Бихте ли гледали чуждо дете?

• 23 017
  • 491
  •   1
Отговори
# 330
Едно време преподавателя ми по Семейно право казваше така по повод на семейството и семейните ценности :"И какво, значи, събрали се крокодил и тигър в една клетка, не могат да се понасят, ръмжат си, че дори си и  посягат, но си натискат парцалите, защото било ужасно срамно да разрушиш градивния елемент на клетката или пък защото самостоятелно бюджета няма да е достатъчен нито за тях, нито за децата", ей такива неща казваше и говореше за лицемерието, което масово се изтипосваше на показ щом се отвори дума за "семейните ценности"...

На нас преподавател по едно друго право ни казваше "Какво е това Семейно право? То няма такова право. Една година любов и после само облигационни отношения".  Mr. Green

# 331
Страх ме е да си помисля, че мога да оставя дете без дом.

# 332
На нас преподавател по едно друго право ни казваше "Какво е това Семейно право? То няма такова право. Една година любов и после само облигационни отношения".  Mr. Green
Laughing Laughing Laughing Хаха, Вашия е бил баш наясно... Mr. Green Peace ... та с една дума "семейни ценности"...а ... Laughing Laughing Laughing ...и те са измерими само с "ценности"...или тяхната левова равностойност ... Whistling Laughing

# 333
Значи детето им е около 15 - 12 год.
За мене вече е голямо, разбиращо, мислещо. Изведнъж идва малко братче или сестриче. Голямото дете няма ли да се почувства отхвърлено от баща си? Докато го е чакало да се върне от уж командировката тати е правил друго дете с друга мама. А после е целувал жена си и детето, носил е подаръци. За мене това ще е  шок за голямото дете, възрастта му е опасна - кой знае на къде ще залитне. Затова не бих допуснала малкото у дома. Отделно родителите на покойната сигурно са се грижили за него, нека продължат. Бащата да ходи при него когато иска, но да не го събира с моето дете.

Това да не е част от семейните ценности? Ами ако детето ти не мисли по този начин? Ако те обвини един ден, че си го отделила от сестра му/брат му? Точно както моят мъж не може да прости на майка си за отношението й към брат му от предишния брак на баща му. Бил е гонен, набеждаван, оплюван и т.н. сакън да не развали семейното огнище. То пак се е развалило, но по други причини. В настоящия момент мъжът ми е по-близък с брат си, отколкото с майка си и баща си.

# 334

Тук мисля, че не става въпрос за това, поне според мен.

# 335
  • София
Значи детето им е около 15 - 12 год.
За мене вече е голямо, разбиращо, мислещо. Изведнъж идва малко братче или сестриче. Голямото дете няма ли да се почувства отхвърлено от баща си? Докато го е чакало да се върне от уж командировката тати е правил друго дете с друга мама. А после е целувал жена си и детето, носил е подаръци. За мене това ще е  шок за голямото дете, възрастта му е опасна - кой знае на къде ще залитне. Затова не бих допуснала малкото у дома. Отделно родителите на покойната сигурно са се грижили за него, нека продължат. Бащата да ходи при него когато иска, но да не го събира с моето дете.

Това да не е част от семейните ценности? Ами ако детето ти не мисли по този начин? Ако те обвини един ден, че си го отделила от сестра му/брат му? Точно както моят мъж не може да прости на майка си за отношението й към брат му от предишния брак на баща му. Бил е гонен, набеждаван, оплюван и т.н. сакън да не развали семейното огнище. То пак се е развалило, но по други причини. В настоящия момент мъжът ми е по-близък с брат си, отколкото с майка си и баща си.

А защо баща ти е разрешил да постъпват така със сина му?  newsm78 newsm78

# 336
  • София
А децата винаги ще намерят в какво да обвинят родителите си - ако не е едно, то ще е друго. Всеки родител прави това, което той самият смята, че ще е добре за дедето му. Разни хора, разни разбирания, но винаги с добри намерения. И се сетих за пътя към ада - винаги са послани с добри намерения.

# 337

Тук мисля, че не става въпрос за това, поне според мен.

