АВГУСТовското човече пюренце май ще хапва вече!

• 37 551
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Пюрето сега докато въвеждам, давам първи ден 3л., втори 5, трети 7 и минавам на следващия зеленчук, освен ако няма проблем. От моркова се изрина и направих три дни почивка. Кашата по същия начин, но 5 последователни дни, въпреки че четох, че 10 дни се въвеждала, но това много ми се струва. Само оризова каша е ял засега.

# 571
Cacao et chocolat аз давах по няколко лъжички за начало:
1 ден - 2
2 ден-  5
3 ден- 10 и така 7 дни докато се измести едно цяло хранене, до това време дохранване с кърма, но държа да отбележа, че и слагах повече кърма, за да е по- рядко пюрето. след това постепенно за няколко дни смених и консистенцията от по- рядка към по- гъста.
Успех Simple Smile Да ви е сладко Simple Smile

# 572
Нещо тези дни ме хвана пролетна умора и не ми се пишеше Embarassed

Относно болниците - аз бях и двата пъти в Майчин дом (по ред причини).Първия път почна нормално раждане,но после ми направиха секцио.Баткото се оказа 4500 и се запъна с излизането.Сега за втория път се опитах да намеря доктор, който да ме изражда нормално ама никой не поиска и хоп пак секцио.Аз лично съм против него ама не ми се получиха нещо работите.И двата пъти кърменето беше много трудно.Аз също имам фиброаденоми и доктора ме беше предупредил,кърмене максимално дълго.След време като отидох на контролен и само като ме пипна каза"Леле много зле си се справила"
А аз като се сетя вечер пред телевизора с електрическата помпа какво теглене беше  ooooh!
Миме,моите адмирации за това изцеждане,направо си за рекорд.

Относно плодовите пюрета.Аз давам следобед с млякото половинка,когато на обяд сме яли месо и после на другия ден си го до хапваме сутрин между храненията.Понякога слагам и в кашата ако нещо и се мръщи.

Май спретнах чаршаф,лека нощ от мен

# 573
Юлетоо, май забравих да уточня, че скоро нямам намерение да замествам хранене. Първо кърмя, а половин-един час след кърмене давам каквото съм решила да предложа. Като количества започнах с  5-10 г през първия ден, след което увеличавам постепенно количеството. Като цяло, не се събира повече от 50 г от продукт, а когато давам и каша, и пюре, максимум 80-100 г общо на ден.

Миме, пюретата и аз ги въвеждам по 3 дни, а кашите по около 7-10 дни, което ми дава възможност да въвеждам нови пюрета.

# 574
  • София
Аз лично въвеждам всичко по 4 дни. Кашите малко повече.
Засега няма заместено хранене-кърмя+ 2 пъти на ден твърда храна-на обяд пюре, следобед каша с пюре.

# 575
Момичета, работи ли ви фейсбукът?

# 576
  • София

Не, изобщо не мога да вляза на страницата Tired

# 577

Не работи, добро утро

# 578
Щом не работи,значи ще пишете повечко тук. Peace

# 579
А-а, ще го оправят.  Laughing

# 580
Добро утро, момичета, отдавна не съм писала тук, че във фейса ми е по-удобно, но нещо се е бъгнал днес. Та да ви питам и вас случвало ли ви се е след прием на Инфанрикс, бебчетата ви да имат някакви силно изразени странични ефекти? Вчера Боби имаше втори прием на Инфанрикс, досега не е реагирал на никаква ваксина, а вчера, час след поставянето и, първо имаше разстройство, после дойде обрива на двете ръчички, който днес вече е почти незабележим, после, след вечерното мляко, вече почти заспал, изведнъж започна силен, истеричен плач с повръщане. Много се изплаших, защото при едновременно то реване и повръщане почна да се дави и задушава! продължи да плаче около час, непрекъснато, силно, все едно го "режат", определено нещо го болеше. Помислих, че са зъбки, и през ум не ми мина, че е от ваксината, защото досега не е имал проблем, и започнах Дентинокс, Дентокинд, Пансорал, Кехлибарено герданче - няма ефект! Капки за уши дори сложих, е не! дере се и това е, а нямаше Т. Накрая дадох Панадол и дали от това, или се измори, не знам, но се отпусна и заспа. Сега е добре, малко мтънка и няма апетит, но поне нищо не го боли!
Моля, споделете как вашите деца са понасяли ваксините?

