Коледата на вратата чука,октомврийче сладко вкъщи гука!

• 25 437
  • 707
  •   1
Отговори
# 165
  • София
A_H_I_L_E_A от тук е http://www.bebemarket.bg/bg/
Незнам защо на сайта е със цена 79 лв. Аз я взех от магазина им на Плиска. Незнам, обаче, дали не е била последната.

За кърменето и храненето.... аз не се насилвам да хапвам повече... не че оставам гладна... даже си хапвам и сладко.. особно сега по Коледа... но бих казала, че даже съм отслабнала покрай кърменето. Вече съм си върнала килограмите със сигурност (не съм се мерила), защото дори най-тесните ми дънки ми стават. Само коремчето има нужда от стягане, но има време до лятото  Crazy Аз и нямах много за сваляне де, още като се върнах от болницата си обличах старите дрехи, но ми бха леко тесни на кръста дънките и излизаха сланинки над тях  Rolling Eyes Иначе за последно съм се качвала на кантар през 9тия месец от бременността и незнам колко килца съм оставила в болницата даже Simple Smile

# 166
Здравейте момичета!
Гледам че обсъждате кг на малките и ние като pow сме 6,500кг 61 см на 2 месеца Simple Smile А не яде кой знае колко . по 120 мл много рядко по 150 мл ох ставам че се събуди Simple Smile

# 167
Добро утро и от мен Hug

Гледам за "дебели бебета" си говорите Laughing аз не съм компетентна, но няма какво да се притеснявате ще си израстат. Миа пък ако зависи от нея въобще няма да яде. Вчера вечерта към 22 часа изяде само 60 мл и спа до днес 9 часа и то аз я събудих да яде. Но специално лекарката ми каза, че такива деца, родени с хипотрофно тегло, не се насилват, защото стават злояди. Оставят се да ядат колкото пъти и по колкото искат като се следи наддаването. При нас за двата месеца е по 800 гр на месец и е добре, ще видим сега.

Иначе за дрехите на нас още размер 0-3 ни е доста голям. Точно размер за 1 месец, койта например Некст предлагат. По този повод защо ли ми трябваше да влизам в техния сайт, отново имат страхотни неща...ще се поръчва.

Ahilea,
успех на консултацията. Ако имате ваксини, да ги понесете леко. и после да се отчетеш колко е пораснал бебокът.

Честити месечинки на Александра на bubulin, Филип на galia.ko,  Дарина на Ия, Кристиан на y.shishkova, Димитър на elibeli и Ая на marsssika

Последна редакция: ср, 28 дек 2011, 09:57 от Смуси

# 168
привет!
нека са ни дебелки бебетата! аз като си гушна Лили и Юлия, Лили ми се струва кокалеста, а Юлката ми е като плюшено мече в ръцете Laughing нашата доки ме успокоява,че е нормално бебетата да имат периоди на бурен разтеж и после да се нормализира наддаването. спомням си за детето на една моя приятелка,което беше доста дебело и тромаво до към 3-тата си годинка, а сега е една източена госпожица на 4 години и половина. вярно,че е малко едричка за възрастта си,но той и баща и е големичък.много е пропорционално детето. освен това е приятелка на Лили. двете растат заедно още от люлката,както се казва. после пътищата им малко се разделиха-ние се преместихме в друг квартал и не са в една и съща ДГ,обаче много се търсят и като се видят, много се радват една на друга.така че внимавайте с кой се събирате по площадките,че бебешките приятелства си остават понякога Heart Eyes решили сме двете да ги запишем в едно и също училище,че да ги съберем най-после Peace

за кърменето и яденето-и мен ме гони апетит повече,отколкото през бременността. събирам се във всичките си стари дрехи и ми се чудят хората как е възможно това, ама явно кърменето хаби калории. от друга страна,определено трябва да избягвам някои храни,че Юлката много я мъчат колики от зеле,боб,грах,фъстъци,пържени храни.....от плодове засега не е страдала Thinkingа кафенце пийвам сутрин по едно с мляко. а пък,ако не хапна нещо шоколадовко през деня,много бързо се изморявам Whistling

Ахилеа,знаех си аз,че има някой около теб,който да мъти водата Twisted Evil Тони, вярно че имаше тема преди години за хранене с АМ на поискване. Браво на теб!
То е ясно,че по някое време трябва да се въведе режим-Лили и до сега яде на поискване и това понякога много ме дразни,а в градината даже и е трудничко. странното е,че повече и се яде следобед,ама това е то-метаболизъм Peace

# 169
  • Куциндрел
Здравейте!Видях,че последната тема на тук е теглото на бебетата.Повечето от мъниците са със завидно тегло!Аз се притеснявам,е Иван е вече на почти 3 месеца,а тежи 5,400 кг.и 63 см.Имам чувството,че не яде достатъчно,въпреки ,че винаги след като суче ми предлагам АМ,което отказва.
Иначе е здрав и много активен.Как мислите -имам ли повод за притеснение?
Явно сина ти е повече дълъг отколкото дебел. Педиатъра ще каже дали изостава в теглото.

