Бихте ли гледали чуждо дете?

• 22 989
  • 491
  •   1
Отговори
# 345
Да, може да се харесат новите брат и сестра,но положителният резултат от подобни запознанства не е често явление. По-скоро животът  на намерилите се братя и сестри се обърква. Може да се появят и негативни чувства, ревност, огорчение или гняв към " съгрешилия" родител. Особено, ако децата са в пубертета или вече са зрели хора. Маоже би идеалният вариант би бил запознанство преди пубертета, в ранна възраст децата си мечтаят за брат или сестра и шансът да се зарадват един на друг е по-голям. При възрастните запознанството с брат или сестра е като всяко запознанство с непознат човек. Или си допадате или не. Или ти харесва възпитанието, отношението, манталитета, характера на другия или нищо не се получава.
Тук прочетох мнения, че жената от темата, била на път да приеме детето. Аз обаче, не видях нищо такова в поста на авторката. Тя подчерта, че съпругата е в шок.

# 346
Понеже и моите родители са разведени и не съм много наясно с личния живот на баща си, също се замислих дали нямам някъде брат или сестра. И да имам не искам да знам. Да ми се изпречи непознта мъж или жена и да ми кажат, че съм им сестра. За какъв дявол ми е този непознат, сестрински чувства ли ще ни обхванат изведнъж, или ще станем първи приятелки?По-добре ми е да не знам и не питам Laughing

Явно е до човека. Моите родители също са разведени. Била съм на 2 години. След време майка ми се е оженила за втория ми баща (когото аз считам за "баща ми"). Той ме е осиновил и нося неговото име. Всичко това научих на четиринадесетия си рожден ден. Чух един разговор. До ден днешен никой не ми обяснява подробности относно това как биологичният ми баща се е съгласил. Не знам какви времена и порядки са били, но всички твърдят, че друг вариант е нямало и това е било най-доброто. Както и да е. Като бях на 19 се запознах с биологичния си баща. Това стана възможно благодарение на общи познати. Той беше преживял още един развод и имаше още трима сина. Та се запознах с тримата си братя тогава. Срещата ми с най-големия беше най-емоционалния момент, който някога съм преживявала. Изключително съм щастлива, че ги имам и че обстоятелствата все пак се стекоха така, че се срещнахме. Имам и брат от втория брак на майка ми, който е четири години по-малък от мен и с когото израстнахме.
В крайна сметка имам четирима братя и двама бащи.  Grinning Не обвинявам никого за нищо, само не мога да разбера що за ценности са имали хората, които са решили че могат да крият и въобще да отделят братя от сестри.  newsm78

# 347
  • София
Ако съм на мястото на съпруга и жена ми иска да оставим детето в дом, за да си запазяим семейството ( защото не може да преживее изневярата ми), ще си събера тутакси багажа и без да ме гони. Не бих могла да живея с подобен човек

Ако съпругът беше толкова грижовен щеше да си събере багажа още при раждането на детето. Или въобще нямаше да допусне то да се роди. А иначе домовете са пълни с изоставени деца. Ако човек е толкова голям алтруист може да помогне на някое от тях и без да си разваля семейството.

# 348
...
Тук прочетох мнения, че жената от темата, била на път да приеме детето. Аз обаче, не видях нищо такова в поста на авторката. Тя подчерта, че съпругата е в шок.

Т. нар. "авторка" се представя за двадесетгодишна - какво би могла да разбира от емоциите и преживяванията на 35-36-годишната потърпевша?
Гледай на темата като на пързалка.

# 349
  • София
Да дойде optima и да внесе яснота , моля !  Crossing Arms

Едва ли може да внесе яснота, защото историята й е опашата лъжа.

# 350
Много ме зарадва Check Please! Ето, че има хора и хора. И аз цял живот съм мечтала някой мой брат да се появи, но по възможност да е по-голям.

# 351

Защо да е пързалка? Нещо невероятно ли виждате в темата?

# 352
Аз винаги съм казвала, че теми-пързалки няма, понеже всяка една, независимо дали е реална или не, е хипотеза, която може да се случи в живота. Темата сама по себе си, е благодатна. Simple Smile

# 353
  • София
...

Т. нар. "авторка" се представя за двадесетгодишна - какво би могла да разбира от емоциите и преживяванията на 35-36-годишната потърпевша?

Не чета подробно, но двадесетгодишна - откъде го изкопахте?  newsm78 newsm78

# 354
Ми, гаджето и било на 22, ама вярно, тя може да е на 36... Whistling

Инак, пързалка или не..нищо не разбрах аз от темата...тука стана като орел, рак и щука и всеки дърпа към себе си...затова говоренето принципно е ужасно безсмислено....

Последна редакция: пн, 26 дек 2011, 19:32 от Tumba_lumba

# 355

Защо да е пързалка? Нещо невероятно ли виждате в темата?

Да.

Тумбе,
чети предходните публикации.

# 356
Тумбе,
чети предходните публикации.

Оф, аз запомних само, че гаджето е на 22... Laughing ... Wink Hug

# 357
  • София
Ми, гаджето и било на 22, ама вярно, тя може да е на 36... Whistling

Инак, пързалка или не..нищо не разбрах аз от темата...тука стана като орел, рак и щука и всеки дърпа към себе си...затова говоренето принципно е усжасно безсмислено....

Е що да е безсмислено, утрепахме още един ден!

# 358
Дет се вика, начесахме крастата, а клавиатурите, де... Laughing Whistling Laughing , а който е правил деца и е изневерявал да му мисли и да решава според каква Жена си е взел за законна благоверна... Flutter

# 359
Ако съм на мястото на съпруга и жена ми иска да оставим детето в дом, за да си запазяим семейството ( защото не може да преживее изневярата ми), ще си събера тутакси багажа и без да ме гони. Не бих могла да живея с подобен човек

Ако съпругът беше толкова грижовен щеше да си събере багажа още при раждането на детето. Или въобще нямаше да допусне то да се роди. А иначе домовете са пълни с изоставени деца. Ако човек е толкова голям алтруист може да помогне на някое от тях и без да си разваля семейството.
Това дете го е гледала майка му. Вече я няма.
Много мъже разсъждават така, но когато майката е мъртва нещата се променят. Малко са тези които след това са съгласни детето им да отиде в дом. Същото се отнася и при развод и последваща смърт на майката.

Общи условия

Активация на акаунт