От първия пост оставам с впечатлението, че е точно за това.

# 338

А защо баща ти е разрешил да постъпват така със сина му?  newsm78 newsm78

Не става дума за моят баща, а за бащата на мъжа ми. "Разрешил" е силна дума, като се има предвид каква може да е силата на женските интриги и манипулации. На свекърва ми в това отношение са й помагали една орда баби и лели. И за какво? Резултатът е разбити семейни отношения. Иначе и тя много разбира от ценности. 

# 339
Една позната ми разказа следния случай. Развела се преди доста години и има една дъщеря на 25 години вече. Та един ден бившият съпруг им звъннал на вратата и води със себе си около 30 г. жена. Оказало се, че тя също му е дъщеря. Войник бил някъде, запознал се с местно момиче, белята станала, но уж той не знаел, а сега научил, като дошла дъщеря му да го търси. И умникът грабнал новата си дъщеря и хукнал при бившата и другата дъщеря да ги запознава. Момичето на моята позната, хем и тя вече жена, толкова се разстроила и шокирала, че изпаднала в депресия, майка й се видяла в чудо. Сега вече е добре, но нито се чуват нито се виждат двете сестри. Само дето са ги запознали, смисъл никакъв. Понеже и моите родители са разведени и не съм много наясно с личния живот на баща си, също се замислих дали нямам някъде брат или сестра. И да имам не искам да знам. Да ми се изпречи непознта мъж или жена и да ми кажат, че съм им сестра. За какъв дявол ми е този непознат, сестрински чувства ли ще ни обхванат изведнъж, или ще станем първи приятелки?По-добре ми е да не знам и не питам Laughing

# 340
Ако съм на мястото на съпруга и жена ми иска да оставим детето в дом, за да си запазяим семейството ( защото не може да преживее изневярата ми), ще си събера тутакси багажа и без да ме гони. Не бих могла да живея с подобен човек

# 341
Една позната ми разказа следния случай. Развела се преди доста години и има една дъщеря на 25 години вече. Та един ден бившият съпруг им звъннал на вратата и води със себе си около 30 г. жена. Оказало се, че тя също му е дъщеря. Войник бил някъде, запознал се с местно момиче, белята станала, но уж той не знаел, а сега научил, като дошла дъщеря му да го търси. И умникът грабнал новата си дъщеря и хукнал при бившата и другата дъщеря да ги запознава. Момичето на моята позната, хем и тя вече жена, толкова се разстроила и шокирала, че изпаднала в депресия, майка й се видяла в чудо. Сега вече е добре, но нито се чуват нито се виждат двете сестри. Само дето са ги запознали, смисъл никакъв. Понеже и моите родители са разведени и не съм много наясно с личния живот на баща си, също се замислих дали нямам някъде брат или сестра. И да имам не искам да знам. Да ми се изпречи непознта мъж или жена и да ми кажат, че съм им сестра. За какъв дявол ми е този непознат, сестрински чувства ли ще ни обхванат изведнъж, или ще станем първи приятелки?По-добре ми е да не знам и не питам Laughing

Зависи как ще бъде поднесена новината.
Имам роднина, която така се оказа с брат - понесоха се, зарадваха се един на друг, сега са като залепени.

# 342
Аз останах с впечатлението, че бащата ще гледа детето и се пита как ще постъпи майката.
Тук причините за това как ще постъпи майката са много и могат да се променят с времето.
Аз поне знам, че този мъж не го искам в дома си или в лични отношения с мен. Тук обаче влияние има и нейното дете т.е. детето на съпругата. То не е толкова малко за да не разбира нещата.
За детето което идва може нещата да не са му ясни, но за едно 10-11 годишно дете са известни.
И не е вярно, че общественото мнение няма значение поне за децата.
Аз бих / ако хипотетично приема мъжа/ се изнесла от този град и да се опитаме да заживеем отново т.е. децата с бащата и аз с децата.

# 343
Мисля, прекалено хипотетично стана, вие не мислите ли така... Whistling

# 344
Да дойде optima и да внесе яснота , моля !  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт