Дългокърмещи майки, да пообщуваме! - част 31

• 30 051
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
Това суеверие с урочасването и аз го знам - в малките градчета и селата много се държи на него. А за това, че като забременееш трябва да спреш кърменето - защото така се дърпат полезните вещества, които са нужни за новото бебе.  Joy Joy Joy

# 31
  • T"A
Имам спешен въпрос към консултант. В момента сме в болница, малкият ще бъде опериран и няма да е въжзможно да го кърмя в прод. на 24-36 часа. Трябва ли да цедя, за да се поддържа лактацията или тя ще се възобнови, ако Йойо успее да засуче след това? Моля, спешно е Sad     Весели празници!

# 32
  • София
Момичета, какви са тия бабини девитини за кърмене докато си бременна, както и ако отбило се кърмаче се върне пак да суче?

Ами точно това са - бабини деветини, много хубаво си ги квалифицирала  Peace При нормална бременност обикновено не е проблем да се продължи с кърменето, а за урочасващото кърмаче просто ще се въздържа да коментирам  Mr. Green
СПециално за кърменето през бременността и след това дори има цяла книга, ето я: Adventures in Tandem Nursing: Breastfeeding during Pregnancy and Beyond, а ето и една статия: Breastfeeding During Pregnancy

# 33
Mentha, какво става с теб, отминаха ли болките в гърдите?

Много е смешен, че когато иска да суче, казва "кОпам"  Crazy  Идея нямам откъде е тази дума и защо я свързва с кърменето  Joy
копам ми прилича на цокам  Laughing
Mentha Hug дано се включи консултант , но з мисля че няма да има проблем да засуче , а ти цеди при напрежение .
Malini чувала съм ги тези глупости за урочасването , но не им обръщам внимание .

Влязох , за да ви пожелая весела Коледа !Бъдете щастливи , здрави и много се обичайте ! Мир и светлина да има в домовете ви !

# 34
  • София
Весела Коледа, мили момичета! Бъдете здрави, щастливи с малките и порастнали слънчица, и нека има само поводи за радост за напред!

Благодаря, за споделеното! Радвам се, че покрай мен няма толкова суеверия и щуротии....

Мента, мисля, че е достатъчно голям за да няма проблем да засуче после. Моя приятелка отиде на море за 4 дни, дребното беше точно колкото нашите. Тя цедеше бая, че и той е пиявица. Като се е върнала, директно я е налазил. Стискам палци всичко да е наред с Йо Йо!  Hug Praynig

# 35
Имам спешен въпрос към консултант. В момента сме в болница, малкият ще бъде опериран и няма да е въжзможно да го кърмя в прод. на 24-36 часа. Трябва ли да цедя, за да се поддържа лактацията или тя ще се възобнови, ако Йойо успее да засуче след това? Моля, спешно е Sad     Весели празници!
Весела Коледа и щастлива Нова година на всички!

Мента, липсвала съм от дома най - дълго за 2 дни и половина. През това време цедях  3 - 4 пъти на ден. Когато се върнах, кърмачето от вратата ме подхвана. Детето ти е достатъчно голямо и ще помни, че е хубаво да сучеш...Мисля, че ще можете да продължите кърменето. Изцеждането ще позволи да не ти се препълнят гърдите и ще поддържа лактацията, докато юнакът не суче.
Желая ви бързо оздравяване!

# 36
Ние бавно (ама мноооого бавно) вървим по пътя на естественото отбиване, та и аз ще се понавъртам тук. Вече на два пъти "бия тъпана", че сме се отбили и той веднага след това подкупващо се усмихва и ме опровергава. Последно три дни не се беше сещал, но тези дни си търси сутрешното цокване, а си допива от шише (аз така се пробвах дза отбия, но в момента съчетаваме мляко от шише и "мамино мляко").
Нали? Спокойно, няма неотбито кърмаче.
Вече даже ме мързи да тъпча темата за бисерите на кърмачетата с лафовете на кърмачето.

# 37

Mentha, със закъснение се включвам, надявам се, че вече е минала операцията и всичко е наред!  Hug
Май не сте имали съвсем празнични празници, но дано лошото е зад гърба ви и само хубави неща занапред!   bouquet

Няма причина Йойо да не пожелае да засуче, когато отново сте заедно. Ти може би си усетила леко напрежение и дискомфорт в гърдите от липсата на изпразване и може би се е наложило да изцедиш няколко пъти, за да получиш облекчение?

Обикновено такива големи кърмачета си засукват с кеф и без задръжки. А дори леко да е намаляла кърмата, те правят нужното, за да си върнат количествата Simple Smile

Пиши как сте, стискам палци да сте си у дома вече и всичко да е наред!  Hug

# 38
Искам да попитам при някой от вас дали му се е случвало такова нещо- от раждането до сега на три пъти ми се е случвало да ми идва за по един ден и после спира.Дали е възможно това да е месечен цикъл или ще трябва да ходя на лекар със съмнение за нещо друго?

# 39
 На мен ми се появи също за един ден на 6-ия месец след раждането и след това не съм имала, и все още нямам. Обяснявам си го с активното кърмаче, в периода когато ми се появи той се дърпаше и не искаше да суче. Всеки организъм е индивидуален и ако се притесняваш се консултирай с лекар Peace

# 40
Вики, за увеличаване на кърмата, освен по-често сукане, на мен ми помогна месото и по-точно свинското, също и бирата, въпреки че е алкохол. Но по една чаша вечер не е забранено.

# 41
Много ще се радвам естествено отбилите майки да споделят как точно са го постигнали. Синът ми ще навърши 3 год след десетина дни, а най-малко по 5 пъти в денонощието си суче. Нито тръгването ми на работа, нито неговото тръгване на детска градина промениха с нещо честотата или продължителността на кърмене. Вече мисля, че трябва да се отбиваме, но нещо чувствам, че няма да стане лесно и бързо. Той е от децата, които получават онзи игрив пламък в погледа само при споменаване за кърмене.
В тази тема с удовоствие ви чета, а и знам, че тук бих била и разбрана  Hug

# 42
  • Sofia
Моята, не че се е отбила, но нали вървим по пътя на естественото отбиване та...  Simple Smile
На 3г. и моята беше така( 4ри твърди за деня- за приспиване и събуждане, нощното отпадна след 2г някъде), но постепенно намаляват броя на кърменията... беше и' по интересно друго в един момент и така .. веднъж пропусне, после два и т.н. Тогава не съм и мислела да я уговарям да спираме, но и смятам, че нямаше да е особенно лесно. Вече малко преди 4я РД, започнах да говоря, че е голяма и млякото е за малки деца, а тя е много склонна да се съгласи Simple Smile. Нали за вечерното приспиване цока сега, та понякога забравя и само с приказка минаваме( е, така беше до преди месец някъде, когато зачести малко заради зъбоникнене  Simple Smile).

# 43
Вече даже ме мързи да тъпча темата за бисерите на кърмачетата с лафовете на кърмачето.
Рони, твоята Малия съм я признала за много умно и разсъдливо дете!
Така е, няма неотбито кърмаче, ама почна вече да ми омръзва. То верно, че само по едно на ден е останало (много рядко две), но щом се опитам да откажа и се започва едно "Молятемолятемолятемоля.." с едни просълзени очи и даже до тоалетна не ме пуска. По Коледа имахме цирк в къщи рано сутринта, защото казах, че отивам за малко в тоалетната и после ще му дам - то беше рев, събуди баща си, баба си, изгони ги и двамата ("маш в твойта стая!" - чувал е, че така гоним кучето) и само играчките под елхата го разсеяха и успокоиха, но пак трябваше аз да му ги покажа.

# 44
ТаняТ, не че искам да те плаша, ама това може да продължи и доста след отбиването... Sunglasses

Щастливи празници на всички настоящи и бивши кърмачки и кърмачета!

Общи условия

Активация на акаунт