# 170
Да се включа и аз набързо докато малката спи.
Днес моята Дари прави 3 месеца! Почерпете се за нейно здраве!  newsm38 cheers cook
Честито и на Александра, Филип, Кристиан, Димитър и Ая!   bouquet Да са ни живи и здрави малките съкровища!  Heart Eyes

# 171
Ия, честити 3 месеца на Даринка.   bouquet

Смехоранка, 5 кг нищо не са. Аз също подозирам, че имам да свалям някое кило, не съм се мерила скоро, сигурно ще го направя 1 седмица след празниците, че малко надувам коремчето по това време.  Laughing А то аз 10 кг ги свалих за 1 седмица като се прибрах вкъщи, после като взе да ми става лошо от неядене, започнах да ям поне 1 път на ден.  Laughing И така си задържах последните 5-6 кг по-дълго време. (Бях качила 23 по време на бременността и се прибрах със 16 кг за сваляне  Laughing)В момента ям 1 път нормално и имам още едно половинчато ядене набързо.  Laughing

pow, благодаря за информацията. Не че ще купувам, но да знам къде има хубави промоции.  Wink

Аз в началото оставях бебето да яде на поискване, но от известно време насам се опитвам да го храня под режим. Успявам, но май няма голям ефект от този режим.  newsm78 Бебока все по-рано започва да се буди за сутрешното си хранене и май пак ще го обърне на нощно.  Rolling Eyes Преди около 2 седмици издържаше до 7 часа, наскоро започна още в 6 да се буди, а тази вечер в 5.  Shocked Ако така продължава, май скоро пак ще си го храня и през нощта.  Laughing Това дете наистина няма наяждане, все по-голям гладник става.  ooooh! Но и аз се успокоявам с примера на някои деца. Имам едни познати, на които детето беше много дебеличко като малко, а сега е тийнейджърка и е слаба с много хубаво тяло. Но като че ли момичетата повече осъзнават нуждата от слабо тяло в пубертета, докато на момчетата много не им дреме и по-рядко се ограничават.  Rolling Eyes

# 172
  • София
За режима и храненето на поискване... аз просто не мога да си представя да храня под режим.... Кърменето на поискване ми се струва че олеснява упражнението мнооого. Бебето е спокойно, аз съм спокойна.. няма война на характери Simple Smile Въобще не се притеснявам че яде през нощта.. чак се изненадвам като чуя някой, че има проблем с спирането на нощното хранене.. не мисля да се затормозявам с подобни опити... сега и после. Освен това някък си се чувствам много уверена в кърменето си... кърменето на поискване е едно от условията за успешно кърмене (според специалистите) и като го правя се чувствам уверена, че мога да кърмя колкото дълго искам Simple Smile ..Отплеснах се.. мисълта ми беше, че не си представям да трябваше да следя часовника, бебето да плаче.. или пък да стерилизирам шишета и да следя количества.. добре че кърмя, че иначе незнам  Mr. Green

# 173
Оф, това мое бебе ме изумява все повече. От няколко дена насам не издържа по 3 часа между яденетата, а днес ревна истерично още на 2 часа и половина. Едвам смогнах да му направя яденето и да му сменя памперса, проглушиха ми се ушите.  ooooh! Направих му обичайната доза от 180 мл готово количество АМ, изпи го като смок и ревна за още.  Shocked Все още ми мърмори, ама засега мисля да не му правя. Ако продължава така, ще почне да пие по 200 мл на 3 месеца.  Shocked Може да ме заклеймите, но като го гледам, все повече си мисля, че е време да го захраня. Може би ще изтърпя още седмица да стане поне на 3 месеца и половина, но като го гледам, имам чувството че млякото вече не му стига.  newsm78 Още повече, че в петък като му давах Панадол, забелязах че го дъвче и го глътна, а не като миналия месец - директно го гълташе или се опитваше да го избута навън от устата. Това, че все по-често го виждам да дъвче и примлясква, ме навежда на мисълта, че инстинктивно се подготвя за хранене с по-твърда храна. Ще питам и педиатърката да видя какво ще каже по въпроса.

Смуси, благодаря ти за пожеланието.  Hug

# 174
Здравейте, момичета!
  Многоооо е студено днес в София! Няма да се излиза-(((((
 Като говорите за захранване, аз вече съм казвала не веднъж, че мисля да послушам педиатърката ида захраня Кали на 4 навършени месеца, то ше е на 4 месеца и 1 седмица, защото ние на 6 януари смсе на консултация и след това ще е. Та в този ред на мисли искам да питам мамите, които вече са захранвали по-голямо детенце: колко гъсто трябва да е пюрето, което се дава на бебето?  Нашата педиатърка казва да почнем с плодови пюренца, аз се колебая между тях и зеленчуковите- не съм решила още, пък и като изкоментираме темата на консултацията ще реша окончателно.

# 175
Пламена днес е супер нервна,само си смуче палеца,спи й се ,унася се за 15 мин и се събужда с писък,присвива крачета,пръцка абе ужасна е ,нищо не мога да направя.А имам излизане ,което незнам как ще се осъществи ако и в колата така пищи.Яд ме че и с количкат не мога да я изкарам,хем има слънце ,хем и мъгла.
Качих единствените ни Коледни снимки от майка,в къщи нямах настроение да снимам.

Тони,по принцип като свикнат на сладко плодово пюренце и не искат зеленчуково.А пюретаат ти ли ще си ги приготвяш?вземи едно какво да е готово пюре и ще прецениш за гъстотата.
Приятно омазване на всички ,които ще захранват скоро Joy hahaha hahaha

# 176
Тони,добра първа храна е пюрето от тиква-не е много сладко,нито е безвкусно,нито запича,нито разхлабва,а действа регулиращо. друга добра първа храна е безглутеновата оризова каша-на нея пише как се приготвя Peace
На всички,които скоро ще захранват,пригответе фотоапарати и снимайте какви физиономии ще направят бебоците при първата лъжичка храна-от учудване до потрисане ще варират реакциите Peace

Хрумна ми идея за следваща анкета-До кога смятате да стерилизирате? аз се чудя дали да не спра на 3 месеца Thinking ползвам студена стерилизация и с нея мога минавам дори купички,лъжички и т.н.,ама едва ли е нужно Peace

# 177
  • Куциндрел
Аз пък се чудя, защо трябва да се маха нощното хранене на толкова малко бебе - 2-3 месечно?!? Педиатърът и мен ме съветва да махна нощното хранене, но за сега не мисля да го правя. Може би след захранването....
Синът ми също суче на поискване, май това е правилния начин. Така е по-спокоен и не плаче много. рядко го оставям да зареве силно. Вече свикнах, че по цял ден съм прилепена към него, все пак това е майчината функция.
От скоро започна да пипа играчките по активната гимнастика. Много е смешен как им говори и туко побутне някоя. Mr. Green
За килограмите - бях качила около 15, след връщането ми от родилното бях свалила 10. Shocked До сега съм свалила още 3, остават 2 кила. Но не смятам да пазя диети на този етап, без това не ям много неща заради кърменето.

# 178
  • София
Аз пък се чудя, защо трябва да се маха нощното хранене на толкова малко бебе - 2-3 месечно?!?
Ами не трябва  Wink Това е част от стратегията за дресиране на бебето, която много хора проповядват.. Ползите от която са спорни....

# 179
Здравейте и от мен. HugАли нощеска направи страшен рекорд LaughingСпа от 11 и 30 вечерта до 08 и 30 сутринта CrazyНаистина успяхме да се наспим всички вкъщи днес. Simple SmileОбаче като се събуди беше толкова гладна,че направо щеше да ме изяде LaughingИзлизахме на разходка за 1 час,ама тя не спа изобщо на разходката...Като се прибрахме я сложих в люлката и заспа,а ние с Боян играхме на разни игри,кара ме да си подаваме топката,да бутаме колички Crazy...И гледахме детско до преди малко,сега заспа и той и най-сетне дойде моя ред да си почина LaughingАма като знам,че трябва да ставам да готвя...Сутринта ММ изчисти поне,та ме отмени Grinning

Шеметче,нашия батко и той е ваканция...и само закача Алина,на моменти и при нас се получава така,че тя не може да спи от него...Аз гледам да го занимавам него в другата стая с нещо,докато тя спи,ама понякога не се получава,защото той иска да си играе с нея LaughingНо пък иначе много я забавлява,прави й разни физиономии и тя се залива от смях...Чак се разхълцва Laughing

За храненето-аз също храня на поискване. PeaceТя обаче напоследък взе да си изгражда някакъв режим и на мен определено ми е доста по-удобно.Започна да яде горе-долу през 4 часа,но понякога си се буди и през 3 часа,3.5 часа....На мен не ми пречи,когато се събуди или размрънка  й давам,ако не е гладна,тя сама се дърпа и аз я оставям.

Тони,по-добрия вариант е да захраниш със зеленчукови,а не с плодови пюрета.Плодовите пюрета са по-вкусни на бебетата и като й предложиш първо по-вкусното,после няма да иска от зеленчуковите и ще се дърпа... WinkА като начало,първо й предложи по-рядко пюре,после може и по-гъсти да й даваш.Аз в началото му правих на Боян аз пюретата,оставях ги доста редки.После започнах да купувам и купените бяха малко по-гъсти,но той си се справяше добре. Wink

Сийн,Ивета,много са сладки Благовест и Пламена. Heart Eyes

За стерилизирането-на Боян нещата ги стерилизирах до 6-тия месец...Не че имаше много какво да стерилизирам,ама...Само 1 шише,в което му предлагах вода в горещите дни LaughingСега не стерилизирам,щото няма какво...Алина вода отказва да пие,по принцип шишето стои редовно напълнено с вода и аз й предлагам поне 2-3 пъти на ден,ама тя не иска.Вечер го изплаквам само и сутринта го наливам пак. Wink

Честити 3-ти месечинки на Александра,Филип,Дарина и Кристиан!И честити 2-ри месечинки на Ая и Димитър! Hug

Общи условия

Активация на акаунт