# 581
Отваря ми ФБ, но не и игрите като приложения  #Cussing out

Ваксините досега добре ги понася Мария, не е имала Т. Ще видим този петък как ще понесе Инфанрикса.

# 582
Добро утро, момичета, отдавна не съм писала тук, че във фейса ми е по-удобно, но нещо се е бъгнал днес. Та да ви питам и вас случвало ли ви се е след прием на Инфанрикс, бебчетата ви да имат някакви силно изразени странични ефекти? Вчера Боби имаше втори прием на Инфанрикс, досега не е реагирал на никаква ваксина, а вчера, час след поставянето и, първо имаше разстройство, после дойде обрива на двете ръчички, който днес вече е почти незабележим, после, след вечерното мляко, вече почти заспал, изведнъж започна силен, истеричен плач с повръщане. Много се изплаших, защото при едновременно то реване и повръщане почна да се дави и задушава! продължи да плаче около час, непрекъснато, силно, все едно го "режат", определено нещо го болеше. Помислих, че са зъбки, и през ум не ми мина, че е от ваксината, защото досега не е имал проблем, и започнах Дентинокс, Дентокинд, Пансорал, Кехлибарено герданче - няма ефект! Капки за уши дори сложих, е не! дере се и това е, а нямаше Т. Накрая дадох Панадол и дали от това, или се измори, не знам, но се отпусна и заспа. Сега е добре, малко мтънка и няма апетит, но поне нищо не го боли!
Моля, споделете как вашите деца са понасяли ваксините?

При мен един единствен път имаше изцепки с ваксините. Бяха минали около 8 часа след слагането и изведнъж се започна един истеричен рев, обадих се на педиатърката и по неин съвет, след като сложих компреси върху двете ваксини от равни части риванол с вода и дадох панадолче, след около 10 мин. вече всичко беше ок. Сега след всяка ваксина профилактично слагам компрес и следя, но за моя радост не сме повторили това повече.

# 583
На предния прием малко му се бяха подули крачетата, слагах риванол и мина бързо. Педито ми каза, че сега за тази (последната до 1 г ваксина) не би трябвало да имам никаква реакция и наистина - нищо. Предишни пъти се успиваше и веднъж имахме Т. Това, което го описваш, го изживяхме с чурката - и за зъбите хленчи. Повръщане не сме имали и сигурно ти е изкарал акъла!  Дано всичко мине ок.

Юлетоо, как върви слагането на гърне? Малчик хич не му се харесва - мрънка и се върти да става. Продължаваме да се изхождаме в легенчето, пък като се затопли го пускам по голо дупе или по бельо да свиква  Party замислям се да му шия от ония смешните гащи, които ги има по старите филми с две копчета над чатала, с които се отваря цялото дъно и се остава по голо дупе Joy

Днес ще давам заек за хапване.Изненадващо, био броколи с картоф на ОВКО много му се хареса и си го изяде с кеф(бях доста зле настроена към марката, продавачката ми каза, че специално броколито на овко се харесва и купува от мамите и взех да пробвам).  Аз давам за захранване готови био пюрета (сънвал, хип, и там някакви други) по 1-2 лъжички към въведено вече пюре, на 2ри и 3ти ден дояждаме бурканчето (малко) смесено с кърма. Като въведа веднъж съм по-спокойна да му правя домашни пюрета или да му предлагам зеленчуци на пара сам да си ги  хапва. Довечера ще му направя на пара карфиол, броколи и морков по едно парченце да си хапва с нас на масата, че  да не се чувства социално изолиран и да ни се кара  на вечеря Simple Smile

Моят човек е доста ящен - готов е да заменя хранене и ако не следя например баща му докато го храни си е опукал цялата каша в чинийката или бурканчето (по принцип сипвам количеството в чисто бурканче да не зацапвам остатъка). Странното е, че го кърмя 1 час преди хранене и час след хранене newsm78. досега да чукам на дърво на манджа не се е мръщил.

Най сетне ни изби единият зъб, сега мъчим втория. Докато избие нощно време на 2 часа на гърда да се успокояваме...

# 584
Здравейте, казвам се Анелия (Ани) и съм на 23години. Имам дъщеричка Мария родена на 15.08. живеем в София.

Общи условия

Активация на акаунт