Фентъзи и фантастика - Тема 4

• 61 828
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • Майничка

Втората книга я има на български в rulit.
Втората книга е Words of Radiance и е планирана да излезе от печат през 2014. ...

Моя грешка, извинете, мислех за втори том на първата част.
Харесва ми как пише Сандерсън, много и оригинални идеи, обаче нещо и той почва да дава заявки за многотомие.
Иначе "Елантрис" засега ми е фаворит от книгите му.

# 721
  • Бургас
Последни новини: Снимки, нов плакат и виртуална разходка из света на „Ендър”
http://operationkino.net/2013/10/%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%82%D1%83% … 0%B4%D1%8A%D1%80/
Ревю на единственият свестен фантастичен филм за 2013г до сега "Гравитация"
http://cinemascrotum.wordpress.com/2013/10/04/%D1%80%D0%B5%D0%B2 … B8%D1%8F-gravity/
И нещо на което налетях тази вечер в Хеликона - Артър Кларк - "Песните на далечната Земя"(разкази):

Има ги и в читанка заедно с друг сборник, "Деветте милиарда имена на Бога"

# 722
На мен нито Фийст, нито малазанската книга ми харесаха, но не съм задълбавала повече от няколко десетки страници на 1 книга
Сега чета на Ан Райс поредицата за вещиците, не знам вписва ли се в тази тема,но е интересна, макар и мааалко прекалено дълга ( тия хора нямат ли редактори бе)
Фантастика в момента май се котира само на филми, повечето от които слаби
Чакам с нетърпение филма за Ендър, книгата беше много хубава, но все пак друго си е да ги визуализираме тия кораби и битки в безтегловност, дано са ги направили свястни

# 723
  • Разпиляна във въображението
От това, което гледам по трейлъри и клипчета мисля, че са вкарали доста ефекти. Дано да е интересно. Още малко до филма.

# 724
Здравейте!
Доскоро не бях чела фентъзи книга. Съвсем случайно прочетох цикълът Землемория на Урсула Ле Гуин. Просто съм омагьосана от тази прекрасна авторка! След това прочетох всичко от нея в Читанка - Хейнския цикъл, който е фантастика, и Хроники от Западния бряг.
Преди години четох Толкин и много го обичах, но Урсула ле Гиун ми е повече на сърце.

Дали бихте могли да ми препоръчате подобно четиво, не обичам страшни, тежки  и кървави истории.

bouquet

# 725
  • Пазарджик/Лондон
облачето хей , почвай "Колелото на времето"  Wink.

# 726
Благодаря! Кой е авторът, дали го има в Читанка?  Hug

# 727
Благодаря! Кой е авторът, дали го има в Читанка?  Hug
Авторът е Робърт Джордън , мисля че ги има в Читанка , аз също искам да ги прочета , но искам първо да си ги купя и тогава да ги чета , че през компютъра не ми е удобно никак , ако ги започнеш пиши редовно как ти се струват книгите  Hug

# 728
  • Майничка
...Дали бихте могли да ми препоръчате подобно четиво, не обичам страшни, тежки  и кървави истории...

"Сказания за острова на магиите" на Л. Е. Модезит, за съжаление ги няма в "Читанка".

# 729
Последно четох Белгариада от Дейвид Едингс.
Никак не е лоша. Чела съм и по-добри неща, но е доста приятна.

# 730
Благодаря ви.  Hug
Аз се чудех за Хрониките на Амбър...

# 731
Ми на мен Амбър много ми допада, има кървища тук там, ма са как да кажа, приказни, не са реалистични някакви
Мисля че ще ти допадне

# 732
  • София
Още един глас за Амбър! Обожавам я тази поредица  Heart Eyes !
Наистина е по-приказна от много други. Чудна, чудна - препоръчвам  Peace .

# 733
  • Бургас
Благодаря! Кой е авторът, дали го има в Читанка?  Hug
Авторът е Робърт Джордън , мисля че ги има в Читанка , аз също искам да ги прочета , но искам първо да си ги купя и тогава да ги чета , че през компютъра не ми е удобно никак , ако ги започнеш пиши редовно как ти се струват книгите  Hug
При положение, че са 12 или 14(колко бяха?) книги и най-евтината е 12 кинта Колелото на времето - пълен пакет 229лв., по-добре инвестирай в електронен четец и си ги изтегли от читанка заедно със стотици книги други.
Който не е чел "Хрониките на Амбър" да вземе да се поправи в най-скоро време. Жалко само че Зелазни не е сред живите и така и си останаха недовършени.
П.П. Имаме нужда от нова тема.

# 734
Благодаря! Кой е авторът, дали го има в Читанка?  Hug
Авторът е Робърт Джордън , мисля че ги има в Читанка , аз също искам да ги прочета , но искам първо да си ги купя и тогава да ги чета , че през компютъра не ми е удобно никак , ако ги започнеш пиши редовно как ти се струват книгите  Hug
При положение, че са 12 или 14(колко бяха?) книги и най-евтината е 12 кинта Колелото на времето - пълен пакет 229лв., по-добре инвестирай в електронен четец и си ги изтегли от читанка заедно със стотици книги други.
Който не е чел "Хрониките на Амбър" да вземе да се поправи в най-скоро време. Жалко само че Зелазни не е сред живите и така и си останаха недовършени.
П.П. Имаме нужда от нова тема.
Благодаря ти за съвета, знам че е искрен, но просто така съм свикнала да държа книга в ръка , да разлиствам , че мисля че няма да свикна с ел. четец , опитах се и от компютъра да чета , също и от телефона е не става , не ми се чете , а колкото до парите не ми са проблем и обичам да купувам постоянно книги   Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт