МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

  • 66 750
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 10 605
Здравейте, взехме си Midea AHC20AC. Преди първото приготвяне на хляб има ли някаква превенция, подготовка на машината?
Сега избирам някоя рецепта и ще направим сефте  Party

Последна редакция: нд, 01 яну 2012, 15:46 от hakama

# 91
  • Мнения: 7 779
Здравейте, взехме си Midea AHC20AC. Преди първото приготвяне на хляб има ли някаква превенция, подготовка на машината?
Сега избирам някоя рецепта и ще направим сефте  Party
най-важната презентация е да се запознаеш с упътването , да видиш продължителността на програмите и евентуално на отделните цикли. след това да си избереш рецепта и съответната програма по която да направиш хляба. погледни 1-ва страница от темата - там ще видиш как трябва и как не трябва да изглежда тестото при месене. стреми се да получиш това,което трябва. може да добавяш в процеса на месенето.

пп. в самото начало измии и подсуши контейнера и бъркалките. докато съхнат може да включиш машината само на програма печене - да изгори нещо ако има полепнало по реотана. капака да е отворен

# 92
  • София
  • Мнения: 10 605
Мерси и аз мислех да я пусна на празен ход и един парцал да ударя Simple Smile

ПП: Избирам рецепти от тук:
http://store1.data.bg/gato/Recipe%20for%20Breadmaker.htm#_Toc102190824
 - обаче Ех: "1ч.ч. брашно" - на колко се равнява?
- лъжиците равни или с връх? Не съм по рецептите по книга и съм малко бос. Ако моята чаена чаша е по-голяма от стандартна?

Значи не е проблем да се отваря по време на месене? Само при втасване и печене не бива...
Бъркалките добре ли е да се махат?

ПП2: има една мерилка - супена и чаена лъжица (първата ми се вижда доста дълбока).
Книжката в момента не мога да я намеря Embarassed Ще прегледам такава на една Domo, едва ли има голяма разлика.

Последна редакция: нд, 01 яну 2012, 15:54 от hakama

# 93
  • Мнения: 7 779
Мерси и аз мислех да я пусна на празен ход и един парцал да ударя Simple Smile

ПП: Избирам рецепти от тук: на първа страница от темата - рецепти бол.
http://store1.data.bg/gato/Recipe%20for%20Breadmaker.htm#_Toc102190824
 - обаче Ех: "1ч.ч. брашно" - на колко се равнява?
- лъжиците равни или с връх? Не съм по рецептите по книга и съм малко бос. Ако моята чаена чаша е по-голяма от стандартна? нямаш ли мерителна чаша с машината ?

Значи не е проблем да се отваря по време на месене? Само при втасване и печене не бива...
Бъркалките добре ли е да се махат? отваряш за кратко време - ако се наложи да добавиш нещо. бъркалките не е задължително да се махат , но е хубаво да го направиш за да се вади по-лесно хляба и да няма прорез отдолу след като извадиш бъркалката. ваденето им става след последното месене (преди втасването).

# 94
  • Мнения: X
hakama, моделът на машинката ти  AHS20AC ли е (не намирам  AHC20AC)?
Ето тук има ръководство за твоя модел AHS20AC, но рецептите са за по-малката машина модел AHS15AC.

За 1000 г хляб сложи 500 г брашно и 300 мл вода (стайна температура), 1 или 1 1/4 ч.л. сол, 1 с.л. захар, 3 с.л. олио и 1 до 1 1/4 ч.л. суха мая (или 5-6 г прясна, натрошена на парченца). Избери програма BASIC (№1).


Последна редакция: нд, 01 яну 2012, 22:42 от Анонимен

# 95
  • София
  • Мнения: 551
Записвам се в новата тема, изпуснала съм я  ooooh!

# 96
  • Мнения: 54
Здравейте!
Щастлива и спокойна 2012 година!
Имам проблем с хлебопекарната.Развали се единият въртящ механизъм и сега пада бъркалката.
Искам да попитам,някой да продава повредена хлебопекарна,но със здрава кошница или само кошница?
Моделът е Moulinex-573901-до 1.5 кг.
Благодаря Ви!
Приятна вечер!

# 97
  • Мнения: X
Анди, само кошницата струва около 40 лв. (или 45, не съм сигурна) - трябва да си я поръчаш в сервиз, обслужващ Мулинекс.

# 98
  • Мнения: 54
Анди, само кошницата струва около 40 лв. (или 45, не съм сигурна) - трябва да си я поръчаш в сервиз, обслужващ Мулинекс.
Много Благодаря!

# 99
  • Мнения: 3 662
момичета, нахълтвам с въпрос, който вече е обсъждан и все пак не успявам да си реша проблема Sad

хлебопекарната опече няколко чудесни хляба и на вид, и на вкус, надути над ръба на кофата, мекички, идеално изпечени отвътре, прекрасни просто

след това обаче, хлябовете започнаха да се надуват и малко преди печенето или в началото на печенето, не мога да преценя, капачето хлътва навътре и спада целия хляб Sad
опитах с различни брашна (за бял хляб говорим), опитах с малки вариации да слагам повече течност/по-малко течност, с повече мазнина/по-малко мазнина, с повече сол и замар/по-малко сол и захар и не и не
не съм сменяла рецептата, не съм сменяла и програмата, гледах клипчетата в блоговете и тестото си се върти вътре точно като за идеално тесто, а и то на пипане се усеща окей
просто ей така спряха да се получават и край Sad
дайте идеи какво може да е....  Praynig

# 100
  • Мнения: 3 428
Остава да е от маята newsm78
Сменяла ли си маята за тези последните хлябове? А пробвала ли си да пуснеш машинката да пече по раничко, да не би да превтасват хлебчетата?

# 101
  • Мнения: 7 779
момичета,(и момчета ...) нахълтвам с въпрос, който вече е обсъждан и все пак не успявам да си реша проблема Sad

след това обаче, хлябовете започнаха да се надуват и малко преди печенето или в началото на печенето, не мога да преценя, капачето хлътва навътре и спада целия хляб Sad
опитах с различни брашна (за бял хляб говорим), опитах с малки вариации да слагам повече течност/по-малко течност, с повече мазнина/по-малко мазнина, с повече сол и замар/по-малко сол и захар и не и не
не прочетох нищо за маята. намали я    bouquet

# 102
  • София
  • Мнения: 15 822
   Снощи, понеже досега не ми бухваше маята на д-р Йоткер, първо я залях с малко топла водичка, после добавих и айрян с топла вода, и така бухна хляба,че беше вдигнал капака вертикално  Joy.Набързо включих фурната, да го допека.

   На мен дори и да ми хлътне хляба отгоре, досега никога не ми е бил глетав или недопечен.Но аз винаги си го доопичам във фурната.

# 103
  • Бургас
  • Мнения: 1 417
T o n i, маята ти е повече.  Peace

# 104
  • Мнения: 7 779
   Снощи, понеже досега не ми бухваше маята на д-р Йоткер, първо я залях с малко топла водичка, после добавих и айрян с топла вода, и така бухна хляба,че беше вдигнал капака вертикално  Joy.Набързо включих фурната, да го допека.
маята на доктора е малко по-бавна. за тази цел е необходимо да се избере програма с по-дълго време за последното втасване.
допичането във фурната също е решение , но в краен случай  Laughing

   На мен дори и да ми хлътне хляба отгоре, досега никога не ми е бил глетав или недопечен.Но аз винаги си го доопичам във фурната.

Общи условия

Активация на акаунт