка, която си изхрани детето с пюретата на ДМ, пък то злоядооо ooooh! Ти от промоцията им възползва ли се?

Аз извадих късмет -една позната, та нейна позната Joy ликвидираше магазин за бебешки храни - та за 1.50 бурканчето си накупих 10 стека био сънвал и алете - най-вече меса и разни подходящи първи пюрета пак по 190гр. - ябълка, морков и ябълка, спанак и картоф... дадох 90 лв на куп, ама си имам манджа и купувам само за разнообразие Simple Smile

SKG,
ние сме май далеч от седянето на гърне... само си врътка дупето и опъва петите да става... та  го дупя над най-огромния леген на света Simple Smile Това, което казваш за българските марки - и моите съображения са същите - живях в близост до консервна фабрика. Излишно е да казвам, че консерви не консумирам...  Друга причина е, че като ползват един куп сгъстители, сол и захар се демотивирам да ги купувам. По- добре да му сваря пазарски зеленчуци и да ги мина на пасатора... Ей тука има заешки рецепти - разкажи как си се справила Simple Smile Иначе една приятелка казваше, че си прави супа топчета на детенце от фино смляно месо - с малко ориз в топчетата и после топчето го намачква и така го предлага... newsm78 Ама нямам идея за какво месо ставаше дума. Предполагам с всяко ще стане - така хем няма да е голям къс, хем ще си тренира дъвкателния рефлекс...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0

maria_1980   Joy вярно, отврат са... особено пък както обичам да си хапвам соленко, пикантно... Като въведем сиренцето може да им се пооправи малко вкуса newsm78

Despina,
рапичното олио-не, царевично нишесте - да... Ама не ме питай защо рапичното олио  не го броях за ново въвеждане...

krasito_
някоя баба пенсионер нямате ли да помага, че...  #Crazy дано прегледа да мине ок Simple Smile

Алексче , бе много късно се усетих за варианта с многократните пелени... Нямаше кой да ми даде съвет в тази посока, пък памперсите ти ги пробутват отвсякъде... newsm78 а сега май ни е късно вече... Майка ми, горката, не смееше да даде никакъв съвет - пък и аз и брат ми сме изхождани на лигнин легнали от новородени, 3ти месец- легенче и така... кой ще ти чака 3 годишна възраст... Иначе нямам и аз намерение да го насилвам - ама то детето си се върти и врънка като му се ака, зорът ще е с пишкането(надявам се, де). Та затова лятото ще гледам да го оставям по гащички да почне да се намокря и да се сеща какво прави, че сега не мисля че изпитва некомфорт при пишкане... Thinking

Иначе голям смях онзи ден с нашите... те на гости - малчик мрънка, аз отивам да го кърмя... Връщам се и баща ми пита - ти нали ще се връщаш на работа след годината, аз- да.. Е, няма ли вече да даваш повече храна (разбирайте пюре) аз - ми не. Той - ама докога ще го кърмиш? Аз (невъзмутимо) - до първи клас, ще го правя Крали Марко... при което баба и майка се хилят,  той си млъкна.. после баба (майка му) му вика - абе и теб те кърмих до година и половина и не се оплаква...

# 688
Ние също от около месец спим на страни и по корем и аз се притесних в началото. Реших, че може да е заради зъбките понеже горните кото изкараха много я мъчеха ама още си спи така.

# 689

Имам едно питане: тази сутрин се събудих към 5 ч и гледам Сашек спи по корем ...., акъла си изкарах и го обърнах, но към 6 пак станах и пак така спеше...
Незнам дали е нормално....., как спят вашите деца? 

Здрасти! Аз отдавна не съм писала във форума, ама се зачетох около наборчетата. Grinning
Щом спи, значи му е нормална позата. Laughing Мойто диване не е спало по гръб от раждането. Голямата също. И двете много рано започнаха да се обръщат, седят, изправят на крака, пълзят, и никакви ограничения не признават. Дребната беше на няколко дни, когато пищеше докато не я сложа по корем, даже и на ръце, докато я кърмя, все гледа да си врътне дупето нагоре. Ама аз не съм еластична до безкрай! hahaha

Общи условия

Активация на акаунт