Как бихте живяли, ако парите нямаха значение?

• 8 439
  • 121
  •   1
Отговори
# 45
Имаш ли СЪЗНАНИЕТО ДА ЖИВЕЕШ ТАКА...

даа, обикновено едно си мислим, друго става
няма такова нещо безгранично много пари, още повече зависи размахът с който се харчи
в 99,9% парите дошли от нищото, изчезват по същия начин
разгледайте искориите на тотомилионерите в световен мащаб, ще се удивите какъв нищожен процент са съумяли да останат богати
дали е случайно?

# 46
  • Пловдив
Обсъждали сме този въпрос вкъщи и стигнахме до следния план- 1.Неизменното околосветско пътешествие; 2.Няколко имота,за да подсигурим детето; 3.Още две деца искаме и тогава ще е най-удобният момент, според нас. Това е...После ще си живеем по същия начин,дори работата не искам да сменям.

# 47
Веднага ще си вземем апартамент във Варна и се местим там, този град ни е мечтата и на двамата. Ще имаме поне още едно дете и ще си го гледам в къщи до 3 годинки. Ще направя някакви вложения, още не съм решила какви ще е най-изгодно да си подсигурим бъдещето. Задължително ще си направим допълнителни здравни и пенсионни застраховки на цялото семейство. Ще отида на няколко екскурзии, които съм си набелязала. А също и искам още да уча. Ще си потърся работа, която максимално да ме кефи и удовлетворява, нещо желание за собствен бизнес нямам.

# 48
Ще живея outdoors, без да бачкам, на някое диво място. Ще се науча да ловувам. Ще народя още три деца и ще стана шаман.

Сериозно, бих се преместила на тихоокеански остров. Някъде, където може да ходиш бос и по един саронг или без него.

Там наистина парите няма да имат значение.

# 49
Най-най-първото ,което бих направила....Бих си поръчала една огроомна каравана,от ония, дето прекрояват цял автобус в луксозна подвижна къща .И така бих обикаляла по света,докато ми писне.
После...после не знам.
Ако парите наистина са достатъчно много,бих си купила мечтания остров,с хасиендата,и зеленината, и тишината, и спокойствието ,бих накупила хиляди книги ,за да имам за години напред четене и бих живяла там до смъртта си.
И сега достатъчно ми е писнало от хора и цивилизация,предполагам,че и след обиколките още повече ще ми писне,така че....островът би бил моят рай.

Не ме блазнят апартаменти,замъци,автомобили и прочие материалности.....

# 50
  • Sunshine state
Директно се изстрелвам на някое много топло място с плаж,синьо,прозрачно море и много палми,под които да лежа цял ден. Flutter

# 51
Сега сериозно: при неограничен бюджет ще поръчам да ми доставят Ким Ир Ун, увит с панделка, като коледен подарък. Ще го ползвам за камериерка, а като ми омръзне, ще го подаря на група Bike Dykes.

Палми и интернет връзка- култово.

# 52
Мисля, че бих била далеч по-спокойна. Ще си позволявам да почивам по-често. Най-после ще си купим апартамент. Ще имаме повече време един за друг. Ще погася заемите, които майка ми изплаща вече N брой години и поне още толкова има. Ще си купим мечтаната къщичка на брега на морето. И май е това. Не бих правила кардинални промени. По всяка вероятност ще си останем тук с приятелите и близките си.

# 53
Бих си купила една малка, но удобна и много луксозна яхта Ферретти и бих тръгнала по бреговете, по бреговете....  каквото мога от този свят да видя.  Никакви недвижимости не ме вълнуват, кариера и спасяване на света също

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 13:03 от 10 c's

# 54
  • I want it all and I want it now.
Директно емигрирам в някоя топла островна англоговоряща държава. Записвам децата там на училище и най накрая ще си почина. На мъжът ми ще му купя ,една лодка и по цял ден ще ходи на риба. Ако ,родителите ни искат ще ги поканя да дойдат и те, като им купя по една къща. Ако не желаят ще  им оставя достатъчно пари да си живеят спокойно. Поне две години ,няма да работя. Ще обикалям света .  Laughing

# 55
Интересно би ми било да поживея в такава ситуация. Когато хората няма да правят компромиси, грешки, престъпления заради парите. Тогава ще бъдем самите себе си - само със своята ценнастна система. Какво ли ще правят хората, възпитани и научени да правят всичко в името на парите? 
Мисля че бих се чувствала много добре в такава обстановка и тогава няма нужда да емигрираме , където и да било.

# 56
  • София
Интересно би ми било да поживея в такава ситуация. Когато хората няма да правят компромиси, грешки, престъпления заради парите. Тогава ще бъдем самите себе си - само със своята ценнастна система. Какво ли ще правят хората, възпитани и научени да правят всичко в името на парите? 
Мисля че бих се чувствала много добре в такава обстановка и тогава няма нужда да емигрираме , където и да било.
И аз си мисля,че ще ми е добре така.

# 57
е, това е разиграно вече
децата останали сами на остров след корабокрушение.. краят предполагам го знаете
не се пръква по-добър свят.

# 58
Пътуване по целия свят!

# 59
  • n/a
Явно идея няма тук за това, какво е да имаш безмерно много пари. Нито е благословия, нито е безгрижие, нито мечтите са за това. Общо взето, има ли пари, има много грижи. Примерно, наскоро писаха, че скорострелно са построени големи трезори за съхранение на злато, защото кризата принуди много хора да обърнат в злато. Цената на това да съхраняваш парите си по този начин е един неприлично висок процент от авоарите. Тъй че ....
А мечтите? За околосветско не са нужни чаааак толкова много пари. За която и да е дестинация парите са напълно заработваеми. Явно не са нужни несметни богатства.

Иначе казано - пази, Боже, на някой да му се изсипят купища пари, ако преди това не е боравил с тях. И, пази, Боже, парите да загубят своето значение ... тогава става страшно, адски страшно. Просто не бихме живяли, ако парите нямаха значение.

Коледно, коледно, колко да е коледно настроението? Това не са мечти, а фантазии ...

Общи условия

Активация на акаунт